Annons

Antivaxxare, är du beredd att ta ditt moraliska ansvar?

24 feb 2020, kl 14:10
496

Ingrid Helander
Chefredaktör

Om bloggen

Här bloggar vi på redaktionen om saker och ting som rör sig i våra huvuden och i vår omvärld.

Den här texten är riktad till dig som sprider myter och lögner om vaccin. Egentligen är ni inte så många, men desto mer högljudda och ihärdiga – inte minst i sociala medier. Och potentiellt livsfarliga.

Häromdagen publicerade viLäkemedelsvälden en text och en film där barnläkaren (tidigare barnhälsovårdsöverläkare, numera samordnande skolläkare) Johanna Rubin svarar på frågor och bemöter myter om vaccin. Syftet är att ge viktig och välbalanserad information till framför allt föräldrar som står inför att vaccinera sitt/sina barn

Som flugor runt en sockerbit flockades snabbt den ena vaccinförnekaren efter den andra i kommentarsfältet till vårt Facebook-inlägg. Som tur är finns där också en hel del vettiga personer som bemöter tokigheterna. Men det är inte alltid det räcker. Kanske finns det föräldrar, som efter att ha sett återkommande antivaxx-påståenden, börjat tro på dem och väljer bort vaccin för sitt barn.

Se dig själv i spegeln, antivaxxare

Därför vill jag att du, antivaxxare, tar dig en titt i spegeln och funderar på ditt eget ansvar för konsekvenserna av det du sprider. Att just du väljer bort vaccin för din egen del spelar mindre roll i sammanhanget. Skulle du bli sjuk får du faktiskt skylla dig själv. Men inte ens det behöver du vara orolig för eftersom vi i Sverige skyddas av flockimmunitet tack vare den höga vaccinationstäckningen i befolkningen. Än så länge.

Vad tror du, kära antivaxxare, skulle hända om alla pågående vaccinationsprogram plötsligt lades ned? Eller ett inte lika avlägset scenario – att vaccinationstäckningen skulle sjunka några procent så att sjukdomarna vi vaccinerar mot åter får fäste i samhället?

Många av er antivaxxare som nu sår tvivel och sprider lögner i vårt kommentarsfält ser ut att vara i medelåldern. Kanske har ni barn som hunnit bli lite större. Men om vi nu leker med tanken att vi slopar detta med vaccin, eller att vi inte längre skyddas av flockimmuniteten. Vad tänker ni om de barn som garanterat kommer att drabbas av svåra sjukdomar, som till exempel mässling?

Allvarlig barnsjukdom

Kanske är det ditt eget barn? Eller din väns barn? Eller ditt barnbarn? Eller ett helt random barn på Ica? Har hen ”tur” får hen bara sjukdomen, vilken trots att det är en barnsjukdom, verkligen inte är någon barnlek.

Inte osannolikt kommer hen att drabbas av någon form av komplikation som till exempel lunginflammation eller ögoninfektion. En på tusen, troligen fler, riskerar också att drabbas av hjärnhinneinflammation, vilket kan ge men för livet eller till och med leda till döden. Men det här vet du redan, kära antivaxxare. Bara det att det i din värld är bra mycket lindrigare med såväl sjukdom som komplikationer (även död?) än att ta ett väl utprövat, effektivt och säkert vaccin.

Så, när effekterna av dina lögner blivit verkliga, hur tycker du att samhället ska rusta sig för att ta hand om alla smittade som blir följden av din antivaccinationsstrategi? Vad ska du säga till de barn som blir allvarligt sjuka för att det enligt din mening är bättre att ”gå igenom sjukdomen” än att förebygga den med ett säkert vaccin? Och hur tycker du att de föräldrar vars barn inte ”stärkte sitt immunförsvar” genom att få mässling utan faktiskt dog ska gå vidare?

Ta ansvar för lögnerna

Varje gång Läkemedelsvärlden eller någon annan skriver om värdet av vaccin, för folkhälsan i stort och för den enskilda individen i smått, förväntas vi svara på och bemöta osakliga och felaktiga påståenden i parti och minut. Det är som sagt bara att titta på kommentarerna till vårt senaste inlägg.

Men nu är det dags att du, kära antivaxxare, svarar på hur du tänker ta ditt ansvar om dina vaccinlögner får fäste och sprids till fler än i dag. Har du inget svar, eller är för fast i ditt eget identitetsbyggande som vaccinförnekare, behöver du inte svara. Men behåll då dina villfarelser för dig själv och förstör inte något som samhället har byggt upp på tillit och vetenskap.

OBS. Till dig som har frågor om vaccin – läs gärna mer på Folkhälsomyndighetens hemsida eller prata med din bvc-sköterska/bvc-läkare/skolsköterska.

496 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

 1. Ansvar ja. Intressant fråga. Tar du ansvar för alla som drabbats av biverkningar av vacciner? Det är många kan jag lova. Hur kan jag veta det? Jag har läst och lyssnat på forskare, läkare och andra inom läkemedelsindustrin under fyra års tid, dagligen. Och då har jag inte bara nöjt mig med 1177 Vårdguiden även om den är bra att ha många gånger. Jag har lyssnat på experter och kunniga inom branschen som riskerat och förlorat sina karriärer för att de upptäckt tveksamheter som inte är accepterade för att inte säga ‘livsfarliga’ för industrin. Det var nämligen fyra år sen jag såg effekterna hos min egen son och får man erfara det så är det inte så svårt att se lögnen. Enligt vårdpersonal är det ju typ bara feber och utslag på injektionsstället man kan drabbas av. Då inser man ju snabbt att nån koppling sällan görs till alla de biverkningar som finns i bipacksedeln.
  Sen ska vi inte tala om alla tusentals och åter tusentals av erfarenheter från andra föräldrar vars barn drabbats av fruktansvärda biverkningar som faktiskt allt som oftast går att finna i många bipackssedlar om man bara tittar lite mer noggrant. Och hur tror du att skepsisen mot vacciner ska kunna minska när det från läkarhåll (hos de som har kvar jobbet) aldrig talas om några negativa effekter av vacciner som om de inte finns?

  Och vi väljer bort vacciner för att vi har hela bilden. Så frågar du mig så hade det varit bra om alla vacciner slopade. För folkhälsan och för individen. Vet du att det inte främst var farligheter i barnsjukdomarna som ledde till vaccinationsprogrammet? Det var samhällsekonomiska skäl. Bara att slå upp i ditt historiska arkiv. Idag funkar det bra att köra den skrämseltaktiken med de under 45, men den funkar inte med såna som jag som växte upp med alla de sjukdomarna. Jag har haft de flesta. De flesta i min hemort hade de också. Vi är immuna för livet. Inget vaccin ger den immuniteten. Vi slutade dö innan programmen. Det är ingen myt! Kolla bara in SCB! Och inte en ihoppressad kortare variant som är gjord av vaccinförespråkare.

  Ansvar ja. Det är många som behöver ta ett ansvar och att då slänga in ett arrogant översittarinlägg som chefredaktör och fullkomligt köra över alla oss som drabbats gör inte att vi tystnar. Tvärtom. Kanske på den här sidan dock om vi blir för obekväma. 🙏

  • Du är välkommen att berätta hur du, som uppenbarligen förespråkar avskaffande av vaccin, tänker ta ansvar för den samhällsutmaning och det personliga lidande som kommer att bli följden när svåra sjukdomar som mässling, polio, difteri mfl åter drabbar befolkningar i stor skala. Tills dess anser jag den här konversationen avslutad.

   • Det finns säkert bra vacciner, men till covid behövs inget vaccin.
    Och även om det hade behövts så har detta vaccinet för många biverkningar för att det ska vara värt det.
    Moderna har ALDRIG tidigare tillverkat ett vaccin.
    Nu gjorde man det på 8 veckor från start till första sprutan.
    Man använde sig utav dryga 40 försökspersoner.
    SAMTLIGA fick komplikationer utav det, men ändå släppte man det.
    Pfizer använde sig utav djur som testobjekt.
    Samtliga djur dog, men ändå släppte man vaccinet.
    Kan du säga att du tycker att det är ok?
    Det är ju så dumt att det är inte sant.

    • Det tog inte 8 veckor från start till godkännande för Modernas vaccin. De kliniska studierna gjordes på betydligt fler än 40 personer. Och även uppgiften om alla döda grisar har visat sig inte stämma. Om alla försöksdjur hade dött och alla försökspersoner fått biverkningar borde väl det synas i samhället nu på de som vaccineras. Jag känner i princip bara vaccinerade och har knappt hört talas om några biverkningar. Min syster fick feber i 2-3 dagar, det är vad jag kan komma på den enda som drabbats av biverkningar. Och med familj, vänner och kolleger som man har pratat med om hur de mått efter doserna så är det säkert 100 personer. Borde inte fler reagarat negativt om det du skrev skulle varit sant?

     • 3 veckor efter vaccinet fick min syster psoriasis, det är inget som existerar i vår släkt. Vårdcentralen säger att det beror på stress. Fram till 2022-02-01 så fanns det en grupp på Facebook med 30.000 medlemmar där medlemmarna beskrev sina biverkningar bl.a psoriasis. Gruppen blev dock för känslig för makteliten, så den raderades av Facebook.

    • “Behövs inget vaccin”? Jag får dra slutsatsen att du antingen bor i urskogen och att du inte har bekanta eller släktingar – eller att de bor i urskogen tillsammans med dig.
     Du drar slutsatser om behovet utifrån din egen situation, hälsa och egna åsikter i frågan.

     Det är helt uppenbart att du inte sett vad skiten orsakar. Min farbrors fru avled i det förra året. Min väninna, som är fullständigt frisk i övrigt, lider av så svåra långvariga problem 8 månader efter officiell friskförklaring, att hon fått gå ner på halvtidsarbete.
     Min 31-åriga kusin, som är aktiv inom Muay Thai (d.v.s. i fysisk topptrim) fick åka till akuten två svängar då hon fick svåra andningsproblem.
     Min bror – 27, fysiskt fit och frisk – var sängbunden i två veckor, hostade blod och kunde inte ta hand om sig själv över huvud taget. Det tog honom två månader att repa sig. En bekants dotter – 16 år – fick läggas in på sjukhus en vecka. Min mammas väninna låg på intensiven.
     En gammal kompis till mig – sjuksköterska – höll på att gå in i väggen p.g.a. inte bara den horribla arbetsbördan utan även traumat med att patienter dog på löpande band förra året.
     Jag vet – med 100 % säkerhet – att jag skulle dö eller hamna på intensiven om jag smittas. Jag har nedsatt lungkapacitet och har det väldigt jobbigt med “normala” luftvägsinfektioner.

     Du tycks tro att det här handlar om någon slags vanlig snuva. Med all respekt; gå och läs på. Du vet inte vad du pratar om. Miljoner och åter miljoner (faktiskt långt mer än de officiella 5 miljonerna – det är bara att titta på överdödlighetsstatistiken, som inte ljuger, så kan du ungefär trippla den siffran och troligtvis hamna ganska nära) människor dör inte av “en liten snuva”.
     Fullt friska människor dör inte av “snuva”. Speciellt inga unga sådana.

     Gå och säg till de som skulle ge vad som helst för att få en dos vaccin – att det “inte behövs”.
     Eller till de som förlorat någon. Eller många.

     Herregud.

     • Maarit, du hittade på historier för att manipulera folk. Du känner inte alls någon som dött eller blivit allvarligt sjuk, varken din farbrors fru, din bror eller din väninna. Det är folk som du som hotar vår demokrati.
      SKÄMS!

     • Hur gick det sen då?
      Vaccinet skyddar inte ens. Så vi har lagt miljarder på något i stort sett onödigt samt förlöjligat och trakasserat skeptiker. Infört vaccinpass.
      Hahahaha fortsätt lev i din bubbla.

      Sen om du inte fattar det så är man inte anti-vaxxare för att man är skeptisk till covidvaccinet.

      Skeptiskhet är ibland sundhet.

     • Världens främsta experter har uttalat sig mot onödig vaccinering av hela jordens befolkning. Hade man inte börjat vaccinera befolkningen mot en konstgjord virus, mitt i pågående pandemi hade vi inte en jävla massa mutanter heller idag. “Vaccinundvikande mutanter på grund av selektionstryck, med stor sannolikhet formas i vaccinerade individer, och inte i ovaccinerade” citat Dr. Robert Malone mRNA vaccinets uppfinnare. Dr. Geert Von Der Bosse har uttalat samma åsikt, Dr.Ann-Christine Engvall har också sagt exakt samma sak, och många andra. Spikr protein er ett gift oavsett hur den hamnar i kroppen genom smitta eller injektion.

     • Gå in och läs vad Läkarupproret skriver om detta “vaccin”. Ett vaccin tar ca 5-15 år att utveckla. Det här är inget vaccin det är ett medicinskt experiment enligt Läkaruppropet

     • Kåvid är en vanlig förkylning så lägg ner. Men som i alla fall så kan en infektion bli livshotande om man har extrem otur eller underliggande problem. Det skulle vara intressant att veta ifall dina bekanta och anhöriga hade tagit någon dos innan de blev sjuka. Eller blev de ordinerade Remdesivir?

     • Det är tyst om hur många som dött i covid
      eg. avlidit av annan orsak men med covid i
      kroppen. Sen hur många som avlidit fastän de tagit vaccin vet ingen…allt idag är ett lotteri.

    • Jadu Bertil nu ser man vilka som egentligen var dom riktiga galningarna. Att spruta in något otestat helt verkningslöst i kroppen bara för att dom rikaste människorna ska bli rikare. Nu kommer biverkningarna i form av hjärtstopp, hjärnblödning & hjärtinfarkter. Och det är på elitidrottsmän/kvinnor som bara kollapsar på stället. Denna artikel måste vara ibland den sämsta smörjan jag någonsin läst. Kan ju vara så att även Blackrock/Vanguard har ägandemajoritet även i denna “oberoende” skitsajt

     • Du har så rätt Mattias.
      Personligen, fick jag styrka och mod ifrån Läkarupproret och Sjuksköterskeupproret ( själv ganska stönig också) De har ialla fall gjort massor för oss som tvivlat på vaccinet🙏.Senaste inslaget i Sjuksköterskeupproret, är att äntligen börjar den etablerade media sända sanningen! BBC, intervju med en mycket känd Kardiolog som uppmanar.Stoppa massvaccineringen av cov19injektioner. Ett annat informativt forum är ju den vaccinering av 12-17 åringar som varit.Det påvisades många biverkningar och den åldersgruppen har man nu tagit bort ifrån statistiken.😔 Det är inte okey någonstans med hetsjakt, mobbning, uteslutande och hot! Tack till Läkarupproret, Sjuksköterskeupproret och till Journalist Per Shapiro som på något sätt gav tröst och mod när man var som mest ledsen och attackerad! ❤

    • Glöm inte att fler folk dog av Modernas vaccin.
     ALDRIG jag skulle ge mina barn eller barnbarn det!
     Bra talat! 👍

    • Vad du skriver är det utmärkta exemplet på det svenska samhället. Folk bara följer med som en svans.
     Vad vet du om virus, antikroppar, T-celler, B -celler, medfödd/ förvärvad inmunitet etc? Sen tar det 10 år att ta fram ett vaccin ( Bota Sverige), samt det dummaste man kan göra är att vaccinera under en pågående pandemi. Så tar reda på fakta innan du börjar gapa.

     • En liten grupp på 10 personer på ett läkemedelsbolag forskar om nya vacciner. Det kan ta ett tag. Alla världens forskare går samman och försöker ta fram ett vaccin. Det är en enorm skillnad fattar du väl?
      Alla anslag betalade av världens länder.
      Då går det fort.
      Ni skulle varit med vid de första aidsmedicinerna, då kan vi snacka biverkningar.

   • Ingela. Du har helt rätt. Orkar inte beskriva vad jag vet och alla här som tycker vara solidarisk att vaccinera sig. Kan säga en sak. De är inget vaccin utan ett experiment. Folk fattar inte, utan hoppar på propagandan, som är enklast. För det första så godkändes inget av de s.k.a. vaccin av Moderna, Pfizer, av (FDA) i USA. Man fick tvångs godkänna detta. De allra flesta försöksdjur dog. Bara att lyssna och gräva. Folk måste gå ur sin bubbla och LÄS för 17 ton. Analys.
    Snacka sedan från detta. Nu är alla anti hatobjekt. Problemet är att de som haft Corona utan underliggande sjukdomar ligger risigt till om de vaccineras inte alla men många. Dina egna antikroppar skyddas av 95%, medans vaccinet är knappt 70%. Med vaccinering kan du fortfarande drabbas igen och smitta andra. Ok. Men det är biverkningarna som kan bli farliga då du redan haft COVID-19. Har du ej haft Covid-19 och har underliggande sjukdomar så Ja. Där är problemet att folk är rädda med all rätt. Så är det. Man ska veta också att Läkemedelsindustrin har en helt annan Agenda än vad folk tror. Så helt rätt Ingela.

    • Jag var skeptisk även mot svininfluensans vaccin och fick stå ut med mycket hån och påhopp om att jag var ansvarslös moder som inte lät mina barn ta vaccinet då. Idag väljer de själva som vuxna om de vill ta corona vaccin. Min älsta son fick covid-19 tidigt och valde ändå vaccin efteråt. Mina två andra barn har inte valt vaccin och inte heller jag men deras far valde vaccinet.
     Nu blev vi alla sjuka i vår släkt. Mamma med make, syskon med respektive och barn, Jag med 3 vuxna barn och deras far. 10 st är vaccinerade och 8 st är inte vaccinerade. ALLA fick covid av nyare varianten. MEN vi som inte har tagit vaccinet blev mildare sjuk än de med vaccin! 4 st av oss utan vaccin kände knappt av att vi hade någon pågående covid men alla tester visade att vi hade covid. Så hur ska man tänka om det då? Min morfar som skulle fylla 100 år valde vaccinet och jag tänkte nej.. han kommer dö av det.. Och det gjorde han. Från att vara en pigg aktiv 99 åring som bodde på liten ort där covid inte härjade så dog han snabbt efter vaccineringen.
     Vad ska man tänka om vaccinet? Svaret kommer nog i framtiden. Pengar och makt styr. Tack för att jag får välja. Jag lever än och har rört mig i sorstaden runt covid hela tiden.

   • Bedrövligt arrogant och aggressiv ton av Ingrid Helander. Och i slutändan är hon – quelle surprise – ändå inte intresserad av några samtal, eller att ta del av avvikande uppfattningar – bara av att tala om för folk hur saker ligger till och indirekt tala om för dem att de är idioter. Jag är själv inte att klassa som en “anti-vaxxare”, tror att många vacciner kan behövas, men blir direkt avskräckt av den tonen från en företrädare för journalistkåren. Då har krönikan fullständigt motverkat sitt syfte.

    Skriv inte sådana här krönikör, Ingrid Helander, om du inte för ett ögonblick är beredd på att lyssna på vad människor har att säga.

    Och att likna folk vid flugor som surrar runt en sockerbit är ju eventuellt lite avhumaniserande… eller vad säger du?

   • Ingrid Helander nöjde sig tydligen med att skriva denna enda, aggressiva och arroganta kommentar. Sedan drog hon sig tillbaka. Var det inte ett samtal du ville ha, Ingrid? Är det inte journalisters uppgift att intressera sig för vad människor har att säga?

   • Skärp dig Ingrid, ditt alster är ett bedrövligt, ohederligt och ett känslomässigt pekoral för att smutskasta de som är kritiska till ett genpreparat som nödgodkänts och nu är i fas 3 av 4. Av de du kallar ‘antivaxxare’ är jag övertygad om att 99% tar ett traditionellt utvecklat vaccin alla dar i veckan. Det du bedriver är känslomässigt hatpropaganda mot de som är kritiska till den vaccinationskampanj som uppenbart inte fungerar då den kräver booster minst var 6:e månad. I England övervägs snart booster var 3:e månad. Australien har köpt in doser motsvarande 14 stycken per person dvs 2 doser/person i 7 år framåt! Gibraltar med 99.7% “vaccinerade” har bland den högsta smittspridningen i Europa. Som om inte detta vore nog, dessa sk vaccin ger i alltför många fall svåra vaccinskador och bieffekter, till och med död. Alla dessa miljontals rapporter har ännu inte utretts och analyserat fullt ut. Bortåt 20000 har redan dött av vaxet trots att botemedel finns som profylax samt vid sjukdom vilka och kan bekämpa viruset vilket inte dessa sk vaccin gör. Det finns en stor mörkläggning om dessa preparat och varför det bedrivs en sån enorm daglig kampanj att alla ska vaccineras, nu till-och med tvångsvaccineras. Varför? Befinner vi oss i Kina? Detta är givetvis en planerad pandemi sedan event 201 med det ultimata målet att installera vaccinpass för att kontrollera befolkningen med skrämselpropaganda och hot om avstängning. Allt för att berika en liten andel dollar miljardärer med enorma summor.

   • Vi är ättlingar till jägarna som kom över inlandsisen, vikingarna som resten över haven, de som överlevde både digerdöden och spanska sjukan och inga jävla veklingar som gnäller över en sketen förkylning! Ni kan ta ert vaccin och stoppa upp det i arslet!

   • Ingrid! Här kommer lite information från Folkhälsomyndighetens hemsida:

    Veckorapport om covid-19, vecka 48 2021

    På grund av en fördröjning i rapporteringen av avlidna bekräftade fall fokuserar analyserna i veckorapporten främst på data avseende avlidna fram till för två veckor sedan. Hittills har 27 bekräftade fall rapporterats avlidna under vecka 46. Bland de rapporterade dödsfallen vecka 46 var 7 ovaccinerade, vilket motsvarar 26 procent.

    Så frågan som följer är, om 27 stycken avled och 7 av de var ovaccinerade, hur många var vaccinerade? 27-7=20
    Svar: 20 st som avled var vaccinerade = 74%

    Verkar vara ett bra vaccin?

    • Jag själv är inte vaccinerad och kommer inte vaccinera mig mot covid, det är min magkänsla som säger mig att immunförsvaret löser detta utan “hjälp”.

     Din post Oscar ovan dock betyder inte att “det är mindre chans att dö om man är ovaccineerad” Du måste ta med i beräkningarna att Av sveriges befolkning är 80 % (cirka tror jag) vaccinerade , det innebär att sannolikheten att fler med vaccin i kroppen kommer avlida än de ovaccinerade då de också är många många fler.

     Trevlig kväll på er <3

     • Kära Florian, du verkar helt glömma bort att det ju är meningen med ett vaccin att procentuellt tydligt FÄRRE vaccinerade ska dö än ovaccinerade. Enligt FHMs uppgifter är så inte fallet.

    • Oscar. Så kan man inte räkna. Du måste utgå från antalet människor i respektive population. Låt säga att 9 miljoner är vaccinerade. 20 av 9 miljoner är inte många promille. 7 av 1 miljon som inte vaccinerat sig är många procent.

    • Oscar.
     Så frågan som följer är, om 27 stycken avled och 7 av de var ovaccinerade, hur många var vaccinerade? 27-7=20
     Svar: 20 st som avled var vaccinerade = 74%

     Dessutom var covid dödsorsaken. Bilolycka smittad med covid=? Tyvärr ser det ut som det är fallet.

     Det vill säga att de 7 ovaxxade kan lika väl haft andra dödsorsaker 🥲

   • Världens främsta experter har uttalat sig mot onödig vaccinering av hela jordens befolkning. Hade man inte börjat vaccinera befolkningen mot en konstgjord virus, mitt i pågående pandemi hade vi inte en jävla massa mutanter heller idag. “Vaccinundvikande mutanter på grund av selektionstryck, med stor sannolikhet formas i vaccinerade individer, och inte i ovaccinerade” citat Dr. Robert Malone mRNA vaccinets uppfinnare. Dr. Geert Von Der Bosse har uttalat samma åsikt, Dr.Ann-Christine Engvall har också sagt exakt samma sak, och många andra. Spike-protein er ett gift oavsett hur den hamnar i kroppen genom smitta eller injektion.

   • Hej, jag tog min första dos Astra Zeneca den 14/4 2021 och jag fick en mindre chock då jag fick veta att det var just det vaccinet. Och sedan tog jag den andra dosen 14/6 2021. Med en gång märkte jag att det var någonting som inte stämde. Magen började kurra hela tiden. Jag hörde av mig till Capio Lidingö stadshusdoktorn, men de sa att det var ingenting. Jag tog ett blodprov och allt var bra sade dem. Sedan efter den andra dosen började jag tappa i vikt. På en kort tid gick jag ner 3 kg i vikt, från 85 till 82. Då bilen jag orolig och hörde på radion att på karolinska så behandlade dem bukspottskörtelcancer med acetylsalicylsyra, så jag började självmedicinera med Treo. Då stannade viktminskningen av. Jag gick så småningom till en annan vårdcentral och läkaren där avrådde mig från att ta Treo, även om man tar det i samband med måltid, så jag bytte vårdcentral igen. Jag slutade dock att ta Treo, men det konstaterades magsår och jag ordinerades omeprezol. Efter den andra ventrikelundersökningen så konstaterades att magsåret hade läkt. Men under hela denna tid har min avföring inte varit normal. Inga feta bruna bajskorvar på morgonen som lade sig på botten i wc-stolen. Två gånger var de helt vita och idag så var dem gula. Gula har de även varit tidigare. Att Astra zenecas vaccin skulle ha kunna skada levern har aldrig för en sekund föresvävat läkarna, men jag har nu, drygt ett halvår efter vaccineringen kommit fram till att så måste ha varit fallet. Levern är ju kroppens avgiftningscentral, så nu skall jag ta upp det nästa gång jag går till doktorn. Tilläggas kan att jag har fått lägga ner min taxirörelse, så jag har drabbats ekonomiskt av detta. Nu kommer jag nog ta upp den igen, även om jag inte är fullt frisk. Vad jag kritiserar folkhälsomyndigheten är dess förnumstighet. Inte för ett ögonblick så tror man att vaccinet kan vara farligt, trots att det har dött 364 personer av det i Sverige, enligt Rapport på TV. Jag tycker att man borde säga att ” vi gör vårt bästa, men det räcker inte alltid”.

   • Hej Ingrid Helander.

    Jag förstår att du vill avsluta konversationen, eftersom din text inte bygger på fakta. Med de förutsättningarna blir det ju så påfrestande att gå i svaromål.

    Grejen är att ditt typiska vaccinsnack inte fungerar längre. Förtrollningen är bruten. Detta eftersom mänskligheten sedan ganska många år har kunnat inhämta information om vacciner och annat viktigt bortom Big Pharmas och etablissemangets kontroll.

    Så här är det:

    Du brister i helhetsförståelse beträffande vacciner och hälsa – ditt resonemang är sämre än enögt, med ett medicinskt perspektiv som härrör ifrån den psykopatiska, profithungriga läkemedelsindustrin.

    Men, “You´re a good little doggy”, utför de enkla små utantillkonster som etablissemanget har drillat dig i.

    Precis som så många andra, cirka 30 procent av befolkningen, har du fallit offer för Mass Psychosis Formation. Din mentala styrka och kognitiva kapacitet var helt enkelt inte tillräckliga för att skydda dig mot hjärntvätten.

    Dessutom är du extremt otrevlig.

    MASS FORMATION PSYCHOSIS or… mass hypnosis- the madness of crowds Robert W Malone MD, MS Dec 9, 2021 https://rwmalonemd.substack.com/p/mass-formation-psychosis?utm_source=url

   • Du är tydligen inte särskilt påläst. De största utbrotten av polio, mässlingen osv har varit i de mest vaccinerade områdena. Vaccinerna har börjat ges, då smittorna redan varit på nedgång. Så knappast vaccinernas förtjänst. Det finns inte en enda studie som bevisar att vacciner fungerar. Däremot en hem del som pratar om riskerna. Läs på lite o gå in på PuB Med och förkovra dig lite på fakta. Inlägget från er verkar vara skrivet av en 20-åring bloggare. Så mycket dravel har jag inte hört på länge. Bevisa gärna era påståenden om säkerhet och nyttan av vaccinet. Hittills säger data och vetenskapen något helt annat. Fullständigt oansvarigt att sälja in dessa döds sprutor och till barn dessutom! Tar ni inget ansvar! Har ni inte läst Pfizers egna forskningsdokument som nu avslöjats och visar att denna experimentella geninjektion, där det inte finns en enda säkerhets studie gjord – ja, vi är under experimentstadiet – visar att sprutan har en negativ effekt. Risken är alltså större att du dör av sprutan än utan! Har du sett statistiken på alla som dör och blir handikappade för resten av livet. Vad är du för jävla ansvarslösa idiot, som vill pracka på detta på folk!! Försäkringsbolagen runt om i världen visar en ökning på 40% av döda i åldern 18-64 år i ”all-Cause-mortality”!! Militärens sjukdatabas visar en ökning av sjukdomar som cancer, neurologiska sjukdomar, hjärt-o kärl sjukdomar mm på över 4000%!!!! i åldersgruppen 18-40 år( !! ) sedan sprutorna började införas !! Den friskaste och mest hälsosamma gruppen som finns, unga militärer!! Cancerfallen exploderar i världen, liksom neurologiska sjukdomar och autoimmuna sjukdomar och fjärt o kärlsjukdomar. Unga människor dör som flugor i hjärtattacker och hjärnblödningar. Ökningen av dödsfall i hjärtattacker bland elitidrottsmän i världen har ökat med 4000%!! Begravningsentreprenörer redovisar en ökning av dödsfall med 300%! De som dör i Covid idag är i princip bara de vaccinerade!! Kolla i era egna data bara! Små Barn dör i hjärtattacker som aldrig förr. I Uruguay nyligen har domstolen FÖRBJUDIIT experimentsprutan för barn under 13 år, för att den är LIVSFARLIG. Riskerna överväger med hästlängder nyttan. Det är bevisat! Och Pfizer kunde inte bevisa motsatsen. Sätt dig in i Pfizers förfalskade studie och data. Så här jävla mycket propaganda dravel som någon bloggande tonårig suttit och totat ihop, så mycket okunnigt och osakligt skit har jag sällan läst. Och av en myndighet! Det måste vara ett skämt! Det lär nog tvärtom göra att ännu färre att ta den här sprutan. Språket är bedrövligt. Så här uttrycker sig inte en intelligent människa. Och som sagt, presentera gärna bevisen för det ni påstår. Det är hårresande för det första att ni inte har koll på fakta eller vet vad ni pratar om – och för det andra att ni försöker pracka på barn denna spruta som inte har några fördelar bara nackdelar särskilt och som barnen har 0 behov av! 0 % risk för barn att dö av Covid!! Noll procent!! Och risken för biverkningar är skyhög!! Bevisat bortom allt tvivel!! Barn dör och blir handikappade ”en masse” av denna spruta! Begravningsentreprenörer har aldrig i sina hela karriärer begravt så många barn som nu!! De beställer barnkultur i bulkar! Läs!! Kolla infirkstionen!! Kolla data!! Den jäkla sprutan tar bort fertiliteten! Har du inte läst att det inte har fötts så litet barn som nu världen över, som på över 30 år!! Vet du att Pfizer nämner 2931 biverkningar på denna spruta! Era samveten kommer att komma ikapp er en dag, och då vill jag inte vara er. Den förre Nobelpristagaren i Medicin Luc Montaigne expert i Virologi, varnade för denna spruta redan i början och pratade just om att vi kommer se en tsunami i cancer av alla slag, neurologiska sjukdomar och alla slags sjukdomar pga denna spruta. Precis det vi ser hända nu. Mike Yeadon, Pfizers förre VD och Forsknings chef varnade också tidigt för denna spruta, liksom dr Malone uppfinnaren av mRNA tekniken, tillika vaccinforskare, liksom en stor del av världens mest prominenta läkare, forskare och experter. Och vi är många, många, mänga som börjar vakna upp nu. Långt ifrån de få ni vill få det till. Världen börjar vakna och förstå vad detta handlar om, och det är långt ifrån hälsa. Att ni inte skäms!!

   • På Malmskillnadsgatan samlades, förr iaf, en viss kategori människor som fick betalt per utförd tjänst.
    Hur mycket får du betalt?

   • Man önskade ju att bakterier och virus rensade bort just dessa idioter som inte förstår att på grund av de vacciner som funnits under årens lopp är anledningen till att de överhuvudtaget existerar i dag.

   • Vad säger du nu Ingrid Helander, nu när Pfizer erkänt att dom inte ens testade vaccinet innan dom skickade ut det på marknaden?
    Med testa så menar jag att dom inte utfört några experiment ifall vaccinet stoppar smittan av covid.
    Här är klippet där taleskvinnan för Pfizer erkänner detta med sin egna röst:
    https://www.youtube.com/watch?v=zz-YT9zlxm0

    Kriminella Pfizer: “Pfizer has been a “habitual offender,” persistently engaging in illegal and corrupt marketing practices, bribing physicians and suppressing adverse trial results. Since 2002 the company and its subsidiaries have been assessed $3 billion in criminal convictions, civil penalties and jury awards. The $2.3-billion settlement in September 2009 – a month before Dr. Prigent’s appointment – set a new record for both criminal fines and total penalties.”

    Jag tror helt enkelt att du bara är outbildad när det kommer till covid/vaccin och läkemedelsbranschen, för du låter jäkligt naiv.
    Och det är ju skrämmande med tanke på att du ska vara en chefsredaktör på “läkemedelsvärlden.se” LOL

    Hade du vart lite kunnig så hade du inte skrivit som du gjort.

    Ännu en gång visar det sig att dom galna konspirationsteoretikerna visste bättre än “experterna” i sina ämnen lol.
    Eller så är ni bara betalade för att ljuga, vilket inte heller skulle förvåna mig

   • Är du/ni nu beredda att ta ert ansvar för den enorma propagandan för covid 19 vaccin. Dagen covid är helt ofarlig, Nu skriver Norska Aftenposten och Washington post m.fl att 2 av 3 som dör med covid är fullvaccinerade. Tar ni ert ansvar nu??

   • Kåvid är en vanlig förkylning så lägg ner. Men som i alla fall så kan en infektion bli livshotande om man har extrem otur eller underliggande problem. Det skulle vara intressant att veta ifall dina bekanta och anhöriga hade tagit någon dos innan de blev sjuka. Eller blev de ordinerade Remdesivir?

    Alla de sjukdomar som du nämnde beror vår inre terräng dvs brister på vitaminer, mineraler och näring samt utomstående faktorer som miljögifter DDT och vaccin och inte några hittepåvirus. Eller du kanske kan berätta om EN hälsosam ingrediens i vaccin förutom vatten.

    Det är skandal att du tillåts att sitta och skriva denna SMÖRJA i en tidskrift som utgör sig för att presentera ett innehåll som skall anses vara vetenskapligt underbyggd

   • Kan någon vara snäll och ge mig ett exempel på oberoende forskning som bevisar att vaccinet är säkert och effektivt. Och en annan sak jag funderat på, varför väntade Pfizer i nästan två år med att kläcka ur sig att de inte hade testat om vaccinet förhindrar “transmission”. De bara glömde nämna det för allmänheten de första två åren medan bland andra President Biden bedyrade i tv-tal efter tv-tal att alla måste vaccinera sig för att förhindra smittspridningen… Nej, jag tror inte det.
    Enligt min mening förs ett modernt gerillakrig i det tysta mot en blind bedövad allmänhet som i falsk trygghet lutar sig mot gamla legacymedier och informationsstrukturer som blivit kapade av bla trusted news initiative dvs wef, gates, who, pfizer, biden och andra maktbesatta som skrattar hela vägen till banken medan de drar ut kaninen ur hatten ännu en gång och prackar på oss ”säkra och effektiva” produkter som de har sålt med mördande reklam genom att först befria hela pharmaindustrin från något som helst ansvar för vaccinerna och sedan mer eller mindre tvinga och shame-blame:a folket att injicera det. Sju gånger…

    * “If you have to be persuaded, reminded, pressured, lied to, incentivised, coerced, bullied, socially shamed, guilt tripped, threatened, punished and criminalised… If all this is considered necessary to gain your compliance, you can be absolutely certain that what is being promoted is not in your best interest”

   • Ja du Ingrid, i must say you hit the jackpot med din synnerligen arroganta “artikel”. Nästan 500 kommentarer, bra jobbat! Nästa gång kanske du känner dig lite sugen på att klämma till de där satans stackarna som inte fattar något lite extra, och få 1000 kommentarer på köpet. Nätet oscillerar ju starkast av aggression. Och tänk bara vilken succé det kan bli…

   • Hörru.
    . Hur tycker du att det går ??
    att Vaccinen snabbspårades ut på marknaden under villkorade förutsättningar som bla
    “Informed consent”, antar att läkarna informerade er om att det är ett experimentellt vaccin, där inte långtidsinverkan eller bivverikningar över tid studerats övht…
    Överdödligheten har skjutit i höjden i flertalet länder bla Australien med en överdödlighet på över 50.000/personer jämfört med tidigare år,

    I bla England har Hjärt och kärlsjukdoms relaterade sjukdomsbilder har ökar med 44% åldersgruppen 15-44 år .

    Barnafödandet har sjunkt radikalt i bla Taiwan,Ungern,Sverige,USA,England,
    I tyskland har dom senaste 7 åren fötts ca 250.000 barn om året 2021 föddes 30.000 färre..

    I Tex USA har 34 ungdomar dött i “on-field” (fotball,löpning,rugby etc) händelser dom senaste 10 åren.. sedan 2021 har siffran nästan ökat 10 faldigt…

    Att Pfizer redan 2020 ansökte och först beviljades, att få sina egna studier och 9 sidor med befarade bivverkningar sekretessbelagda och förseglade från allmänheten i 50 år, men som sedan hävdes av en federal domare och Pfizer tvingades släppa det till allmänheten…
    Det agerandet säger en hel del.
    Att Cancerforskare i USA hittat “DNA molekyler” i mRNA vaccinen som inte ska kunna finnas i vaccinen övht, vilket inte är första gången det inträffar..
    Senast det hände så blev 100.000 kvinnor i Afrika steriliserade av liknande vaccinationsskandal och 10.000 barn dog till följd..

  • ”Jag har läst och lyssnat på forskare, läkare och andra inom läkemedelsindustrin under fyra års tid, dagligen.” … FYRA ÅRS TID!! Då är du en sjuhelsikes expert RONNY!! Jisses.. Var kommer alla stolpskott ifrån…

   • Haha håller med, riktigt stolpskott!
    Som tur är så är det inte många som bryr sig om sådana längre…..
    Vem fan lyssnar ens och följer vad antivaxxare har att säga, dessa har ju inte alla höns hemma….

    • Din kommentar är verkligen korkad. Du attackerar en person som har en annan åsikt än dig och dessutom om något han men inte du erfarat. När du eller en närstående får svåra biverkningar av något vaccin får vi se hur provacciner du är då. Alla pratar om solidaritet, i första hand ska vi va solidariska gentemot oss själva, gentemot vår familj och därefter gentemot samhället. Samhället struntar i dig som individ utan tänker på flocken och i första hand på ekenomin. Du är endast ett personnummer. Vill du spruta i dig vaccinet så be my guest men bli inte så avundsjuk för att vi är starka att motstå trycket.

     • Åsikt? Patogena sjukdomar handlar väl banne mig inte om åsikter? Om du får en sjukdom – säg Ebola – kommer väl inte heller viruset att ta hänsyn till vad du, som individ, tycker? Om du är rädd för covid-19-vaccin och inte vill ta det är det så tycker jag ändå att det är förståeligt, eftersom det har tagits fram så hastigt. Men att dra alla vacciner över en kam är ju idiotiskt.

      Låt mig ställa dig en fråga: hur många känner du som fått bara ett vaccin i livet?

      Och en fråga till: hur många känner du som blivit vaccinerade mot flera sjukdomar och fått farliga reaktioner av VARTENDA ETT?

      Om vacciner som Polio-vaccin har vi över 60 års efterforskning och statistik på. Och vad hade varit alternativet om det inte funnits? Min farfar fick polio på 1940-talet. Om det funnits vaccin då hade det kanske funnits en liten liten risk för en allvarligare biverkning – t.ex. om han varit allergisk mot någon komponent i vaccinet – men det hade varit en betydligt större CHANS att han kunnat gå genom resten av livet på två oförlamade ben.

    • 4 år är antagligen 4 år mer än vad du själv har ägnat frågan, Kristoffer. Det är heller ingen kort period om tiden ägnats åt intensiva studier av något. Men varför påpeka något sådant för dig, som ändå bara är ute efter att sjukdomsförklara människors uppfattningar?

   • Pröva att läsa kursen Medicin och makt vid Uppsala universitet för att få begreppet Medikalisering förklarat för dig. Det förklarar tillexempel det samhällsekonomiska argumentet för vaccinprogrammet. Samma saker ses nu med Covid. Att antikkropptest inte “duger” är enligt FDA inte för att Covid inte är bekräftat hos en ovaccinerad individ med antikroppar utan för att människor kanske inte följer andra “precautions”. Från det kan jag bara utläsa “Vaccinering”. Att minska risken att få de sjukdomar som ger allvarligare symtom vid Covid talas det inget om i debatten trots att det går att följa statistiken hos Folkhälsomyndigheten och se att allvarlig sjukdom har ett tydligt samband med västerländska välfärdssjukdomar.

   • Han kallade inte sig själv för expert, han sa bara att han ägnat 4 år åt att studera frågan. Det är valfritt om man vill betrakta det som lite eller mycket.

  • Ett problem som alltid uppstår i diskussioner, när två tydliga förespråkare finns – de som säger JA eller NEJ – i detta fall till vaccin eller ej, brukar polariseringen alltid blir övertydlig. Parterna hittar alla sätt att bara tala för en sida – allt annat blir fel. I mitt fall är erfarenheten av vaccin från barndomen på 1930-talet och framåt bara positiv – då gällde vaccinerna bakteriella sjukdomar med mycket små tendenser till mutationsbildning. Mitt intresse för vacciner har sedan barndomen alltid varit stort. Så sent som på 1960-talet ansågs vaccinering mot virussjukdomar vara ett svårt område – vilket fortfarande gäller. Ett av problemen är ADE, som uppstår när genererade antikroppar under ett immunsvar känner igen och binder sig till en patogen, men istället för att förhindra infektion agerar “trojansk häst”. I sin tur kan en patogen då ta sig in i cellen och helt förhindra immunsvaret att verka – en mycket farlig effekt. Sannolikt orsaken till en del av de dödsfall som nu drabbar allt fler äldre, som tidigare under många år vaccinerats för säsongsinfluensa men framför allt tagit vaccin mot Covid-19 och långt därefter smittats av en av de många mutationerna.

   I diskussionen hör man nästan aldrig detta tas upp av någon part, vilket är märkligt, eftersom ADE-problemet, i varje fall för mig, har varit avgörande för min syn på vaccin mot influensavirus. Därav att jag under något 70-tal år aldrig fallit för frestelsen att vaccinera mig mot influensa. För att göra en lång historia kort skulle jag rekommendera JA och NEJ-sidornas representanter att studera läkaren Sture Blombergs utmärkta utläggning på området, där han i fjorton punkter koncentrerar sig på riskerna med vacciner mot Covid-19: https://stureblomberg.blogspot.com/
   Därefter får man ha is i magen innan man lånar ut sin arm för en dos av de moderna vaccinerna av typ mRNA. Om jag absolut skulle vaccinera mig, skulle det ha skett med kinesernas vaccin av konventionell art. Som extra säkerhet har man där från sjukvårdande myndigheter gjort klart för befolkningen att dagligen ta stora mängder C- och D-vitamin zink etc.. De får vi aldrig höra talas om via skolmedicinarna i Sverige. Resultatet: Den s.k. pandemin i Kina har därmed upphört.

   • vad tråkigt att det inte går att läsa stureblombergs blog, den verkar ha blivit nedslängd.
    Jag blev väldigt intresserad, det verkar även väldigt intressant det du skriver om att pandemin i Kina har upphört.
    Jag tyckte mycket om ditt kloka inlägg här, sakligt, välformulerat och med en hel del livserfarenhet bakom. Tack för detta till kontrast mot övrig pajkastning. Jag blev nog mest illa berörd av chefredaktörens krönika dock, hennes formuleringar och illvilja bakom dem. Hennes ovilja att “lyssna” på andras erfarenheter och väl valda beslut. Hennes ovilja att bemöta människor med en annan åsikt på ett respektfullt och värdigt vis.
    Så tack Lennart för det du skriver.

  • Du kan börja med att slå upp vaccin och se vad ordet betyder. Detta är inte ett vaccin, det är en spruta som måste ges var 6 månad för att minska symtom och dödlighet för äldre och de med lågt immun försvar. Det är ni som ger falsk information. Och när det står klart och tydligt att vaccinet fortfarande är i experiment stadiet får man lov att avstå. Tack

  • Om du behöver vård för Covid infektion. Ska du betala själv för IVA om det behövs för att rädda ditt liv? Är du också beredd att avstå från behandling om du eller nån i din familj får en annan sjukdom som t.ex. halsfluss som kan åtgärdas med penicillin eller cellgiftbehandling vid en cancerdiagnos?
   Det finns ju också andra vaccin. Skulle vi historiskt sett avstått från Polio och Smittkoppor?
   Ska vi slänga folk som bryter benen på soptippen eller ska vi behandla?
   Om man jämför IVA och dödsfallen under de första vågorna med den sista fjärde vågen så ser vi ju en skillnad vad gäller dödstal och behov av IVA.
   Men det spelar kanske inte så stor roll. Vi ska ju alla dö. Nåt år hit och dit, vem bryr sig. De flesta som har dött var ju ändå gamla. Att det var nåns mormor som gick bort spelar inte så stor roll eller hur. Hon skulle ju dö nån gång hon också.
   Jag har också haft barnsjukdomar. Det hade i stort sett alla som växte upp på sextiotalet. Nej, jag dog inte heller, men det förekom då och det gör det fortfarande Kanske hade dessa barn dött ändå, men hur skulle du kunna få mig att inte skydda mina barn från att avlida om det finns en chans att minimera risken med hjälp av ett vaccin. Hur skulle man kunna leva med att ens barn avlidit för att man lyssnat på antivaxare?

   • Det borde vara körkort på internet. Om man upplever något blir orolig av symtom efter vaccin spruta då går man till doktor inte självmedicenerar med treo, bara för att du läst på internet.
    Så här är det samtidigt som du vaccineras kan du ha andra problem. Allt är inte biverkningar. Du kan gå ner i vikt pga cancer eller andra allvarliga sjukdomar. Ni som bygger upp era liv som antivaccare och rädda alla andra. GE UPP!
    Ni tar inte vaccin. Vi tar vaccin. Vi vet om risken med biverkningar… alla piller ger biverkningar (även treo… Nöt!)
    Utan vaccinet hade sjukvården varit över belastad och vi hade varit kvar med restriktioner .Nu är det nästan som vanligt igen.

   • Försök leva med ett barn som var helt pigg och friskt fram tills första vaccinet gavs. Det är visserligen inte alla som drabbas av svåra biverkningar men att förneka att de finns är omänskligt.

  • Varför vaccinera barn mot Covid-19? De har inte har risk att dö av Covid-19. Vaccinet(pfizer, moderna mfl.) har ju biverkningar, och vissa leder till döden. Även om det kan vara väldigt ovanligt så är den risken större för ett barn än att dö av Covid-19.

   Så varför denna propaganda för att vaccinera barn mot Covid-19? Du låter helt galen. Som en galenpanna.

  • MRNA är ingen vanlig injektion och är inget vaccin, helt annan teknik.
   Du som uppmanar andra att ta MRNA injektioner som ger flera biverkningar än alla andra vacciner tillsammans och då lågt räckets eftersom läkare slarvar med rapporteringar.

  • Så sant ! Är ni vaccinerade redo att ta hand om alla som är otroligt sjuka av vaccinet? Nej ! Inte ens läkarkåren vet vad dom ska göra ! Och vaccin det framställer man inte så snabbt , varför stoppas det i länder och varför dör så många unga människor i hjärtstopp!! Ja det är många frågor och ja! Jag hade covid innan det fanns sprutor ! Så jag har ett eget immunförsvar👍

  • Ja nu går vi in i 2024! Observera jag är absolut inte det påhittade ordet antivaxxare! Mitt barn fick dom traditionella vacciner mot röda hund mässling åsåvidare! Men denna covid historia är en helt annan sak! Med censur av riktiga forskare, betald media, dolda fakta, m,m,m, Allt handlar om pengar pengar å pengar ! Men det som göms i snö kommer fram i tö!!

 2. Kära Ingrid.

  Som du mycket väl vet så är immunförsvaret helt avgörande för människors hälsa. Vad sägs om att du kollar vilken effekt olika vaccin kan ha på detta system? Finns det en risk att vissa vaccin ökar frekvensen av barnadödlighet med 5 ggr?

  Det finns som tur är en dansk professor som har forskat i detta.

  Är du beredd att ta det moraliska ansvaret att bidra till att väldigt många barn dör i onödan pga ett svagt immunförsvar?

  Se denna och fundera på om det inte är så snart och vitt som många tror.

  https://youtu.be/_d8PNlXHJ48

  • Intressant att den danska professorn ser så många “non specific” fördelar med live vaccin och att vaccin tycks ha många andra fördelar förutom att “bara” skydda mot specifika sjukdomar.

   • Jörgen.

    Vi behöver följa upp vilka live vaccin som ger dessa fördelar.

    Immunförsvaret är uppbyggt för att reagera via slemhinnor i ansiktet först för att sedan påbörja sin motattack mot angriparen.
    Dvs det är inte otänkbart att vaccinet måste ges oralt för att ha denna effekt.

    Överlag så reagerade du på”fel” sak om du nu vill vara objektiv.
    Det stora är att dödligheten ökar kraftigt med vissa typer av vaccin och författaren här ovan tycker att det är oansvarigt att avråda andra till att ta vaccin som ökar dödligheten hos barnet. Detta blir otroligt bakvänt vilket tyder på att författaren inte har satt sig in i ämnet och agerar själv oansvarigt.

  • Hej

   Mycket intressant att det börjats forska kring skillnader i “vaccin”. Kolla ett datorprogram SWEVAC som är ett försök att för landsting och forskare att ha koll på vaccineringar och dess effekter. Mycket lovvärt faktiskt.

   Sedan att pandemin inte existerar är ju förstås lite utanför ramarna. Fler än “vanligt” har inte dött. Varje så kallat utbrott genom tiderna (under 1900 talet) har föregåtts av ändringar i etern. Spanska sjukan följdes av vanlig radio som just införts på bred front, för vilket många inte tålde. Senast svininfluensan som råkade sammanstråla med 4 G som vissa inte tålde och nu senast 5G som vissa inte tål. Finns ju en anledning att så många Somalier a la Tenstad i Stockholm insjuknade. Sveriges första uppstart av 5G skedde ju precis där.

   Sedan att influensa inte finns ens en gång är ju lustigt i sig. Vi har definierat influensa som ett begrepp för att dölja dess verklighet. Lätt att bevisa dessutom. För hur kommer det sig att yngre människor drabbas typ vart 6-8 år av influensa och äldre lite oftare? Är det så att alla på hela jorden har en sådan otrolig tur allihop att de inte drabbas av insjuknanden oftare än nämnda årsintervall? Eller är sanningen en annan? Typ att all så kallad influensa inte är något annat än symptom på kroppens toxicitet för vilken påtvingad rensning ger symptomen influensa? Att cellerna är uttorkade på cellnivå och den osmotiska pumpen i cellmembranen inte fungerar som de skall på grund av insulinresistans? Att influensa är kroppens reaktion på celldelning där en del av cellen innehåller allt skräp och all syra och där den andra delen försöker återskapa sig för att hålla kroppen i någorlunda friskt läge?
   Så vad säger du nu när du kanske börjar förstå att influensa inte ens finns? Samt att så kallat vaccin i sig inte kan fungera som hjälp i sammanhanget. Hindrar vaccinet celldelningen kanske? JA, det är just vad den gör. Du behåller toxiciteten trots att kroppen vill rensa sig. Det är medicin det?

   Men strunt samma, Ingen vill läsa på och kontrollera någonting. Bättre att titta på nickedockor som upprepar samma svada om och om igen utan vare sig data eller ens förmåga att förstå att närmast alla så kallade sjukdomar har att göra med nivå av toxicitet i kroppen.

  • Jag kan inget om vaccin men jag vill inte vaccinera mig. Jag tycker det är obehagligt att folk dött av att vaccinera sig. Sen vet man inget om vad som händer om ett två år efter vaccination. Valet är helt fritt o alla måste få tycka det de tycker. Vad jag tycker är konstigt är arter vaccinerade tycker att de har mer rätt att resa än icke vaccinerade. Märkligt man smittar ju lika mycket även om man tagit vaccin. Där ser jag ett problem då jag ofta får höra att jag är osolidarisk som avböjer vaccination.

   • Ja, du är osolidarisk som avböjer vaccination. Detta pga att det finns människor som är beroende av flockimmuniteten pga att de inte kan ta vaccin själva av olika anledningar (alltså giltiga fysiska anledningar, inte magkänsla som du). Det finns studier på att Covidvaccinet minskar smittrisken ned till 25%.

    Du struntar dessutom helt och hållet i vårdpersonalen som går på knäna för att ta hand om människor som blir smittade.

    Det är alltså dessa personer som inte KAN ta vaccin som vi ska värna om. Att en antivaxxare skulle stryka med är det nog ingen förutom de anhöriga som bryr sig om. Ni har gjort ert val och borde inte ens ha rätt till vård om ni insjuknar.

    • Det kan aldrig vara osolidariskt att säga nej till ett vaccin för egen del då det är “medicinskt ingrepp på en tidigare frisk individ” där varje person behöver göra sin egen riskanalys. Moralpredikningar utifrån ens egens önskan hör inte hemma här. Med ditt resonemang skulle ingen rökare eller överviktig person eller någon som inte motionerar minst en timme om dagen och har sunda relationer med sina medmänniskor har rätt till vård.

    • Haha henrik, vilket vidrig kommentar du lägger, du har inte tagit något vaccin för att vara solidarisk mot dom som inte kan ta vaccin, förmodligen har du gjort det för din egen skull eller för att du/någon i din närhet tillhör riskgruppen, vilket jag såklart förstår.

     Men att sedan säga att ingen borde bry sig om en ovaccinerad skulle dö och att man inte borde ha rätt till sjukvård som ovaccinerad avslöjar direkt hur högt på skalan din solidaritet gentemot andra ligger.

     Även fast du förmodligen saknar empati och förståelse för andra människor, så försök förstå att alla männikors livssituationer ser annorlunda ut, och att alla människor tänker och agerar olika

     Kan man inte förstå att folk är skeptiska till ett vaccin som tagits fram på rekordtid, och bokstavligt talat tycker att deras liv inte har något värde, så bryr man sig inte heller om dom som inte kan vaccinera sig

     Du borde fan skämmas, vidrig kommentar. Ändå tycker jag att du har rätt till all sjukvård du behöver livet ut.
     Precis som alla andra.

     //fullvaccinerad, SOLIDARISK 27åring

    • Henrik, Det kommer inte uppstå någon flockimmunitet av detta så kallade vaccin! Covid ”vaccinet” uppfyller inte kraven för att kallas vaccin, läs själv på FHM och 1177 vad ett vaccin är! Då hade vi inte haft någon större smitta nu när ca80% av befolkningen är vaccinerade t.o.m. trippel vaccinerade.
     Dessutom Henrik eftersom man i princip endast skyddar sig själv genom att vaccinera sig är det knappast osolidariskt att inte vaccinera sig.
     Fruktansvärt osmakligt av dig att anse att man får skylla sig själv om man dör bara för att man inte är vaccinerad!!
     Dessutom är folk som inte vill ta covid vaccinet antivaxxers, dom vill bara inte ta ett ”vaccin” som inte är ordentligt framtaget! Skäms människa

 3. Alla som inte vill vaccinera sig kan ju testa stelkramp, sedan kan vi ju se om de fortfarande vill ha sjukdomen en andra gång….

   • Svårt? Nej inte inte om du tänker efter. Många av oss som varnar för vacciners fara, var PRO vaxx tills våra underbara barn drabbades av vaccinskador. Det normala är väl att man varnar andra för potentiella faror??

   • Varför skulle folk och experter inom olika områden ljuga om svåra biverkningar och visa studier som varnar för den tydliga faran med vaccinet, särskilt om de inte har något att tjäna på av att göra det?

    • Grejen är att många är blinda och gör bara vad dem blir tillsagda medans andra utnyttjar detta och kör fulspel och faktiskt tjärnar på detta.

   • Varför svarar du endast på en kommentar där personen håller med dig Ingrid? Kan du inte försvara dina åsikter? För det är precis det hela din Kolumn är, åsikter!
    Man undrar ju om du står fast vid dina åsikter i dagens läge när saker och ting har ändrats lite.
    Motbjudande spalt!

  • Fullkomligt osaklig och osmaklig hyckleri av empatilösa som ljuger för pengar må dra läkemedelsvärlden i fördärvet

 4. Jag har bara två kommentarer.

  1. Varför finns det inte en enda säkerhetsstudie genomförd där vaccin jämförs med ett neutralt placebo?
  2. Varför nyttjas inte stora doser c-vitamin som förebyggande åtgärd nu i de här Corona Virus tiderna tills något annat visat sig fungera bättre? Idag har svensk sjukvård ingenting att erbjuda! Varför då inte erbjuda något som, i Wuhan distriktet, visat sig effektivt gällande just Corona Viruset?

  • Hej,
   1. Den frågan har du säkert ställt och fått besvarad många gånger. Dels kan man ju säga att den typen av studier visst har gjorts, genom att jämföra antal sjukdomsfall innan och efter vaccin infördes eller mellan olika populationer där vaccintäckningen är hög resp låg. Man ser då att betydligt färre blir sjuka sedan vaccin införts eller där vaccintäckningen är hög. Att man inte medvetet utsätter två grupper för en farlig smitta, men bara ger skyddande vaccin till den ena, kan nog de flesta förstå. Det vore helt enkelt inte etiskt försvarbart.
   2. Har ingen som helst koppling till denna blogg.
   3. Saknar fortfarande svar på min fråga i bloggen.

   • Ingrid.

    Visa gärna en enda studie där man har använt ett äkta placebo och kontrollerat ett vaccins effekter på hälsa över en längre period.

    Jag förstår att du TROR att det finns många studier som dessa då man aldrig pratas om att placebo gruppen alltid får ett aktivt placebo. Dvs det innehåller adjuvant. Alternativt så använder man ett annat vaccin som kontrollgrupp.

    Du är kanske medveten om att CDC nu fick en domstolsorder att släppa sitt underlag de använder för sitt påstående att det inte finns kopplingar mellan autism och de vaccin? Frågan gällde specifikt de vaccin som ges i USA innan 6 mån ålder. CDC lämnade då ut ca 20 studier som de har använt dom underlag. Titta på dessa studier så får du en inblick i hur obefintligt underlaget är till och med på denna front. Du kommer snabbt att se att de flesta studier har med irrelevanta vaccin och adjuvanter att göra (dvs de ingick inte i denna specifika grupp vacciner). Ingen studie som lades fram har använt en placebogrupp. En metastudie som faktiskt skulle kolla sambandet med autism kom fram till att det inte finns några studier, och är man därför inte kan dra några slutsatser.
    Detta är otroligt uppseendeväckande eftersom man har länge påstår att detta är väldigt noga undersökt. Men allt var en lögn.

    Har du integritet nog att ens undersöka detta? Tillåt mig tvivla. Kommer du att kunna behålla ditt jobb om du börjar gräva i saker som detta? Jag tvivlar åter igen…

    Mvh
    Kent

 5. Kära Ingrid.

  Du är potentiellt livsfarliga, och glömmer bort, att vi har ett svar, och att vi inte är för fast i vårt eget identitetsbyggande som föräldrar till vaccin skadat, och därför behöver vi svara.

  Men INGRID behåll då dina villfarelser för dig och håll tyst, om du inte har pratat eller besökt oss, som har och är vaccin skadat.

  Så, när effekterna av dina lögner blivit verkliga, hur tycker du INGRID att samhället ska rusta sig för att ta hand om alla vaccin skadat som blir följden av din vaccinationsstrategi?

  Vad ska du säga till de barn, vårt barn, som blir allvarligt sjuka för att det enligt din mening är bättre att ” ta HPV vaccinen än att förebygga med att gå till sina Gynekologisk undersökningen, vilket dom övrigt också ska även om dom har fått vaccinen.

  Ja faktisk med allt vi vet idag, så ger det INGEN mening att ge HPV vaccinen till små flickor 9-12år. Låt dom leva livet.

  Men så tjänar ni ingen pengar, och det är ju tydligen mera värd än hälsan hos våra barn

  För i Sverige är ingen vaccin skadat, eller ?

  Vi är stolta föräldrar med stort F. till ett barn, som är skadat efter HPV VACCIN, sjuk nu på 8 år, så nu är hon blivit en ungdom, som har fått förstört sitt liv.

  Vi kommer ALDRIG sluta kämpa och berätta, hur sjuk vår dotter är blivit efter HPV vaccinen, för vi önskar verkligen inte, att andra föräldrar ska chansen med sitt barns liv.

  Läs FASS : vi får INTE GE VACCINEN TILL BARN som är Överkänslighet mot de aktiva substanserna eller mot något hjälpämne.

  GLÖMMER NI INTE BERÄTTA DET FÖR FÖRÄLDRARNA?

  Du ger ju inte nötter till ditt barn om hon/han er nötallergiker, så varför GLÖMMER ni fråga om barna tåler HPV VACCINEN. ?????

  Som tur finns där hjälp att hämta i DANMARK till oss som är drabbade, och i DANMARK mörklägger dom inte sanningen om vacciner, som ni och du gör Sverige.

  Om du får sprida osanningar, får vi sprida sanningar.

  Lyssna på :
  Vem ska bota Maja del 1 og 2

  Norra Skåne: Vaccinering blev en mardröm

  • Hej,
   jag beklagar att ert barn är sjukt. Det är naturligtvis inget jag önskar någon. Omständigheterna kring ert barn sjukdom kan jag inte uttala mig om eller om det konstaterats bero på vaccinet, vilket i sådana fall är mycket ovanligt. Du skriver att “låt 9-12-åringar leva livet”. Jag håller med, och gärna längre än så. Därför är det viktigt att så m,ånga som möjligt tar del av de vaccin som erbjuds som ger ett gott skydd mot en rad sjukdomar, inklusive livmoderhalscancer mm som med hpv-vaccinet. Det är också därför farligt när människor sprider skräckpropaganda om vaccin, vilket skulle kunna få någon att välja bort ett effektivt och säkert skydd för sina barn.
   Nu återstår för dig att besvara min fråga i bloggen. Vill du inte det behöver du inte kommentera mer. Tack på förhand.

 6. Måns.

  Vad vet du om stelkrampsbaktetier?
  Även på den tid som de flesta svenskar jobbade inom jordbruket utan vaccin var det väldigt ovanligt att få stelkramp.

  Denna bakterie för vid kontakt med syre, så vi hittat den endast i klumpar med jord som håller tätt mot luften.
  Denna jord måste sedan hamna i kroppen på ett sådant sätt att du inte kan rengöra såret så syre kommer dit, dvs det behövs ett djupt sticksår som för med jorden ned relativt intakt.

  Du kan alltså inte få stelkramp visa taggtråd eller hundbett om det inte är fast jord som följer med.

  För den som jobbar inom lantbruk eller på något vis hanterar högafflar i en miljö där jord ofta finns på liknande vassa tingestar så kan detta vaccin vara värdefullt.
  För ett barn i dagens Sverige är det onödigt.

 7. Är det konstigt att folk blir s.k. “Anti-vaxxers” om man tittar på exempelvis hysterin kring svininfluensan som hade en dödlighet på 0.02%. Mer än hälften av Sveriges befolkning vaccinerades p.g.a. medias skrämseltaktiker och skadorna blev större av vaccinet än av sjukdomen i sig.

 8. Fakta: Över 600 har sökt ersättning
  Den som drabbats av narkolepsi i samband med vaccinationen med Pandemrix, och som har fått sambandet godkänt, har rätt till ersättning.
  Hittills har 633 personer anmält till Läkemedelsförsäkringen att de drabbats av narkolepsi som en följd av vaccinet.
  421 har fått godkänt, medan 175 har fått avslag. 37 är under utredning.
  Taket i försäkringen är 10 miljoner kronor för varje drabbad.
  Hittills har cirka 60 miljoner kronor av försäkringens totalt 150 miljoner betalats ut.
  När pengarna är slut kommer Kammarkollegiet att överta ansvaret för att besluta om och betala ut ersättning.
  Källa: Läkemedelsförsäkringen

  Våra tankar går till alla drabbade, och till dig Ingrid, hoppas aldrig du ska gå igenom det, som vi gör varje ända dag ! 😢

 9. Vi gör ingen propaganda, eller berättar lögner, utan berättar sanningen om hur vi har det, och det är stor skillnad på det.

  Propagandan i din text, är att försöka ge oss skuld i vad, du anser som samhällsproblem, som vi inte har med att göra.

  Vi har mänskliga rättigheter och här är några exempel:

  Du ska få vara med och bestämma om saker som handlar om ditt eget liv:
  Därför har vi alla rätt, att välja om vi vill vaccineras eller inte och detta borde respekteras både och.

  När vuxna bestämmer saker, som påverkar unga, måste de alltid tänka på ungas bästa:
  Är det bästa att ta risken att barn kanske blir sjuka? Är detta ryskroulette?

  Du har rätt att ha en egen åsikt och att berätta vad du tycker genom att skriva, prata eller göra en film om det. Men om det är något som kan kränka andra, får du inte alltid berätta vad du tycker:

  Diskrimineringslagen innehåller även en bestämmelse om förbud mot diskriminering när offentligt anställda möter allmänheten.

  Du får såklart ha din egna åsikt på din fritid Ingrid, men du glömmer kanske bort, att du kränker oss! där är sjuka efter en vaccin, och dom där väljer bort vacciner av olika orsaker i ditt inlägg, vilket inte är okej.

  Du kan resonera kring och berätta varför du tycker det är bra med vaccin och skriva det istället för, att dra ner och kränka andra människor, bara för att dem inte har samma åsikt med dig.

  Du har först och främst också skrivit inlägget, och därmed startat debatten, och därför tycker jag, att du får ta svaren som kommer.

  Svar på din fråga eller inte.
  Frågan du ställer är också helt irrelevant, då det inte föregår någon propaganda från vår sidan, utan det handlar om åsikter och val man gör utifrån vilka förutsättningar man haft i livet.

  Du har rätt till en bra hälsa och sjukvård, när du behöver det:
  Här känner vi verkligen en stort svikt, då det inte finns någon hjälp att hämta i Sverige, utan själv får hitta hjälp i Utlandet.
  Man blir inte tagit på allvar, även om biverkningar redan står i vaccinens bipacksedel.

  Kom ihåg:
  Everyone you meet is fighting a battle, you know nothing about.
  BE KIND ALWAYS!
  Lesson to be learned!

  Köp boken :
  Vacciner – Sandhed, løgn og kontroverser
  af Peter C. Gøtzsche

 10. Hej . Det var ett nytt ord, antiwaxxare ? Ny på sidan!
  Trodde sådant var från någon extrem religon .
  Idag var jag och lämnade blod och meddelade då personalen att jag tillfrisknat
  från covid -19 och varit symtomfri i tjugo dagar.
  Då jag nu har utvecklat immunitet mot detta farliga virus så kommer mitt blod nu att bidra till att våra forskare kommer närmare ett vaccin eller nu i första hand kunna ge blodplasma till de som skulle vara ytterst tacksamma om det fans ett vaccin mot covid-19.
  Jag har förstått att några av oss blivit allvarligt skadade av ett vaccin som den personen inte borde ha tagit. Vi kommer aldrig att kunna ha vaccin som inte ger några biverkningar .
  Alternativet utan vaccin skulle förmodligen sänka medellivslängden på människan rejält . Alla fem i min familj är vaccinerade mot det mesta och vi har varit i länder utan vaccinationsprogram .
  Det vore konstigt om en antiwaxxare inte skulle förstå allvaret med det lidande som det innebär att inte vaccinera sin befolkning.
  De få forskare som jag känner är inte intresserad av att tjäna pengar på det de gör. De är intresserad av att det finns pengar att forska med.
  Vad tjänar en forskare på att komma med osanning eller vilseledande information? Då har dom ju inte uppnått det viktigaste, som förmodligen är ett steg närmare målet.
  Lars Dahl

  • Nu grävde du lite för grundt, Kanske inte enskilda forskare som vill tjäna, men vad sägs om deras arbetsgivare big pharma, eller investerare. Gräver du lite djupare ser du länken mellan ledamoten i styrelsen på läkemedelsbolaget, hälsoorganisationen eller medicintidningen som bedriver lobbyverksamher, tex läkemedelsföretaget som skänker pengar för att få artiklar skrivna på det sätt de vill ha, och det utan att det syns att de haft inflytande på artikelns utförande. Den här artikeln, hur oberoende är den? Fråga de varför vill de tjäna pengar på att sälja dyra läkemedel när det finns enklare naturligare varianten. Vi återgår till vaccinfrågan, här ligger det i statens intresse att minska på antalet corona relaterade sjukskrivningar där vaccinet kostar betydligt mindre än sjukskrivningarna inklusive alla bidrag till företagen. Läkemedelsföretagen ser väl enorma vinster, så en win win situation. Hur många dör av corona, de hamnar väl i likhet med övriga svåra sjukdomar. Så allt handlar inte om de procenten som dör utan för att ekenomin inte ska förfalla. Och det är inte fel, men återigen angående vaccinet, det finns mycket som säger emot. Jag anser att vaccinet med anledning av att den inte skyddar utgör större hot eftersom smitta kan fortfarande förekomma och dessutom med sina vaga symtom för de vaccinerade vilket är ännu värre då de kan gå runt och sprida viruset fritt utan att ens veta om det, och de testar sig inte i samma utsträckning som oss andra som inte vaccinerat oss, som går efter minsta symtom och gör testet av räddsla att bära på viruset. Ge vaccinet endast till de som verkligen behöver det och inte till hela flocken för hypotesens skull, sannolikheten är den samma oavsett riktning, skillnaden är att det ena innefattar ett gift. Nej till vaccin och kroppsgiftet, med undantag då det individuellt är nödvändigt.

 11. Hej Christian,

  Det jag är intresserad av är sanning. Det kanske stämmer det du säger för vissa vacciner, men det lustiga är att industrin vägrar göra tester av vaccineras säkerhet på ett normalt medicinskt vid.

  Om de bara gjorde en stor, påkostad långsiktig uppföljning på ett antal tusen barn där man jämförde hälsan hos fullt vaccinerade mot ovaccinerade så skulle denna diskussion försvinna.
  Poängen med vaccin är att det ska minska lidande och vara samhällskonomiskt lönsamt. För att få klarhet i denna investering då behövs denna typ av studier.
  Det finns många tusen ovaccinerade barn i Sverige, och det går att få till ett bra randomiserat underlag om man anstränger sig. Framförallt i USA och i tredje världen är detta lätt.

  Som du kanske redan vet så är det klarlagt att DTP- vaccinet ökar barns totala dödlighet med flera hundra procent i länder med hög barnadödlighet. Detta beror på den icke-specifika effekten som man aldrig studerar när man kontrollerar ett vaccins säkerhet.
  Det finns ett antal studier som bekräftar detta, men har man inte tid så är denna föreläsning från en av forskarna väldigt informativ.
  Så frågan bli också varför vi vill orsaka hundratusentals onödiga dödsfall hos barn i dessa länder?

  https://youtu.be/_d8PNlXHJ48

  /Kent

 12. Olika länder vaccinerar mot olika sjukdomar. De länder som inte vaccinerar mot en sjukdom som andra länder vaccinerar imot drabbas inte Mer än landet som vaccinerar. Hur kommer det sig?

  • Kewin
   Dina uttalande stämmer inte. Hur många dör inte av vissa barnsjukdomar i Afrika för att det inte får vaccin?

   • Den frågan kan ingen besvara. Eftersom det inte finns statistik som visar hur många som faktiskt dör av barnsjukdomarna, svält, orent vatten eller blindtarmsinflammation. Det blir extra tydligt nu med Covid. Ingen vet vad barnen dör av, bara att de dör!

   • Åsa…. Kanhända att detta ocksä har något att göra med kronisk brist på bl.a. mat, rent vatten, hygien och sånt?
    DÄRFÖR BEHÖVS DET STUDIER.
    Det är nog ingen i världen som har fått biverkningar eller till och med dött av nyttig mat och rent vatten. Det kunde alltså bli mycket mindre tjat om för- och nackdelarna om man helt enkelt skulle satsa miljardbeloppen, som nu gör världens rikaste ännu mycket rikare (visst kan du också räkna dig till de som tjänar extra bra nu?), på att förbättra livsomständighteterna i länder där grundläggande förutsättningar för ett hälsosamt liv är sorgligt ouppfyllda.

    • Ursäkta Åsa. Jag menade att Ingrid förmodligen får räkna sig till vinnarna. Kan tyvärr inte redigera bort misstaget! :-/

 13. ” Sverige skyddas av flockimmunitet ”? Det låter kontroversiellt när vetenskapen och omvärlden varnar oss för att bli förledda av s.k. flockimmunitet. Bättre att satsa på pålitliga vacciner.

 14. En god vän till mig född 1936 fick polio 1953. Han var 17 år och jag 16. Jag besökte honom på sjukhuset. Där låg han i sängen med en slang nerstucken i ett hål på sidan av halsen. Jag hann säga hej innan jag rusade ut från rummet svimfärdig. En månad tidigare hade vi varit på bio tillsammans. En månad efter mitt första besök var jag på hans begravning. I vår ska jag resa upp hans kullfallna gravsten.

  Smittkoppor har dödat människor från tiden långt före vår tidräkning. I dag är den sjukdomen utrotad.

  Mässlingen dödar i dag mindre än 400 barn varje dag runt om i världen och då främst i de länder som inte har pengar till vaccin. Vid sekelskiftet dog 1500 barn varje dag av mässlingen.

  • Lyssnat på presskonferensen som dagligen sändes på radion 2021 och funderat på när det pratats om hur många som avlidit . I all media heter det ‘avled med’ eller ‘avled i covid 19. Tydligen har ingen avlidit AV covid och ser man på åldersfördelningen är det ca 175 st mellan 0 och 50 år ‘med’ covid. Snittåldern på övriga ca 14000 ligger på runt 83 år och dom flesta med underliggande sjukdomar.Många dog ensamma utan att få träffa anhöriga.Vi har vaccin idag som socialstyrelsen och regering snart tvingar oss att ta om vi ska ha en möjlighet att leva och fungera i ett samhälle. Att införa vaccinpass åt människor som både smittar och blir sjuka och tror att dom inte har något med spridning att göra. Fortsätter det här har vi nog ställt till med en större katastrof än vi kan ana mot våra barn och barnbarn. Sluta prata i all media om att Alla måste vaccinera sig för det Vet vi är lösningen. Vi triggar nog mest virusen med konstiga mediciner och lär nog aldrig bli av med det om vi fortsätter så här.

 15. Ingrid, din artikel grundar sig på att människor som är ifrågasättande och evt inte helt bortkommna, skall känna SKULD!

  Det är det mest fula och elaka vapen man kan använda mot människor.

  Du drar in barnen med! Ännu lägre!

  Om jag vore dig så skulle jag radera artikeln, tänka efter på det jag skriver och i framtiden, formulera dig på andra sätt.

  Mvh Andre

  • Andre – mitt i prick. Om någon med flit försöker att få en annan att känna sig skyldig till ett brott som den anklagade aldrig begåtts ska man nog sätta öronen på skaft.

 16. Hej Ingrid,

  Ett önskemål.
  Kan du inte skriva en ny artikel som liknar denna men med inriktning mot Covid-19 vaccinet? Med inriktning mot ett nytt vaccin som inte är riktigt lika beprövat och välkänt som vaccinet mot mässling, men varför man fortfarande kan lita på dessa.

  Jag söker efter bra artiklar från trovärdiga källor med en förklaring för de som tvekar och som lyfter fram det egoistiska i att avstå från vaccinet och vilka konsekvenser det kan innebär för samhället.
  Det känns som om jag är omringad av anticoronavaxxare och jag tror det är många med mig som behöver verktyg för att kanske kunna omvända dessa.

  Mvh
  Madeleine

  • Corona är inget nytt virus. Därför är detta vaccin inte något de bara tagit fram över en natt. Corona har forskats på länge så de hade väldigt bra grund när de började forska fram viruset

   • I alla tidigare försök med denna teknik har alla djur dött. Och nu på 2 månader skulle de ha lyckats med något som 20 års forskning inte har lyckats med?..

 17. Jag skriver till alla i denna sträng, både vaccinförespråkare och vaccinmotståndare och vill fråga; hur kan det komma sig att endast 2 olika debatter i världen (västvärlden) kan vara så extremt “förgiftade”; klimatdebatten och vaccindebatten?

  När man dessutom stöter på förhoppningsvis högutbildade klimatologer/fysiker resp doktorer/proffesorer som kan ha en sån 100%-ig mottsatt ståndpunkt vill jag fråga; har det gått religion i dessa båda frågor?

  • Bra frågor, Sun!
   Vi har ju emellertid fått några till av dessa infekterade samhällsdiskussioner… Såsom genderdebatten och krigsfrågor, där också alla ljud som är kritiska mot den offentliga sanningsversionen blir nedtrampade med en gång.

   Jag tror att man kan hitta svaret på dina båda frågor genom att följa pengarna. Vem tjänar bra på det den säger, vem kostar det rykte, karriär, forskningspengar och i vissa fall till och med livet?

   Därtill kommer förstås den urgamla strategin att sära och härska, som med flit eldar på motsättningarna.

 18. En fråga: Är människan så jävla defekt att hen måste ta alla vacciner som står till buds för att kunna överleva? Har inte människan ett immunförsvar som med rätt förutsättningar skulle kunna tackla de flesta virusangrepp?

  Idag finns det ett femtontal internationell studier som visar sambandet låga halter av vitamin D och svår Corona. Är dessa studier humbug? Varför tar man inte upp dessa studier i den offentliga debatten? Varför är informationen kring vaccinering så snedvriden?

  Vad är det som är så farligt med ett tillskott av vitamin D om man tar det i rätt doser? Det är ju bättre att ta ett litet tillskott än inget alls, framförallt under vinterhalvåret. Varför är experter så ensidigt negativa till detta vitamin? Det gör mig konfunderad.

  Den svenska modellen bygger inte på nyfikenhet eller förutsättningslöshet utan snarare på “väl beprövad erfarenhet”. Rigiditeten är därför påfallande stor bland experter och myndigheter. Man vill aldrig lära sig något nytt utan förlitar sig helt på vacciners välsignelse.

  När man studerar på universitet är forskning centralt. Utan forskning, inga upptäckter. För min egen del känns det skönt att man nu på allvar börjat studera sambandet låga halter av vitamin D och svår Corona. För min egen del kommer jag inte att ta ett vaccin, jag tar i stället D-vitamin 2500 IE (62,5 mikrogram) dagligen under okt-mars. Det känns tryggt!

  • Vitamin D får du i dig via kost om du har en varierad kost. Mycket mat idag är berrikat med vitaminer och mineraler. Du kan ta ett hälsotest där du testar olika markörer och se va du har brist på. Anledningen till att man inte ska trycka i sig kosttillskotten A,D,E,K är för de inte är vattenlösliga vilket betyder att du inte kan kissa ut dem om du skulle få för mycket i dig som man kan med andra vitaminer.

   uppenbarligen behövs det ett vaccin eftersom närmre en halv miljon människor dött och folk fått men för livet. Hade det varit så simpelt att vi bara hade behövt kuta ner till Life och köpa brustabletter så hade vi gjort det. En hel värld går under ekonomiskt av denna pandemin, vi har fullt på sjukhusen så vi måste priortera vem som ska dö och vem som ska få leva, inställda operationer etc kommer leds till kaos även efter pandemin. Hade det varit så enkelt som D-vitamin hade vi inte haft en pandemi. Då hade vaccinföretagen producerat brustabletter istället.

 19. Wow så många hobbyläkare det finns här. Det går alltid hitta den information man vill hitta. Sen om den hittas i ett labb eller på sociala medier är en annan sak. Man blir ju lite mörkrädd att dessa människor vandrar runt en på stan.

  • Ja det finns säkert en del hobbyläkare bland vaccinmotståndare. Det finns ivartfall minst en hobbyläkare som påstår sig vara legitimerad läkare. Men enligt Lexbase och MrKoll har Glenn Dormer INGEN svensk yrkeslegitimation i något vårdyrke.

 20. Nu har jag läst alla inlägg i den här tråden och har en del funderingar jag vill dela.

  Det är skillnad mellan att berätta sin egen historia om hur ens barn drabbats av biverkningar av vaccin, och att börja propagera för att sluta ta vaccin och få hela forskarvärlden att låta korrupt.

  Ni som funderar över om ni ska vaccinera er eller inte…
  Man kan göra en jämförelse med att genomgå en operation. Skulle du låta bli att operera dig bara för att någon på sociala medier berättar att deras barn dog under operation och det säkert beror på att samhället bara tänker på pengar eftersom operationen inte var säkrare.

  Det finns som vi alla vet, för många ”tyckare” på sociala medier och youtube-klipp för allt så jag vill uppmana alla till att bli duktigare på källkritik. Oavsett ståndpunkt.

  Och ta ert vuxna ansvar. Läs bipacksedlarna, fråga experterna (dvs INTE de på sociala medier, google, de med ett skadat barn etc) efter risker och berätta för er läkare hur er hälsa är. Sen fattar ni ett EGET beslut och står för det. Det kanske är svårt men det är att vara vuxen.

  Ni som tycker medicinbolagen, forskarvärlden och regeringar gör fel. Toppen att ni reagerar och säger ifrån. Men gör det till rätt ställe, dvs medicinbolagen, forskarvärlden och regeringar.

  Till sist vill jag också dela vår privata story. Jag och alla jag känner är vaccinerade. Vi har inte blivit sjuka av det.
  Däremot har jag blivit bekräftat felbehandlad av EN läkare och lider nu av nervskador. DEN läkaren har jag anmält, inte hela läkarkåren.

  • Att större delen av forskarvärlden är obotligt korrupt har redan för många år sedan fastslagits av själva forskarvärldens flaggskepp, bl.a. BMJ och Nature. Den som betalar för studien bestämmer vad som utforskas och vilka resultat kommer att publiceras.

   Resten av din kommentar blir bara därför totalt irrelevant.

  • Att större delen av forskarvärlden är obotligt korrupt har redan för många år sedan fastslagits av själva forskarvärldens flaggskepp, bl.a. BMJ och Nature. Den som betalar för studien bestämmer vad som utforskas och vilka resultat kommer att publiceras.

   Resten av din kommentar blir härmed totalt irrelevant.

 21. Som tidigare nämnts är det uppenbart att en del “anti vaxxare” här i forumet har egna bistra erfarenheter av vaccination. Det är självklart att man påverkas av att ens egna barn eller annan nära anhörig eller vän drabbats av biverkningar! Precis på samma sätt som man påverkas av att ens barn blivit svårt sjuk eller t.o.m. avlidit av sjukdom p.g.a att barnet INTE varit vaccinerat!

  Vaccination är inte 100% säkert, det är fakta. Det är oerhört beklagligt att en liten del drabbas av allvarliga biverkningar. MEN konsekvenserna av att inte vaccinera sig är så oändligt mycket större än de risker det kan medföra att vaccinera sig.

  Rädslor är inte alltid lätta att hantera men rädslor uppstår ofta p.g.a. bristande kunskap, oavsett det handlar om flygrädsla eller rädsla för vaccinationer.

  Med korrekta fakta och logiskt tänkande torde många rädslor, skepsis och tvivel kunna övervinnas men det förefaller som att skeptiska, tvivlande personer söker “fakta” enbart på platser som kan “bevisa” deras rädsla och skepsis snarare än att söka objektiva fakta som kan nyansera den, många gånger, felaktiga bilden av ämnet ifråga. Man har bestämt sig för att det t ex är farligt att vaccinera sig och då gäller det att hitta ännu fler argument för att den egna uppfattningen är den absoluta sanningen. I det fallet är källkritik inget som gagnar målet att hitta de “fakta” som passar med ens uppfattning.

  En undersökning för en tid sedan visade att Facebook är den primära nyhetskällan för en stor del av befolkningen!! Inte undra på att kunskapsnivån ligger där den gör och att konspirationsteorierna frodas som aldrig förr.

 22. Suck suck är trött på antivaxxare, hoppas de blir av med vårdnaden om barnen. Tror de kan bli möjligt tack vare lex Esmeralda. Nu kan inte föräldrar trotsa BVC och soc tack och lov

 23. Ingrid, När du nämner att ett barn av tusen som får mässlingen får hjärnhinneinflammation. Varför nämner du inte också hur stor/liten chansen är att drabbas av svåra biverkningar av mässling vaccin? Varför nämner du inte hur stor / liten chansen är att dö av den hjärnhinneinflammation man kan få av om man smittas av mässling? Siffrorna finns ju och bipacksedlarna lika så.

  Här är några av riskerna med ett vaccin som tas mot mässlingen, finns fler men valde de som drabbar upp till 1/1000:

  Sällsynta (dessa kan förekomma vid upp till 1 av 1 000 vaccindoser):
  kramper i samband med hög feber
  allergiska reaktioner.

  Efter lansering av Priorix har vid några få tillfällen följande biverkningar rapporterats:
  smärta i leder och muskler
  punktvisa- eller småblödningar i huden eller lättare att få blåmärken än normalt på grund av minskat antal blodplättar
  plötslig livshotande allergisk reaktion
  infektion eller inflammation i hjärnan, ryggmärgen och perifera nerver vilket leder till tillfälliga svårigheter att gå (ostadigheter) och/eller tillfälligt förlorad kontroll över kroppsrörelser, inflammation av vissa nerver, eventuellt med myrstickningar eller förlorad känsel eller förlust av normal rörlighet (Guillain-Barrés syndrom)
  förträngning eller blockering av blodkärl
  erythema multiforme (symtom är röda, ofta kliande fläckar, liknande mässlingsutslag som börjar på armarna eller benen och ibland i ansiktet och på övriga kroppen)
  mässling- eller påssjukeliknande symtom (inklusive övergående, smärtsam svullnad av testiklarna och svullna körtlar i nacken).

  Här också en förklaring till Guillain-Barrés syndrom, eller Guillain-Barré-Strohls syndrom, (GBS) är en akut autoimmun polyneuropati som kännetecknas av förlamning i armar och ben som tilltar under loppet av några dagar eller veckor. Även känselsymtom och symtom från autonoma nervsystemet kan vara framträdande. Eftersom sjukdomen i allvarliga fall kan ge andningspåverkan och hjärtarytmi behöver patienter med GBS observeras på sjukhus. Symtomen kan gå över av sig själv, men i de flesta fall ges behandling med immunoglobuliner eller plasmaferes som påskyndar förbättringen. Trots behandling får ca 15 procent bestående nervpåverkan.[1] Guillain-Barrés syndrom är den vanligaste orsaken till akut polyneuropati i Sverige och drabbar ca 1-2 personer per 100 000 varje år[2].

  Nu är ju ovanstående vaccin verksamt mot fler sjukdommar än mässlingen så nackdelarna med att ta vaccinet ser ju här ut att väga tyngre än de faktiskt är. Men endå, varför skriver du så uppenbart agendasättande? Tycker du inte folk ska få en sann helhetsbild där alla risker finns representerade?

 24. Så bara för att förtydliga, och rätta mig om jag har fel. Chansen för hjärnhinneinflammation är alltså inte mindre bland de som tar mässlingsvaccin och de som faktiskt drabbas av mässling. Vore intressant att få se statistik som täcker antalet döda pga hjärnhinneinflammation pga vaccination och hjärnhinneinflammation pga att man drabbats av mässlingen…

  Den ena sortens hjärnhinneinflammation tjänar läkemedelsbranschen miljoners miljarder på varje år. I den andra sorten finns inga pengar att hämta…

 25. Så bara för att förtydliga, och rätta mig om jag har fel. Chansen för hjärnhinneinflammation är alltså inte mindre bland de som tar mässlingsvaccin och de som faktiskt drabbas av mässling. Vore intressant att få se statistik som täcker antalet döda pga hjärnhinneinflammation pga vaccination och hjärnhinneinflammation pga att man drabbats av mässlingen…

  Den ena sortens hjärnhinneinflammation tjänar läkemedelsbranschen miljoners miljarder på varje år. I den andra sorten finns inga pengar att hämta…

 26. Vaccin industrins vinst är mång miljard belopp, Det görs reklam för miljontals dollar för vaccin. Kändisar och politiker gör reklam för covidvaccin. Vi vet alla reklamens påverkan. Det behövs en motpol där sanning och erfarenhet utdelas. Utan att bli stigmatiserad som antivaxxare.

 27. Jag själv uppmanar alla som tvingats ta vaccinen av sina arbetsgivare att kräva enorma skadestånd om dom fått bestående men av vaccinet och skäms inte det minsta för detta, deras liv har ju blivit förstörda av vaccinen – klart dom ska ha enorma skadestånd av sina arbetsgivare då…

 28. …Uppmanade nyss en tjej i USA som fått sitt liv förstört av sin arbetsgivare
  som tvingade henne att ta covid 19 vaccin att stämma sin arbetsgivare och
  kräva mint 100 miljoner dollar i skadestånd – fick nyss meddelande om att hon
  tänker följa mitt råd..

  • Om man inte hade förbjudit användning av mediciner mot coronan hade injektionerna behövts överhuvudtaget.
   Jag har haft coronan med lindriga symptom tack vare att jag har stärkt mitt immunförsvar med D-vitamin mm. Nu har jag troligtvis livslång immunitet, jag är 69 år.

 29. Idag fick min far en blodpropp efter vaccinet och min grannes moster dig för en vecka sedan. Är det inte dax att ni på riktigt informerar om riskerna.
  Jag tycker ni är oansvariga hycklare
  Och jag hoppas ni alla ställs till svar för att ha klankat ner på människor som ifrågasätter vaccinet.
  Skäms på er

 30. Oj, det här var lite speciellt att läsa måste jag säga och väcker lite tankar. Men säkert representativt för hur många tänker. Jag kan förstå att många drar lite genvägar när de tänker på lite större skeenden i samhället av den enkla anledningen att det är svårt att ha perspektiv helt enkelt. Man kanske jämför hur man själv fungerar i en situation där man måste välja mellan egennytta och något som gynnar kollektivet och där säkert många väljer kollektivet framför sig själv. Detta är hårt knutet till tex vaccin också där man så att säga skall välja en liten risk för egen del i form av en överreaktion eller allergisk reaktion för att gynna det kollektiva goda och bekämpa en sjukdom. Gott så långt. Men det är här tankevurpan infinner sig big time.

  Ett företag eller låt vara en internationell koncern med oligopolliknande upplägg på sin försäljning fungerar till sin natur på ett allt annat än likartat sätt än en normalt tänkande individ skulle göra om man ser till de beslut som är avgörande för foretagets/individens framtid. Ändå säger man ju att ett företag är en “juridisk person”. Detta ger skenet av att företaget fungerar som en individ och tar rationella beslut som en entitet med ingående delar som en individ har, tex moral, samvete, räddsla mod osv. I själva verket fungerar det inte alls så utan företaget genom sin uppbyggnad med begreppet juridisk person har gjort sig fri från just dessa begrepp som i den värld förtaget verkar i faktiskt är begränsande och till och med upplevs som försvagande. Med detta är det viktigt att förstå att det inom företaget kan jobba och verka personer bestyckade med höga nivåer av ovan givna egenskaper, ändock blir utkomsten av företagets handlingar negativ för det allmännas nytta. Hur kan det vara så? Jag tror de flesta känner igen sig i situationen att vilja påverka något på sin arbetsplats som går emot det företagets själva affärsidé. Man blir vänligt men bestämt visad var dörren är. Är man till och med flera så spelar det ingen roll. Inte direkt en demokratiskt process. Etik och moral är lättviktare i sammanhang där vinstmaximering diskuteras och vägs. En del har lärt sig att man kan nå långt om man efterliknar denna “juridiska person” till sätt och beteende. En del tror till och med att det är ett ideal.

  Att med ovan resonemang i bagaget envist hävda att företag som nu levererar vaccin till en hel värld inte ser till sin vinst när så mycket står på spel är nära nog att likställa med små barns jollrande. Men insikten om detta skall nog komma till flertalet i en eller annan omfattning och på ett eller annat sätt och vi får hoppas att de som sitter djupast och kan identifiera sig bäst med denna “juridiska person” faktiskt får något kvar efter att de lager av inlärd självcentrering och nyttomaximerande har fallit av.

 31. Oj! Jag sökte på “hur övertygar man en antivaxxer” och hittade hit. Det är med stor sorg jag ser att solidariteten till andra människor och tron på vetenskapen är under attack!

  Ni antivaxxers åker snålskjuts på skyddet av övriga samhällets vaccinationsvilja. Skäms!

  Ni antivaxxers tar upp en “ovaccinerad plats” för någon som faktiskt inte KAN vaccineras. Skäms!

  Om någon med minst doktorsexamen inom medicin, fysiologi eller biologi vill säga emot, varsågod. Ni andra kan väl hålla era lågutbildade munnar stängda, tack?

  • Med säkerhet kommer du inte kunna övertyga någon med dina högfärdiga kommentarer. På sättet du skriver, låter du väldigt lågutbildad ;D

   Dessutom kan du bli smittad och även smitta andra fastän du är vaccinerad. Detta påstående “Jag är en del av skyddet för samhällets eget bästa” passar inte för ett experimentellt vaccin som ingen kan garantera hur det kommer att påverka i längden och bara du själv och din familj måste leva med skadan och kostnaden . Du vet att de med till och med mild covid -infektion har långvarig immunitet enligt vetenskapen? Så varför skulle de ta vaccinet?

   Den potentiella risken för ett experimentellt vaccin kan vara lika farligt som coronavirus, förutsatt att du har otur att vara en av de 3-5% som utvecklar en dödlig sjukdom. Att säga att vaccinet skyddar mot att hamna på intensivvård är konstigt med tanke på den låga riskprocenten.

  • Det känns som att någon som sitter och googlar på “hur övertygar man en antivaxxer” inte är direkt högutbildad själv…

  • Oj, vilka hårda ordalag. Detta främjar inte debatten och hjälper inte heller människor att lyssna och lära av varandra. Samtalsklimatet numer är ju just åt det hållet. Håller man inte med eller tycker annat så är man inte värd att leva. Är det verkligen så? Det ska bli intressant att se framledes när saker och ting kommer fram i ljuset. Må gott samtliga ovaccinerade eller vaccinerade!

 32. Jag har haft corona 30 år min farmor 85 år min pappa 56 år och min farbror 53 år , vi alla blev smittade ungefär samtidigt, jag skulle säga att halsfluss är 100 gånger värre, hur kommer det sig att man inte kan hitta ett botemedel till andra sjukdomar som har mycket högre dödlighet men för corona stängs hela världen ner,? var 3 människa i sverige idag diagnosernas med cancer. när du vaccinerar dig mot corona så kan du fortfarande vara smittbärare samt bli sjuk ? vad är då meningen? värför är vaccinet så viktigt? jo den lindrar symptomen.

  hur många har egentligen dött av corona? och inte av en underliggande sjukdom? vet folk att corona vaccinet inte är godkänt av FDA?

  Det finns flera läkare som uttalat sig om risken för vaccinet men när jag själv har försökt dela det på facebook eller instagram eller whatsapp har mina sociala medier slutat att fungera på flera h så @ulrika vi har inte längre någon tryckfrihet utan man blir censurerad, om du söker bortom all mainstream media då kommer du hitta många läkare forskare som är emot vaccinet.
  rekommenderat kolla på russelbrand eller när tony robbinson pratar med läkare som förklarar att dem fåt pengar för att skriva att någon har dött i corona. Informationen finns men den är begränsad.

  och nu så har man fått reda på att vaccinet med största sannolikt har skapats av misstag i ett labb i china , varför är man inte förvånad?

  jag respekterar att människor vill följa allmänhetens råd och vaccinera sig , men som människa har man rätt att välja själv.

 33. Idiotisk artikel! Kommer klara mig bra utan något påtvingat vaccin som myckel väl kan vara skadligt för oss.
  Ingrid, ett typiskt får utan eget tänkande.

 34. Tar ni ansvar för alla som redan dött av de mRNA de fått och de stora massorna som kommer att drabbas av problem, utvecklar sjukdomar och dör de kommande åren?
  Varför inte göra ordentliga studier? När man har all data då kan folk vaccinera sig. Ja, LmV sponsras av läkemedelsindustrin, givetvis står ni på deras bidragslista. Ni är INTE trovärdiga alls. Skulle inte köpa ens en begagnad cykel av er! Och den löjliga retoriken ni använder, bara löjligt och desperat! Bättre kan ni.
  P.S. Mässlingen skulle ändå försvinna, vaccin gjorde ingenting gott förutom att läkemedelsindustrin tjänar på det. Likaså nu. Ni borde skämmas för att vaccinera folk med något som INTE är utvecklat och som man inte vet vad det blir för konsekvenser. Gud ser allt och dömer rättvist! Amen!

  • Piere- “Ja, LmV sponsras av läkemedelsindustrin” säger Du?! Och de ändå tillåter inte bara Dig att skriva vad Du vill?! De sponsrade gör inte så! Gå till “Aftonbladet”, “Dagens Nyheter” eller till nästan vilken tidning som helst och försök kommentera något som de skrivit om dessa Vax-gifter! Tror Du att Du skall lyckas med detta?! Lite Morgen!

 35. Jag tycker att du ska skämmas som ska lägga skulden på de som inte är vaccinerade, att skriva att vi ska se oss i spegel och sluta sprida lögner. Du måste vara en väldigt Ond människa, som sprider sådan information. De som inte är vaccinerade är kanske rädda och vill inte riskera att ta konsekvenserna, det finns inga studier som visar vilka effekter Covid har. Hur kan man döma en person för att de inte vill bidra med den ekonomiska brottsligheten och skadan som vaccinen gör, och som kommer fortsätta i flera decennier. Det finns ingen logik i det du du skriver och jag vet att du kommer få uppleva sanningen snart….Hoppas att Gud är med dig Ingrid Helander.

 36. Ingrid, vem kan du stämma om skadestånd när nåt händer med din kropp eller en nära anhörig? Inte läkemedelsföretagen, de går fria när det gäller corona vaccin. Du kan inte hålla någon ansvarig.

  Är de transparenta och du får reda på vad det är för ingredienser i corona vaccinet? Svar nej.

 37. Den här härskar-tekniken hjälper inte på oss som granskar saken oberoende.
  Ge mig EN enda studie som visar på att ovaccinerade smittar oftare än vaccinerade.

  Och du ser väl själv hur många som får biverkningar av skiten. Jag menar det räcker ju att vända sig till sina närmsta så är det ju fler som får biverkningar än inte.
  Jag är definitivt skeptiker mot vaccin (och absolut MRNA-manipulation!) och chockad hur 8 månaders “forskning” kan anses räcka….men hade aldrig kunnat drömt om att så många skulle få biverkningar.
  Så genomskinligt detta. URS!

  • SARS som är ett Corona virus har det forskats om i över 15 år nu, det var utgångspunkten vad jag förstår för Covid-19 vaccinet. Jag inte virus forskare och överlåter med trygg hand till dessa (inte individer som läst om forskning av virus) med trygg hand.
   Vi MÅSTE låta vetenskap att florera och utvecklas i den takt som behövs, och behövs inte lägre tid än 8 månader, då behövs det inte.
   I Sverige är vi inte hårt drabbade av korruption som andra länder, t.ex. Thailand som nu har drabbats extremt hårt av Covid-19 för att dom styrande håller på att förkovra sig av vaccinbristen som finns där, dom köpte in Sinovac från Kina som INTE är ett fullvärdigt vaccin men de andra från Moderna, Phizer m.fl. FÅR INTE distribueras till allmänheten förrän i Oktober i år. Varför är det så? Jo, för att alla har inte tjänat pengar än plus att vissa sjukhus fördröjer vaccinering till Oktober för att Sinovac måste köpas av de privata sjukhusen till överpriser. Finns många sätt att tjäna pengar på men vi är lyckligtvis förskonade från sådan korruption här i Sverige.
   Personligen så litar jag på yrkesrelaterade proffs, INTE på Googling proffs.
   Anti vaxxare är en bunke Googling proffs som ljuger hela tiden, t.o.m. så ljuger dom att just deras barn har blivit drabbade, allt för att verka viktiga och kunniga, samtidigt påstår sedan att dom skyddar andra människor genom att ljuga om sådant dom tror på, dom skulle lika gärna kunnat vara religiösa för dom vill vara viktiga och känna sig som små profeter.
   Är man orolig, googla inte, finns bara lögner, myter och andra tvivelaktigheter som dränker den äkta och sanna informationen, ta kontakt med en kunnig läkare eller sjuksköterska som har erfarenhet av virus och vaccinering så får du KORREKTA svar, om du inte får, fortsätt kontakta någon trovärdig person, forskare, läkare eller sjuksköterska. Bara du inte googlar. Jag har över 30 års erfarenhet inom IT, skaffade internet 1993 med egen X-Line (googla) med 64Kbit 1997 och satt upp sökmotorer sedan 1998, så jag vet hur dessa fungerar och det promotar inte sanningen utan bara information. Lögner blir istället manifesterade på Internet, se bara på Ryssarna, Nord Koreanerna och Kineser som använder Internet för att få en framskjutande position för att påverka och söndra. Vi behöver inte Svenskar som gör detsamma vad gäller vaccineringar.

   • Sov du när du skrev den här osammanhängande bedömningen om oss Antivaccinare. För att väcka dig lite från din sömn, “Antivaccinare” är en blandning kritiskt tänkande individer som uttrycker sina många gånger självgenomtänkta åsikter. Alla blir vi beroende av vad vi läser, eller, upplys mig vad använder du Google till, hur tog du dig hit. Av allt strunt jag läst är påståendet att folk ljuger om att deras barn drabbats det lägstklassade ryktet.

 38. Precis som du säjer så är det inte många som sprider lögner om detta.
  Det är SANT att många får fruktansvärda biverkningar och ibland permanenta skador. Man behöver inte ljuga för det.
  Helt otroligt att folk kan sälja sin själ eller låta sig luras så hårt såsom du gjort.

  Jag är så lättad och tacksam att vi som väljer det riktiga immuniteten blir fler och fler.

 39. Läkemedindustrin, är väl befriade att betala Skadestånd till Patiente som blir Sjuka av Cocid Vaccinet, bara det är ju anmärkningsvärt att de går befriade. Det oansvariga är dom som åker utomlands och drar hit det, bara de får sin semmester, detta är oansvarigt, te är testat ordentligt, som de gamla och sedan rulla runt med denna smitta. Barn skall väl inte ha vaccin som är friska, det där vaccinet vet man inte om det gör något med DNA i kroppen. Ja tror inte ens de gått igenom riktigt godkännande som mediciner, som de gamla mediciner måste kollas hårt, Vi vet att vissa dör av Vaccinet och få Svåra Biverkningar också, liksom Tinnitus, men tinnutus, kommer de inte räkna med svår sjukdom, liksom skador av neurologiska saker som skakningar i armar ben. Kanske om 2-5 år får vi reda bivekningar, medan några dör också. det är inga traditionelle vacciner, utan oprövade, så den här generationen går med någon Expriment, som inte är Provat.

 40. Hej.
  Jag undrar varför vi som haft covid måste vaccinera oss? Förr fick vi lära oss att vi blev immuna mot de virus som infekterat oss livet ut. Varför gäller inte det längre?

  • Bo – Därför att det INTE finns någon covid virus och inte heller någon pandemi som är mycket lätt att bevisa : Pandemin blir när 15 procent ( i vårt fall en och en halv milion Svenskar! ) dör! Då skulle de döda ligga på gatorna! Som inte är fall! Om man kollar antal döda svenskar årligen och går tio år tillbaka så ser man att medelvärde blir 92 tusen varje år. Förra ( 2020 ) året var antal döda 93800. Det betyder bara 1800 över medelvärdet. Alltså, ingen pandemi! I så fall tala om pandemin kan bara “hjärndöda” idioter eller ohederliga personer som är betalda att göra det! Det är något helt annat som ligger bakom denna Pandemicirkusen!

 41. Ja jag sprider ett virus för fulla muggar som ännu inte bevisats att det existerar. Och jag vägrar ta ett experimentellt vaccin (det är inget vaccin ens) som ingen jävel vet vad det gör med våra kroppar. Usch vilken hemsk människa jag måste vara.

 42. Jag har hört att vaccinet endast skyddar en själv mot allvarligt insjuknad och att man fortfarande är en bärare OCH kan smitta.
  I så fall är det bara trams att prata om moral.

  Ser gärna motbevis på detta påståendet.

  Bästa medicinen mot allvarlig insjuknande är att ta dig en promenad och sluta käka socker. Det borde läkare pusha mer på då det verkar som att majoriteten utav allvarligt sjuka är överviktiga.

  Och alla som känner ”sig kränkta” över lite åsikter borde lägga av med fjantet.
  Man väljer själv om man är kränkt (vilket som inte är något vinnande val i längden för någon)

  • Jag kände personligen en “hälsofreak” som dog i Covid-19. Var inte överviktig, tränade regelbundet, spelade badminton 2ggr i veckan, var vegetarian och icke rökare, icke nikotinist, lite alkohol och drack kaffe.
   Vi skojade ofta om att jag som snusar, dricker alkohol, är överviktig med 28-30 Kg och tränar 3 ggr i veckan kommer att bli som en säck potatis när jag går i pension, men jag tar extra D vitamin tillskott tillsammans med Zink, Magnesium, C vitamin och kalcium, han blev 52 år och jag är 60 nu. Har fått Covid-19 två ggr. inom loppet av ett år, den djävligaste virusinfektion jag haft i mitt liv och vill FAN INTE ha den igen, tog två månader att ta mig igenom den senaste.
   Nu fick mitt barn som är 16 år sin första vaccin spruta och jag har fått två.

   • att icke köttätare lever längre är en myt, tider jag levt utan kött så blev jag seg i skallen och absolut inte piggare o friskare, du verkar rätt lurad att gå på detta falska test som man kör upp i näsan, testet är en stor bluff hadde man gjort testet för 5 år sedan på svenska befolkningen så hadde det visat samma procent som det gör idag, virus bildar kroppen själv för att rena den från gifter mm, att du blivit sjuk kan ha att göra med att vi utsätts för mer gifter och strålning franför allt i storstäder där den “såkallade pandemin” varit som värst, är det inte lite lustigt att göteborg o stockholm drabbats särskillt hårt dom var ju bland dom första med 5g mobilnät som skadar kroppen och försvagar det, lyssna på andres sydborg om detta,
    sen renar man komunalt vatten med giftiga flocknings medel vilket jag upptäckte när jag vattnade mina tomater som växte sämre med komunalt vatten än med regnvatten, så du är total lurad med ditt vegan trams och att man tror att man blir hälsosammare av ju mer man tränar, jag var mycket mera sjuk när jag tränade mer, visst det är bra att träna det gör jag fast i lagom form, tar någån cykeltur, kör lite sittaps och kör lite pullups för att stärka ryggen, det låter som du sitter och tramsar med aftonblades hälsotema, och hur kan du ge ditt barn detta gift, stoppa detta omedelbart, coronavaccinet kan sätta sig på äggstockarna vilket sänker feriliteten , hur kan man vaccinera en 16 åring chansen är ju stort sätt obefintlig att hon ska bli sjuk,

    • David Mikael – BRAVO!!! Utan tvivel bästa kommentar hittills! Angående vax-gifter kan säga följande: Att tro att Gud skapat BARA os människor ( de ända av alla varelser på Jorden?! ) så svaga och försvarslösa så att vi måste få en massa nålar just på själva födande för att få överleva kan tro bara ortodoxa idioter! Vaccination är en av de största lögnerna under tjugo hundra talet! Sjukdomarna uppstår när kroppen är överfylld med toxiner. Hade man gjort toxinprover och autopsy ( obduktion ) hade man bevisat att man dött pga TOXINER särslillt i de mest drabbade länderna ( Italien, Spanien, Portugal, Frankrike osv ) och på så sätt avsluta denna corona cirkus redan i april förra året! Men man gjorde inte det. Varför?! Därför att det finns en helt annan agenda: AVFOLKNING och införande av New World Order! Världens Ekonomiska system ( rentesystem ) borde ha kollaberat redan år 2008. Men agonin har förlängts till nuvarande tider. Men “ballongen” har redan spruckit förra året och detta system som har förslavat milijarder av personer är äntligen död och ingen kan rädda det längre! Överbefolkning på Planeten är verkligen ett stort problem ( Man säger i mer än tjugo år att vi är 7 milijarder vilket är en fräck lögn! ) som med brist på resurser ( särskillt energi! ) gör vårt liv anny mer eländigt!

   • Om två till tre år kommer vi att se konsekvenserna av detta gigantiska experiment.
    Bu eller bä vet ingen än.

    Själv fick jag en massiv stroke 7 veckor efter min första och sista spruta med “vaccin”.

    Så tack men nej tack till fortsatt experimenterande.

 43. läkemedelsindustrins lilla nyttiga idiot har talat, du kanske själv är beredd att ta ansvar om några år när folkhälsokatastrofen pga detta vaccin nått sin kulmen, jag har flera bekanta som fått alvarliga biverkningar av vaccinet, svenskarna är som ett stort hjärntvättat lämmeltåg som bara går rakt mot en avgrund

 44. Men vilken psykologisk laddad nonsense till argument en del provaccare propagerar med. För ett par säkra procent ska vi vaccinera över 90% av befolkningen och riskera livet för en osäker procentsats. Ge oss uppskattade siffror på hur dyr denna solidariska samhällsåtgärd kan bli sen kan vi som kan tänka själva diskutera om vi ska vara för eller kontra det här vaccinet.

 45. EU resolution 2361 antagen 21 jan 2021.

  7.3 with respect to ensuring high vaccine uptake:
  7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is NOT mandatory and that no one is politically, socially, or otherwise pressured to get themselves vaccinated, if they do not wish to do so themselves;

 46. Vi vet vad som är politiskt fastställt! I realiteten verkar en annan taktik, en indirekt mental påtryckning initierad av staten och med stöd från mediatornet håller om ryggen sina legosoldater pro vaccinare. Hälsomyndigheten nöjer sig inte med att över 80 % av befolkningen har vaccinerats. Med sådant oskyddade vaccin lär ni aldrig uppnå flockimm.. Nu pratar mr om sprutan eller så kvarstår restriktionerna. Vi trängs i hörnet så att två valen blir till ett. När ska folket vakna till liv och inse att något inte står rätt till med den här pandemin. De unga är bestämt med på agendan, och sen återstår de stackars minsta.

 47. Jag föreslår att ni som är emot vaccin
  tittar i kyrkoböckerna från förr. Där ser man mängder av barn som dog av mässling och kikhosta. Smittkoppsvaccinet var en välsignelse när det kom.

  • Men helvetet, sluta blanda in barnen. Du blandar ihop ett vaccin som använts i tiotals år med nyfött vaccin som godkänts i all hast. Gå laga en kladdkaka på mindre en normaltiden och se hur god den blir. Vi pratar om ett vaccin med risken för dödlig utgång blir känt först du får den. Ett vaccin är ett läkemedel som i normala fall behöver år från behov till idé till implementering efter en hel del forskning beträffande biverkningar. Här har man skapat ett vaccin (som inte ens innehåller något virus, vilket vaccin många gånger gör) på mindre än ett år. Är det svårt för er som lobbar för och förstå logiken bakom vår tvekan. Var och en får välja själv om han/hon vill eller inte vill vara en försökskanin i detta experiment. Du har säkert gjort ditt val men kom inte och predikera om något varken du eller jag vet något om.

 48. Ja en moraliserande artikel för att uppnå, inte flockimmunitet, men flockmentalitet.

  Nu är det inte solidaritet som driver folk till vaccination. Det är snarare, mellan tummen och pekfingret, en tredjedel rädsla, en tredjedel grupptryck och en tredjedel själviskhet.

  Folk vill flyga!

  Greta släng dig i väggen.

  Nu är man inte motståndare till vaccin, bara för att man tackar nej till experimentellt vaccin.

  Folk har dött av hjärnblödning efter att ha tagit Astra vaccinet. Det är inte en stor andel, snarare tvärtom, men det är en tillräckligt stor risk för att vara skeptisk.

  Det sades att vaccinet var safe. Det var rysk roulette. Nu påstås nästa vaccin vara safe. Det är mycket möjligt att det är safe, men det är också möjligt att mer eller mindre mindre biverkningar tonas ner.

  De andra mrna vaccinen är inga traditionella vaccin. Finurlig teknik, förvisso, men frågan är var spikproteinen hamnar innan de försvinner ur kroppen. Det verkar oklart.

  Framtiden får utvisa det.

  Det är möjligt att risken för allvarliga komplikationer minskar om man tar sprutan, men samtidigt är risken att bli allvarligt sjuk marginell, om man inte tillhör en riskgrupp och inte tar sprutan.

  Det är möjligt att flockimmunitet hjälper de som inte vaccinerar sig, men man räknar inte med det. Tvärtom räknar man med att bli smittad och ha en hyfsad stor chans att klara av det.

  När det gäller att smitta andra så har det visat sig att vaccinerade sprider smitta. I synnerhet efter att ni har slutat med social distancing och nya muteringar uppstått.

  Det ryktas dessutom att ni kanske måste fortsätta att ta spruta tre, fyra och fem, i lång tid framöver.

  Det är en personlig riskkalkyl, om man vill ha den försäkring som en vaccinering kan liknas vid. Precis som en försäkring gäller det att läsa det finstilta, att den kan vara värdelös eller medföra problem.

  Det medför trots alltså en risk både att vaccinera sig med experimentellt vaccin och att inte vaccinera sig. Det är detta som väger på en vågskål.

  Ni försöker tvinga folk att ta vaccin med alla medel utan att sätta en pistol mot deras huvuden. Det är påtryckningar och utpressning.

  De som har tagit vaccinet rationaliserar det personliga valet för sig själva.

  Det är en naturlig reaktion att ni skriker antivaxxare åt alla som fattar något annat personligt val än er själva.

 49. Vi är redan för många på jorden. Låt pandemin få ta bort de svaga och sjuka. Vilken masshysteri. Bättre att lägga pengar på något konstruktivt, tex nedrustning, utbildning. Massmedia och politiker har verkligen skrämt upp befolkningen. Malt in sin skit i skallen på människor. Alkoholen skördar liv, vad gör man åt det? Nada. Otroligt att det finns så många dumskallar som frivilligt tar ett vaccin som inte är långtidstestat och inte 100 procentigt. Hitlers propagandamaskin lyckades den också. Tillräckligt många lögner blir en sanning. Och till sist. Alla dör, gör något bra under tiden du lever. Bättre med kvalité på livet än kvantitet. Att gå och vara rädd för en förkylning är knappast kvalité. Att hjärntvättas av massmedia ger inget bra mående. Antivaxxare, vilket löjligt ord. Sunt förnuft är bra.

 50. Om man umgås med en person som är infekterad varje dag under 2-3 veckor, sover i samma säng, delar matbord osv. Så är det inte 100% att man blir smittad. (egen erfarenhet).

  Men OM du skulle bli smittad så är det inte 100% att du på allvarligt sjuk.

  Men OM du blir allvarligt sjuk så är det inte 100% att du dör.

  Det är ca 0.3% risk att du dör vid en infektion. Dvs 99.7% chans att inte dö.

  Tycker oddsen talar för sig själv. Och är man frisk i övrigt och inte käkar fem bigmac’s om dagen så ser jag ingen anledning till denna masshysterin som just nu pågår.

  Förövrigt så avslutas pågående corona vaccin-studie 2maj 2023, vilket betyder att alla som tagit vaccin är med i ett pågående exprement/studie som man tidigast maj 2023 kommer ha svar på om det är effektivt eller ej.

  Källa: clinicaltrials.gov

  MEN man gör som man vill, vill DU vaccinera dig så står jag inte i vägen för det.

  DIN kropp DITT val
  MIN kropp MITT val

 51. Min kropp mitt val.
  Nej jag är ingen SNYLTARE.
  Jag vill inte ha sprutan. Och blir jag sjuk så ska jag INTE BELASTA SJUKVÅRDEN. Jag föredrar att dö hemma i min säng.

 52. Kan vi inte göra så här: sätt alla antivaccare i läger där dom kan smitta varandra, och sen låter vi alla som har vaccinerat sig leva i harmoni och solidaritet, leva tillsammans i vårt flocksamhälle forever.
  Eliminering av antivaccare.
  Jag är så solidarisk att jag på lång sikt kan tänka mig att offra mitt liv för att följa direktiven vi får uppifrån men jag är samtidigt skiträdd men säger inget om det, utan ger mig på antivaccare för jag vill att dom ska sitta i samma båt som mig. ska skeppet sjunka så ska alla med…

  • leif -“ska skeppet sjunka så ska alla med…” Ha,ha! Nej, nej, så skall det inte hända. En massa ( 88% ) skall i ert “skepp” och de 12% nej. Det är en stor utrensning ( Den Stora Skörden ) av idioter på Planeten som pågår just nu och hon ( Moder Jord ) skall bli mycket vackrare och friskare när hela processen är avslutad.

 53. Till de som uppmuntrar och hetsar på vaccin-motstånd;

  Har ni någonsin funderat på att ta ansvar för det ni säger?

  Att ni tackar nej till vaccin är ert eget val även om ni bidrar till en ökad smitta, utveckling av värre varianter och skadar andra och potentiellt dödar dem som inte kan vaccinera sig, barnen som inte är vaccinerade och de få människor som trots vaccinet blir allvarligt sjuka eller dör.
  Ingen kan tvinga er att ta det. (Jag kan dock erkänna att jag i mina mest bittra stunder önskar att samhället var lika krasst som ni – och förvägrade er covid-vård om ni får allvarlig sjukdom. Men då jag har principer vad gäller andras rätt till liv och hälsa, kan jag inte tillåta mig själv att tänka så… Som jag ser det, är vaccination mot allvarliga sjukdomar som hotar samhället, en plikt).

  Men ni kan vägra. Varsågoda.
  Men att ni sprider propagandan – kan orsaka dödsfall. Hur tänker ni?
  Hur många argument ni än försöker dra till med – är det ett odisputabelt faktum att oavsett hur många som kan tänkas ha dött av vaccinen – pga ovanliga biverkningar – så är de en droppe i havet i jämförelse med de som dött av sjukdomen.

  Ni tycker säkerligen att ni har rätt i era påståenden och argument – det tror jag definitivt inte men jag utesluter inte den mikroskopiska möjligheten då ingenting är ristat i sten – men har det slagit er att ni kanske INTE har rätt? Och om ni INTE har rätt – men övertalar andra att inte vaccinera sig och de blir svårt sjuka och/eller dör – är ni lika skyldiga som sjukdomen.

  Det handlar inte om yttrandefrihet – det handlar om att inte sprida saker som en väldigt liten minoritet anser att forskningen och statistiken har fel om.
  Inte när det gäller människors liv. Alltför många människor är lättpåverkade p.g.a. rädsla och de har statistiskt sett gigantiskt mycket större risk att dö av sjukdom än vaccin. Man kan vara skeptisk och tycka vad man vill – och uttrycka det. Men vigla inte upp skräck och helgalna konspirationsteorier.

  Ni hade fått mer respekt och kanske folk kunde säga att “vi kan enas om att vara oeniga”, om ni uttryckte det som att ni tycker att folk överlag ska vaccinera sig men i samband med det uttryckte era åsikter. Att totalt förneka vaccinets enorma positiva insats, är totalt verklighetsfrämmande och underminerar all er trovärdighet.

  Personligen förstår jag dock inte hur man kan säga att det inte är värt det. Om risken att dö av någonting är otaliga gånger större än risken att dö av “botemedlet” – är siffrorna solklara för mig.
  Dessutom kan jag inte leva med att jag skulle kunna ta livet av andra med oförsiktighet. Jag har inte tagit vaccinet bara för min egen skull. Utan för alla andras skull också. Visst kan jag få viruset ändå och sprida det vidare, men risken att bli smittad är iallafall lägre.

  Tyvärr tycks det resonemanget inte finnas hos majoriteten av anti-vaccare. De lever som de vill, i sin åsikt att viruset inte är någon big deal och att det bara är att “få det överstökat”.
  Problemet är att er egoism dödar andra.
  Tyck vad ni vill, låt bli att vaccinera er om ni vill – men respektera och skydda övriga människor genom att hålla avstånd till oss.

  • Hej Maarit,

   Ja, det är ett polariserat ämne detta.

   Jag håller gladeligen avstånd till dig, men det finns en tendens att klumpa ihop människor, att dra alla människor över en kam. Det enklaste sättet är att måla upp en stereotyp ‘antivaxare’. Jag ser att du använder ordet ‘ni’ över 25 gånger i din text, men det är inte en homogen grupp, som motsätter sig att ta vaxet.

   Kritiken riktas mot propagandan i media, där människor som yttrar sin oro mot otillbörligt testat vaccin – som bygger på en teknik som aldrig har använts förr – smutskastas och buntas ihop med galningar som tror att jorden är platt. Det är ett retoriskt trick och en metod för censur.

   Kan du förstå att man inte satsar sitt liv på en häst som aldrig har vunnit förr?

   Du vet att människor har fått hjärnblödning och dött av vaccinet, exempelvis Astra. Riktiga människor. Vem tar ansvar för det? Kan du förstå att det finns risker med biverkningar, stora som små, även om inte alla får hjärnblödning och dör på stubben. Kan du förstå att det finns risker, både med att ta vaccinet och att avstå? Kan du förstå att fullt friska människor har ett fritt val, med vilka risker de vill ta?

   Nu är så att majoriteten som sprider smitta är redan vaccinerade. Hur ser du på dessa individers ansvar att hålla avstånd? Är vaccinpasset ett intyg att man har rätt att smitta andra? Samt rätten att avhumanisera människor som fattar ett fritt val. Är det inte där de riktiga egoisterna finns?

   Hur ser du på Tegnells ansvar? Med tanke på att det i skrivande stund i Sverige har avlidit över 15000 i covid, medan grannländerna har färre avlidna. Norge har till exempel 1305 döda, alltså mindre än en tiondel. Ser du skillnaden att Sveriges hantering av pandemin sticker ut här. Faktum är att Sverige gamblade stort med att skydda gamla och utsatta. Vilket ansvar utkräver du utav dem? Ingenting?

   Ja, många vaccinerade människor sätter sig på en moralisk högborg, som endast deras ego berättigar dem till.

   Ditt resonemang om vaccinplikt håller för ett smitta som är extremt dödlig, som exempelvis Ebola, men faktum är att dödligheten för covid är relativt låg och logiken att man måste vaxa sig för att skydda riskgrupper, istället för att de-facto skydda riskgrupperna som Sverige kapitalt har misslyckats med, haltar något. Det finns många andra åtgärder man också måste vidta för att vara konsekvent i ditt resonemang.

   Det är många vaccin man måste ta för att inte bara vara en hycklare, som vill se sig själv som lite bättre än alla andra. Den bistra sanningen är att drivkraften för många vaccinförespråkare är just girighet och själviskhet, med ett sken av att vara moder Teresa.

   Ja, det kanske låter konspiratoriskt, men människor inte dumma och blinda för det faktum att politiker och andra intressenter försöker använda pandemin till att även genomdriva andra agendor, med risk för ett kontrollsamhälle. Införandet av elektroniska pass och ekonomiska omställningar.

  • Testa att läsa på innan du kränker folk, och visa gärna din fakta.
   Testa att läsa inlägget över, ifall det inte readan har censurerats IGEN.

   • Det Censurerades såklart, ge gillar visst inte fakta och bevis på den här sidan.
    Så inte konstigt att ni tror som ni gör när ni aldrig får läsa sanningen.

 54. Om vaxinet varit så effektiv varför ska man fortsätta med 1.2.3.4.5……. dos låter som när dem gör filmer första är bra men när det kommer fler delar det blir inte bra .
  Hoppas den gör er bra men skyll inte på ovacinerade ni har ju skydd inget att vara rädda för eller ?

 55. Det var många som drabbades av narkolepsi, pga att vaccinet innehöll större doser av kvicksilver än i amalgam som förbjöds i tandvården. Läs fakta och kom sedan med kommentar.

 56. Germ theory has been shown to be incorrect many times these last 150 years by top scientists but because medical science is funded and controlled by big pharma so true science is not allowed. You can’t catch a virus, it’s just the body detoxing, but a person who is sick can signal to others around them that they should also detox. So if their bodies require a detox they will also become sick giving the illusion of it being contagious.
  The vaccines are for 2 reasons and neither related to health, one is to bring in the passport system so governments have full control of people and the second part is for the 4th industrial revolution to connect the human body up to the cloud/ AI system.
  That’s why there’s such a big push for everyone in the world to take something that according to mainstream science doesn’t stop them from getting sick or making others sick.

 57. Wow.. jag förstår verkligen varför hon ersatts som chefredaktör.. det är inte så vettigt att propagera om att folk ska injektionerna ett experimentellt vaccin inte heller så smart att diskriminera människor som väljer att inte göra det. Och sen att tycka att våra mänskliga rättigheter såsom yttrandefrihet är hotfullt tycker jag låter som att hon inte riktigt förstår demokrati. Att censurera och diskriminera oliktänkande är ett otäckt verktyg och det sker överallt i världen idag från nyheter till reklam och serier. Det sker ett globalt ingrepp på våra mänskliga rättigheter och på vår hälsa.

 58. Låt antivaxxarna vara, låt dom få covid-19, låt dom välja sitt öde, vi såg hur det gick i Järna. Låt dom rensa ut sig själva och på samma gång göra världen lite bättre.

 59. Dom som är vaccinerade, kan fortfarande bli smittade. Och om dom blir smittade så kan dom ge smitta till dem som är ovaccinerade. Så de vaccinerade är då lika mycket kålsupare som de som är ovaccinerade. Skillnaden är att dom som är vaccinerade blir mer oförsiktiga, och dom ovaccinerade mer försiktiga.

 60. Det är sorgligt att se hur hjärntvättade befolkningen är. Ingen lever för evigt. Mitt liv mina val. Jag skiter fullständigt i din meningslösa åsikt.

 61. Vilken diskriminering mot mänskligheten. Vilken diskriminering mot människans immunförsvar. Vi har mänskliga rättigheter, svenska grundlagar att gå efter. Jag behöver inte ett vaccin för att hålla mig frisk. Jag lever ett aktivt liv med träningen yogan, tankarna, energin och kosten. Att någon jävla främling ska pumpa i mig nått för att jag ska vara ”immun” dra mig baklänges. Jag har inte ens tagit en alvedon på snart 5 år, inga kemikaliska ”mediciner ” på 5 år och jag har aldrig känt mig mer frisk. Ska alla gå och leva efter ert jävla tanke sätt? Sitter säkert hemma och äter korv med bröd med coca cola sen tro att ett vaccin ska skydda en. Det finns andra sätt att hålla sig frisk än ett jävla vaccin.

 62. Hej,

  jag är 65 år, inte vaccinerad och hade Covid-19 i mars 2020. Jag har testat mig för antikroppar i maj-20, sept-20, mars-21, sept-21, nov-21 och har testats positiv varje gång.

  Jag är principiellt inte emot vaccin och har fått ett otal vaccin genom åren.

  Jag hade mässlingen när jag var liten så jag har inte tagit vaccin mot detta, dock har har jag uppmanat mina tre barn att ta det (vilket de har gjort).

  Min hustru (som hade Covid-19 i mars 2020) och två av mina barn har tagit två vaccin mot Covid-19. Ett barn har tagit en tredje dos då hen bor i Amerika.

  Vid senaste antikroppstestet (nov-21) ställde jag en fråga till den som testade mig och är biomedicinskt utbildad, undrande över hur mina antikroppar skiljer sig från en person som vaccinerat sig som också har antikroppar genom vaccinet.
  Vad skiljer sig mina antikroppar från en vaccinerad persons antikroppar?
  Hennes svar var att i princip är det ingen skillnad och hon ansåg inte att jag behövde vaccinera mig. Hon ansåg att mina antikroppar dessutom var mer “solida” då de fortfarande producerades genom ett B-cells minne, dvs en sorts lymfocyter som aktiveras vid ett främmande angrepp i kroppen.

  Min osäkerhet kring Covid-19 baserar sig på att det finns en uppsjö av åsikter om hur vi skall möta denna pandemi, men ingen tycks ha något “säkert” svar.

  Jag måste säga att jag känner mig villrådig och vet inte på vilken fot jag skall stå på. Vet någon med säkerhet att, om jag vaccinerar mig, har ett bättre skydd än om jag inte gör det? Om så är fallet, vilka kliniska studier finns det kring denna fråga? Tacksam för svar.

  Jag är inte intresserad av “hatiska” svar, utan en balanserad diskussion kring detta.

  Hälsar

 63. Ingrid, varför skriver du som en vedervärdig översittare? Vad är syftet med din krönika? Varför inte skriva som en fullt utvecklad mogen människa istället för en arrogant översittare? Är det inte bättre om man kan ha en mogen diskussion om ämnet istället för att stämpla folk som inte vaccinerat sig som “lögnare” och dela in folk i två olika läger? “Vi mot dom” – de är iallafall känslan jag får när jag läser texten du skrivit.

  De påminmer mig nästan lite om en film jag såg i veckan, den handlade om tyskland på 40-talet

  Och nej, jag är ingen anti-vaxxare, inte heller provaxxare, jag har tagit alla vaccin jag själv känner att jag velat ta, efter egen riskanalys inklusive 2 doser covid-vaccin, och det enbart för att jag befinner mig i riskgruppen, annars hade jag inte gjort det. Men varför ska jag spotta på folk som tycker/gör annorlunda än mig för det?

  Vi lever i en demokrari, alla har rätt att bestämma själva om dom vill vaccinera sig eller inte.

  Jag själv som befinner mig i riskgruppen ser inte ovaccinerade som det största hotet just nu angående covid, utan snarare folk som dig som inte har egenskapen att se båda sidorna av ett mynt. Skärpning

 64. Vänta……..Vad hör jag……..? Vad ser jag……? Vi har hört och sett det tidigare. Bruna rockar, och stöveltramp. Stöveltramp av 1000-tals nazister som dånar på våra gator. Dom är här igen! Då skrek dom Heil Hitler!!! I dag skriker dom….
  HEIL VACCIN!!!

 65. Per Svensson, kulturskribent på DN, myntade uttrycket:

  “Att skapa plattformar för civiliserade oenigheter”.

  I slutändan är det du och jag som skall skapa oss en uppfattning om sakers tillstånd.

  Det skapas genom förvärvad kunskap, genom att vända på så många stenar som möjligt.

 66. Förstår inte hur du tänker.

  All fakta visar att vaccinet saknar effekt eller åtminstone avtagande effekt och är farligt.

  Inrapporterade biverkningar till VAERS, EMA och LMV slå alla rekord i antal skadade och döda.

  Vaccinerade sprider lika mycket smitta som ovaccinerade om inte mer.

  Merparten som ligger inne är vaccinerade.

  Vaccinerade driver mutationer.

  De som haft sjukdomen har mycket starkare försvar.

  IFR är ungefär som influensa för äldre, ofarligt för yngre. Sannolikt mycket lägre för omikron.

  Det finns förebyggande och botemedel.

  Många har dödats med fel eller ingen vård. Äldre har mördats med palliativ vård.

  Apropå mässling så tyder allt på att vacciner ligger bakom den epidemi av autism vi ser i USA där 1 av 36 barn har drabbats.

  Så skärpning. Tänk på dina medmänniskor tack.

 67. Alltid dessa Big Pharma säljare som tror dem har den moraliska övertaget. Bevisa först att precis alla vaccin är säkra innan ni tvingar på någon en enda spruta! Det har ni aldrig gjort just för att läkemedelsjättarna har friskrivit sig precis allt ansvar vilket säger precis allt om hur korrupt branschen är. Läkemedelsjättarna tillsammans med staten har skapat ett fejkvårdssystem som fritt utan repressalier utnyttar, skadar och mördar hur mycket dem vill. Faktum är att ordentliga säkerhetsstudier aldrig nånsin görs för då hade tillverkarna aldrig kunna fortsatt sälja sina produkter och alla hade fått sitta bakom lås och bom. Det är sorgligt att det finns så många som du som säljer sin själ för en liten slant som sprider vetenskapsreligionens lovord. Men det finns fortfarande hopp för dig. Erkänn dina synder och be om förlåt så kan även du rädda din själ.

 68. Detta “vaccin” är den farligaste kampanj/expriment man har genomfört på jordens befolkning. Dom som utför injektionerna har ett juridiskt ansvar som under vilken annan medicinsk behandling som helst.

  Tak och lov genomgången infektion och fri från den hemliga injektionen

 69. Jag köper att vaccinet kanske har en verkan men jag är idag mycket glad att jag inte tillät mina barn att ta den snabbt framtagna influensa sprutan för några år sedan med de biverkningar det gav barn i några hundratal så man bör nog passa sig för att hausa för något ingen vet något om ännu.
  Ingen kan säga att vaccinet är säkert, sedan de löjliga inläggen att ovaccinerade kan bära smittan med sig, men hallå har ni hål i huvudet, alla är presumtiva möjliga smittbärare vare sig du är vaccinerad eller inte för att inte tala om dessa som vaccinerar sig och inte stannar hemma från jobbet ett par dagar efter vaccineringen. HALLÅ!!

  Och dessa ivrare som nu i en demokrati som ska försöka tvinga folk att vaccinera sig, som t.ex. vår nya statsminister som ska värna om allas fria rättighet att säga ja eller nej till det som ska sprutas in i kroppen.

  Vaccinpass, vilken nytta ska det göra då alla i det ögonblicket de går in på en tillställning kan vara potentiella bärare av viruset.

  Men vi kanske ska låta alla som inte har vaccinerat sig att bära en judestjärna på rockslaget. Det börjar komma otäcka stämmor från “rättrogna”, nej den här sortens journalistik behöver vi inte.

  Utför ett opartiskt redovisande med för och nackdelar istället och utelämna inte att alla är potentiella smittbärare även de som vaccinerat sig och i synnerhet dagarna efter vaccineringen. Jag känner många som blivit svårt sjuka och även smittat närstående efter vaccinering. Så lite saklighet. Ställ dig frågan, kan den ökade smittspridningen bero på att man vaccinerar så många som inte följer rekommendationen att stanna hemma efteråt?
  Ett exempel bara på denna komplexa fråga.

  OBS Jag är en 57-årig man och låg för ett år sedan på med-iva för covid och jag tänker inte ta något vaccin då jag är övertygad om att mitt immunförsvar skyddar mig. Och när jag rör mig bland folk så blir jag utsatt för små doser av varianter av covid hela tiden som mitt immunförsvar tar hand om och bygger vidare på. Ren logik som med andra virus och varianter av densamma.

 70. Hej
  Jag vill berätta min historia.
  Jag var för all vaccin då jag utbilda mig inom naturvetenskapen. Jag tog en dos av hepatit a och b innan min semester. Sedan har jag tagit innan dess svininfluensa vaccinet. Svininfluensa vaccinet var jag säng liggande i svår feber.
  Efter dessa vacciner har jag utvecklat matintoleranser. Jag blir sjuk av att äta stärkelser. Jag får smärtor i magen som påminner om knivar, ibland kommer det även blod. Fick senare veta att jag fick denna symtom av just hepatit a och b vaccinet som orsakar metabolism syndromet. Metabolism syndromet är det som kommer innan diabetes. Mina symtom är att all stärkelse jag äter går inte till mina celler utan till mina fett celler. Mitt liv är svårt nu då jag kan inte äta som jag vill längre utan får ont i magen. Jag lyckades gå ner i vikt genom lchf som är en diet som läkare inte får rekommendera. Jag med drabbats av missfall eftersom jag lätt blir undernärd pga min mage. Jag mår bättre idag och är rädd om jag tvingas på mer vacciner kommer jag få mer symtomer och kanske dö. Eftersom min kropp tagit sån stryck av vaccinerna jag tagit. Ingen hjälp av vården har jag inte fått.
  Snart kommer jag nog inte kunna gå till gymmet längre heller. Det som också hjälper min mage mot mina förstoppningar.
  Vi som har sjukdomar drabbas allvarligt av era syn på att vi som inte vågar riskera våra liv längre med vaccin.
  Att ni inte ser oss som människor och vill trycka ner oss.
  Du vet inte hur det känns att ha en smärta som knivar i din mage.
  Eftersom du inte bryr dig om oss som fått allvarliga biverkningar.

 71. Nyligen hemkommen från sjukhuset med Kinapesten. Ovaxxad vilket räddade mitt liv.
  Sjuksyster berättade att de som ligger på avdelningen är dubbelvaxxade. Hon tar inte själv vaccin av den anledningen. Hennes syster arbetar på franskt sjukhus. Likadant där.
  Så ansvarstagande här går åt båda håll tydligen till favör ovaxxade.
  Sedan saknar jag legitimitet här. Varför ifrågasätter ingen att avtal mellan EU och läkemedelsbolag är hemligstämplade? Det ligger inte en hund begraven här utan en hel kennel.

  Och de vaxxade låter historien upprepa sig. Skrämselpropaganda först, lägerbildning. Apartheid. Sedan…

 72. Man kan fundera på när samhället började dras isär till den grad, att upplevda och verkliga orättvisor, dikterar ens uppfattning om världen.

  Är det för att man är rädd, marginaliserad eller bara för att man äntligen kan få känna samhörighet med en social grupp, även om den bara består av ansiktslösa elektroniska gelikar.

  Idéen om en konspiration har genomsyrat vår samhälle sedan urminnes tider och har alltid varit förenklingar av okunniga människor som saknat information och/eller bildning och sedan i utnyttjats av de som känt sig kallade till att mässa.

  Därför är det med bestörtning och stor ledsamhet jag läser dessa inlägg av människor, som att döma av skriv språket, klarar att värdera fakta, i en tid där all information finns att hämta för nästan alla.

  Med en genomsnittlig utbildning tog det mig inte lång tid att, någonstans i mitten på epidemin när vaccinfrågan /möjligheten kom upp, förstå att genom att vaccinera mig utsatte jag mig för en personlig risk- om än extremt liten, att alla andra alternativ, innebar stor risk för mig, mina nära och kära och på samhället i stort.

  Att de som hyser denna anti-åsikt inte objektivt tillgodogjort sig information och är i en tydlig minoritet, vilket om inte annat vaccinationsgrader globalt visat, eldar tyvärr bara på deras trosvissa glöd.

  Tyvärr visar historien att alla extremistgrupper, oavsett inriktning, alltid har börjat med att ingen har lyssnat på de som vi lite bekvämt avfärdar som s.k. foliehattar.

  Så frågan om konfliktlösning handlar om hur kan man föra ett normalt samtal, vad är den minsta gemensamma nämnare än man kan samlas runt? Eller är det så i denna tid med sociala algoritmer och människor som bekräftar varandra elektroniskt i de mest aparta åsikter, att det inte längre går?

  Om det är sant så inträffar paradoxen att statens svar nödgas bli mer tvångsmedel och en ännu mer auktoritär överhöghet som till slut kommer att besanna just de farhågor som denna lilla grupp av människor varnade för. Tack vare dem själva och vi andras oförmåga att mötas i samtal.
  Tack om du orkade läsa hit.

 73. Genom hot och förakt försöker man tvinga människor som ännu har egen fri vilja. Man kallar människor för Antivaxxare, konspirations teoretiker, idoter, egoister, etc OM du väljer att ta dessa injektioner så hindrar inte jag dig, jag hotar inte dig, jag kallar dig inte för det ena eller andra. OCH Jag kan åtminstone säga: ” Jag önskar och hoppas att jag har fel”
  KAN DU?

 74. Man kan förundras över hur olika verklighetsuppfattning vi har. När vissa väljer att generellt förkasta vacciner och andra mediciner, utvecklade på vetenskap och beprövad erfarenhet. Hur kan det bli så överhuvudtaget? Några faktorer som inte lyfts fram så ofta är låg begåvningsnivå, psykisk störning, psykisk sjukdom. Dessa kan tillsammans och var för sig göra personer lättpåverkade, och orsaka en förvrängd verklighetsuppfattning. Paranoia är ett exempel på det. Även religiositet kan orsaka olika alternativa verklighetuppfattningar. Vi ser ju här att det i regel är fruktlöst att bemöta tokerier med logiska argument. Men det kan ofta finnas logiska förklaringar bakom.
  Philip, socionom

 75. Blir direkt rädd av hur människor – i synnerhet de som är för vaccinet – beter sig här. Samma personer som med all säkerhet tycker att förintelsen var fruktansvärd skriver om utrensning. Samma personer som tar bort SD-sympatister från sin FB-vänlista för att inte vill ha med rasister att göra sitter på fikarasten på jobbet på sitt sjukhus och säger högt att de tycker att icke-vaccinerade bör nekas sjukvård.
  Jag blir rädd och ledsen över hur samhället så enkelt glidit in i en vardagsrasism där svenska solidariteten är så stolt att man inte ens ser hur man kliver rakt in i nazityskland igen.

  Jag har en nära släkting som drabbades av narkolepsi pga vaccin. Nu gråter hen nästan dagligen av ångest för hela familjen bromsas upp av att denna släkting inte kan vaccinera sig mot Covid-19.
  För vad har regeringen gjort: Ställt krav på vaccinpass!
  TROTS det faktum att vaccinpass inte visar om du bär på smitta. Så min släkting kan ta ett PCR-test och visa negativt, samtidigt som någon annan med smitta visar vaccinpass. Vem kommer in på +100 evenemanget? Vem får stanna kvar efter kl 22 på krogen? Vem får störst möjlighet till socialt obegränsat liv?
  Jo, den smittade med vaccinpass…

  Jag är dubbelvaccinerad. Men jag kommer inte ta en tredje dos.
  Varför? Jo för att strategin Sverige har (ovan) visar tydligt att det är en ekonomisk åtgärd – inte smittohämmande. För det finns ju som sagt bättre och säkrare sätt att se vem som är smittad – man måste inte tvångsvaccinera folk genom att öppet utesluta dem.
  Samtidigt är vaccinpasskrav inte en lag – det är ett val. För arrangörer, krögare osv:
  Antingen smittskyddsåtgärda med avstånd, vds färre besökare – eller kräv vaccinpass.
  Så håller man statens ekonomi igång och får folk att vaccinera sig.
  För vad väljer krögaren? Knappast att flytta bord och stolar och ta in 100 personer färre än nödvändigt per kväll.

  Man gav helt enkelt skattebetalande företagare ansvaret. Folk som tjänar på vaccinerade. Och valet blev självklart.
  Man fråntog de svaga, de sjuka och de oroliga rätten till ett eget val.

  Staten begränsar dessa människor mot sin vilja där man antingen riskerar att bli riktigt sjuk eller riskerar att inte kunna leva ett socialt normalt liv. Sakta och målmedvetet knäcker de dem. En del tar vaccinet till sist. Ett vaccin där Sverige kommit överens och skrivit på avtal med tillverkarna att mottagaren inte kan kräva ersättning om man skadas. VARFÖR finns den lilla detaljen i finstilt om producenterna trott 100% på sin produkt?

  Det är SÅ man tvingar folk att vaccinera sig. Och frågan är – såväl nationellt som internationellt – när det kommer ett giltigt bevis för att man inte kan vaccinera sig av medicinska skäl.

  För dessa som inte är “bara jobbiga aktivistmotståndare som demonstrerar och skriver på SM” utan faktiskt inte tål vaccin på ett eller annat sätt är det förstås inte bara det att vi håller på att tvångsvaccinera folk genom diskrimineringsutpressning.
  Dagligen tvingas också min släkting förklara sig. Det är som att all integritet blåst bort. Har man valt bort vaccin har man valt bort rätten att tycka för sig själv. Plötsligt krävs det att hen berättar om historia, trauma och sjukdomstillstånd som hen inte vill att alla ska veta. I hopp om att få förståelse och respekt berättar hen. Bara för att få till svar: “Ja, men då är du ju i en riskgrupp och borde verkligen vaccinera dig”.

  Någonstans, jag tror det var Aftonbladet, så sa en arrangör om att de tänkte kräva vaccinpass:
  “Självklar, ingen vaccinerad ska behöva riskera att få sitta bredvid en ovaccinerad”.
  Och mina tankar föll på Sydafrikas apartheid och judestjärnan under nazityskland, varför vi idag har black lives matter-rörelsen… Bara för att dra några paralleller. Folk ska separeras från andra. Tydligt.
  Ingen vaccinerad ska behöva riskera att få sitta bredvid en ovaccinerad.
  Fila på den…

  En sista kommentar till er som tycker att vaccintvekare eller helt anti är dumma i huvudet:
  Jag är övertygad om att kravet på vaccinpass kommer höjas. Snart räcker det inte att vara dubbelvaccinerad.
  Vad säger ni den morgonen ni vaknar och inser att er trippelvaccinering inte är giltig. Eller när det kanske det inte ens räcker med vaccinpass för just Covid-19.
  Kommer ni fortsätta pumpa i er dos 4 och 5 för att kunna gå på krogen, dos 6, 7 för att kunna åka till New York. Plus dos 1, 2 av nåt annat vaccin för att semestra i Thailand.
  Staten och samhället äger er! Redan nu! Vi är som tillbaka till feodaladelfasoner, med en touch av nazi.

  Jag blev ägd innan jag visste att vaccinet inte skulle stoppa mig från att smitta andra.
  Jag blev ägd för att jag jobbade i vården.
  Nu kan jag förvisso gå på krogen och på konserter – men imorgon kanske mina två doser inte är tillräckligt. Då är tillbaka på ruta 1 igen. Att välja att bli betraktad som osolidarisk vs att trycka i mig något jag börjar tvivla starkt på.

  Och vad gäller krönikören Helander: Skämmes ta mig fan för att du lägger skuldkänslor på föräldrar med barn med men av vaccinet. Att du uppmanar att föräldrar som berättar om sin upplevelse inte ska skriva mer.
  Att du drar in barn i ditt spel. Det här inget annat än provocerande hets mot folkgrupp. För det har vi ju blivit nu. Två folkgrupper. För eller emot vaccin.
  Motvaccinerare som gör vad de kan för att få rätt att bestämma över sin egen kropp och ständigt tar PCR-test eller håller avstånd. De emot har till och med fått ett ord, ett fulord.
  DET beteendet är du en del av att skapa, samtidigt so vaccinerade som gör detta av solidariska skäl men förespråkar apartheid* och går på krogen och trängs med kroppen full av smitta.

  *Förstås inte alla, men det behövs väl inte sägas. Samhället generellt och i stort har tagit vardagsrasism till en ny nivå.

 76. Om vaccinet skyddar så bra som det sägs. Varför är de som är räddas de som vaccinerat sig???
  LOGIKEN HÅLLER INTE!
  Varför följer inte regeringen LAGEN (!!!) om att man själv får välja ingrepp på sin egna kropp?
  En lag som gäller ÖVER en rekommendation. Är ni lika snabba att meddela olika ställen detta? VET DE ATT DE BRYTER MOT LAGEN?
  Vad skapar det för samhälle när man “när det passar” kringår lagen. I världen finns många exempel på detta, hur det smyger sig på befolkningen, hur det skapar ett vi och dem?
  Är vi verkligen inte klokare än så?!
  Varför “ger vi bort” denna frihet? När andra länder offrar livet för den friheten.
  Att ge en person ett så kallar “val” är en smygrasism då ena “valet” geren massa fördelar och det andra en massa nackdelar?!
  Skulle du uppskatta om rollerna var ombytta? Tänk efter innan du svarar. 🤔
  Jag kommer GÄRNA och assisterar dig att FÅ det du inte vill ha i din kropp! Göra motsatsen mot det du önskar. Ge dig ev komplikationer för livet, vem blir ansvarig för detta? höra dig gråta när jag utför det JAG tycker är rätt på dig. Vet du att alla biljonstora företag har friskrivit sig från akkt ansvar – med regeringens goda vilja. Har du gått i mina skor? Vem gör nåt åt alla dessa skandaler där folk mysterious dör eftrr vaccinet. Hur går det för dessa familjer? Vem tar NÅGOT JÄVLA ANSVAR?
  Vem tar ansvar för min KRONISKA OCH LIVSLÅNGA NARKOLEPSI? (tips: INGEN!)
  Vem ger dig rätten?! Att döma och bestämma. Varför skulle du vet bättre än mig? Varför är befolkningen sådana “får”?
  Många förundras hur folk gick med på nazisternas sida… SVERIGES REGERING HAR VISAT HUR DET GÅR TILL!
  Ni är en total skam!
  Väljer du som regering, riksdag, minister, restaurangägare, granne mm mm åt mig…
  Ja, kom så ska jag välja åt dig.
  😉🙏🌷

 77. Forskning kring att påverka andra människor att ändra åsikt visar att denna typ av bemötande är kontraproduktivt. Man respekter människor och lyssna på de. Man måste fånga upp människor där de är. Om man inte är beredd att göra det så trycker jag det är bättre att vara tyst. Jag är visserligen en stark förespråkare av yttrandefrihet men om man inte vill bidra till radikalisering hos vaccinmotståndare och göra det ännu svårare att nå dem så är det bättre att inte uttrycka sin åsikt.

 78. Den 15:e december fick jag reda på att jag fått covid för andra gången, jag testades positiv på mitt PCR-test. Min första covidsmitta fick jag i mars 2020. Första smittan var tuffast då jag miste lukt och smak i 3-4 veckor, inledningsvis med en del muskelsmärtor, men ingen feber (37,7 som mest),

  Min andra smitta, nu i december, var lindrigare. Ingen feber, inga muskelsmärtor eller tappat lukt/smaksinne, dock diffus huvudvärk och kli i halsen. Blev åter PCR-tetsad negativ den 22:e december.

  Under hela tiden har jag testats positivt för antikroppar. Har ännu inte fått något vettigt svar från vare sig läkare eller myndigheter huruvida mina antikroppar gör sitt jobb eller om det är uppenbart att ett vaccin skulle ge mig ett bättre skydd. Jag hört att flera in min bekantskapskrets fått covid trots dubbelvaccin och i ett fall en trippelvaccinerad. Dock har dessa personer haft lindriga symtom.

  Säkert är det så att vaccinen ger ett visst skydd, i alla fall mot allvarlig sjukdom. Jag som på naturlig väg fått covid tycks ha ramlat mellan stolarna.
  Samhället tycker att jag sviker mina medmänniskor som inte vaccinerar mig så även vissa av min familj.

  Dessutom kan jag inte få ett tillfrisknandeintyg (berättigar till ett covidpass) då jag inte testats av sjukvårdspersonal.

  Att jag sedan är testad via min vårdcentral spelar ingen roll.

  Vårdcentralen hänvisar mig till E-hälsomyndigheten.

  E-hälsomyndigheten hänvisar till Socialdepartementet.

  Socialdepartementet hänvisar att detta är ett EU-direktiv osv…

  Moment22 med andra ord.

 79. För det första: det är smittade som sprider smittan, ingen annan.
  Och de allra allra flesta som är smittade idag är vaccinerade.
  De som vacinerade sig för andras skull (för det fanns ju ingen som tog sprutan för sin egen skull) har idag glömt bort medmänniskan och lever som om de vore odödliga. Hur vore det om dessa tog sitt ansvar PÅ RIKTIGT?

  Jag har inte vaccinerat mig, den som kallar mig för smittspridare bör ställa sig själv frågan om de kan ha smittat någon.
  Jag har inte gjort det, det vore helt omöjligt eftersom ett kroppstest visar att jag aldrig haft smittan. Jag följer restriktionerna – och håller mig frisk. Det borde även de med vaccinet i kroppen göra.

  Till skribenten i artikeln ovan så kan jag berätta att en vän dog tre dagar efter första dosen med proppar i lungorna, en annan vän har gått sjukskriven till och frågan sedan han fick andra sprutan då han drabbats av otroligt trötthet. Och min bror fick hjärtstopp efter spuita 2.
  Jag känner fler med mildare biverkningar.
  Då det i 1% av ALLA fall – och bara 1 fall på 500 för folk i min åldersgrupp, slutar med IVA/dödsfall så har jag tagit det beslutet att inte vaccinera mig.

  Du skriver att jag får skylla mig om jag blir sjuk. Jo det är sant, precis som alla rökare får göra eller alla dom som äter fet mat och får högt blodtryck o sedan blir en belastning för sjukvården. Att leva är en risk. Men HUR jag lever är varken din eller någon annans ensak.

  Jag har klarat mig utan vaccin i 2 år – och nu säger FHM att pandemin är över i år (ser de “puckeln” igen?) så då är väl målgången nära då.

 80. Tack Mitt Val. Det är skönt att läsa en klok text. Ledsamt att höra att du haft nära som drabbats. Jag är glad att det finns flera där ute som ifrågasätter. Låt oss sprida vågen av Hälsa och Välmående!

 81. Jag är ingen vaccinmotståndare. Det känns dock märkligt att (efter kraftiga påtryckningar) ha tagit två doser framhastat vaccin ändå skall behöva sitta med ansiktsmask hemma i köket.

  Jag har matats med följande information:
  -De ovaccinerade sprider ju så mycket smitta.
  -Genombrottsinfektioner är mycket ovanliga.
  -Över 80 % av befolkningen över 12 år har fått två eller fler sprutor.
  -Vaccinet skyddar mot svår sjukdom.

  Då undrar jag i mitt stilla sinne:

  -Vem f*n ligger nu på IVA då? Personer i åldersspannet 0-12 år?
  -Var det någon av alla de fullt vaccinerade människorna på det där julbordet i Norge som INTE blev smittad?
  -Och hur i allsin dar kommer det sig att man tillåts resa till ett fjärran land mitt under en rasande pandemi? Särskilt till ett land med extremt låg vaccinationstäckning där viruset har fått mutera fritt?

  Nä, det är uppenbarligen något som inte stämmer. Uppenbarligen har vaccinens verkningsgrad friserats likt några kända biltillverkares utsläppssiffror…

  Just my two cents.

  • Och dessutom har känslan hela tiden varit att de ovaccinerade måste vaccinera sig för att inte smitta de som har vaccinerats? Helt sjukt!

 82. Det är beklagligt att de som ska besitta kunskap och sprida det så att andra kan ta del av det ägnar sig istället åt skräckpropaganda och desinformation.
  Det finns mycket fakta som visar att denna “Plandemi” har stora och uppenbara brister, lögner och annat syfte än allmänhetens bästa.
  För det första så har man använt ett test, PCR-test, som själva uppfinnaren påstått att det inte kan skilja på en vanlig förkylning och influensa. Det har man använt för att få upp antalet smittade och skapa panik trots att testet ofta visar fel.
  För det andra så är det många läkare, världen runt, även i Sverige som har, trots rekommendationer gått igenom tusentals patienters journaler och upptäckt att dessa, trots att det står Covid-19 på deras dödsattest, inte dött av Covid-19. Många av dessa patienter har inte ens haft Covid-19. Obduktion av tusentals döda visade i Italien att 88% inte dött av Covid-19.
  Folkhälsomyndighetens och Socialstyrelsens regler för att klassa Covid-19 som dödsorsak är allt annat än missvisande och det vet dem.
  Om en person insjuknar i Covid-19, med hjälp av det opålitliga PCR-testet, så oavsett vad personen dör av inom en månad från och med det att hen blivit testad positiv så räknas det som Covid-19 ändå.
  Blir jag idag positiv testad av Covid-19 och dör inom 30 dagar av Cancer, hjärtinfarkt, stroke, påkörd av en bil, etc så räknas Covid-19 som dödsorsak. Tycker någon att detta verkar vettigt och sanningsenligt?
  Varför skriver inte seriösa journalister om det? Vem har betalat dem för att enbart skriva om en liten och ensidig bild av verkligheten?
  Flera och flera läkare och sjuksköterskor träder fram och visar en helt annan verklighet än det som visas i den korrupta massmedian. Dessa människor blir antingen av med sina jobb eller tom hotade till livet. Vi har exempel på det i Sverige.
  Ingen vågar ifrågasätta “mirakelvaccinet” trots att tusentals människor dött och lika många fått men för livet.
  Världens främsta vaccinforskate, virologer, specialister och nobelpristagare har påtalat farorna med vaccinet. Ändå envisas man med att försäkra att vaccinet är “säkert” och enda lösningen på problemet. Man har förbjudit användningen av alternativ medicin som tex Ivermectin. Flera och Flera länder har nu börjat använda detta preparat med 100% positiva resultat.
  I några länder, tex Australien, har politiker fått avgå pga att man upptäckt att de tagit emot mutor av Läkemedelsbolagen.
  I en demokrati ska alla åsikter få lika mycket utrymme. Så är det inte alls i fråga om Covid-19. Den som har en annan åsikt änden som ska vara “rådande” censureras, blockeras, hotas.
  Flera världsberömda forskare och specialister har bett om att få utrymme i massmedian för att debattera med de som propagerar för vaccinet. De har aldrig fått möjligheten till det. De nekas rätten att sprida sin åsikt. Censur hör till i diktaturer, vilket vi ser världen över.
  Det är bara en bild som visas i massmedian, den bilden Läkemedelsbolagen vill visa. Inget utrymme för annat, och det kallar ni demokrati??? Patetiskt!
  Nu använder man sig av olika påtryckningsmetoder för att “tvinga” människor att vaccinera sig, trots att man hela tiden påstår att vaccinet är “frivilligt”
  Friheten att få välja får inte vara villkorad för då är det inte “frihet”.
  Covidpass visar inte att en “fullvaccinerad” person är frisk och inte bär på smitta. Ändå använder man sig av detta pass för att diskriminera ovaccinerade människor.
  Flera och Flera “fullvaccinerade” personer insjuknar och hämtar på IVA. Det skrev Dagens Nyheter för några veckor sedan. Enligt FHM var 87% av de döda I Oktober-November 2021 “fullvaccinerade”.
  I Spanien är 85% av de som hamnar på sjukhuset “fullvaccinerade”, i Israel upp till 95% i vissa Sjukhus, i Italien är siffran 85%, i USA 90%. Ändå fortsätter man att förfölja trakassera och diskriminera ovaccinerade människor.
  Man skyller spridningen av Covid-19 på ovaccinerade trots att fakta visar det motsatta. Anledningen till spridningen, om det nu är en verklig spridning med tanke på det usla PCR-testet, så är det “fullvaccinerade” människor som sprider den påstådda smittan.
  Nyligen hade man ett utbrott av Covid-19 på en kryssning där alla passagerare var fullvaccinerade ( Symphony of the seas). Hur ska man skylla detta utbrott på ovaccinerade människor när alla på kryssningen var vaccinerade?
  Vaccinet har alldeles för många farliga biverkningar. Det är bara att gå in på WHO’s hemsida och kolla antalet biverkningar och alla som drabbats av dem.
  Dessutom har vaccinet ingen effekt på Covid. Den påstådda effekten avtar efter kort tid och sedan försvinner det, därför behovet av flera doser hela tiden. Msn har nu påbörjat 4 dosen i vissa länder. Hur många doser är acceptabelt? 10, 20???
  Hur länge ska detta vansinne fortsätta??
  De nya varianter som dyker upp överallt i världen? De fanns inte innan vaccinet. De började dyka upp här och där efter det att man började massvaccinera folk.
  Den nya varianten “omikron” är som läkare i Sydafrika påstått från början “en mycket mildare variant än de tidigare varianter”, nu har det bekräftats av myndigheter i Spanien, USA, Danmark. Ändå fortsätter massmedian att skapa panik med denna “mördar-variant”. Det är inte seriös journalistik. Jag är övertygad om att de får betalt för att skapa panik och tvinga fram en “tvångsvaccinering”.
  Flera och flera elitidrottare säckar bara ihop under matcher eller träningar på grund av hjärtfel, några dagar efter att ha blivit vaccinerade. Fullt friska människor, utan sjukdomshistorik innan de tagit vaccinet. Ändå vill man inte koppla ihop vaccinet med dessa hjärtinfarkt trots att fler och fler hjärtspecialister sett en tydlig koppling mellan dem.
  Fler och fler barn/ ungdomar får hjärtproblem och dör pga vaccinet, det har organisationen “Childrens helt defense” och även andra organisationer.
  Jag har närkontakt med sjukvårdspersonal som berättar att bilden som visas i massmedian är helt förvrängd. Många gånger har det inte alls varit fullt med patienter på IVA som nyheterna påstår. Andra gånger har det handlat om det stora talet allvarliga viberkningar vaccinet ger, men som ingen skriver om. Dessa personal har blivit tillsagda att inte tala om detta för allmänheten, annars riskerar de avsked och tom åtal.
  Snacka om förtryck, hot, censur.
  Är det många av er som fortfarande vill vaccinera er, trots att fler och fler världen över, vaknar upp och säger ifrån, så får ni göra det. Är ni så indoktrinerade och har gett upp ert kritiska tänkandet så är det ert problem. Men tvinga inte folk som inte vill vaccinera sig att göra det. Det fria valet är en avgörande del i en Demokrati.
  Det är min kropp och mitt beslut, ingen annans.
  Två år med “Pandemi”, vart har vi kommit?
  Fortfarande nya varianter, fortfarande nya vaccindoser, fortfarande social distansering, fortfarande munskydd, fortfarande restriktioner. Det hjälper inte det vi hittills gjort. Fakta ljuger inte!!! Det är fler sjuka idag än innan man började vaccinera folk. Hur hänger det ihop???
  Det är inte vaccinets förtjänst att vi i Sverige har ett av Europas lägsta dödstal. Det är det faktum att så många människor blivit sjuka i första och andra vågen att en viss flockinmunitet uppstått.
  Kolla alla vitnettsmål på vaccinets “mirakulöst effekt”, kolla på information utanför Sveriges gränser, lita inte på den etablerade massmedian, de följer någons Agenda, inte folkets.
  Kolla på alla specialister, forskare, virologer, inmunologer som har annan fakta än det som visas på tv.

  Bilda dig en egen uppfattning med den information du skaffar, tro inte blint på allt som visas på tv.
  Överlåter du viktiga beslut åt andra så har du ingen rätt att klaga på konsekvenserna efteråt.
  Sist, men inte minst, jag äcklas att denna korrupta journalistik som bara skapar panik istället för att skildra verkligheten som den ser ut och hjälpa till att rädda människoliv.
  Ni kommer att stå till svars för det ni gjort!
  Den saken är säker!!!!

 83. Hur kommer det sig att FULLVACCINERADE människor fortfarande låter bli att träffa andra människor, bär på munskydd och håller avstånd? Är det inte meningen att vaccinet ska ge skydd mot Covid som myndigheterna påstått från början? Varför är de rädda för “ovaccinerade” när de själva är skyddade? Ingen logik!!
  Om alla vaccinerar sig blir alla skyddade sägs det.
  Om deras vaccin inte skyddar dem hur ska mitt vaccin skydda dem??
  Ologiskt.
  Varför vaccinerar man sig om man ska vara panikslagen att bli smittad? Det finns en enda förklaring till det och det är att de inte litar på vaccinet för om de gjorde det så skulle de inte leva i rädsla såsom de gör.
  Vaccinet ska skydda mot smittan och allvarlig insjuknande, men verkligheten visar att fler och fler “fullvaccinnerade” smittar andra, blir själva sjuka , hamnar på IVA och dör. Denna fakta gör att “fullvaccinerade” människor inte litar på vaccinet och istället lever fortfarande i rädsla trots deras “fullskydd”. Att erkänna att de gjort fel med att vaccinera sig vore som att påstå att de blivit “lurade”, att de var idioter som trodde på ett experimentellt vaccin som tog mindre än 1 år att tas fram, trots att alla andra vaccin tagit mellan 5-10 år. Det kommer de aldrig att erkänna.

  Har ni fullvaccinerade blivit blåsta??? DEFINITIVT!
  Snacka om indoktrinering!!!
  Som ovaccinerad borde jag vara livrädd eftersom jag saknar “skydd”, men istället är “fullvaccinerade” som lever i rädsla.
  Logiskt????

 84. Det sk “vaccin” har inte blivit godkänt som “vaccin”, det har enbart fått ett “akut-tillstånd” att användas. Vet ni varför det inte blivit godkänt som vaccin?
  För att det inte genomgått testperioden på ett par år.
  Detta innebär att de testar det sk vaccinet på oss människor utan att ha tillräckligt underlag för de biverkningar det har.
  Forskare på Pfizer att gått ut med att de avbröt testerna pga att de flesta djuren som användes i testperioden avled.
  Forskare på Pfizer går ut med att deras “vaccin” inte är säker. Man kan läsa på antal farliga biverkningar de själva upptäckt under den korta testperioden. Det kan man läsa på deras hemsida och även WHO har tagit del av det.
  Ändå hävdar man att “vaccinet” är säkert.
  Det finns mycket information att ta del av för den som vill bli informerad.
  INGEN ÄR SÅ BLIND ÄN DEN SOM INTE VILL SE!!!!

 85. När naturlig immunitet sägs vara otillräcklig då skall man dra öronen åt sig.

  Vore kul om de stora folksjukdomarna fick lite kärlek. Tänk vad många liv alla dessa tusentals miljarder hade kunnat rädda för lång tid framåt då

 86. Vaccin ska få finnas men ska vara helt frivilligt, inte påtvingas befolkningen genom restriktioner så att man utesluts från lagliga aktiviteter i samhället. Då försvinner demokratin i Sverige.

 87. Med all respekt för all som har förlorat en nära anhörig i Corona, men jag föreslår att man för en få en mer balanserad bild av läget slår följande på en miniräknare:
  15 369/10 409 248=. Titta sedan på Aftonbladets sammanställning över hur åldersfördelningen ser ut bland dödsfallen i landet.

 88. Många vaccinare har intalat sig att dem är nå sorts saints som uppoffrat sig själva för samhällets skull, om det vore så så erkänner ni att det inte är helt safe att ta vaccin och endå dömer ni de som är rädda att ta det? Sen tror inte jag ni är så nobla, speciellt inte med tanke på hur ni beter er, precis som antivaxxers så har ni valt det ni anser säkrast för er själva, ni påstås tänka på andra att ni inte ska smitta fullt lika mycket, men att trycka ner dem som är rädda om sig själva och ser potensiell fara med vaccinet.. Tänker ni värkligen så mycket på andra då? Ni tänker på “rätt typ av människor” resten skiter ni i och dessutom trycker ner dom på det också,
  Ni måste ju fatta att de inte undviker vaccinet bara för att jävlas.
  Fundera på detta ordenkligt, för att dela in människor i grupper och utnämna den ena gruppen som en fara för samhället/mindre värda är ett jävligt farligt mänskligt beteende som genom historiens gång lett till allvarliga incidenter.

  Note: detta riktat till Anti-Antivaxxers,
  Jag är själv Vaccinerad

  Dock är det bra att ämnet tas upp så alla parter får en chans att tala ut, mer kommunikation är en fördel vi har i nutid

 89. Varför har all info om RNA-vaccinets uppfinnare Robert Malone raderats? Varför har Roberts konto på Twitter tagits bort? Har han aldrig funnit😆 Varför har Pfizers förra CEOs uttalanden plockats bort? Jo, för de och många andra har varnat för konsekvenserna av nödgodkända vaccin och det gillas inte av mainstream media. Alla sidor bör komma till tals oavsett uppfattning. Respektera yttrandefrihet!

 90. Du som chefredaktör här på Lmv borde skämmas för denna texten.
  För det första är man ingen antivaxxare för att man är emot ETT vaccin.
  För det andra är majoriteten av befolkningen vaccinerade men smittan fortsätter ändå för vaccinerade springer runt som att de är helt säkra och verken kan bli smittade eller smittad men varför ser det då ut som det gör i Sverige med smittan? Vem ska egentligen ta detta ansvar du pratar om?
  Att det är vi ovaccinerade som sprider smitta och utför någon slags fara förstår du ju själv inte är särskilt rimligt.

  Av alla miljoner människor här i Sverige och av alla smittade så är det inte många som dött av covid. Du borde också veta att de som dött var gamla och sjuka och hade inte överlevt en vanlig influensa heller men ändå är det väldigt få personer som vaccinerar sig mot influensa varje år.

  Det finns studier från både Israel, Japan och Canada för att nämna några som visar att naturlig immunitet är det bästa.

  Folk med allvarliga biverkningar efter vaccinet tystas ner och läkemedelsverket vägrar erkänna det som vaccinskador även om läkare anmäler det som precis det.

  Du borde lära dig att vara lite ödmjuk, sluta vara rädd för något som inte är värt att vara rädd för och respektera människors olika val precis som jag respekterar ditt även om det är svårt när du gör uttalanden som denna.
  Jag vill känna mig trygg och jag vill bestämma över min egen kropp, precis som du vill vara trygg och bestämma över din kropp. Jag vill heller inte bli ifrågasatt när jag inte vill spruta i mig nåt som inte är tillräckligt testat och som ändå inte fungerar.

  Du som redaktör på Lmv borde kanske öppna någon annan hemsida än fhm.
  Vigda dina vyer, försök förstå oss som inte vill vaccinera oss mot just covid (majoriteten av oss är vaccinerade mot annat) istället för att sitta här och trycka ner på människor som inte gör något fel, för det gör vi faktiskt inte.

 91. Aldrig blivigt vaccinerad i hela mitt 60 åriga liv. Min mormor som var apotekare förbjöd skolan att ge mig de sprutor de gav barn i skolan. Är kärnfrisk och liksom alla barn som är ovaccinerade är friskare än de som vaccinerats. Mindre allergier, mindre aoutoimuna sjukdomar mm.
  Förtal och dålda hot mot de som valt att inte delta i försöket har exakt samma värde som de som valt att ta spruta efter spruta efter spruta efter spruta mm. Förtal är straffbart. En stilla undran, av vilken anledning vaccinet inte har effekten som kan ses som fundamentalt. “Enligt statistik från den brittiska regeringen om antal dödsfall per 100 000 invånare i åldrarna 10-59 år, är dödligheten ungefär dubbelt så hög bland vaccinerade britter som bland ovaccinerade sedan maj 2021.”
  Att respektlöst göra verbala påhopp har juridiska följder.

  “Vissa fall av förtal och förolämpningar skulle också kunna bedömas som andra typer av brott. Exempel på sådana brott är olaga integritetsintrång, falsk tillvitelse, hets mot folkgrupp och ofredande. I sådana fall får åklagaren bedöma om det finns skäl att åtala för antingen förtal/förolämpning eller det andra brottet, eller om det kan finnas skäl att åtala för bägge brotten.”

  Om sen någon har råkat ut för att en nära vän eller släkt, avlidit efter att ha vaccinerats. Är det patetiskt att göra uttalande om” moral och ansvarstagande, samt att ställa upp”. Vilka ställde upp för de som fått sätta livet till. Att göra den typen av uttande om vaccin eller inte visar på stor okunnighet och respektlöshet mot de som fått sätta livet till.
  Att sen Rockefeller och den berömda “fläxnerrapporten” som slaktade det läkarvårdens syfte var. Har endast med “Mammons” girighet att göra. Budskapet är glasklart i Fläxnerrapporten, människan skall inte botas. Endast hållas symtomfria nog att vara kunder genom piller och piller för eventuella biverkningar hela livet. Orala läkemedel som ger biverkningar, kan man helt enkelt sluta äta. Det tåget har gått för de som tagit en till oräkneliga doser som kommer krävas för ett skydd som inte uppfyller den fundamentala uppgiften som inte görs på ett adekvat vis oavsett antal doser. Logik och vanligt folkvett och framförallt sanning är ett minne blott.

 92. Ingrid hellander nu sitter du och Anders tegnell och kommer fram till att ni behöver skolas om för det ni utbildade er till har utgått för minst ett sekel sedan. Hur var det med smittspridningen skulle den dras ner av alla vaccinationer. Jag och alla med mig har märkt av denna neddragning. Nu har corona kommit ikapp er sprutor och smittar i ännu högre grad. Nu smittar den en och samma person 2 gånger på en månad istället för ett år. Det kan man tacka dig och alla andra som springer och gör allt staten säger till er att göra,( skaffa er en egen vilja) nästa gång kanske ni blir ombedda att hoppa från bron för att hoppa ifrån corona bäst ni hoppar högt annars får ni hoppa igen sen om ni mot all förmodan klarar er . Så när ni är uppe i 20 sprutor och ligger inne på intensiven försöker vi andra ovaccinerade leva ett fritt liv. Hade vaccinet gjort sån stor skillnad hade jag vart först att ta det vare sig biverkningar eller inte dem flesta av oss har nån gång tagit nåt mer farligt än detta vaccin. Skillnaden mellan vaccinerad och ovaccinerad förutom den mentala inställning till vad fritt liv betyder. Den är ungefär lika betydelsefull som en individ i ett land VEM precis. RMC

 93. Du tolkar verkligen statistiken på ett sätt som passar just dig och din tes. Det är ett mycket litet antal döda i det tidsintervall som du refererar till. Tack vare vaccinationstäckningen har antalet dödsfall minskat då vaccinet ger ett bra skydd mot allvarlig sjukdom. När det är så pass lågt antal kan dödsfallen lika gärna bero på egenskaper hos dessa enskilda individer, såsom hög ålder och att de har andra allvarliga sjukdomar som gör dem extra sårbara.

  Det framgår också att under hela perioden så var de av totalt 5 236 avlidna, 4 569 ovaccinerade och 667 vaccinerade. Något som du helt utelämnar. Detta är ett betydligt större underlag som visar på hur mycket högre dödligheten är bland ovaccinerade och konsekvenserna av att folk inte tar vaccin.

  • Man ser vad man vill se och myndigheterna visar vad dem vill visa, inte alltid verkligheten.
   Om du tar din andra dos och biverkningarna dödar dig inom två veckor räknas du som ovaccinerad, detta gör att folk som verkligen är vaccinerat räknas som ovaccinerat, bluff för att få upp antalet döda som inte är vaccinerade.
   Man fifflar med statistiken genom absurda regler och visar en helt annan verklighet. Detta i syfte att skrämma folk och även för att få dem att vända sig mot de ovaccinerade.
   Överallt I världen börjar antalet fullvaccinerade att stå för det högsta antalet sjuka på IVA och döda. I Israel, Irland, Skottland, Spanien, Chile, USA, Italien, etc, etc. Men lilla Sverige visar ett helt annat resultat. Samma sjukdom, samma vaccin och helt annat resultat?
   Myndigheterna i Sverige ljuger och manipulerar med resultaten. Syfte är att alla ska tro att de ovaccinerade bär skulden för att Pandemin aldrig tar slut. Det kommer det inte att göra så länge man fortsätter att massvaccinera folk.
   Man varnade för mer än ett år sedan för att många olika varianter skulle dyka upp i och med vaccineringen, alla avfärdade det som trams, men det är precis vad som händer nu.
   Vaccinet är inte lösningen på problemet utan själva problemet.

 94. Precis, “mycket litet antal döda”, “kan lika gärna bero på egenskaper hos dessa enskilda individer, hög ålder och att de har andra allvarliga sjukdomar…” Slår man antalet döda genom Sveriges befolkningsmängd, så uppnår du den svindlade siffran att 0,14 % av hela Sveriges befolkning har avlidit i covid-19, eller av någonting som “lika gärna kan bero på egenskaper hos dessa enskilda individer, hög ålder och att de har andra allvarliga sjukdomar…”? Men visst, pumpa i en tredje och fjärde spruta av ett experimentellt vaccin som har tveksam effekt…

  • Fast det är inte ett mycket litet antal totalt som dött, det är totalt 15 462 döda i Sverige när jag kollade idag och långt ifrån alla är gamla och samsjukliga. Notera även det minskade antalet dödsfall på sidan 15 i grafen. Rör sig om en minskning med tusentals döda individer=räddade människoliv. sen är dem gamla och samsjukligas liv viktiga också. Så även om de utgör majoriteten av döda så är det viktigt att rädda dem också.

   • Självklart är allas liv viktiga! Tänker på alla människor som dör i sjukdomar i våra U-länder. Dödstal som vida överstiger de för covid-19. https://illvet.se/medicin/sjukdomar/topp-5-de-vanligaste-dodsorsakerna

    Min känsla är att dödstalen i covid-19 är missvisande och har varit så sedan starten. Om nu “bara” en tredjedel av de redovisade dödstalen med påvisad covid-19 dör på grund utav covid-19 och resterande dör av andra orsaker, så bör ju rimligtvis den redovisade dödssiffran var gravt överskattad?

    • så bara för att det finns andra sjukdomar som folk dör av så ska man inte vaccinera sig och skydda sig mot en sjukdom som skördar människoliv och för livet för miljontals människor. så här ser statistiken ut just nu. 343 miljoner smittade, 5,57 miljoner döda. Du verkar inte förstå allvaret i situationen. Eftersom du är nästan helt faktaresistent så orkar jag inte diskutera med dig. Spelar liksom ingen roll vad jag säger eftersom du ändå bestämt dig. Synd att din inställning inte bara påverkar dig utan alla andra…

     • Är din inställning viktigare och riktigare än min? Din inställning påverkar andra utöver dig själv också.

     • Din tolkning av data saknar en komplex förståelse av just… Data.

      Nu med kanske miljoner smittade i landet ser vi framförallt att du inte blir odödlig av Omikron. Dagen då vi ser noll dödsfall har det muterat till ett superhjältevirus. Tänk så här, om två miljoner har ätit äpple samma vecka de dör kommer statistiken visa på att en femtedel av Sveriges döda (ca 50st.) kommer ha “Dött med äpple”… Per dag!

     • Nu har närmare tusen vaccinerade personer dött i covid-19. Betyder det att jag inte ska ta fler sprutor? Eller ska jag sluta äta äpplen?

 95. Vaccinera sig, absolut, om det nu var så att en fullt frisk människa riskerar allvarlig sjukdom och död men kollar man intensivvårdsregistret så har 8434 personer vårdats för covid-19 sen mars 2020, varav 80,5 % hade någon riskfaktor. Alltså 19,5% friska människor d.v.s 1664 st. Utgår man från Sveriges befolkning 10449381 inv så innebär det en risk på 0,016% att hamna på iva om man får covid-19 och inte har nån riskfaktor. Hur kan man då tycka det är berättigat att med vaccinpass mer eller mindre tvinga människor att vaccinera sig för att få delta i samhället. Yngre vaccinerar sig inte mot covid utan för att komma in på krogen utan att ens ta ställning till om man vill ta ett snabbt framtaget vaccin med lite data vad gäller biverkningar och framförallt långsiktiga biverkningar som inte ens har hunnit visa sig än.

 96. Det är 1664 liv för mycket. Sen är det inte bara att man riskerar att dö pga sjukdomen. Man riskerar att bli fruktansvärt trött under en längre tid, kognitivt nedsatt med mer, vilket lett till en hel del sjukskrivningar och lidande, det är också allvarligt även om man inte dör. Även det kan man till stor del minska risken för eftersom vaccin ger ett starkt skydd mot allvarlig sjukdom.

 97. Ett riktigt vaccin tar 10 till 15 år för att se att den är säkert eftersom den måste gå genom en tids process test oxå har man gjort det med detta vaccin nä. Du kan fortfarande bli smittad och smitta andra även om du är vaccinerad. Dom med vaccin pass åker ut och tar med nya varianter av viruset, dom som äger vaccin produkter är samma som vill tvinga en vaccin tvång. Allt det experter har sagt hittills har tagits tillbaka och ändrat sina punkter Sverige skulle inte bli drabbad, barn skulle inte behöva vaccin dom blir inte smittade, man skulle bara ha ett vaccin vi snart uppe i 4 vacciner man måste ta. Sverige ville ha immunitet flock först nu ändrar man den punkten. Varför ska vi lita på experter som ändrar det dom sagt direkt när det dom sagt var 100% procent fel hur vet vi att dom har rätt nu. Och hur tjänar läkemedel företag pengar om ingen sjuknar in. Varför är min egna imonförsvar värre en den jag skulle ha om jag tog vaccin.

 98. Att diskriminera och tvinga folk till en injektion som dessutom är experimentiell är ett krigsbrott. Det är dessutom inte ett vaccin det är en mrna injection.
  Att införa villkorat och undantagslagar genom förfalska statestik med pcr tester är grovt kriminellt tester som redan dömts ut så varför är injektionerna kvar.
  Ni som sysslar med detta kommer skaka galler.

  HVM.
  Injektionerna hindrar inte dig från att bli smittad eller smitta andra.
  Nähee men varför ska jag ta dem då?
  De hindrar dig från att bli allvarligt sjuk.
  Jasså så jag smittar och blir smittad utan symtom.
  VAR INTE DET VAD NI ANKLAGADE DE OVVACINERADE OCH GÖRA FRÅN DAG 1?

  De enda som är livsfarliga och sprider Dr faucis Terroristbrott runt gjorden genom propaganda och den förfalskade statestiken är NI!

  Det ser vi bevis på dagligen.
  Ni skulle inte ha en minsta chans mot vetenskaplig sakfakta i en domstol.
  Lägg ner krigsbrotten dessa läkemedelsbolag har redan ett tillräckligt långt kriminellt förflutet för de petrokemiska bolagen de verkar åt eller har ni så dåligt minne.
  Så kallar ni er journalister forskare läkare.
  Ni kan inte ens medecinsk historia ni är hjärntvätadde av er stazi ideologi och politiserad vetenskap och skulle inte ens kunna hitta röva utan en karta.

  Inkompetenta propagandist mähän.

 99. I och med det du skriver, så förutsätter jag att OM det visar sig att vår sida hade rätt gällande genterapi, jag menar mRNA vaccinet så tar du ansvar över alla dödsfall och andra biverkningar människor fått globalt och vid det scenariot så gäller inte “har du tagit vaccinet och får biverkningar eller dör inom 14 dagar så räknad du som ovaccinerad” den standard som är nu. Ha i åtanke bara du som är så bestämd i din sak att Nürnberg 2.0 kommer att komma och dom som pushat detta på folk allt ifrån lockdown till tvångsvaccinering så som i tex Kanada och Australien kommer att ställas inför rätta för brott mot mänskligheten. Så mitt råd, spara så mycket pengar du bara kan som du får från läkemedelsindustrin det kan kanske komma till nytta!

 100. Några vanliga konspirationsteorier jag hört på jobbet av antivaxxare är att vaccinerade ändå kan bli smittade och inte nog med det, även sprida covid vidare. Jisses, varför tror dom att vi vill införa vaccinpass för!? Jo för vi kan inte sprida covid vidare, därför bör inte vi som tagit ANSVAR bli bestraffade av regeringens restriktioner.

 101. Det var länge sedan jag läste en så dryg, arrogant och nedlåtande text. Von oben attityd. En text som gör att man känner för en dusch.

  • Det bästa är att det inte dött någon AV covid bara MED.
   Alltså ingen överdödlighet i varken Sverige eller bla USA .
   Jag har tagit 0 vacciner sprutor mot denna hysteri .

 102. Nu skriver SVT att en israelisk studie visar att inte heller en fjärde dos vaccin skyddar mot omnikron. Någon som är förvånad? https://www.svt.se/nyheter/inrikes/senaste-nytt-om-coronaviruset

  Men visst, absolut heeeela svenska befolkningen skall tvingas till att vaccinera sig både en, två, tre, fyra och sju gånger….?!? Jag har efter kraftiga påtryckningar tagit två. Det är nog för mig. De får forska på någon annan framöver…

 103. Jag för en diskussion dagligen med människor som vaccinerat sig. De är i många fall, djävulens advokater, och förfäktar vaccinets betydelse i denna pandemi.

  Med hjälp av ändlös statistik kan vi förvrida diskussionen för eller emot vaccinets betydelse.

  I mitt fall har jag testats positiv till Covid två ggr. Den första i mars 2020, den andra i december 2021. Bägge ggr har jag haft relativt milda symtom med ringa feber och mindre huvud- och muskelvärk.

  Parallellt under denna tidsperiod har jag testats positiv för antikroppar 5 ggr.
  Min hustru, som hade Covid i mars 2020, och mina barn är dubbelvaccinerad och ett barn trippelvaccinerad (31 år och boende i USA).

  Min son som är boende i USA, tetsades postiv för Covid i december 2021 med milda symtom, likaså hans hustru som är trippelvaccinerad och gravid.

  Min hustru och vår två andra barn (24 resp 26 år) besökte ett dop i Sthlm i januari 2022 och hustru och dotter blev smittade i Covid med symtom som relativt hög feber och luktbortfall. Själv har jag haft en vecka nu med mildare symtom (ingen feber) och väntar på svar från PCR-test. Skulle jag vara positiv är det min tredje Covid incidens på mindre än två år!!

  Nog om vår anamnes! Vad vill jag ha sagt med alla detta?

  Jo, att denna viruspandemi har kullkastat många frågeställningar och kanske inte gett oss de definitiva svar vi hade önskat oss.

  Allt i från den rent patologiska beskrivningen av viruset och dess effekter till de medicinska och moraliska ställningstaganden dessa har fört med sig.

  Jag vill på intet sätt gå till några extrema yttringar, men snarare påtala komplexiteten i denna diskussion.

  Det finns, som sagt, flera områden att begrunda.

  – Virusets farlighet
  – Vårdens resurser
  – Vaccinets framtagning och effektivitet
  – Effektiva mediciner
  – Hållningen i vaccinationsfrågan
  – Konsekvenserna för samhället ur ekonomisk synvinkel

  Frågan om virusets farlighet lämnar jag till experterna, men uppenbarligen slår detta viruset väldigt olika beroende på personers hälsotillstånd. Helt klart kan konstateras att äldre människor och medicinskt riskutsatta står för majoriteten dödsfall.

  Vårdens resurser visar på en uppenbar brist och detta borde leda till en fortsatt diskussion bland politiker och beslutsfattare att förändra.

  Vaccinets framtagning visar på många osäkerhetsfaktorer som med all rätt skapat skepsis bland dess kritiker. Jag är inte emot vacciner, men dess snabba framtagning har rest tvivel kring hur det verkar. Dess bieffekter har nog skrämt flera av oss även om det har varit relativt få incidenter. Fortsättning kring frågan lär följa!
  Uppenbarligen har dessa vacciner medverkat till att vi ser mindre dödlighet och svårt sjuka bland de som smittats. Med detta resonemang borde jag ha vaccinerat mig, men då jag har haft antikroppar i snart två år har jag inte sett logiken i att vaccinera mig. Trots det har jag drabbats igen av smitta och ser även bland vaccinerade att de insjuknar igen. Jag rekommenderar er att googla om Robert Malone, en av mRNA vaccinets upptäckare. Intressant läsning!

  Verksamma mediciner mot Covid börjar se dagens ljus även om det fortfarande är i sin linda. Det florerar en rad olika sorter med mer eller mindre önskvärda bieffekter. Ivermektin (antiparasit preparat), Klorokinin (malariamedicin) är några av dem som starkt avråds att använda av Läkemedelsverket. Ett flertal preparat verkar vara på gång https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronamediciner.

  Vad gäller hållningen i vaccinationsfrågan, har denna skapat en klyvning i samhället, kanske inte lika starkt i Sverige som ute i övriga världen, som lett till en oönskad stigmatisering. Österrike, Grekland, Italien bl a är på väg att införa drakoniska lagar som är diskriminerande mot människor av en annan åsikt. Vaccinationstvånget är av ekonomisk natur då den som inte vaccinerar sig blir bötfälld på kontinuerlig basis. Man kallar böterna för ett bidrag till den redan utsatta vården, men som ingalunda undanröjer det faktum att vårdfrågan är ett politiskt samhälleligt problem som skall lösas via skatter och inte genom böter. Dessutom visar statistiken att även vaccinerade personer belastar vården. Personligen

  De ekonomiska konsekvenserna för vårt samhälle har lett till stora prövningar. Att stänga ner ett samhälle genom olika restriktioner kan knappast ses som gynnsamt ur nationalekonomisk synvinkel även om det lätt till att många nya livsstilar skapats. Distansarbete, internethandel osv kan anses vara ett paradigmskifte i vår sätt att leva. De som tjänat på denna pandemi, på gott och ont, är förstås läkemedelsbolagen som gör stora vinster. I svansen av dessa följer en rad företag som också gynnats.
  En tydlig omfördelning av massa pengar!!
  Johan Giesekes åsikt, tidigt i pandemin, var att den enda vägen ur pandemin var att alla blev smittade. Denna strategi kanske hade besparat oss en massa pengar, men skickat fler över ättestupan.

  På det hela taget har dessa frågor genomsyrat min vardag under en längre tid och personligen getts för mycket utrymme i mitt liv. Det känns som jag och de flesta människor vill gå vidare och lämna detta bakom oss.

 104. Införandet av vaccinpass är nog den största boven i den stora smittspridningen som pågår just nu. Att invagga dom som vaccinerat sig i en känsla av säkerhet för deras del och dom varken smittar eller kan bli sjuka. När en tro på vaccinen som en lösning och i all media pratas det om
  “sjukdom och död” om vi inte alla tar våra doser. De jag känner som fått Corona är alla vaccinerade och resonemanget man hör i media dagligen att ” det viktigaste är att alla vaccinerar sig!” Hur kan dom som vaccinerat sig vara ,som det känns rädda för oss som inte gjort det?

 105. Om vi kunde börja tänka lite realistiskt och se hur många av de som avlidit “med” covid 19 hade levt idag. Om man tittar på ett normal år skiljer det inte mycket. När man tar bort både andra sjukdomar och åldrande och gör statistik där covid 19 är anledningen. I Danmark har 18 människor dött på 5 veckor
  “med” omicron och statistiken bygger på att någon som avlidit inom 30 dagar efter positivt test hamnar på listan. Kanske är det lika i Sverige? Ett vaccin kan säkert hjälpa gamla och människor med dåligt immunförsvar men att ge ungar och ungdomar ett vaccin när kroppen ska bygga upp ett naturligt försvar mot virus känns väldigt konstigt. Att vaccinera sig för att vara “lojal” mot andra som tagit det. Är ingen
  “Antivaxxare” utan ser hela det här kaoset med lite sunt förnuft. Att börja prata om att vi vill ta bort Polio,TBE och andra beprövade vaccin för att man ifrågasätter coronavaccinet känns som ett riktigt lågvattenmärke.

 106. …it’s so sad to read in just the 2nd paragraph of the article, this kind of “laddat språk” in an article that is begging for well-balanced consideration of the vaccine/anti-vaccine issue:
  Som flugor runt en sockerbit flockades snabbt den ena vaccinförnekaren efter den andra i kommentarsfältet till vårt Facebook-inlägg. Som tur är finns där också en hel del vettiga personer som bemöter tokigheterna. Men det är inte alltid det räcker.

  the analogy with “flugor” vs the “vettiga”…how is this not supposed to simply amplify the polarization already worsening the problem?

 107. Ni ser väl till att ta en tredje och fjärde vaccinspruta som enligt israeliska studier bevisligen inte biter på omnikron? Samtidigt som nya rapporter visar på färre och färre vårdas på IVA pga. omnikronsmitta? Saxat från SVT idag:
  Färre svårt sjuka omikronpatienter

  “Antalet svårt sjuka patienter som lagts in på sjukhus på grund av covid-19 har minskat efter att virusvarianten omikron tagit över, uppger flera sjukhus som Sveriges Radio Ekot talat med.

  – Mig veterligen finns det ingen med omikron som ligger respiratorvårdad i nuläget i Skåne, men det kan ju dyka upp förstås, säger Ulf Karlsson, infektionsläkare i Lund, till radion.

  Sjukhusen märker även att allt fler coronasmittade vårdas av andra anledningar än covid. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg uppskattar man till exempel att ungefär en tredjedel vårdas på grund av sjukdomen, en tredjedel är sjuka i covid och har en annan sjukdom som bidrar till att man vårdas på sjukhus och den sista tredjedelen har covid, men behöver vård för något annat, rapporterar radion.

  SVT-avatar
  Adelina StorkaasSVT”

  Skynda er först till sprutan vinner en banan?

 108. Ju mer jag tänker på detta desto mindre förstår jag. Från dagens pressträff med Folkhälsomyndigheten kommer återigen uppmaningen om att vaccinera sig. Aldrig förr har så många smittats och aldrig förr har så många varit vaccinerade….hmmmm….vi ska alltså ta ett vaccin som bevisligen inte fungerar mot omnikron för att sedan stanna hemma för att inte sprida smittan vidare bland den vaccinerade befolkningen. Det blir mer och mer likt en fars! Är det ingen som har kvar logiskt tänkande?

 109. Ingrid Helander har anledning att rannsaka sin text hon skrev för snart ett år sedan. Här staplar hon den ena felaktigheten ovanpå den andra. Här ett exempel. “Men inte ens det behöver du vara orolig för eftersom vi i Sverige skyddas av flockimmunitet tack vare den höga vaccinationstäckningen i befolkningen”. Hur fel kan man egentligen ha ? Ja ja det va väl inte lätt för henne att veta hur det skulle gå ett år senare med facit i hand. Flockimmunitet har aldrig inträtt och kommer förmodligen aldrig att inträda mot ett coronavirus. En stor anledning till detta är att folk vaccinerar sig. Endast om hela befolkningen blir sjuka snabbt och tillfrisknar på ett naturligt sätt kan flockimmunitet inträda. Men inte ens det är särskilt sannolikt eftersom det trots naturlig immunitet varje år kommer nya mutationer som slår undan benen för nyss framtaget vaccin. Och varför kommer det då nya mutationer ? Jo en stor orsak är att folk vaccinerar sig. När viruset möter en vaccinerad person är sannolikheten stor att vi provocerar viruset att mutera. Om viruset däremot möter en person som tillfrisknat är sannolikheten att en mutation skapas mycket mindre – om än obefintlig. Dessutom gör vi vårt bästa för att dra ut på förloppet genom karantänsbestämmelser och restriktioner som ger mutationerna generösa försprång. Vad va det då som hände strax innan årsskiftet ? jo att naturen gav oss lösningen på problemet. En mutation av viruset – omikron – som smittar fantastiskt snabbt, tränger bort alla tidigare coronavarianter och ger immunitet mot alla hittills kända mutationer men som i sig inte längre är dödlig. Människor som Ingrid H svarar väl då med att ihärdigt fortsätta propagera för fortsatt vaccination och fortsatta restriktioner !! Ni ”vaxxarvänner” tycks ju helt ha glömt hur det hela startade förra året. Vaccinet som senare togs fram räddade många liv. Idag är bilden en annan. Det rätta vore nu att släppa alla restriktioner och all vaccination utom för dom som tillhör någon riskgrupp. För dem är det alltid försvarbart – om än vi talar om helt vanliga säsongsinfluensor – att vi alla hjälper till att vara försiktiga. Om man inte anser sig tillhöra den åldersgrupp eller de grupper i samhället som brukar ta vacciner för säsongsinfluensa, ja då finns det inte många skäl kvar att vaccinera sig. De som däremot inte tillhör någon riskgrupp borde ta sitt samhällsansvar och i stället leva som vanligt och exponera sig för viruset, ev bli sjuka och genom detta va med och skapa den där flockimmuniteten som vi så gärna vill uppnå. Genom att vaccinera dig bidrar du i s t bara till att Coronaviruset muterar vilket leder till att vi får uppleva nya varianter som svarar allt mindre och mindre på vaccin. Att ta fram vacciner mot ständigt muterande Coronavirus är dessutom fullständig meningslöst om inte folk dör dvs. Om det inte är meningslöst så är det i a f oacceptabelt att våra ”vaxxarvänner” vill tvinga på folk ett vaccin som var tillverkat för alfa-varianten. Mot Omikron är detta vaccin praktiskt taget verkningslöst. Vad svarar då Ingrid ? “tar du vaccinet så blir du inte så sjuk som du kunde blivit om du inte tagit vaccinet”. Argumentet är slitet och saknar relevans. Om du tagit vaccinsprutan eller inte tagit den är inte avgörande för om du kommer överleva. Skillnaden består möjligtvis i om du kommer ha feber i två eller tre dagar. Själv är jag ovaccinerad och hade jag feber pga av omikron i tre dagar och det va faktiskt ganska mysigt – halsont undantaget. Sängliggande såklart och mycket titta på tv ! Får du omikron överlever du med goda marginaler och det är just det vi ska prata om. Allt handlar om huruvida du riskerar bli så sjuk att du riskerar dö. Med Omikron – som vi kan vara 99.9 % säkra på helt tagit över efter deltavarianten m fl – blir du inte sjukare än jmf med en vanlig säsongsinfluensa. Det finns inte många skäl kvar att behålla karantänskrav, restriktioner och vaccin – vaccin mot alfavarianten dessutom. Jo förresten, jag glömde ju läkemedelsföretagen. För dem är det såklart angeläget att det finns ”vaxxarvänner” som frenetiskt klamrar sig kvar vid restriktioner. Då finnas det ju fortfarande påtryckningsmedel som i sin förlängning kan ge fina inkomster. Kan det va så att även läkarkåren sitter i medicinbranschens knä ? Nej… så illa klan det väl inte vara ?

 110. Världen är inte VIT eller SVART, den är GRÅ!. Så är det med vaccin också, i ena vågskålen lägger du att bli svårt sjuk pga sjukdom mot att i andra vågskålen ta ett vaccin som hjälper ditt immunförsvar att skydda dig mot svår sjukdom eller död. Jag tycker valet är ganska enkelt, fast jag är rädd för nålar och sprutor. Ta vaccin och jag skyddar mig själv och andra från att smittade borde vara det logiska valet för alla. Vi tar många andra vaccin för att skydda oss, och bevisligen hjälper det. På senare år har sjukdomar som inte funnits i Sverige på över 30 år börjat komma tillbaka, och detta beror enbart på att man inte tar vaccin. Vill vi ha tillbaka dessa sjukdomar i samhället?

  Varför pratar så många om biverkningar?, detta hör till alla mediciner och vacciner.. det är kvittens på att ditt immunförsvar börjar bilda antikroppar. Folk dör pga covid, inget snack om saken.. det är ingen “förkylning” som många tror. Väldigt osolidariskt att folk inte vaccinerar sig och sprider runt farliga sjukdomar och falsk information. Världen har blivit helt galen pga internet, det sprids så många lögner och folk är väldigt naiva och har svårt att skilja sant från falskt. Vissa människor tror världen är platt, ja ni läste rätt… fast vi för flera hundra år sedan visste att den är rund. Om utvecklingen fortsätter i samma riktning, undrar jag om vi har rätt att vara människor på denna planeten… för hur dumma får vi bli? Är gränsen nådd?

  • De där vågskålarna du pratar om gillar jag. Det är just dem du ska använda. Vaccin använder man mot virus som är farligt dvs sådant virus som du riskerar dör av eller som kan påverka dig negativt i framtiden. Några sådan risker finns inte länge, de är borta. Omikron har slagit ut den sista dödliga coronavarianten dvs deltavarianten.

   Statistiken är tydlig och kommer från säkra källor. När läget va annorlunda (förra året) tog även jag både dos 1 och dos 2. Men nu !? Varför ska jag ta vaccin nu när faran är över ?

   En fråga som tornar upp sig på himlen är vad som kan komma att hända med dig under de kommande 5 åren efter att du tagit alla onödiga vaccinsprutor. Det strömmar nämligen in uppgifter om folk som anmält att de redan nu drabbats av långvariga och allvarliga effekter av vaccinet. Vi har bara sett början. Varför då ta risken om du inte behöver ta den och du ledigt klarar dig med ditt naturliga immunsystem ? Särskilt när allt är så mycket osäkrare med vaccin. Ät rätt, ta vitaminer och mineraler så ordnar det sig. Tillhör du en uppenbar riskgrupp eller är riktigt gammal, ja då bör du vaccinera dig.

   Väg nyttan mot risken i dina skålar.

  • Du kanske kan uppdatera dig om hur farlig Covid i sin nuvarande form är?

   Jag ser hur människor fallit in i skräckens spår och glömmer bort hur mycket sjukdomar vi valde att stå ut med 2019. Och som läget är nu är det just skräck och profit som håller oss omedvetna om att det 2022 bara är att gå ut och vara med vänner som vanligt.

 111. Nu borde du och dina allierade se er själva i spegeln. Du skulle sett dagens demonstration mitt i din huvudstad, de må ha varit tusentals men med enade röster tillräckligt starka för att fälla din idé och din stat om de så skulle vilja. Till och med min 9åring skrek så högt hon kunde Nej till Vaccinpass. Vi har passerat dig egentligen på långa mil, vi har struntzt i 1, 2 och 3 dosan, vi pratar inte längre vaccin nu är det ännu större frågor. Jag var väldigt arg på dig när jag kommenterade dig tidigare men nu tycker jag bara synd om dig för du framstår idag ännu tydligare som en bluff och korrupt pratbubbla. Ni har tappat anhängare tyvärr. Ni kanske måste komma med dödligare variant för att få oss på fall.

 112. Hej alla vaxade och ovaxade medmänniskor!

  Råkade av en slump hamna i denna diskussionsgrupp och tänkte lämna min
  synpunkt, för den som vill och orkar läsa.

  Är 70+ och ovaccinerad, vilket beror på att jag har underliggande problem som försämrad lungkapacitet, crohn + lite annat.
  Med tanke på alla alarmerande rapporter, i alternativ media, om alla biverkningar av det sk vaccinet, i första hand hos äldre med underliggande sjukdom, blev jag betänksam:

  • varför ingen debatt med dom forskare som varnar för innehållet i det
  sk vaccinet och som istället blir avskedade och behandlas som paria?

  • varför får läkare och annan vårdpersonal sparken som rapporterar om problem
  med det sk vaccinet?

  • varför bara ett ihärdigt uppmanande om att alla måste vaccineras?

  • varför har man fått för sig att ovaccinerade skulle utgöra en större
  smittorisk än vaccinerade?

  • varför accepteras inte alternativ medicin som redan finns?

  • varför inga reportage om alla protestermarscher utomlands mot
  vaccinpass?

  • varför inga rapporter om allt detta i våra dagstidningar/tv?

  • har mejlat Lena Hallengren samma frågor, men fick som väntat inget svar.

  Jag har ställt frågan skriftligt till våra stockholmstidningar, men bara fått svar att dom tyvärr inte kan ta in min artikel och inget svar från SVT!

  För mig är allt detta varningsklockor som kanske fler borde lyssna till!

  Igår var jag med min familj på manifestationen
  “NEJ till vaccinpass – JA till frihet!” i Stockholm. 18000 anmälda och en fantastiskt trevlig och positiv stämning, men med ett viktigt budskap från både vaxade och ovaxade, som tar sitt moraliska ansvar för demokratin och det fria ordets bevarande!

  Våra myndigheter/Säpo kallade oss högerradikala extremister och försöker på alla sätt skapa splittring hos folket och Expressen vill få det till att det var uppjagad stämning? Tur att jag var där själv!

  Det viktigaste just nu, oavsett du är vaxad eller inte, är att vi tillsammans blir
  medvetna om vad sprutan innehåller och den påverkan den kan få, innan vi tillåter vaccinering av våra barn.

 113. Detta handlar inte om ett mässlingsvaccin utan om ett snabbframtaget genmanipulerat medicin som går in och förändrar i cellerna. Fler o fler kommer idag in och dör av vacc. biverkningar, USA läkare vittnar om missfall o spädbarnsdöd ökande o 4 barn dygn i USA för av vacc. biverkningar.
  Nu får du ge dig o ta reda på sann fakta o skärpa till dig.

 114. Lyssnar idag på Prof. Matti Sällberg som sitter i ett Public Service ägt företag, SVT, och pratar i egenintresse om ett fjärde vaccin.

  Man ser hur $-tecken snurrar i ögonen på honom.
  Karln är delägare i ett vaccinbolag och tillåts prata i tv i egen sak.

  Han ser ju så sympatisk ut, professor och allting, där han sitter och charmar skräckslagna människor om att visst är det bra med ett fjärde vaccin.

 115. Ingrid Helander, min bekant lyssnade på dig och tog vaccinet. Hon dog av hjärtkomplikationer. Det är konstaterat att det var från vaccinet. Vill veta hur du ställer dig till det? Är min bekant en antivaxxer som sa på dödsbädden att om hon överlever kommer hon aldrig mer ta vaccin?

  • Är man sponsrad och pengarkåt så är man väl beredd att skriva vadsom för att håva in degen, eller hur Ingrid? Tillomed hånfullt attackera föräldrar som fått uppleva vacciners baksidor och vill lyfta fram de i ljuset. Det gillar ju inte Ingrids sponsorer.

 116. När vi pratar om antivaxxare anser jag att de vaccin som är utprovade i många år och som gör den vaccinerade immun mot olika sjukdomar ska hållas utanför resonemanget om coronavaccinet. Media uppmanar fortfarande att det viktigaste är att ‘ta sitt ansvar’ och att ‘Alla tar sina Doser som skyddar mot sjukdom och död! Den masspsykos som pågår och som många har svårt att släppa visar hur människan kan reagera när man valt sida och har sin åsikt. Att propagera för att ta ett vaccin där man fortfarande smittar andra och själv blir sjuk och lösningen är att ta fler och fler doser samtidigt som man inför ett vaccinpass känns väldigt konstigt! En dag kanske dom som förespråkat det här kan sätta sig ner, prata sakligt om det som händer ute i samhället och se det vaccinförespråkare inte talar om. Är mycket som tystats för att inte skrämma folk att avstå vaccinet.

 117. Fy, hoppas du sparar ner det här så att du själv kan läsa det igen när allt är över och sanningen kommer fram. Visa det inte för barnbarnen bara.. Hur kan man någonsin anse sig ha rätt till att behandla andra människor illa? Du låter som en riktig mobbare som älskar att trycka ner folk. Att du ens får behålla jobbet, och ännu värre, vara chefredaktör. Dags för dig och med många andra att öppna ögonen. I folkhälsomyndighetens pressträff den 20 januari säger dom att vaccinerade smittar precis lika mycket som ovaccinerade. Borde kännas som en käftsmäll, men ni är alldeles för hjärntvättade.

 118. Att informera antivaxxare är som att tala till en vägg o påminner om; Jesus sade…”Att kasta pärlor åt svin är ett uttryck som betyder att slösa intellektuell möda på människor som ändå inte förstår eller uppskattar. Uttrycket kommer ur Bergspredikan, där Jesus säger: “Ge inte det som är heligt åt hundarna, och kasta inte era pärlor åt svinen; de trampar på dem och vänder sig om och sliter sönder er.”

  • Intressant med associationer till religion. De som inte tror är hundar och svin? Sluta tänka själv, Gud bestämmer ändå över ditt öde? Du skall inga andra gudar hava jämte mig. End of discussion?

  • @Moniqa Det sista ord jag skulle ta i min mun angånde antivaxxare är Gud. Vaxxet är skapat av djävulens hantlangare för att avbefolka jorden. De kända biverkningarna är mikroblodproppar, inducerad Aids och autoimmuna sjukdomar. Under veckan har det lämnats in tvä stämningsansökningar mot FHM och Läkemedelsverket för deras desinformation och bristande kontroll.

 119. Här kommer lite information från Folkhälsomyndighetens hemsida:

  Veckorapport om covid-19, vecka 48

  På grund av en fördröjning i rapporteringen av avlidna bekräftade fall fokuserar analyserna i veckorapporten främst på data avseende avlidna fram till för två veckor sedan. Hittills har 27 bekräftade fall rapporterats avlidna under vecka 46. Bland de rapporterade dödsfallen vecka 46 var 7 ovaccinerade, vilket motsvarar 26 procent.

  Så frågan som följer är, om 27 stycken avled och 7 av de var ovaccinerade, hur många var vaccinerade? 27-7=20
  Svar: 20 st som avled var vaccinerade = 74%

  Men de sa ju att vaccinet skyddar mot SVÅR sjukdom…

 120. Uppenbart att den som skrivit detta inte kan ett skit om virologi, epidemiologi, histologi eller historia för den delen. Skribenten förvandlar kritik till ett specifikt vaccin till en allt eller inget fråga där alla vaccin antingen är bra eller dåliga. Så fungerar inte världen. Att trycka ihop motståndare emot ett tveksamt vaccin med foliehattar som säger att all vaccinering är dålig är en retorik som du som skribent borde skämmas över.

  Vi har vetat sedan 70 talet att naturlig immunitet är att föredra jämfört med vaccinerad immunitet. Om sjukdomen det gäller då har en riskfaktor på 0.012 att bli allvarligt sjuk så är det nog rimligt att diskutera hurvidare massvaccinering är relevant både gällande hälsa och kostnadseffektivitet.

  Men man ser så sjukt mkt ”sponsorer content” nuförtiden i så kallade nyhetsflöden att man inte direkt blir förvånad längre.

  Du som skribent. Vad sägs om att använda referenser och ett mindre polariserande språk? Du bidrar till polariseringen genom att förstärka vi och dom mentaliteten… är det smart? Du misslyckas kapitalt med att representera motståndarnas parti utan väljer att bara lyfta idioternas påstående och går inte nära vettiga frågor.

  Kompetensen lyser med sin frånvaro här.

  Du som skrev detta. Vad har du för utbildning? Är nyfiken…

  Hoppas du fick bra betalt för att skriva detta skräpet^^

 121. Kära Ingrid.
  Hur tänker du nu när det blivit allmänt känt att vaxet ger allvarliga biverkninga som mikroblodproppar, inducerad Aids och autoimmuna sjukdomar. Både Läkemedelsverket och FHM har blivit stämda för sin desinfornation och bristande kontroll. Är du orolig fõr att detta även kommer att drabba dig.
  Bästa hälsningar,
  Mikael

  • Idag vet vi mycket mer om både viruset från Wuhan och vaccinerna. Det är som vädligt mycket annat i vår värld, mer lögner än sanningar. Och många av oss som följt tidigare händelser är medvetna om dessa lögner och vi absolut inte kan lita på någon ting som sägs i tidningar. Uppköpta politiker, inkompetenta läkare, forskare med jäv och vaccinlobbyister var dom enda som fick tid i rampljuset under hela denna cirkusen. Kritiker från forskarvärlden skulle tystas till varje pris. Vanliga oroliga människor skulle mobbas och hotas.

 122. Ingrid får troligtvis betalt för att skriva detta och styra opinion. Hon borde skämmas över att hon är den översittare till samhällsrobot som hon är och inte ens svarar på frågor.

 123. Du tycks ingå i den nya eliten som tror att de med känslostyrda arguments och demonisering faktiskt har så pass rätt att du kan värdera andras åsikter som “onda” eller “dumma”. Nu är som tur är din sort på väg att hamna i skamvrån för er hysteri som idag tveklöst skadar samhället.

 124. Märkligt att bli kallad antivaxare för att man av varierad anledning väljer att ta just detta vaccin. Polarisering är det var det skapar, dessutom tror jag det får motsatt effekt. Vi lever väl inte i en diktatur?

 125. Någon som vet vad som händer med deltavarianten? Omikron är ju helt dominerande nu, men betyder det att deltavarianten inte kan komma tillbaka igen till hösten?

 126. Det är allt för många frågor kring denna pandemi och vaccinationskampanj som är obesvarade vilket får en normalt fungerande ifrågasättande människa att ana ugglor i mossen. Var är journalisterna som gräver efter sanningen? Är dem rädda att få sparken eller är pressfriheten död?

  Om vi bortser från ev. risker med vaccinet så är det ju inte lätt att förstå poängen med att vaccinera sig när vaccinet ändå inte fungerar. Jag känner massor med folk (inkl. mig själv) som nyligen däckat i Covid 19 trots både dubbel och trippelvaccinering. Var man inte helt skyddad efter 2 doser från början eller? Var är statistiken på detta? Hur många har haft Covid 19 trots vaccination?

  Man får resa fritt och besöka restauranger etc. om man har vaccinationsbevis. Men! Jag som har vaccinationsbevis för att jag är dubbelvaccinerad smittade ju ner hela min arbetsplats? Var är logiken i detta? Varför ska jag ta en 3:e dos?

  Så ge mig en enda anledning att jag skall dansa med i fårflocken och fylla på och fylla på och indirekt göda läkemedelsföretagen när det ändå inte hjälper?

  Nä! Det stinker korruption på hög nivå!!!

 127. Nu vet jag ju inte vem du är alls😅förutom en jäkligt empatilös otroligt kränkande människa! Om du nu ska föreställa en journalist borde du veta att en antivaxxare betyder att vara helt emot vaccin, vilket de flesta som är emot covidvaccinet INTE är!! Och intuitiv som jag är så vet jag att det blir värre, bara för att du inte får biverkningar direkt eller dör så lovar jag dig en dag kommer effekterna av för många doser, för vissa inom en snar framtid och andra inom några år! Du kommer snart få se att människor som tagit just detta vaccin kommer att få problem att klara av viruset till slut, immunförsvaret kommer att gå nuts, mer strokes/hjärtattacker/cancer/autoimmuna sjukdomar!! Jag hoppas att jag har fel för det finns väldigt många jag älskar som tagit det som jag vill ska leva länge! Alla ska få välja och ingen ska kasta skit på nån annan! Så som du uttrycker dig i skrift är så extremt otäckt, såna människor skulle jag vilja flytta till en egen Ö så man slipper dem! Sprida hat för att du tror att du har rätt?! Vad det blir av allt får tiden utvisa! Men jag vet att jag hade inte tagit tre doser och ändå bli sjuk! Alla vaccin som jag tagit genom åren har aldrig gett mig sjukdomen jag vaccinerats mot!!!

 128. Herrejävlar. Det här kommentarsfältet är det absolut värsta jag sett. Som svensk medborgare skäms jag över mängden stolta antivaxxare som sitter och skriver om hur författaren är dum i huvudet, att myndigheterna sprider lögner och hur vaccinationsprogrammen borde slopas. Att ni inte skäms!? Hur många ska behöva dö i sjukdomar som kunde ha förhindrats innan ni kan trycka in i era tröga skallar att vaccinet är här för att hjälpa oss? Jag är så extremt trött på att behöva förklara för folk som är dubbelt så gamla att vaccinet räddar liv. Bara kolla på siffrorna, eller är ni för dumma för det också? Är det kanske myndigheterna som fejkar dem för att lura befolkningen kanske? Jisses…. Allt ni kan hoppas på nu är att covid-19 får tag på er innan jag gör det.

  Tack för en jättebra artikel Ingrid, jag ber om ursäkt för alla idioter i kommentarerna.

  • Vilka kommentarer syftar du på?

   Du som är så smart saknar väl inte förmågan att bemöta specifika kommentarer. Eller vill du generalisera, för att fäkta mot halmdockor och stämma in i änglakören i din egen ekokammare. Är det inte tröttsamt?

   Artikeln är värdelös, eftersom den generaliserar och gör anspråk på en moral som skribenten inte besitter.

  • Frågan, nu i efterhand, när det visat sig att du totalt missuppfattat allt – mRNA-preparatet har dödat fler än det “räddat” – hur du egentligen känner dig?

 129. Vad skönt nu när den värsta masspsykosen och hysterin lägger sig! Nu kan alla ta hur många eller hur få sprutor man själv vill. Precis som det egentligen alltid borde vara. Grattis till oss, allihopa!

 130. Artikeln verkar verkar rikta sig till en liten minoritet, av faktiska “antivaxxare”, inte sådana som är tveksamma till fördelen med vaccin för t ex unga människor som redan haft corona. Men vi klumpas ihop med dem andra ändå förstår jag.

 131. 1. Varför finns inte debatter kring detta på TV?
  2. Varför är det så mycket censur mot dem med argument mot vaccin?
  3. Varför diskuteras inte om T-cell immunitet?
  4. Varför pratas inte om antivirala läkemedel?
  5. Varför denna hysteri kring Covid döda ( ca. 6 miljoner under hela ”pandemin”) när 3.1 millioner barn dör av hunger välden över VARJE år ( källa UNICEF)?
  6. Hur många av dem ”läkarna” som uttalar sig på TV eller politiker har behandlat Covid patienter?
  7. Varför behöver man flera sprutor, om detta ska vara ett vaccin? ( ett normalt vaccin ska ge immunitet )
  8. Varför lyssnar inte myndigheterna på virologer och forskare inom detta området?
  9. Varför ignorerar man studier som inte är pro vaccin?
  10. Varför blir man sjuk trots att man får sprutorna?
  11. Varför måste jag ha certifikat för att bevisa att jag är frisk?

  Listan med frågor kan fortsätta….Har ni fått svar på dem frågorna?
  Ta ut huvudet från ars….och börja tänka!

 132. Jag har tolkat svaren på några av frågorna enligt följande ungefär:

  5. För att dödsfallen inträffar i västvärlden och inte barn med mörkare hudfärg i Afrika.

  10. Vaccinets verkningsgrad har kraftigt överskattats. Biter inte alls på omikron.

  9. För att de till stor del är att kategorisera som studier av “foliehattskvalitet” och ej vetenskapligt grundade.

  7. För att man tillämpar “trial and error” på befolkningen. Oj, en spruta räckte inte, vi tar en till! Oj, inte heller det räckte! Vi tar en till! Oj, nu blir ju folk blir ju smittade ändå, vi kortar tiden emellan sprutorna! Oj, folk dör ändå! De kanske ändå ska ha en fjärde spruta osv.

 133. 1. För att ett gäng foliehattar har förstört alla möjligheter till en sansad debatt. Alla som besitter någon slags kritiskt tänkande tystas och locket läggs på all form av debatt.

  2. För att man har målat in sig i ett hörn genom att köpa stora mängder vaccin samtidigt som media fortsätter att haussa upp pandemin.

  3. + 4. Se svar på fråga 1 +2 !

 134. Summa summarum: Man har kapitalt misslyckats med att skydda de gamla och sköra, dvs. de som dör i covid-19. För att skyla över det lägger man över ansvaret på samtliga medborgare genom att påtala att smittalen är höga i samhället och att precis alla medborgare måste vaccinera sig oavsett om man tillhör riskgrupp eller ej. Hade de lyckats förhindra att de gamla smittades hade ni inte sett några smittal att tala om överhuvudtaget. Media hade då inte haft något att skriva om och masspsykosen och hysterin att självdött av sig själv.

 135. Rättelse: “Hade de lyckats förhindra att gamla smittade hade ni inte sett några DÖDSTAL att tala om överhuvudtaget.”

 136. Vi är många som blivit vaccinerade för livet då vi haft Corona. Tyvärr blir vi ignorerade fast det är vi som inte smittar eller blir smittade enligt gamla skolan. Ändå straffas vi med att inte få covidpass.
  Tittar man runt lite i olika media runt om i världen märks att svenska media underlåter att rapportera om undermåliga vacciner och besvärliga biverkningar.
  Underbetyg åt svenska media och vaccin.

 137. Snyggt att denna tidning verkar vara för kategorisering.
  Att bli kallad antivaxxare när man väljer att inte ta ETT vaccin är för mig sjukt. Om man skulle ifrågasätta alla typer av vaccin så skulle jag förstå uttrycket.
  Denna häxjakt måste sluta.
  Jag blev smittad av en tripple-vaccinerad läkare. Ska han må dåligt över det. Jag blir uppriktigt förbannad när folk kategoriserar och försöker hitta syndabockar. Vill du vaccinera dig, då vaccinera dig! Vill du inte, så gör det inte. Sluta försöka polarisera samhället ännu mer!

 138. Hej Ingrid

  Enligt dig ska man ha titeln antivaxxare om man är emot att injicera en okänd vätska under sin hud kallad covid19-vaccin även om man är för att väl beprövade vaccinationer med kända biverkningar vilka inte heller är speciellt allvarliga. Anledningen att vissa av oss är skeptiska emot covid19-vaccinationerna är att omständigheter runt vaccinet har mörkats och får inte tas upp till debatt utan att den som ifrågasätts är en antivaxxare, foliehatt etc. Enligt dig och andra förespråkare så finns det tydligen inga nackdelar med vaccinet värt att diskutera? Jag har försökt lyssna och läsa alla sidor och kan verkligen se att det är dumt att vara blåögd och bara tycka det är en fantastisk produkt ni förespråkar. Det finns sidor med vaccinet och vaccinpassen som måste komma upp till diskution och debatt öppet i tv och tidningar med sakkunniga från båda sidor. Det har blivit ett stort hål i samhällets förtroende för läkemedelsbolag och inte minst regeringar pga detta och det måste upp till debatt. Många av oss vill inte bli ledda av en överförmyndare in i framtiden utan vill kunna använda människans fria tänkande och samtidigt kunna leva jämsides med andra även om de har en annan tanke om hur saker ska fungera. Den dagen vi alla har samma åsikt om allt så stannar utvecklingen. Jag iaf accepterar din åsikt med de fakta du har men både du, jag och alla andra måste kunna uppdatera våra uppfattningar om saker om all information blir tillgänglig för allmänheten. Tro måste vi få ha men det är ju vansinne att låta folk tro fel om saker det finns fakta om.

  • Tom vecka 6 har nu 1626 fullvaccinerade personer avlidit i covid-19. Dags att börja bena i siffrorna eller se över vaccinet!

 139. Varför vaccinera barn mot Covid-19? De har inte har risk att dö av Covid-19. Vaccinet(pfizer, moderna mfl.) har ju biverkningar, och vissa leder till döden. Även om det kan vara väldigt ovanligt så är den risken större för ett barn än att dö av Covid-19.

  Så varför denna propaganda för att vaccinera barn mot Covid-19? Du låter helt galen. Som en galenpanna.

 140. Det vore ju käckt om vi fick användbar data från Folkhälsomyndigheten gällande dödstal. Sedan igår har 137 personer dött “med covid-19”. Kanske läge att börja bearbeta tillgänglig data och försöka fastställa hur många som verkligen har dött “på grund av covid-19”? Statistiken blir ju helt värdelös annars? Inte så konstigt då att det är så många fler har dött i Sverige jämfört med övriga nordiska länder! De redovisar väl de som de facto har dött “på grund av” covid-19 och inte som vi de som har dött “med”…

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/senaste-nytt-om-coronaviruset

 141. SKÄMS på dig som försöker splittra folket. Du vet absolut ingenting om vad som sker bakom kulisserna och ändå skammar du folk. Hade vaccinet fungerat så hade självklart alla vaccinerat sig. Jag har flertalet vänner som inte kan bli gravida eller har mens längre. Ta en titt på hur dödsstatistiken ser ut. Både i Sverige och världen. Återkom sedan och förklara hur det kan råda en pandemi när dödsstatistiken är som förväntat och helt i balans.
  Världens ledande virologi som upptäckte och isolerade HIV virus dog “hastigt” 6 dagar efter han gick ut med dokument som visade att han hittat stora mängder HIV virus i vaccin och uppmanade folk att testa sig för HIV efter injektion och sedan om det visar positivt stämma sin regering. Vaccintillverlarna drog tillbaka många vacciner som skickats ut i världen och rapporterade att testen för HIV “SANNOLIKT ÄR FALSKT POSITIVA”. Vad lägligt att världens största expert inom ämnet dör.

  Mu distraherar dom oss med “Ryssland kommer anfalla” propaganda eftersom WHO i denna stund skickat ut krav på att kunna träda in med sina egna lagar i alla länder under pandemier. 127 länder har godkänt. Samtidigt säger “experter” dvs köpta forskare att det kommer bli många pandemier framöver.

 142. Vi skall också komma ihåg att Pfizer/Biontechs vaccin är fortfarande under fas-3 stadiet i testning.

  Amerikanska läkemedelsverket (FDA) lät utfärda ett så kallad “Emergency Authorisation Act”, under pandemin, som undantog Pfizer från det normala säkerhetsprotokollet som FDA använder sig av, dvs ingen medicin, inget vaccin får marknadsföras om minsta biverkning eller dödsfall uppstår. Då stoppar man vidare användniiing till dess att det är fullständigt utrett.

  En finsk studie, 2019 dvs innan pandemins början, som gjordes på unga män och pojkar konstaterades att ca fyra fall på en miljon drabbades av myokardit/perikardit (hjärtmuskelinflammation).

  Efter 2021 och Pfizers vaccin inträde dokumenterades ca 187 fall på en miljon finländare som drabbades av denna åkomma. En nästan 50 ggr större incidens än innan.

  Med Astra Zenecas vaccin kunde man konstatera allvarliga blodproppar varför vaccinet stoppades på särskilt kvinnor under 50 års ålder. Flera europeiska länder upphörde att vaccinera med detta vaccin.
  Där verkar kontrollmekanismerna ha fungerat.

 143. Vi fortsätter att vända på alla stenar. Trots det verkar ändå Pfizers vaccin ha haft en lugnande effekt på sjukvården och världen. Fortsättning lär följa vad gäller bieffekterna av COVID-19 och vaccinerna.

 144. En del av vaccinernas innehåll. Uppgifter hämtade från läkare, samt läkartidningen.
  -Ämnen man har i tvål
  -Nanopartiklar ALC-0159 samt ALC-0315 som är toxiska, detta med varningstext:Endast för forskningsändamål och laboratorietester, inte för användning på människor.
  -Dinatriumfosfatdihydrat=Ämne i vaccin IDfly som ej är godkänt (Framkom inte varför)
  -Cominarty=Ger risk för Myokardit och Perikardit (Hjärtmuskel och hjärtsäcksinflammation)
  -4-hydroxibutyl=Cancerframkallande
  -N-Polyetylenglykol=Används i latexmedel,inom kemisk industri,kosmetika,träkonservering. Används även som elektrolyt i litium-metall och polymerbatterier.
  Detta va nu endast en del av flera substanser i dessa sprutor.
  /Nina

 145. Något annat märkligt är, att man räknas inte som fullvaccinerad förrän efter andra sprutan och två veckor efter den är tagen. Det betyder att den som tagit spruta nummer två och det går 13 dagar och en person dör, så räknas personen som ovaccinerad, och kan alltså ha dött av vaccinet.
  Så jag kan då ställa mig frågan..Hur många av dom som angetts ha dött av covid, har egentligen dött av vaccinet?
  /Nina

 146. Verkar som vaccinet och Putin åstadkommit lika mycket förödelse i världen. Fruktansvärt experiment läkemedelsbolagen gjort och de blir friskrivning från död och skadeverkningar.
  De flesta av mina bekanta och släktingar har vaccinerat sig och nästan alla har ändå blivit sjuka. Inte nog med att vaccinet är farligt, det verkar vara näst intill värdelöst.
  Vilken annan så värdelös produkt hade gått att sälja utan att massåterkalla?

 147. Det är en total lögn ni sprider att man ska ta vaccination för alla andras skull !!! De enda vaccination hjälper för är endast en själv ! Detta har vetenskapen vetat sen flera decennier tillbaka! skäms för er läkare och alla som för denna propagandan som är felaktig. Inte konstigt att folk inte förlitar sig på vården längre. Den är så fruktansvärt o kompentent. (Iallafall i Sverige) det är pinsamt rent ut sagt.
  COVID-19 vaccinet är långt ifrån beprövat eller utvecklat för att ens fungera för att skydda den enskilda personen.
  Stay to fact!!
  Och du som skrivit denna artikeln har troligtvis noll självtänkande,vilket är de största hotet mot mänskligheten. Folk som du som skriver såna här artiklar för att svart måla människor som tänker för sig själva och söker upp statistik ,bevis grundad fakta om ämnet! Du köper hellre regeringens uttalande o tv 4 nyheternas information om en smittsam sjukdom hellre än riktiga forskare ??? Du är blind. Öppna dina ögon. Sanningen kommer alltid komma fram och du kommer få se att de du trott är endast en lögn.

  • Håller med dig där. Men betänk att det du läser är ur Läkemedelsvärlden. Tänker att det finns någon slags intressekonflikt här. Själv vill kan även addera naturlig immunitet in i ekvationen. Om man ska prata vetenskap brukar man ta in de mesta aspekterna kring en sjukdom. Men här, med naturlig immunitet, gör man inte det. Frågan blir varför.

 148. Inte orkat läsa igenom alla bloggkommentarer men personligen (som vaccinerad) så tycker jag det finns visst fog för att vara skeptisk mot KOMMUNIKATIONEN kring vaccinet. Vaccinet funkar, ja. Men varför är det enda lösningen? Det finns otroligt många andra variabler som inte kommunicerats. T ex tidig insättning av viss medicin (finns evidens), att covid-vågorna verkar följa perioder med låg fuktighet i luften – https://luftfuktare.se/luftfuktare-mot-covid/ (t ex varför är det alltid influensa/sprider sig lätt på vintern i Sverige). Varför kommuniceras inte det? Varför är vaccinet enda vägen ut som kommuniceras? Det är här problemet ligger för mig, ingen annanstans!

 149. Varför är du inte intresserad av den forskning på högsta nivå som bedrivs vid Lunds universitetssjukhus?

  Det spekuleras (än så länge) om levern skadas av vaccinet!

  Ta del av forskning som inte på ngt sätt är “sponsrad” el dyl av Big Pharma och …

  Varför blsndar du ihop ALLA vaccin med ett som är en mRNA-terapi? Din artikel verkar va skriven i högst affektivt tillstånd.

  Tänk om det är så att vi INTE ALLS är negativt inställda till väl utprovade profylaktiska vaccin? Jag personligen är vaccinerad på riktigt mot både Mässlingen, Polio, Stelkramp, Röda hund, Hepatit men skulle aldrig ta detta i vissa fall dödliga gift i min kropp.

  Börja inte med att ge oss epitet, som om de stämde, skulle vara goda skäl för din kritik mot oss!! Va istället seriös, vilket blir svårare att skapa sympati för din kritik med, och förstå VAD VI ÄR KRITISKA MOT viket är JUST DENNA nRNA-TERAPI!!

 150. Går man in och läser på https://www.folkhalsomyndigheten.se/ hemsida så stor det ju klart och tydligt detta (Jag citerar):
  Kan jag får covid-19 trots att jag är vaccinerad?”
  “Vaccinationen minskar risken för allvarlig sjukdom och för att sprida smittan vidare. Inget vaccin skyddar till hundra procent. Därför är det förväntat att några av de som blivit vaccinerade blir sjuka eller är smittsamma utan att ha symptom.”

  “Inget vaccin ger ett hundraprocentigt skydd mot sjukdom eller smitta. Därför kan även vaccinerade mot covid-19 bli infekterade med coronaviruset och smitta andra. Det är därför viktigt att stanna hemma om du är sjuk.”

  Läser på Aleris hemsida:
  Är jag immun om jag har antikroppar?
  Det är nu klarlagt att du med största sannolikhet blir immun efter genomgången covid-19, vilket innebär att du har ett skydd mot viruset om du testar positivt för antikroppar i ett antikroppstest…

  Så om vaccinerar sig så kan man fortfarande bli smittad av Covid19 och inte bara det, man kan även smitta vidare till andra…
  Dock vet vi ju att dom som har fått smittan, utvecklar ett ‘naturligt’ immun mot denna sjukdom. Det kommer aldrig att ske en naturlig utveckling av ditt immunförsvar mot covid så länge som du boostar dig mot detta hela tiden.
  Det som däremot troligtvis kommer att ske är att du som vaccinerad kommer att få ta dina booster för resten av ditt liv.
  Hur många sprutor är du som vaccinerad beredd att ta?
  Och betyder inte då detta att det är dom vaccinerade som är den stora risken för oss andra? Att ni kan smitta oss och även andra vaccinerade utan att ens veta om att ni har smittan.

  Från 1177.se kan man läsa detta:
  Vad är vaccin?
  Vaccin är ett sorts läkemedel. Vaccinet gör att du eller barnet inte bli sjuk i den sjukdom som vaccinet skyddar mot. Det går inte att vaccinera sig mot alla sjukdomar…

  Så om ett vaccin är ett läkemedel som gör att jag eller mitt barn inte blir sjuk i den sjukdom som vaccinet skall skydda oss mot; MEN man kan fortfarande bli sjuk i corona fast man vaccinerar sig mot covid19, betyder detta då inte rimligt att covid19 vaccinet INTE är ett vaccin? Och om det inte är ett vaccin, vad tusan är det då???

 151. Som vaccinerad skyddar jag inte andra från att sprida covid. Trotts min vaccination kan jag ändå få covid och på så vis även sprida vidare den. Med min vaccination löper jag till å med kanske en stötte riskerar sprids covid då jag troligtvis får ännu mildare symptom
  Om några alls. Går på så vis runt i stan å inte vet om att jag är sjuk eller eventuellt tror att jag bara har pollen allergier eller vanlig förkylning. Beblandar mig bland folk å på så vis smittar vidare.

  Det enda jag gör med vaccinet är att skydda mig själv. Jag skyddar inte andra. Och jag skyddar mig inte 100% ifrån att få covid. Igen jag kan fortfarande få det trots att jag har vaccinet. Det enda vaccinet hjälper med är att lindrar symptomen å gör att jag inte blir lika sjuk som jag kanske hade kunnat bli utan vaccinet.

  Det är Dags å vara ärlig med sig själv å
  andra istället för att sprida diverse lögner oavsett vilken sida man står på.
  Jag är Vaccinerad å är inte antivaxx. Mwn jag tänker heller inte sitta här
  Å ljuga om att vaccinet hjälper mig att skydda andra, för det gör det inte. För som sagt sprida kan jag göra ändå. Så jag fortfarande kan få Covid även med vaccinet.

 152. Freudianskt trolleri….för ” Syftet är att ge viktig och välbalanserad information till framför allt föräldrar som står inför att vaccinera sitt/sina barn”det som iaf startat dessa rörelser/upprop/uppror är ju biverkningar av vaccin och faktiskt dåligt uppfyllande av valtillverkarna lovar.Det finns vaccin som klarat av en komplett klinisk studie och sedan finns det även villkorat godkända preparat. I USA EUP… Det finns vad jag förstår vaccin som även efter ett fullt godkännande tagits bort från kartan pga för mycket biverkningar. Sedan finns det vaccin som för ett år sedan hette genetiska preparat… och borde/skulle prövas med den kontrollen… av någon anledning ändrade man för ett år sedan begreppen så att även genpreparat kallades vaccin dvs då vidtog en prövning enligt ett annat prokoll…. Och som av en händelse har vi haft 4 sådana preparat i landet… jansen sparsamt använt. AZ först använt sedan pausat trots drygt 2miljader doser som getts runt om i världen… Sedan har vi mRNA preparaten Moderna stoppat/pausat för alla under 30 pga biverkningar (min gissning är att den nyttiga substansen är 3x så hög i Modernas jmf med Pfixer som nu används till alla Totalt finns drygt 10 olika preparat i världen… i väst används bara genpreparat medan i Asien/Kina används “dött” virus… 50/50 ungeför spridning… trist att informationen från Kina inte är helt komplett…. MEN detta är att be för sin sjuka morsa…. fokusera på fullt godkända preparat OKK gör artiklar om Ivermectin och HCQ som räddat många i andra länder utom väst…. Re: Uttar Pradesh

 153. Hittade då jag googlade. Denna skam och skuldbeläggandeartikel har inte åldrats väl sen 2020.

  Att tala om vetenskap i samband med med dessa uppblåsta ”vacciner” är en skymf mot vetenskapens kärna och syfte.

 154. Wow.
  ..denna har inte åldrats väl.
  .Här är en kär antivaxxare….
  Med tanke på faktumet att WHOs Vaccinationsprogram I Afrika var startskottet för AIDS och att den övergripande majoriteten av dom som dog i Spanskasjukan var vaccinerade…

  Och med tanke på den 19x förhöjda risken för unga killar o pojkar att utveckla Myokardit och andra hjärtrelaterade sjukdomar så hoppas jag att du aldrig mer lägger dig till med en sådan raljerande ton mot människor som inte vill agera labbråttor åt BigPharma på ett otestat medikament som mRNA

 155. Jag fick autoimmun encefalit och hjärtsvikt av covidvaccinet. Jag tar aldrig mer en dos vaccin. Jag blev sjuk och möttes av obefintlig sjukvård, cyniska läkare och försäkringsbolag som säger att detta ersätts ej för det var ett frivilligt vaccin. Frivilligt?! Det hade varit mycket bättre att bli lika sjuk i covid för då hade man fått sjukvård. Det är dax att tonen ändras i denna debatt, många oskyldiga medborgare har fått sina liv utslagna. Dax för myndigheterna att ta sitt ansvar.

 156. Ett par stilla frågor.
  Hur många dagars utbildning har en läkare om Vacciner ?
  Och vad innehåller den utbildningen.

  Finns det undersökningar om hur olika vacciner påverkar kroppen
  Från olika tillverkare, och tagna vid samma eller olika tillfällen ?

  Kan ni berätta för en okunnig exakt vilka ingredienser dessa vacciner innehåller ?

 157. Varför vacciner när det är bevisat i flera länder, ej EU länder naturligtvis, att det finns 2 stycken läkemedel som botar och lindrar Covid 19! Jag menar Ivermectin och Hydroxycytidine! Så många människor har fått konstaterade skador av vaccin genom åren! Vi har redan sett facit nu av alla biverkningar och döda som fått vaccin. Fler kommer det att bli!

 158. Hej Dick,
  Läs texten nedan.
  En del av vaccinernas innehåll. Uppgifter hämtade från läkare, samt läkartidningen.
  -Ämnen man har i tvål
  -Nanopartiklar ALC-0159 samt ALC-0315 som är toxiska, detta med varningstext:Endast för forskningsändamål och laboratorietester, inte för användning på människor.
  -Dinatriumfosfatdihydrat=Ämne i vaccin IDfly som ej är godkänt (Framkom inte varför)
  -Cominarty=Ger risk för Myokardit och Perikardit (Hjärtmuskel och hjärtsäcksinflammation)
  -4-hydroxibutyl=Cancerframkallande
  -N-Polyetylenglykol=Används i latexmedel,inom kemisk industri,kosmetika,träkonservering. Används även som elektrolyt i litium-metall och polymerbatterier.
  Detta va nu endast en del av flera substanser i dessa sprutor.
  /Nina

 159. Är själv ovaccinerad antivaxare och tycker att man lätt blir påhoppad av vaccin fanatiker som tror att dom har rätt folk får helt enkelt respektera mitt beslut. Jag hade hellre dött av svininfluensan än levt som en levande död i narkolepsi.

 160. Kära nån, att ni verkligen litar på vad alla dessa doktorer och alla dessa experter säger… Hur kan ni tillåta er själva att spruta i er, era äldre och till och med era barn ett s.k “vaccin” bara för att vissa personer i tv-soffan säger att så ska man göra, utan någon som helst självreflektion eller kritiskt tänkande??
  DETTA är ju verkligen hjärndött, om NÅGOT!
  Vågorna slår allt mer intensivt över lilla Sverige och väldigt snart kommer även den efterlängtande svarta MEGA tsunamin sköljandes över oss och tar med sig resterna av korruptionen detta land levt med ut till havs. Kvarlämnat FAKTA och BEVIS liggandes på bordet för alla att läsa och ta del av.
  I slutändan av detta folkbildningsprojekt så kommer “vaxxarna” stå som förlorarna, tyvärr..

 161. Jag hoppas så här 2022 att man även i läkarvärlden sansar sig. Skuld och skambeläggandet på oss som valde bort ”vaccinet” är något som kommer att falla tungt på de mest högljudda hätska skribenterna i olika tidskrifter.

  ” The unvaccinated are the heroes of the last two years as they allowed us all to have a control group in the great experiment, and highlight the shortcoming of the COVID vaccines.

  The unvaccinated carry many battle scars and injuries as they are the people we tried to mentally break, yet no one wants to talk about what we did to them and what they forced ‘The Science’ to unveil.

  We knew that the waning immunity of the fully vaccinated had the same risk profile as others within society, as the minority of the unvaccinated; yet we marked them for special persecution.”
  Citat By *Jomo Sanga Thomas

  (“Plain Talk” June 24, 2022)

  https://www.iwnsvg.com/2022/06/24/the-unvaccinated-will-be-vindicated/

 162. Vilken FRUKTANSVÄRD människa du avslöjades vara iom denna text, en skam för LmV och journalistkåren. En fradgatuggande lydig big pharma-marionett. Är det någon som ska skämmas så är det DU Ingrid Helander. Nu två år senare har facit från sprutorna blivit glasklara – och kvar står du med dumstruten du försökte sätta på andra.

 163. Ingen har nånsin dött av covid-vaccin! Det säger Tegnell tydligt.
  De som säger ”Money talks” förstår inte allvaret i situationen.
  Bill Gates må vara en av världens rikaste men han vill allas bästa.
  Inte tjäna pengar på covid. Det är ju därför han skänker så ofantligt mycket pengar till WHO. För att han är godhjärtad.
  Några har har pratat illa om Faucci och menar att han skrämt upp hela världen med falsk propaganda. Det är ju inte sant!
  Titta bara på alla fotbollsspelare och idrottsutövare som bara faller ihop och dör. De hade kanske överlevt om de var vaccinerade?
  Skärpning nu! Våga se sanningen i vitögat.
  Pengar har ingen betydelse i det här sammanhanget för de trycker nya.

  Förr fanns det häxor som var som prästerna var tvungna att ta itu med. Vad hade hänt annars? Världen hade ju kunnat vara helt annorlunda?
  Nä! Våga lita på våra präster, läkare och politiker,
  De får inga pengar för att sälja in covid eller att rubricera dödsfall som covid som en del påstår.

  Dags att gå man ur huse för att leta efter alla konspirationsteoretiker nu. De tror de är 30% av befolkningen nu men jag tror de är färre, kanske 60-70%.

  • Texten känns krystad och arrogant. Det är för många nedlåtande ord och påhopp för att kunna tas seriöst. Som att det var själva vitsen från början, att röra om i grytan?

   Hur tänkte chefredaktören egentligen?

  • Vart tog yttrandefriheten vägen under Coronaperioden? Likt en diktatur slog politiker och experter ner på människor som hade en annan uppfattning och kallade dem konspirationsteoretiker och antivaxxare. Vi vet från vår historia när detta händer år det något skumt på gång.

  • Vart tog yttrandefriheten vägen under Corona? Likt en diktatur slog politiker och experter ner på människor som hade en annan uppfattning och kallade dem konspirationsteoretiker och anti. Vi vet från vår historia när detta händer år det något skumt på gång.

  • Vad som skrivs på detta område är visserligen ofta löjeväckande men att, som i detta fall skämta om fakta, som kan leda till att någon låter sig vaccineras, är att gå för långt!

 164. En fisk blev allvarligt sjuk.
  Tidigare hade man tittat på fisken i första hand sedan miljön den befann sig i.
  Men i det här fallet oroades det bara för att den fisken skulle smitta alla andra fiskar, så den vaccinerades. Och dog.
  Å det gjorde alla andra fiskar i det vattnet också.

  Så jäla korkat, att man måste testa sig, med en icke fungerande testmetod, för att se om man är sjuk?

  Hur många läkarstationer tar emot någon med knäproblem där inga symtom finnes?
  -Varför söker du läkarhjälp för knäna?
  -Det var många kompisar som hade problem så jag tänkte det var bäst å testa sig.
  -Vad har du för symtom?
  -Inga!
  Nä! Det händer inte!
  Det skulle bli simulantstämpel på den personen.

 165. Jag vill tacka denna fantastiska man vid namn Dr. Ige Ajayi oändligt, jag är glad idag eftersom min man är full av kärlek igen nu, min man lämnade mig för en annan kvinna bara för att vi hade ett litet missförstånd. han lämnade mig och lovade att aldrig komma tillbaka. Jag grät hela dagen och letade efter en lösning som skulle hjälpa mig att få tillbaka honom. Sedan såg jag KIMBERLY LUKCAS vittnesbörd delas online. Jag skickade ett mail till honom och berättade om mina problem som jag har med min man och han lovar att ta hem honom om 2 dagar. han är verkligen fantastisk han hjälper mig att få tillbaka min man om 2 dagar han lovar och min man kommer tillbaka till mig och lovar att älska mig för alltid och tigga mig för smärtan han orsakade mig. Jag kommer för alltid att vara tacksam mot Dr. Ige Ajayi och jag kommer inte att sluta sätta ditt namn på internet så att folk kan se hur rättfärdig du är. Och jag vill berätta för alla på den här sidan att jag alltid kommer att vara tacksam mot den här mannen DR. Ige Ajayi. för allt han har gjort för mig. Min man kommer tillbaka med kärlek, omtanke och lovar att älska mig för alltid. löftet att alla jag känner aldrig kommer att ha problem med relationen, maila honom; (drigeajayi@gmail.com) eller så kan du också whatsappa honom på +2348130035939.

 166. Jaa du Ingrid. Jag ser fram emot den dagen då du och alla andra som bedriver och uppmuntrar denna typ av diskriminering får stå till svars. Tyvärr kommer nog biverkningarna ta över kroppen innan det sker, och tro mig, de kommer! Nu när det dessutom börjar sjunka i ålder och inte enbart drabbar den äldre befolkningen, blir det svårt att blunda för verkligheten eller hur? Du kan försöka hur mycket du vill men det finns ingenstans du heller kan gömma dig!

 167. Har följt diskussionerna här, främst av intresse för mekanismerna bakom den avsevärda polariseringen hos insändarna. Uppenbart är att många debattörer fått sin uppfattning via “tyckare”, som inte uppmärksammat att massmedia under hela den s.k. pandemin varit fullständigt stängd för andra åsikter än de som talar för vaccineringens positiva verkan. Dvs. talar för att BigPharma har ett finger med i spelet. En vaken människa borde lätt inse att människor genom hård censur och skräcktyngda beskrivningar hittills tvingats in i en fälla, som avser att få människor att blint ledas till tanken att vaccinering skulle vara den enda rimliga vägen till lösning. Vid det här laget, med den biverkansstatistik som föreligger, bör de flesta dock vara klara på att mänskligheten redan utsatts för den värsta katastrofen i den medicinska historien. Det inses lätt när statistik visar t.ex. att 20 gånger fler hjärtproblem än normalt uppstår efter vaccinering och 10 gånger fler neurologiska problem med en övermängd av fall med Alzheimers sjukdom. Det borde också framgå av BigPharmas påtryckningar om att vid sidan om tonåringarna få vaccinera sexmånaders bäbisar. Det betyder att det medicinska etablissemanget världen över genom att acceptera detta också missar målsättningen med att varje form av vaccin syftar till flockimmunitet. Om även barnen, som sällan blir sjuka, tvingas ingå i en massvaccinering, kommer målet aldrig att uppnås. Vaccinbolagen kommer med automatik att kunna erbjuda vaccindos efter vaccindos med motiveringen att upprätthålla människors immunitet, kanske med några vaccindoser om året.

 168. Den som är osäker på andra språk än svenska, för att skaffa sig kunskap, kan med fördel slinka in på:

  https://www.youtube.com/watch?v=4beWzKbvRyk

  där en medicinskt, korrekt beskrivning från svensk synpunkt av de olika faserna av den s.k. “pandemin”, på ett utmärkt sätt belyses. Detta via en av av de ansvariga för LÄKARUPPROPET som till stor del stöds av tusentals svenska läkare.

 169. Nu kommer det rapporter att det är fruktansvärda biverkningar av coronavaccinet. Då undrar jag, finns det någon bot mot Coronavaccinets biverkningar?

 170. Vi vet nu att vaccinet aldrig var testat för överföring av viruset person till person. Därmed gick proppen ur denna skrämsel taktik om virus spridande antivaxxare. Jag har vaccinerat mig, ville inte förlora mitt jobb. Nu bör det finnas tillfälle att stämma staten och företag och personer som artikelförfattaren för olaga tvång.

 171. Det visar sig nu att det finns statistik på vilka satser vaccin sjukvården använt. Går det få någon statistik utifrån satser och allvarliga biverkningar? Eller är det hemligstämplat?

 172. “Antivaxxare, är du beredd att ta ditt moraliska ansvar?
  24 feb 2020, kl 14:10”

  Ska inte prata om för/emot.

  Men…

  Ingrid Helander skrev denna artikel… den 24 feb 2020….

  Är det bara jag som reagerar på detta datumet.

  1. 24e januari 2020 (exakt en månad innan denna artikel) kom första fallet av Covid till Sverige.

  2. 27e december 2020, började man vaccinera Sveriges befolkning. Detta är ju 10 månader efter denna artikel.

  3. Antivaxxare började ju folk skriva som skällsord under året 2021, vilket är ett år efter denna artikel, och det var ju inget Ingrid Helander kom på… just med “antivaXXare”.

  Så, nyfiken, har någon fifflat med datumet.

  Och, Du är bra som du är, vaccinerad eller ovaccinerad, MEN, tvinga aldrig på någon något, alla ska vi få göra våra egna val.
  Känner både vaccinerade och ovaccinerade och har kompisar från båda “hållen” 🙂

 173. Oj oj, så hemskt att läsa artiklar där upphovspersonen bara lyssnar på fakta men totalt bortser från sunt förnuft och inte ifrågasätter auktoriteter.
  Själv tycker jag vacciner är fantastiska, och tvekar sällan eller aldrig att ta dem, men till Covid-vaccinen sa jag NEJ.
  Det kändes bara snabbt framstressat för en vanlig variant på förkylning och felriktat, inte minst häxjakten på ovaccinerade vilket gjorde mig fruktansvärt förbannad.
  Vad händer nu den dagen vi får en pandemi på riktigt? Det kommer bli som “vargen kommer” – ingen kommer bry sig speciellt mycket efter den meningslösa Covid-hetsen – men det kanske var syftet från början?

  Hur som helst, sunt förnuft och kritiskt tänkande är vägen framåt. Man ska ta sina egna beslut, inte bara göra som flocken utan att tänka själv.

  Jag säger inte att de som tog vaccinet gjort fel, alla får göra som de känner är bäst. Dessvärre verkar de flesta jag frågat inte riktigt veta varför de tog det och har direkt inga fler argument än att det var “det man skulle göra”. Sorgligt.

  • Jag är inte heller motståndare till vacciner men som du säger kanske detta vaccin dels är framstressat och för yngre friska människor kanske rent av onödigt, dock tog jag själv två doser så jag kunde fortsätta resa till Brasilien och fick inga som helst biverkningar, häxjakten på ovaccinerade gör även mig förbannad då jag inte tycker det hör hemma i en demokrati att tvinga folk att vaccinera sig alla bör helt enkelt själv få välja om de vill ha 0,1,2,3,4,5 eller fler sprutor.
   Ditt inlägg överlag är nog det bästa jag läst o denna tråden.
   Har du vägarna förbi norra Skåne så hör av dig på 0708292190 med ett sms så bjuder jag gärna på en lunch och pratar lite alltid trevligt med enkelhet och sunt förnuft 😄

 174. Efter att ha läst artikeln igen – Det här var banne mig det värsta jag läst! Vem är denna människa? Total okunskap, total ignorans, total empatilöshet och som grädde på moset, NOLL KOLL BADBOLL.
  Denna “pandemi” av “noll koll badboll” sprider sig som en löpeld bland “högutbildade” som sitter på sina feta arslen med groteskt höga löner.. Medans vi som har ett uns av intellekt och ett kritiskt tänkande blir fast på låglönejobb för att skolsystemet inte är gjort för oss – utan för de blåsta – dvs majoriteten av befolkning.
  Jag vill bara gråta flera gånger om dagen när jag ser samhällets fördummande förfall!
  Äsch, skitsamma – nu åker jag och förstorar läpparna och bleker tänderna kritvita och tänker inte mer på det här, tjohej!

 175. Är inte kommentarer fria?
  Eller bara trams?
  Sanningen måste tystas, eller?

  21 november, 2022 vid 20:18
  Your comment is awaiting moderation

 176. Hahaha
  Omöjligt att få igenom sanningar genom denna kommentar’s spalt.

  Tro inte att läkemedelsvärlden vill dig väl.

  All nutida läkemedel är en fruktansvärd korruption emot mänskligheten, sedan Rockefeller’s bedrägeri tog över för 100 år sedan.

  Alla läkare och läkemedelstillverkare är deras hjärntvättade bra betalda bödlar.

  I Sverige har hittills ca 8000 gamlingar dödats, på ålderdomshemmen och sjukhusen ifrån 2020.01.010 tills nu.

  Med 10-50 gånger för hög dos av Midazolam tillsammans med en hög dos morfin.

  Midazolam har en extrem biverkning i form av andningssvårigheter. Tillsammans med omtöcknade morfin är utgången döden.

  Sjukhusen och läkare får upp till 39000 dollar för varje patient som dör i en ventilations maskin med ”låtsas covid”.

  Så när patienten är pumpad med midazolam och morfin och är på väg att dö sätter bödlarna in en ventilator och patienten hade ingen chans, och alla är ovetande om vad som har hänt.

  Våran sjukhuspersonal är bödlar.
  De dödar människor för pengar.
  Utrotar gamla människor på löpande band.

  28000 dödade i UK på detta sätt.

  Metoden är en känd avrättnings procedur ifrån US. Där flera fångar med avrättnings dom har avrättads på samma sätt.

  Har själv pratat med sjuksköterskor som bekräftar att så går det till.

  Men sjukhus överläkaren vill kalla polis på mig. Så bödlarna är skyddade av polis och regeringen, alla partier, myndigheter.
  Sverige är såld till utländska intressen.
  Alla i Sverige lever i en diktatur.

  Ska du göra något åt detta eller
  ska du gräva ner huvudet i sanden?

  Christian Niemi
  +46722777501

 177. Fatta nu att du är flor-förgiftad genom tandkräm, munskölj och kranvatten. Blyförgiftad genom amalgamlagningar.
  Störd av radiofrekvens smog.

  För du är rädd, kontrollerad och har ingen empati kvar.

  Fast människor dödas på sjukhus och har skadats allvarligt och dödats med biologiska vapen som kallas covid vaccinationer.

  När du har smält detta kan jag berätta vad som händer alla 7 miljoner bäbisar/barn som kidnappas/säljs varje år.

  Men det är för mycket på en gång, det rör inte dig, du är bedövad och har extremt lågt EQ. Så fortsätt som vanligt.

  Eller bättre, det talas inte om det på SVT eller dagens nyheter, så det kan inte vara sant.

 178. Artikeln fortsätter och genererar inlägg, vilket blir lite konstigt men ändå begripligt då artikeln är skriven 2020 i februari. Nej det är ingen som trollat med datum, artikeln hänvisar till antivaxxare speciellt föräldrar som vägrar vaccin mot mässling. Men det skulle vara intressant att få artikeln prövad mot brottsbalken, hets mot folkgrupp just därför att den idag uppfattas som riktad till dem som inte vaccinerat sig mot Covid. Om man analyserar rubriken ” antivaxxare ta ditt ansvar” så borde bevisbördan rimligen läggas på dem som säljer vaccin som ger biverkningar, eller dem som skriver den här typen av riktade anklagelser i syfte att få människor till att vaccinera sig. Inte på antivaxxare . Det finns inget vetenskapligt bevis för att antivaxxare är farliga mot samhället så tillvida att de sprider sjukdomar. Det som orsakade mässlingutbrottet var vaccinerade med mässling som fått vaccinet oralt. Även om nu LMV vill göra reklam för vacciner vilket är deras uppgift och då hävda att nyttan varit större än riskerna så bör de väl göra det med vetenskap och inte känslomässig hets.

 179. Jag har tagit 0 vacc mot covin och har ingen immunförsvar, aldrig haft covin fast jag var med min dotters familj för 2 år sen över 1 vecka, och de alla i familjen fick corona men inte jag! Tror inte på alla som säger de måste vacc sig. Upp till var och en.

 180. Jag är inte mot vaccin över lag. Jag är bara mot dessa sk covid vacciner, då de har tagits fram så snabbt. Ett läkemedel tar 10-12 år att ta fram i andra fall.

 181. Ett tredje alternativ till er som är för och emot skulle ju kunna vara att i demokratisk anda får de som tror det skyddar mot covid osv kan få ta två doser vaccin eller 3,4,5 osv eller låta bli att ta vaccin för dom som tycker det är onödigt eller tror att det är farligt.

 182. Antivaxxare Antivaxxare Antivaxxare
  Läs detta ordentligt och ta in det som står och ge fan i att lägga in er egen text från era fantasier ni verkar ha .

  Svenska forskare: Vaccin kan förändra DNA i celler – på samma sätt som infektion
  by EMANUEL KARLSTEN on MARS 8, 2022

  Ett svenskt forskarlag vid Lunds universitet har visat att Pfizers mRNA-vaccin kan omvandlas till DNA i mänskliga celler. Åtminstone i labbmiljö. Tidigare har en amerikansk studie visat att infektion med covid-19 skapar liknande förändringar.

  Den svenska publicerade studien från Lunds universitet har fått enorm spridning. Nästan 800 000 visningar på knappt två veckor. Desto mindre har rapporteringen varit i traditionella medier. Inte minst eftersom slutsatsen framstår som kontroversiell: Att vaccin mot covid-19 skulle förändra människans DNA. Studien har därför använts flitigt av vaccin-skeptiker som ett bevis på att vaccinet är skadligt. Lunds universitet har därför själva gått ut för att dementera att vaccinet är skadligt och reda ut vad studien egentligen säger.

  Bakgrunden till studien är att att amerikanska forskare förra året kunde visa att en infektion med covid-19 påverkade vårt DNA. Genom att undersöka mänskliga celler i cellodlingsskål som infekterats med virus, kunde de se hur RNA från covid-19 omvandlades till DNA. Forskarna vid Lunds universitet ville därför se om det gick att se samma förändring med mRNA-vaccin. Yang de Marinis är docent vid Lunds universitet och huvudförfattare till studien, som alltså studerar Pfizers mRNA-vaccin.
  – Vår studie visar för första gången att vaccinets mRNA via omvänd transkribering kan omvandlas till DNA i celler. Men vi kan inte visa om DNA-sekvensen förändrar vårt genom, säger Yang de Marinis.

  Det senare är centralt, eftersom det är i genomet – vår arvsmassa – som avgör kroppens cellbyggande. Det svenska forskarlaget hoppas nu att resultaten ska sporra till vidare forskning om just det.

  Magnus Gisslén är professor i infektionssjukdomar vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Han har sett studien, och manar till försiktighet vid tolkning av dess resultat.

  – Studier på celler i odlingsplattor är väldigt långt ifrån hur det ser ut i kroppen. Det saknar inte relevans, men resultatet måste tolkas med mycket stor försiktighet. Steget från cellförsök är väldigt långt från så kallade ”in vivo”-försök i människan. Det går inte rakt av att extrapolera resultaten till en klinisk verklighet. Men det betyder förstås inte att resultaten är felaktiga, men att mycket mer studier behöver göras innan man kan säga att resultaten har någon bäring.

  Att mycket mer studier behövs framhåller också forskarna. Som dels påpekar att deras rapport inte innebär en avrådan från att vaccinera sig, eller ens är grund till oro för vad vaccinets konsekvenser.

  – Det behövs mer forskning för att veta säkert vad som sker och om det eventuellt skulle kunna orsaka förändringar i genomet. Ett nästa steg blir studier i människa för att få mer underlag och data som kan reda ut frågetecknen, säger Yang de Marinis.

 183. Båda politiker och hälsomyndigheter lovade att vaccinet stoppade smittan. Har det visat sig stämma? NEJ

  Både politiker och hälsomyndigheter lovade att en dos skulle hindra oss från att bli sjuka. Har det stämt? NEJ

  Sedan lovade hälsomyndigheterna att en 2:a och 3:e och 4:e dos skulle hindra oss från att bli sjuka. Har det stämt? NEJ

  Har vaccinet mot Covid-19 stoppat smittan? NEJ

  Har vaccinet mot Covid-19 hindrat oss från att dö? NEJ

  Är PCR-testet pålitligt? NEJ

  Har munskyddet stoppat spridningen av smittan? NEJ

  Även sk vaccinet mot Covid-19 ett vaccin? NEJ, Det har inte blivit godkänt som vaccin eftersom alla Läkemedelsbolagen hoppade över testperioden på 3-4år.

  Har FHM baserat sin hälsopolitik på flera studier om Covid-19 och dess vacciner? NEJ, Iga oberoende studier togs med i beslutet att påbörja vaccineringen. Studiet som FHM baserade hela sin hälsopolitik är ett litet studie som PFIZER betalat för.

  99,9% av alla som insjuknar I Covid-19 klarar av det utan att hamna på sjukhuset.
  Kan man kalla det för en väldigt farlig sjukdom? NEJ

  Av den höga siffran döda I Covid-19 har det visat sig att 80% har dött av andra orsaker, inte bara i Sverige utan i resten av världen.

  Varför har man i en Demokrati som Sverige inte gett utrymme till den sidan som inte håller med om den “officiella bilden” av Pandemin och vaccinationen?

  Många läkare, specialister, forskare som har en annan åsikt än “den oficiella” trakasseras, hotas, blir av med sina jobb och helt censureras i alla sociala medier. Vad är det man döljer? Ett mynt har 2 sidor, men när det handlar om Covid-19 och vaccinerna så har myntet enbart en sida.

  Varför har det aldrig förekommit debatter i tvn där de olika sidorna lägger fram sin fakta? Varför sådan mörkläggning, diskriminering, hot mot de som inte delar “flockets åsikter??

  Varje dag vittnar tusentals människor om de allvarliga skador av vaccinerna, även många dödsfall, direkt kollade till vaccinerna.

  Du pratar om ansvar! Jag håller med! Ansvar från massmedian, politiker, Läkemedelsbolagen, hälsomyndigheter, sjukvårdspersonal, journalister som du som blivit köpta av storkapitalet. Vem tar ansvar för de miljontals människor runt om i världen som blivit skadade eller dött av Vaccinet mot Covid-19?
  Ska du göra det?

  Under 2 år har jag läst hundratals artiklar från världsberömda läkare, har kollat på hundratals videon och konferenser om den andra sidan av pandemin och vaccinationen

  Jag har läst medicinska tidskrifter och läst alla dessa vittnesmål som går i helt motsatt riktning än :den officiella” versionen.

  Covid-19-vaccinet ensamt har mer farliga och dödliga biverkningar än resten av alla andra vaccinet på marknaden någonsin.

  VAKNA UPP!!!

  Läkemedelsbolagen har aldrig någonsin gjort så stora vinster på en sjukdom som inte är farligare än influensan.

 184. Har ni sett utfrågningen med Pfizer i EU-parlamenter? Testade man verkligen vaccinet fullt ut innan släpp? Nää, man gjorde ju inte det. Det Amerikanska flygvapnet har så pass många dödsfall och sjuka att man inte kan bedriva verksamhet fullt ut. Tänka sig att foliehattar och egenutnämnda vaccinexperter fick rätt även denna gång.

 185. Ta en titt i spegeln på dig själv, å du duktiga får som följer flocken var den än går. “Sudden death in young people” har aldrig varit vanligare än efter vi började vaccinera mot covid. Men varför skulle du bry dig om det? Det enda du bryr dig om är att folk gör som du tycker till vilket pris som helst, precis som resterande av dagens radikalfolk som ska visa sig duktiga för sina överordnade. Sitt du där med din shot i armen, men ge fan i att försöka få andra att ta skitet. Både jag och mitt barn har haft två omgångar covid och det var inte värre än en förkylning. Troligtvis då vi lever väldigt hälsosamt för övrigt. Men en hälsosam livsstil är det ingen som pratar om, ta sprutan och se glad ut istället! En potentiellt dödlig quickfix!

 186. Är så otroligt glad att jag skippade det där hittepå vaccinet. Haft corona 3 ggr. 3dje gången så va det inte värre än hösnuva.

  2 bekanta som tog vaccinet har fortfarande ingen smak eller lukt och mår till följd av detta otroligt dåligt psykist. Båda har dessutom fått covid igen efter 3dje dosen koksalt med kemikalier

  Ni kan ju gissa vilka som gick och sa åt alla att ta vaccinet och nu går och skämms & känner sig som idioter istället..

 187. LOL ofta man har “moraliskt ansvar” jävla kollektivist.
  Vad jag stoppar i mig är min ensak.
  Sluta vara ett tool åt Big Pharma

  #LEGALIZECANNABIS

 188. Är dra åt helvete tydligt nog, jag äter inte ens mediciner och är aldrig sjuk heller! Andra människor är inte mitt ansvar!

 189. Oavsett vad man har för åsikt gällande dessa vaccin för covid-19, så är det mycket märkligt att en fullsatt läkarkonferens mitt i Sveriges huvudstad den 21-22 januari 2023 som handlar om covidvaccinet totalt ignoreras av hela den svenska mediala eliten.

  Samtliga tv-kanaler, radiokanaler och tidningar ignorerade samfällt denna läkarkonferens.
  Då blev åtminstone jag nyfiken och undrade varför, vad är egentligen agendan ? Är det inte journalisternas uppgift att granska makthavarna eller har journalisterna blivit makthavarnas megafon istället ?

  Det var inga foliehattar precis som var inbjudna till denna läkarkonferens i Stockholm den 21-22 januari 2023, utan det var välkända forskare, virologer, smittskyddsläkare etc från hela världen som har ägnat hela sin karriär åt att hjälpa människor.

  Inte en enda svensk journalist kände att yrkesstoltheten kallade den 21-22 januari 2023, skamligt och pinsamt för dem.

 190. Min mor va fullvaccinerad med 5 doser. Läs vad hälsomyndigheterna skriver om skyddet då.. Sån jåvla rappakalja! Min mor dog strax innan julafton, inte av nån följdsjukdom utav coronan utan av viruset i sig själv.
  5 doser till vilken nytta då??? Dom hjälpte inte ett skit så så mycket kan man lita på staten folkhälsomyndigheterna, Tegnell o alla andra som påstår att vaccinet är väl beprövat och hindrar döden att knacka på!!

 191. Jo, det är så att vi nu har ett större behov av att utbilda oss själva i ämnen vi inte vet någonting om. De som trycker ner andra med sin titel trots att de är imbeciller är många. Det sker främst inom klimat och specifikt covid-19. Religion har alltid varit med i bilden, nu är det politik som gäller! Det är nästan som man vaknat upp i the Matrix och ser hur agendor skapas och multipliceras till ett nät av lögner och fårvallning.

  Tips och lärdom; Det är mass-psykosen som är under utveckling. Det finns de som vill styra andra med hjälp av rädslor. Ibland är verktygen rätt, ibland är de fel. Men dessa “experter” som ploppar upp likt Ingrid och pushar för något de inte vet med fula tilltag. De borde sättas under vakt och avskiljas från den övriga mänskligheten som inte vill bli styrda av andra och inte faller i psykos. Jag tror nog att klimatet kommer gå om religion som detta “verktyg”, om så inte redan skett. Covid-19 är inte ens i närheten, men dock ändå med på listan. WEF driver agendan!

 192. Den här artikeln åldrade inte med värdighet nu när vi har “facit” eller facit har vi inte än men vi vet att detta är världens största scam med många miljoner döda.
  Något vi bör ta lärdom av är att hela läkevetenskapen inte har en aning om vad de snackar om! Utbildade och hjärntvättade av läkemedelsbolag.

 193. Det är mycket som är fel i vårt samhälle. De senaste årens lögner, manipulation och utpressning när det gäller den påstådda coronasmittan och de skadliga så kallade vaccinerna har verkligen ställt saker på sin spets. Fler och fler börjar nu öppna ögonen och se vilka som egentligen styr vårt samhälle. En korrupt allians av banker, storföretag och regeringar håller varandra om ryggen och ljuger för oss om precis allt. Naturmediciner är förbjudna medans kemiska piller och sprutor som i själva verket gör oss sjuka pushas av läkare för minsta hälsoproblem. Stolt vaccinmotståndare här! SWEDENFREE.COM

 194. Vad händer i Sverige efter svininfluensan vaccin hundra tusentals människor fick narcolepsy! Vad händer med alla skador med den nya korona Vaccin. Kolla upp på internet länder som hade inga down sindrom tills de inte började med vacciner. Allt finns på papper om ni har ögon och hjärta att våga acceptera sanning!
  Antivaxare ni ska veta att ni är ljuset som lyser och hoppet för mänskligheten!!! De andra är samma kvalitet av människor som följde Hitler och nu säger vi gjorde det som alla andra gjorde. Att säga nej och att tänka själv är inte lätt men nu efter senaste plandemi man ser vet hade rätt och vem hade fel. Sheep mobbare!

 195. Jag tog mitt ansvar och tog inga covid vacciner och har varit frisk hela tiden medans folk som tagit detta vaccin har haft corona flera gånger och några har långtidscovid

  • Det skulle vara intressant att få statistik om det är ovaccinerade eller vaccinerade (även dem fått bara en spruta) som drabbas av långtidscovid

  • Samma för mig! Har heller aldrig varit vaccinerad för något i vuxen ålder och har inte varit sjuk mer än någon mildare förkylning och det väldigt sällan!

 196. Vad som förbryllar mig mest med Coronavaccin och den sk pandemin är hur människor beteet sig mot varandra som inte har samma uppfattning och åsikter om saker berörande detta.

  Om nu vaccinet är verksamma och effektiva och man väljer att ta det, varför då vara rädda för de ovaccinerade?
  Vad kan de göra för skada på redan vaccinerade?

  Om jag skall resa till ett land där det finns sjukdommar, kan jag välja att vaccinera mig med de rekommenderade sprutorna och sedan åker man väl dit på semester.
  Vad jag inte gör är att vaccinera mig med de rekommenderade sprutorna och sedan är så rädd att jag inte åker och väljer att stanna hemma pga risken att bli smittad.

  Så varför tänka så på hemmaplan?
  Att gå och vaccinera sig mot covid19 och följa upp det med 4 boosterdoser och sedan gå och vara rädd för ovaccinerade?

  Det tyder ju på att man inte tror på vaccinets effektivitet eller att man lever i skräck pga propaganda.

  Vi har val här i Sverige som big pharma verkat för att ta ifrån oss vad gäller frihet att välja vård.

  De har även försökt tysta forskare och läkare som sett igenom dessa planer och stått upp för våra rättigheter.
  Dessa har testats med att de upprättat deras policy om vad som får sägas och inte i det offentliga rummet och på internet.
  Ponera att du är forskare /läkare som vill säga sanningen till allmänheten.
  Tänk då på vad som står på spel för din del så varför komma med osanning och konspirationsteorier i det läget när detta kan kollas upp lätt.
  Ändå går dessa personer ut och säger det.
  Hur blir de bemötta?
  Med smutskastning istället för öppen debatt där sanningen tas upp så att alla människor får en insyn och förståelse i vad som sker, så de själva kan ta ett beslut.

  Smutskastning är ett tecken på lögnarens försvar att freda sig mot sanningen.

  Om det nu är så att de sk antivaxxarna har fel varför då bemöta dem med smutskastning och förnedring.
  Varför inte ta vara på tillfället att ta debatten och visa vad som är sant och inte på ett bra sätt.

  Om nu någon undrar hur människor i Tyskland på 30-talet kunde gå från en demokrati till en faciststat där folk pekade ut varandra och såg på när folk sattes på tåg till läger så vet ni idag hur det var möjligt, vi mot dom Propaganda.

 197. Den här texten är riktad till dig Ingrid Helander och andra som sprider myter och lögner om dessa covidvaccin. Tyvärr är ni många, och högljudda och ihärdiga – inte minst i sociala medier. Och potentiellt livsfarliga.
  Men nu är det dags att du, kära Ingrid Helander svarar på hur du tänker ta ditt ansvar för “dina” vaccinlögner som fått fäste och spridits vitt och brett. Har du inget svar, eller är för fast i ditt eget identitetsbyggande som vaccinförespråkare , behöver du inte svara. Utan behåll då dina villfarelser för dig själv och förstör inte mer för oss som med “egen kapacitet att tänka/se” och som tagit reda på ren fakta och äkta vetenskap. Att se sina nära och kära dö eller bli svårt sjuka i samband med att dom tagit detta rävgift gjorde det lätt att se sambandet och själv avstå sådan risk. Covid var faktiskt för mig (svårt multisjuk) en “walk in the park”. Och jag är tacksam för att min intuition sa åt mig att avstå giftet.
  Så hur känns det att dina ord fått så fatala konsekvenser? Att du har så många människors död och sjukdom på ditt samvete?
  Kan du verkligen sova gott om natten?
  Skämmes ta mig fan!!

 198. Ta ansvar för denna artikel. Ta ansvar för alla biverkningar detta medicinska experiment har orsakat oss. Ta ansvar nu! Usel skrämsel artikel. Likaså alla inkompetenta och usla människor som är rädda att förlora sina jobb och sin sociala status.

 199. Liberal democracies, from the United States to Cananda to Italy to Australia, implemented some of the most draconian measures against ordinary citizens who chose not to get vaccinated. Some of these people were themselves healthcare workers who had developed natural immunity. Many in New York State alone LOST THEIR LIVELIHOODS based on arbitrary measures by politicians who had jumped to conclusions about the virus.
  The foolishness of anti-vaxxers is eclipsed by the mendacity of the unholy alliance of lawmakers and the pharmaceutical industry–which purports to be the bastion of Science, but is an industry, with the same profit interests and problems of corruption as any other.
  The purveyors of lies have been figures like Anthony Fauci, whose decrees changed direction wildly during the course of the pandemic. Which, incidentally, is largely agreed to be endemic. Among scientists unaffiliated with the industry, that is…

 200. Jag har fått tre doser. Jag har haft corona 3 gånger. Verkningslöst och dessutom farligt. Kommer inte ta fler. Vet flera som fått akuta hjärtproblem efter covidvaccin. En var fullt frisk och dog mindre än 24h efter vaccination. Hjärtproblem är dessutom en KÄND biverkning av vaccinet. Läs på.

 201. Behöver du ett bekvämt lån som du är nöjd med? Vi erbjuder ett prisvärt lån till 3,09 % ränta tillgängligt för lokala och internationella låntagare. Vi är certifierade, pålitliga, pålitliga, effektiva, snabba och dynamiska och samarbetar, vi ger långfristiga lån för maximalt två till femtio år. Vi erbjuder: *Personligt lån * Studentlån * Företagslån * Konsolideringslån * Kombinationslån * Hem Enhancement * Billån * Många fler. Vid intresse kontakta oss på: mitchellstevenfinance@gmail.com

 202. Jag dör hellre i en revolver strid än av covid “vaccin”, problemet här är dock att Globalisterna inte tänker låta oss välja mellan vaccin och pistol kula, därför har vi inget annat val än att gå samman för att kollektivt försvara oss mot globalisterna, ( vilket faktiskt är en process som redan har inletts av Ryssland, Nato är globalisternas armé, tro inget annat, men även om vi blir med i Nato så kan vi ändå skada Nato inifrån)

 203. Ingrid Helander! Redan när du första gången talade dig varm för mRNA-preparaten, fanns klara vetenskapliga belägg för det fundamentala felet som låg i att släppa loss någon miljardtal molekyler i blodomloppet med allt av biverkningar och död som detta skulle komma att medföra.

  Redan år 2020 påpekade den kände tyske professorn Sucharit Bhakdi vad som skulle komma att hända åren efter att ett sådant s.k. “vaccin” börjat användas. Han har nyligen sammanfattat bakgrunden till det som nu utvecklats till den värsta medicinska katastrofen i modern tid. Enligt honom tvingar mRNA-preparatet immunförsvarets att attackera de celler som producerar virusproteinerna och att detta orsakar omfattande och ihållande skador på vävnader och blodkärl.

  Det är inte fråga om bara Covid-19-vaccinets skadeverkan, utan innefattar varje nytt mRNA-vaccin som för varje injektion kommer att förvärra dessa mardrömsscenarier. Dessutom kan man räkna med att kontaminering av plasmid-DNA-vaccinets komponenter regelmässigt medför långvarig autoimmun attack på alla typer av kroppens celler. Skälet är att det saknas effektiva metoder till att hindra plasmid-DNA att under tillverkningen av mRNA-preparatet förorena fettdroppen som innehåller den molekylära huvudkomponenten. Genom den oändliga flora av allvarliga sjukdomar som därigenom uppstår (ofta samtidigt) kommer människans livslängd att drastiskt sänkas. Bhakdis uppmaning avslutas med att:
  Alla människor över hela världen
  måste resa sig omedelbart och
  stoppa alla RNA-injektioner!

  Känner du – Ingrid Helander – mot denna bakgrund något ansvar för att ha vilselett människor? Vilken typ av kompensation har du tänker dig att samhället skall ge de miljontals familjer vilkas medlemmar i onödan fått sätta liver till eller lider av allvarliga biverkningar ? Frågan är om du själv känner det ha lönat sig att racka ner på alla antivxxare som hade rätt och du i alla avseenden fel?

 204. Som tillägg kan tas LMV:s sätt att utan begränsning (öppna data) fortsätta göra reklam typ:
  – Ny variant av omikron kan öka covidspridningen
  – Höstens vacciner biter på nya covidvarianter som Eris
  – Ny studie: Det är bättre att ge vaccin i samma arm
  – Hoppas att fler ska ta vaccin mot covid-19 i höst

  som innebär fortsatt vidarespridning/rekommendation till människor, som saknar förmåga att själva inse en fortsatt användning av genbaserade preparat typ mRNA medföra livsfarliga risker för dödsfall eller allvarliga biverkningar, som i sig är livstidsförkortande.

  De hittills 5,6 miljarder människor som fått mRNA-injektioner har med största sannolikhet stått för större delen av de dödsfall som resulterat i nuvarande överdödlighet, som fortfarande i många länder ligger på nivåer runt 10-15 procent över de tidigare åren (före 2021). Dock inte i Sverige, som undvek många av misstagen som skedde i andra länder. Hittills har överdödligheten inneburit ca. 30 miljoner avlidna. Bl.a. har försäkringsbolagen i många länder konstaterar dödligheten efter “vaccinerings”-kampanjen drastiskt öka för unga människor (15 – 40 års ålder – ofta idrottsmän som drabbats av hjärtinflammation).

  Det som bl.a. talar för mRNA-preparaten som huvudsaklig orsak till överdödligheten är att sådan inte observerats i länder med låg eller ingen frekvens injektioner. I vissa av dessa länder har t.o.m. underdödlighet rapporterats. Vid årsskiftet 2022-2023 uppmättes i Tyskland en överdödlighet på 44 procent. Siffror som inte upplevts sedan 1800-talet med den då stora barnadödligheten.

  LMV är medskyldig till att människor tror mRNA-preparaten vara ofarliga, trots att de ensamma skapat lika många biverkningar som infuensavaccinerna under tre decenniers tid tillsammans. Dessutom att i storleksordningen 21 procent högre andel biverkningar kunde observeras, månad för månad år 2021 (när mRNA-preparaten började användes) än motsvarande biverkningar under något av åren 2017-2020 då konventionell influensavaccinering skedde. Dessa data är välkända så jag belastar inte inlägget med motsvarande referenser.

 205. Ibland önskar man ju faktiskt att man redan var död så man slapp hela de här skiten. Jag kommer ihåg den tiden före internet, då levde vi mer under regler som “SKÖT DIG SJÄLV, SKIT I ANDRA”
  Det är väl upp till var och en vad de vill, vaccinera sig eller inte. Själv så håller jag det här för mig själv om jag är vaccinerad eller inte för det blir sånt jävla liv på folk som ev tycker jag gjort fel. Sköt er själva för fan. Sopa framför egen dörr först.

  “Du skal ikke plage andre, du skal være grei å snill, i øvrig kan du gjøre vad du vil”

  Lev lite mer efter det istället.

  • Instämmer i allt till 100% , om det tänket funnits i hela världen kanske vi alla haft ett paradis på jorden …. Nu byggs bara allt upp i ett mörker innan det eviga slutet.Men jag tror på ljuset i mörkret och den större härskaren. Det kommer men när är frågan ? Din egen tro är större än ditt allt.

 206. Och nu har det visat sig att mRNA “vaccinen” visst innehåller DNA. Det är ett ganska stort antal små bitar av dubbelsträngade DNA-fragment härledda från vektorn som används för att skala upp produktionen av mRNA:t. Så istället för att avlägsna dessa valde Pfizer och Moderna att fragmentera DNA:t. Men se det gick art pussla ihop. Nu finns alltså dessa fragment i vaccinerade människors celler. Bra eller dåligt?

 207. Mrna vaccin har genom historien alltid slutat i kattastrof ,,,,varför kan inte vissa förstå och ta lärdom av detta ? Det så kallade vaccinet är ett biovapen för att depopularisera världens befolkning. Det klarar inte en enda av kochs postulater därför är det en patogen och skall förbjudas omedelbart och dom som förespråkar det skall åtalas

 208. Oj jösses hur mycket fick du betalt för skriva detta?

  Försöker censurera mina första reaktioner på denna inkompetenta artikel.

  De tur man gått fin utbildning utomlands där man fick uppmaning av skolan tänk kritisk leta upp fakta ta bakgrunds fakta mm.

  Kommer då från bland annat läkarfamilj ( riktiga läkare) som i bekantskap kretsen skulle aldrig ge barn vaccin. (Vi pratar barn vacciner ) Läkare som gett och sett vad som kan hända barn vägrar ge barn något vaccin efter sånt.

  Covid SARS-CoV-2 och deras mutationer går då inte skapa ett vaccin.

  Tänker inte sitta skriva en avhandling om det här.

  Ni som vill läsa om läkemedel industrin kan gå kolla läkemedels domar mot läkemedel företag i usa.

  Har fördumning i Sverige gått så långt i till och med universitets utbildad sitter skriver sånt här skit då har det gått långt.

 209. Haha ja flockimunitet kan man få naturlig väg och vi hade redan flockimunitet innan vaccineringen starta i Sverige.
  Sedan att ens kalla MRNA för vaccin är helt sjukt då MRNA bygger på helt annan teknik.
  Att vaccinera sig mot ett biovapen utvecklat av psykopater när det finns fungerande mediciner är något påhitt av just psykopater.
  Läkemedelsbolag som löpande betalar miljonbelopp i böter för fusk med studier borde genast lägga ner sin verksamhet.
  Pfizer har tagit flera världsrekord i högsta böter. De som sitter i soffan utan att motionera och trycker i sig mediciner är de stora foliehattarna. När ett riktigt virus kommer så blir de tufft för dem som nu har ett svagt immunförsvar.

 210. Vi är specialiserade på finansiella tjänster
  Nedan kvarstår våra erbjudanden:

  BRYAN CROWNS SERVICE LÅNEFÖRETAG Erbjuder:
  A. 2 % och 3 % globalt privat kontantlån och projektfinansiering.
  B. Världsomspännande handel med kryptovalutor.
  C. Finansiella bankinstrument såsom Bank Guarantee (BG) och Medium Terms Notes (MTN) på både något erfaren Lease och Fresh Cut (FC) basis.
  D. Lediga världsomspännande mandat-/konsulttjänster som ska placeras på en 3% provision för varje affär som initieras och avslutas.

  Intresserade sökande av finansiella tjänster bör kontakta oss för våra bilagor / låneansökningsformulär. Erbjudandet är öppet för både certifierade och icke certifierade sökande

  vi är här för att möta dina ekonomiska behov

  Med vänlig hälsning,
  Alan Scott,
  Senior finanskonsult.
  BRYAN CROWNS SERVICE LÅNEFÖRETAG
  bryancrownserviceloan@gmail.com
  Endast whatsapp: +1(870) 264 2247

 211. 50% av alla som har utvecklat Myocarditis (Inflammation i hjärtmuskeln) från kommer tyvärr att avlida inom 5 år. Det är medicinskt faktum.
  Majoriteten av alla som tog Covid-19 vaccinet, och alla sk booster-shots, har nu tyvärr sk micro-clotting och myocarditis. Personen har oftast inga symptom alls. Allt som behövs är stress, fysisk aktivitet, och adrenalinet gör resten. Dessa personer som har micro blodproppar, pga det syntetiska spikproteinet som tillverkas nonstop, och myocarditis, kommer tyvärr att avlida inom 3-5 år. Det är tiden det tar innan hjärtat och kroppen ger upp.
  Detta är faktiskt vad majoriteten av genuina läkare, som inte är rädda att tala sanning, ser hos sina vaccinerade patienter runt om i världen.
  Ni får se hur det kommer att bli en hemsk och extrem massdöd globalt, som kommer att skaka om folk och skada samhället globalt.
  Du kan kalla det bibliskt om du vill, men det blir tufft om du inte har ett starkt psyke.

 212. Varför ska jag lyssna på dig? Du kan ju inte ens hålla isär olika typer av vaccin.

  Tycker du kan ställa dig själv framför spegeln och behålla DINA villfarelser för sig själv. För du är minst lika farlig som en inbiten vaccinationsmotståndare!

 213. Hej Ingela. Din människosyn lyser igenom detta tråkiga inlägg. Blev rent av chockad och ledsen över hur du formulerat dig.

  Man förflyttas snabbt till Hitlers tid och dåvarande människosyn. Allt är “jufarnas fel” , “de får skylla sig själva om de dör” . Vidrigt.

  Tänk på alla de äldre på ålderdomshemmen som fick höga doser morfin istället för syrgas när de fick en covid-infektion, för att sedan få somna in helt utan närvaro av nära och kära. Tänk om de fått syrgas och rätt behandling istället för att bevandlas med palliativ vård?

  Jag känner till ett litet barn som drabbades av 300 inre blödningar av ett “vanligt beprövat” barnvaccin. Varje gång hon blev sjuk så hade hon sedan 30 % chans att överleva då hennes blod helt förlorade möjligheten att levras. Hon var helt frisk innan vaccinet. Alla läkare var helt överens om att det var vaccinet som skadat henne men läkemedelsbolaget Vägrade ta ansvar. Så mycket var ett litet barns liv värt när det väl kom till kritan.
  Det har stått om detta barn i tidningar och hon är tyvärr inte ensam om att ha tagit så stor skada av ett s.k. Beprövat vaccin.

  Är det dessa föräldrar och barn som du menar ska “skylla sig själva”? Ska de kanske fortsätta sätta sprutan i sin redan dödssjuka dotter? Så att du inte ska döma ut dem som människor? Antivaxxers…

  Tänk, att de vaccin du menar att man är en sämre människa om man “inte vill ta” är ett vaccin som inte ens räknas som beprövat och med helt nya beståndsdelar som påverkar vårt Dna på ett helt annat sätt, dessutom.

  Jag som har en kronisk medfödd sjukdom som påverkar All bindväv, vågar inte riskera att ta detta vaccin. Jag reagerar mycket starkare och längre på medicinering och ibland tar inte ens bedövning på mig pga min bindvävsproblematik.

  Jag lever med svår migrän, trötthet och krämpor i muskler och leder, hormonella störningar samt eksem.

  Du menar på allvar att jag är en sämre människa som inte vågar utsätta mig för en icke beprövad substans som kan äventyra min hälsa än mer än själva covid. (Jag har haft covid 3 gånger med nästan ett års mellanrum)

  Minns du svininfluensaskandalen? Jag var en av dem som inte vaccinerade mina barn då jag tog in information från andra länders hälsoministrar. Min son hade en ovanlig reaktion på en av sina tidigare vaccinationer och läkaren sa att han var känslig för en av beståndsdelarna i vaccinet. Han har tyvärr också ärvt min sjukdom som han senare fick diagnos på.

  Menar du att jag är en dålig människa som tog ett väl avvägt beslut om att inte vaccinera min son som dessutom led av födoämnesallergier, svår urticaria, ehler danlos, Adhd samt Autism?

  En antivaxxer alltså… en riktigt hemsk människa, nästan utan rätt att leva enligt din trånga människosyn.

  Blir både upprörd och ledsen över ditt inlägg och oroad över att det ens fick lov att publiceras. Hur kan LmV tillåta?

  Vi vet att vaccinet du verkar mena är svaret på allt, inte ens skyddar mot att smitta andra.

  Om det är så att man dessutom får mildare symptom på sjukdomen “av vaccin” men ändå fortsätter att smitta andra lika mycket så torde det vara minst lika illa att vaccinera sig. Så kan man också vända på det, eller?

  Jag tänker att det är upp till var och en om de vill vaccinera sig och ingen ska bli kränkt och släpad i smutsen likt nazitiden pga ett väldigt personligt beslut.

  Min mamma vaccinerade sig och fick bl.a. direkt mycket svåra problem med psoriasis i hela hårbotten.

  Ett flertal äldre i min nära krets fick för första gången svåra svårläkta bensår bara inom en vecka efter vaccineringen.

  Det visade sig att många med autoimmuna sjukdomar fick förvärrade tillstånd.

  Kära Ingela, jag utgår från att du tagit alla dina sju sprutor nu så att du slipper känna dig lika dålig som du så ihärdigt försöker få andra medmänniskor att känna sig. Och får du hjärtproblem, hjärnblödningar eller andra skador orsakade av vaccinet så kommer vi andra medmänniskor Inte att hävda att “du får skylla dig själv”.

  Det vore inte mänskligt.

  Ta hand om dig Ingela!

  Med vänliga hälsningar

  Maria

  • Oerhört stark berättelse, Jag är stark i din berättelse, Tackar dig enormt för din rena sanning i detta , Jag om nån ligger i samma bad s.a.s . Vi måste få stopp på detta nu. Big pharma ska ner på jorden nu…..

 214. En genomläsning av inlägg i slutet av raden inlägg visar märkligt nog att det fortfarande finns många som hävdar mRNA-preparaten vara nödvändiga att låta sig injiceras med. Detta trots den nu befintliga datamängden som otvetydigt visar att mRNA-experimentet varit helt misslyckat och att biverkningar och dödsfall redan för år 2021-22 visade sig överträffa mer an 30 års sammanlagda biverkningar efter användning av konventionella influensavacciner. I Australien har man öppet visat att efter andra mRNA-sprutan antalet dödsfall fördubblas för varje ny injektion. Den omständigheten att politikerna i flertalet länder avstår från att initiera analyser, som kunde förklara den stora överdödligheten som nu observeras, visar att de av olika skäl är livrädda för resultaten. Eftersom överdödligheten visar sig vara närmast proportionell mot frekvensen mRNA-injektioner i ett land, förefaller sannolikt att ett samband kunde finnas.

 215. Jag började jobba på sjukhuset när corona började och jag jobbade med covid testerna. När vi blev erbjudna så tog nästan alla på min avdelning vaccinet och helt plötsligt va dom sjuka, några i 2-3 dagar, några i 1-2 veckor, plus dom kände ingen smak eller lukt och vissa fick corona igen. Men jag som absolut inte gillar sprutor valde att vänta. När jag såg alla blir sjuka och får jobbiga biverkningar så valde jag att inte ta den alls och gissa vad, jag har inte haft corona en enda gång fast jag jobbade med det. Min låtsas pappa fick hjärtproblem efter vaccinet och går nu på medicin och fick starta om sitt hjärta. Helt sjukt..

 216. 2019 i Maj läste jag en förrapport att vaccinet var klart ,för denna kommande pandemi? En pandemi är väl egentligen nått som gör att folk dör i drivor överallt? Eller? Om jag fattar allt rätt, Varför kallas en vanlig Höstinfluensa en pandemi? Jag frågade min lokala företagshälsovård om varför detta uppstår helt plötsligt. Jag frågade först. Varför finns inte höstinfluensa längre ,,vart tog det vägen? Inget riktigt svar. Nr 2 Jag har aldrig tagit några vaccin för höstinfluensa och ändå frisk? Nr 3 Är ni beordnade att göra detta enligt protokoll? Luddigt svar igen. Nr 4 . (annan handläggare) Nu vill jag veta ert ansvar för allt lidande som redan pågår inom dessa sprutor. ? Vars ifrån är det sagt att alla ska vaccineras? Fick inga riktiga svar här heller efter alla dessa turer . Detta är ett hot mot vårt resande i världen och vad vi gör annars . Dom vet allt , och det är exact det vi måste stoppa nu genast.

 217. Så kallade “vacciner” är en styggelse och har använts för att sprida död, lidande och förtryck i flera hundra år, sedan sagan om mjölkerskorna diktades. Det är hoppfullt att se kommentarsfälten idag, människor vaknar i allt större omfattning och lögnfabrikerna dit LMV hör blir alltmer patetiska i sin propaganda. Hela den förgiftningsbaserade “vården” är döende, men det är tragiskt att se dess genomindoktrinerade personal och nyttiga idioter inom dess institutioner blint upprepa inlärda mantran och försvara denna sjuka maskin, denna industri av ohälsa och död.

  Fri vård är vård fri från licenser, piller, injektioner och skattefinansiering. Fri vård är den vård som medborgarna var och en väljer att efterfråga och finansiera, dvs vård som tjänar människors välmående, som bejakar den mänskliga kroppens fantastiska förmåga till hälsa och till självläkning, vård som inte förgriper sig på människan.

 218. Går inte att diskutera med robotar. Jag tänker aldrig bli ett test objekt med vaccinet. Och varför stängs Facebook sidor ned. Då dom skriver negativt om vaccinet. Bekanta som har tagit det har antingen dött eller tappat minnet. Och glömmer saker. Aldrig vart med om sådan hets kampanj mot oss som inte vill ta. Och att sidor stängs ned. Om det är negativt angående detta. ? Håller hell världen på att bli som Sovjetunionen eller Nazityskland? James Heatfield är en hjälte som inte tog det.

 219. Senaste nyheten om biovapnet är att nya mutationen JN 1 sätter oss på pottan. Nu är förstås vaccinerade och även vi ovaccinerade på samma ruta 1 igen. För oss ovaccinerade gäller det att vara starka och på alla vis stå emot. Har yxan vid ytterdörren kvar från våren 2020 då det hotades här med tvångsvaccinering. De vaccinerade får ju vara glada att ett nytt vaccin kommer med boosters som WHO med Gates kommer att tvinga jävlarna att ta om de vill eller ej.

 220. Om någon ännu inte börjat ta D vitamin, ska ni börja ta omedelbart. Då vi har virus mutationen JN1 här behöver vi den hjälp som finns för att höja immunförsvaret. De som låtit sig luras att ta vaccin med boosters är ju totalt utan immunförsvar. Vi ovaccinerade är nu i ett betydligt bättre läge, men ta er dagliga dos D vitamin. Man klarar sig utan D vitamin om man är nakensolbadare och bor i Afrika.

  • Så här sent i bloggen, när det tydligt har visats, att förespråkarna för det s.k. “vaccinet” haft diametralt fel, förefaller ditt inlägg tyda på fortsatt tilltro till mRNA-preparatets fördelar. Det innebär att det högsta antalet avlidna eller svårt drabbade av farliga biverkningar som någonsin uppmätts efter en antivirusinjektion, gått dig förbi. Frågan blir då vilka som uppvisar en “läskig människosyn”?

 221. Om någon nu inbillar sig att de progithungrande läkemedelsbolagen presenterar något gott för mänskligheten så ta ta dessa vaccin.
  Jag gör det icke då jag tror på Jesus Kristus, vår Herre och Gud.
  Gör du?

 222. Hahah jag sitter läser o läser . Är det bara jag som märkt av swn sak😅

  För vaxx : kommer med påhopp för de mesta och kallar det vidrigt osv.

  Medans vi antivaxx : kommer med fakta

  Och måste påpeka för ni verkar bakom flötet lite , antivaxx blod är den mest eftertraktade för att kunna hjälpa andra människor .

  Kan va för ni som tagit vaxx har valt att förorena ert blod . Vi antivaxx lyssnar där läkare med nobelpriset osv säger rakt ut att man inte ska ha sex om du inte vaccinerat dig med dem som har vaccinerat sig. Och Mina småsynta vänner detta är ingen myt bara att kolla upp det .

  Och till Helen sitt inte skriv artiklar, låter folk kommentera men så fort du inte har ngt att komma med mer så väljer du avsluta konversationen. Väldigt moget måste jag säg

 223. Läser här i spalten att det finns mänskor ännu som inte förstår sitt eget bästa och börjar tänka lite själv. Mediciner och vacciner ska man försöka hålla sig ifrån så långt det går. Morsan klarade hela livet till 99,5 på en vaccinspruta och blodtrycks medicin fick hon i 90 års åldern så idag kan de ge fler vaccinsprutor på samma dag. Själv har jag inte tagit någon vaccin eller medicin på de senaste 15 åren och ännu inte ens förkyld, till och med våra grannar har haft covid fast de är vaccinerade. Men inte jag och frun fast hon arbetat i kontorslandskap med över 30 personer i ett rum. Finns nu en bra bok om man vill börja tänka själv och inte låta idioter tvinga all skit på en och dessutom få betala dyrt med förstörd hälsa och bli vaccinberoende. Boken är skriven av Robert F: Kennedy Jr. The Real Anthony Fauci, Bill Gates, Big Pharma and the Global War on Democracy and Public Health.

 224. 24 feb 2020 skrev du Ingrid Helander:

  Antivaxxare, är du beredd att ta ditt moraliska ansvar?

  Du som chefredaktör skriver i bloggens inledning:

  “Här bloggar vi på redaktionen om saker och ting som rör sig i våra huvuden och i vår omvärld. Den här texten är riktad till dig som sprider myter och lögner om vaccin. Egentligen är ni inte så många, men desto mer högljudda och ihärdiga – inte minst i sociala medier. Och potentiellt livsfarliga”.

  Trots att redan vid tidpunkten för bloggens start, rader av vetenskaplig information fanns, som visade det olämpliga och farliga i att inleda en massvaccination mitt i en s.k. pandemi, kunde du tillåta dig att uttrycka dig som ovan. Den omständigheten att rader av påpekanden redan i bloggen visat att du i allt väsentligt utgick från fel principer i din kritik mot de s.k. “antivaxxarna”, har du som många påpekat valt att endast besvara inlägg som gått i linje med din ingress.
  Det vore upplyftande om du, Ingrid Helander, som ansvarig, kunde kommentera och öppet erkänna att du från början varit helt fel ute och konstatera att det s.k. “vaccinet” haft motsatt effekt mot det från BigPharma påstådda. Istället för att hindra smitta och allvarliga biverkningar och död, har effekten blivit att mängder av människor bl.a. unga pojkar avlidit eller mångdubbelt ökat risken för att bli smittade, få svåra biverkningar eller dö.
  Varför skall det behöva vara så svårt att som ansvarig erkänna misstag, även om det rör sig om allvarliga sådana, som i vissa fall entusiasmerat människor till att för egen del riskera sitt liv?

 225. Som alla vet idag visar det sig att Ingrid Helander hade fel och att det nu uppmanas att man ej tar sprutan pga det gör mer skada än nytta, allt fler rapporter kommer fram att det var ett stort misstag och väldigt många har skadats av vaccinet än vad covid skadats. Detta göra vaccinet till ett stort misslyckande. Erkända forskare i ämnet uppmanad att direkt ta bort vaccinet från hyllan då det är direkt farligt och man måste göra vaccinet säkrare.

  Ingrid borde absolut ta ansvar och gå ut med en korrigering nu när facit finns i hand att det var fel och ett grovt påhopp som går emot friheten om eget val.
  Det visade sig även att hon uppmana till ta en osäker spruta som lett till mycket lidande och död världen över tyvärr.
  Ta ansvar, gör rätt nu när fakta börjar komma fram, be om ursäkt och visa att ni kan ta del av rapporter och fakta som nu finns tillgänglig annars finns inget förtroende. Artiklar som dessa har börjat tas bort pga skadan och man insåg hur fel man hade. Att ta bort dom gömmer bara misstagen, uppdatera dom proffsigt med den fakta som nu finns så folk som läser även tar del av detta och får bättre förtroende för skribenter i ämnet.

 226. Vilken fantastisk läsning! Skönt och se att det är fler än jag som inte tog det såkallade vaccinet.

  Helt makalöst att man än idag inte funnit källan till viruset, men vaccin har man lyckats massproducera på rekordfart, aka “warpspeed”.

  Underbart att så många är vakna!
  Borde nästan skapa ett forum med tanke på alla inlägg haha.

 227. Emil, källan har man funnit för en bra tid sedan, var misstänkt redan tidigt från labbet som forskar inom covid virus i Wuhang, ganska naturlig källa och det har i princip sett bekräftat från många källor tidigt, men då USA bekostar denna forskning vill man inte detta ska ta slut det handlar alltså om pengar. Den är bekräftad “man made” och förekommer ej naturligt då man kan identifiera “man made” virus.
  Det tråkiga är censur och brist på journalister som inte gör sitt jobb längre, vilket är investigate och publicera information så befolkningen kan dra sina egna slutsatser och beslut. Men tyvärr har svensk media hängt på amerikansk media som inte sköter detta för befolkningens räkning utan för de politiker och “forskare” som tjänar på det.

  Men jag håller med Emil, att det är fantastiskt att så många här i Sverige har läst på lite utanför de “snea” journalister som tex Ingrid som inte ens skäms och går inte ut med att “jag hade fel” Då hade förtroendet gått upp snabbt, men istället slår dom neråt och framstår som okunniga och tappar all förtroende.

 228. Jag kallar vaxxare för de nya sprutnarkomanerna. För mig är själva idén att spruta in något i kroppen med en spruta helt grotesk. Bara att se en spruta ger mig obehag.
  Folk verkar ha kort minne. Redan under svininfluensan blev folk sjuka av vaccinet. I narkolepsi. Jag varnade också då folk för att ta vaccinet. För jag hade läst på och hittat en hel del information om det. Men det var svårt att få folk att tro på vad jag hade att berätta. Jag körde rullstolstaxi på Samtrans då. Företaget vaccinerade personalen på kontoret. Jag protesterade till Vd:n. Som jag fram till dess hade bra kontakt med. Men efter mina protester var det slut med det.
  När corona propagandan startade i slutet av 2019 fattade jag direkt vad som var på väg att hända och gjorde till och med en video om det på Youtube. Jag kallar det hela ‘A historical trigger event’. Triggern håller sakteliga på att komma igång nu när folk börjat fatta konsekvenserna av vaccinet Och jag tror faktiskt att såna som Inger Helander kommer att få springa gatlopp i en nära framtid. Med rasande människor efter sig. Typ det som hände med Bill och Melinda Gates i Indien. De blev hängda av en folkmassa bestående av rasande föräldrar till vaccinerade barn. Barn som antingen blivit svårt skadade av vaccinet eller som dött. Jag är mycket förvånad att så få har snappat upp det.
  I My Heritage står: “Bill avled i döds plats”. Men man måste vara inloggad för att se platsen. Även i Ancestry finns dödsdatum om de båda. Men det är samma sak där. Man måste vara inloggad. Utan inloggning står det såhär:
  William Henry “Bill” “Trey”, co-founder of Microsoft Corporation, co-founder Gates Foundation, Philanthropist/Eugenicist Gates (1955-xxxx ).
  Om jag minns rätt var det 2014 de blev hängda.

 229. Den artikeln åldrades inte med värdighet! Så extremt glad att jag utvecklade en scepticism under mina levnadsår. Tack vare den är jag min fru och samtliga barn befriade från detta gift.

 230. När är man fullvaccinerad?
  Kan man ens bli fullvaccinerad eller är det bara ett uttryck som används för att övertyga dom övriga fullvaccinerade sitt fullvärdiga medlemsskap i en gemensam övertygelse om att flockimmunitet nu är uppnådd enligt en ny standard som förr gick ut på att den som blivit smittad, insjuknat och tillfrisknat därmed stärkt sitt immunförsvar inför nästa infektion som inte är mer dödlig om du äter och motionerar på rätt sätt.

 231. Varför anses och kallas ett genmodifierande spikproteinpreparat för VACCIN?

  Jag skulle aldrig i livet utsätta mig för detta frivilligt!

  Tiden får utvisa vem som hade rätt.

 232. Hade 4 bekanta som nu inte är kvar i livet och deras död skylls på vaccinet av läkare.
  Har 3 bekanta som dragit på sig diabetes och förklarats av läkare att det är från vaccinet.
  Jag har själv inte tagit vaccinet och knappt känt av covid den enda gång jag fick det.
  Detta kan självklart va unikt men det som är säkert är att du absolut inte har koll och du kan absolut inte va säker på din sak.

 233. Hur känner du nu, med facit i hand? Att foliehatten satt på dej själv. Är DU beredd att ta ditt ansvar. Eller åtminstone be om ursäkt för det hatdrev du förde mot s.k. antivaxxare. Dem, som nu anses vara renblodiga.

 234. Jag och min fru hade ett missförstånd som ledde till ett stort slagsmål och hon lämnade hemmet och återvände till sin fars hus. Jag lät mina känslor få det bästa av mig och höll mig permanent borta från henne. Saker och ting blev värre när hon började träffa en annan man och jag visste aldrig om det. Jag försökte åtgärda problemet och få henne att återvända hem och hon kom aldrig tillbaka. Jag fick senare reda på allt som har hänt och bestämde mig för att söka hjälp för att fixa mitt äktenskap med henne, vilket fick mig att kontakta Dr Isikolo. Precis som förväntat arbetade han för mig och problemet löstes och jag återförenas med min fru. Hon återvände hem strax efter 48 timmar som utlovat av Dr Isikolo. Jag är honom evigt tacksam för att han löste problemet jag hade i mitt äktenskap. vänligen kontakta honom för snabb och brådskande hjälp, maila honom: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp honom på: +23481333261196

 235. Detta är intressant Ingrid Helander. När facit nu lyser klart, så många döda och sjuka efter sticket, ditt inlägg med hatiska påståenden om att vi ska ta vårt ansvar, ljuder falsk över nejden. Överdödligheten är klart och tydligt redovisad i så många länders siffror. SE DEJ SJÄLV I SPEGELN och försök gärna använda din kloka hjärna lite mer nästa gång

 236. Kom ihåg att någon sade att vi foliehattar hade fel om vaccinet. Men nu har det Svensk-brittiska skitvaccinet kommit på fatet. Tur att vi foliehattar varit så kloka och försökt varna våra medmänniskor, tyvärr med hårt motstånd. 90 % av folket i Norden har gått på världens nit och miljonärerna gnuggar sina händer i glädje och har totalt förstört mångas liv. Nu väntas många år med överdödlighet, barndödlighet och missfall bara för att miljonärerna skulle få den stora pengen.

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här