Om LmV

Här kan du läsa om tidningen, vårt redaktionella program och våra regler för kommentarer på sajten.

Redaktionellt program för Läkemedelsvärlden

Grunden i det redaktionella arbetet är en oberoende granskning och bevakning av hela läkemedelsområdet, alltifrån forskning till färdiga läkemedel, hälso- och sjukvård och apoteksmarknaden. I Sverige och internationellt. Läkemedelsvärlden erbjuder såväl det vetenskapliga djupet som en överblick över nyhetsflödet. Här låter vi experter komma till tals, belyser de stora frågorna och får dem satta i sitt sammanhang och ger fortbildning och uppdatering kring nya forskningsrön och godkända läkemedel.

Vem är LmV till för?

Tidningen vänder sig till alla som är intresserade av eller verksamma inom läkemedelsområdet, inom apotek, hälso- och sjukvården, forskning och utbildning, myndigheter, det politiska livet, läkemedelsindustrin samt till en intresserad allmänhet.

Historien bakom LmV

Läkemedelsvärlden är Sveriges äldsta tidning om läkemedel som funnits sedan 1897, den hette från början Svensk Farmacevtisk Tidsskrift. Tidningen bytte namn till Läkemedelsvärlden 1996.

Läkemedelsvärlden.se ges ut av, men är redaktionellt oberoende från, Apotekarsocieteten, en ideell och obunden organisation som verkar för ökad kunskap om läkemedel och en bättre läkemedelsanvändning i samhället. Tidningens uppdrag är att belysa, förklara och analysera olika åsikter, tendenser och skeenden inom läkemedelsområdet, självständigt i förhållande till Apotekarsocieteten och andra aktörer. Chefredaktören är ytterst ansvarig för tidningens redaktionella innehåll.

Sedan sommaren 2012 är tidningen Läkemedelsvärlden en helt digital produkt och allt innehåll publiceras på lakemedelsvarlden.se.

Regler för kommentarer

I kommentarsfunktionen på Läkemedelsvärlden gäller lagen om elektroniska anslagstavlor och de som skriver är själva ansvariga för innehållet. Läkemedelsvärldens redaktion förhandsgranskar inte kommentarer men förbehåller sig rätten att i efterhand stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Det är inte tillåtet att skriva nedsättande om kön, etnicitet, sexuell läggning eller religion. Vi accepterar inte heller personangrepp eller ett alltför ovårdat språk. Vi tar bort alla former av kommersiella budskap.

Vi bemöter eller svarar inte på frågor om enskilda personers läkemedel eller annan behandling. För dylika frågor hänvisar vi till Fass, Läkemedelsverket och Läkemedelsupplysningen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng