Hem Taggar Psykofarmaka

Tag: Psykofarmaka

Läkemedel minskar återfall i våldsbrott

Behandling med antipsykotiska och centralstimulerande läkemedel och läkemedel för drogberoende har tydliga samband med färre återfall i våldsbrott hos personer som avtjänat fängelsestraff. Det visar en studie gjord på över 20 000...
3
1 nov 2016, kl 17:38

Attityden till medlet viktigast

Patientens attityd till sitt antipsykosmedel var den faktor som hade störst betydelse för följsamheten visar en ny doktorsavhandling.
10 feb 2015, kl 10:50

Ska utreda ungas medicinering

Varför använder barn och unga som är placerade av samhället mer psykofarmaka än andra jämnåriga? Det ska Socialstyrelsen ta reda på.
16 jan 2014, kl 12:57

Psykofarmaka ökar dödlighet hos äldre

Äldre som behandlas med psykofarmaka under längre tid har högre dödlighet och risk att drabbas av fallolyckor, enligt en studie från Socialstyrelsen.
1
17 jun 2013, kl 14:33

Fler som tar psykofarmaka faller

Fallolyckorna ökar och särkilt många är de bland personer som behandlas med psykofarmaka. Störst är risken under den första veckan av medicinering.
1
30 okt 2012, kl 10:38

Kilens statsbidrag ifrågasatt av industrisponsrad läkare

Användningen av psykofarmaka är en medicinsk, inte en politisk fråga, hävdar läkaren i psykiatri, Christer Allgulander. I ett brev till regeringen kritiserar han statsbidraget till Kilens arbete. På Kilen avfärdar man kritiken...
22 apr 2003, kl 10:21

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng