Antivaxxare, är du beredd att ta ditt moraliska ansvar?

24 feb 2020, kl 14:10
103

Ingrid Helander
Chefredaktör

Om bloggen

Här bloggar vi på redaktionen om saker och ting som rör sig i våra huvuden och i vår omvärld.

Den här texten är riktad till dig som sprider myter och lögner om vaccin. Egentligen är ni inte så många, men desto mer högljudda och ihärdiga – inte minst i sociala medier. Och potentiellt livsfarliga.

Häromdagen publicerade viLäkemedelsvälden en text och en film där barnläkaren (tidigare barnhälsovårdsöverläkare, numera samordnande skolläkare) Johanna Rubin svarar på frågor och bemöter myter om vaccin. Syftet är att ge viktig och välbalanserad information till framför allt föräldrar som står inför att vaccinera sitt/sina barn

Som flugor runt en sockerbit flockades snabbt den ena vaccinförnekaren efter den andra i kommentarsfältet till vårt Facebook-inlägg. Som tur är finns där också en hel del vettiga personer som bemöter tokigheterna. Men det är inte alltid det räcker. Kanske finns det föräldrar, som efter att ha sett återkommande antivaxx-påståenden, börjat tro på dem och väljer bort vaccin för sitt barn.

Se dig själv i spegeln, antivaxxare

Därför vill jag att du, antivaxxare, tar dig en titt i spegeln och funderar på ditt eget ansvar för konsekvenserna av det du sprider. Att just du väljer bort vaccin för din egen del spelar mindre roll i sammanhanget. Skulle du bli sjuk får du faktiskt skylla dig själv. Men inte ens det behöver du vara orolig för eftersom vi i Sverige skyddas av flockimmunitet tack vare den höga vaccinationstäckningen i befolkningen. Än så länge.

Vad tror du, kära antivaxxare, skulle hända om alla pågående vaccinationsprogram plötsligt lades ned? Eller ett inte lika avlägset scenario – att vaccinationstäckningen skulle sjunka några procent så att sjukdomarna vi vaccinerar mot åter får fäste i samhället?

Många av er antivaxxare som nu sår tvivel och sprider lögner i vårt kommentarsfält ser ut att vara i medelåldern. Kanske har ni barn som hunnit bli lite större. Men om vi nu leker med tanken att vi slopar detta med vaccin, eller att vi inte längre skyddas av flockimmuniteten. Vad tänker ni om de barn som garanterat kommer att drabbas av svåra sjukdomar, som till exempel mässling?

Allvarlig barnsjukdom

Kanske är det ditt eget barn? Eller din väns barn? Eller ditt barnbarn? Eller ett helt random barn på Ica? Har hen ”tur” får hen bara sjukdomen, vilken trots att det är en barnsjukdom, verkligen inte är någon barnlek.

Inte osannolikt kommer hen att drabbas av någon form av komplikation som till exempel lunginflammation eller ögoninfektion. En på tusen, troligen fler, riskerar också att drabbas av hjärnhinneinflammation, vilket kan ge men för livet eller till och med leda till döden. Men det här vet du redan, kära antivaxxare. Bara det att det i din värld är bra mycket lindrigare med såväl sjukdom som komplikationer (även död?) än att ta ett väl utprövat, effektivt och säkert vaccin.

Så, när effekterna av dina lögner blivit verkliga, hur tycker du att samhället ska rusta sig för att ta hand om alla smittade som blir följden av din antivaccinationsstrategi? Vad ska du säga till de barn som blir allvarligt sjuka för att det enligt din mening är bättre att ”gå igenom sjukdomen” än att förebygga den med ett säkert vaccin? Och hur tycker du att de föräldrar vars barn inte ”stärkte sitt immunförsvar” genom att få mässling utan faktiskt dog ska gå vidare?

Ta ansvar för lögnerna

Varje gång Läkemedelsvärlden eller någon annan skriver om värdet av vaccin, för folkhälsan i stort och för den enskilda individen i smått, förväntas vi svara på och bemöta osakliga och felaktiga påståenden i parti och minut. Det är som sagt bara att titta på kommentarerna till vårt senaste inlägg.

Men nu är det dags att du, kära antivaxxare, svarar på hur du tänker ta ditt ansvar om dina vaccinlögner får fäste och sprids till fler än i dag. Har du inget svar, eller är för fast i ditt eget identitetsbyggande som vaccinförnekare, behöver du inte svara. Men behåll då dina villfarelser för dig själv och förstör inte något som samhället har byggt upp på tillit och vetenskap.

OBS. Till dig som har frågor om vaccin – läs gärna mer på Folkhälsomyndighetens hemsida eller prata med din bvc-sköterska/bvc-läkare/skolsköterska.

103 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

 1. Ansvar ja. Intressant fråga. Tar du ansvar för alla som drabbats av biverkningar av vacciner? Det är många kan jag lova. Hur kan jag veta det? Jag har läst och lyssnat på forskare, läkare och andra inom läkemedelsindustrin under fyra års tid, dagligen. Och då har jag inte bara nöjt mig med 1177 Vårdguiden även om den är bra att ha många gånger. Jag har lyssnat på experter och kunniga inom branschen som riskerat och förlorat sina karriärer för att de upptäckt tveksamheter som inte är accepterade för att inte säga ‘livsfarliga’ för industrin. Det var nämligen fyra år sen jag såg effekterna hos min egen son och får man erfara det så är det inte så svårt att se lögnen. Enligt vårdpersonal är det ju typ bara feber och utslag på injektionsstället man kan drabbas av. Då inser man ju snabbt att nån koppling sällan görs till alla de biverkningar som finns i bipacksedeln.
  Sen ska vi inte tala om alla tusentals och åter tusentals av erfarenheter från andra föräldrar vars barn drabbats av fruktansvärda biverkningar som faktiskt allt som oftast går att finna i många bipackssedlar om man bara tittar lite mer noggrant. Och hur tror du att skepsisen mot vacciner ska kunna minska när det från läkarhåll (hos de som har kvar jobbet) aldrig talas om några negativa effekter av vacciner som om de inte finns?

  Och vi väljer bort vacciner för att vi har hela bilden. Så frågar du mig så hade det varit bra om alla vacciner slopade. För folkhälsan och för individen. Vet du att det inte främst var farligheter i barnsjukdomarna som ledde till vaccinationsprogrammet? Det var samhällsekonomiska skäl. Bara att slå upp i ditt historiska arkiv. Idag funkar det bra att köra den skrämseltaktiken med de under 45, men den funkar inte med såna som jag som växte upp med alla de sjukdomarna. Jag har haft de flesta. De flesta i min hemort hade de också. Vi är immuna för livet. Inget vaccin ger den immuniteten. Vi slutade dö innan programmen. Det är ingen myt! Kolla bara in SCB! Och inte en ihoppressad kortare variant som är gjord av vaccinförespråkare.

  Ansvar ja. Det är många som behöver ta ett ansvar och att då slänga in ett arrogant översittarinlägg som chefredaktör och fullkomligt köra över alla oss som drabbats gör inte att vi tystnar. Tvärtom. Kanske på den här sidan dock om vi blir för obekväma. 🙏

  • Du är välkommen att berätta hur du, som uppenbarligen förespråkar avskaffande av vaccin, tänker ta ansvar för den samhällsutmaning och det personliga lidande som kommer att bli följden när svåra sjukdomar som mässling, polio, difteri mfl åter drabbar befolkningar i stor skala. Tills dess anser jag den här konversationen avslutad.

  • ”Jag har läst och lyssnat på forskare, läkare och andra inom läkemedelsindustrin under fyra års tid, dagligen.” … FYRA ÅRS TID!! Då är du en sjuhelsikes expert RONNY!! Jisses.. Var kommer alla stolpskott ifrån…

   • Haha håller med, riktigt stolpskott!
    Som tur är så är det inte många som bryr sig om sådana längre…..
    Vem fan lyssnar ens och följer vad antivaxxare har att säga, dessa har ju inte alla höns hemma….

    • Din kommentar är verkligen korkad. Du attackerar en person som har en annan åsikt än dig och dessutom om något han men inte du erfarat. När du eller en närstående får svåra biverkningar av något vaccin får vi se hur provacciner du är då. Alla pratar om solidaritet, i första hand ska vi va solidariska gentemot oss själva, gentemot vår familj och därefter gentemot samhället. Samhället struntar i dig som individ utan tänker på flocken och i första hand på ekenomin. Du är endast ett personnummer. Vill du spruta i dig vaccinet så be my guest men bli inte så avundsjuk för att vi är starka att motstå trycket.

   • Pröva att läsa kursen Medicin och makt vid Uppsala universitet för att få begreppet Medikalisering förklarat för dig. Det förklarar tillexempel det samhällsekonomiska argumentet för vaccinprogrammet. Samma saker ses nu med Covid. Att antikkropptest inte “duger” är enligt FDA inte för att Covid inte är bekräftat hos en ovaccinerad individ med antikroppar utan för att människor kanske inte följer andra “precautions”. Från det kan jag bara utläsa “Vaccinering”. Att minska risken att få de sjukdomar som ger allvarligare symtom vid Covid talas det inget om i debatten trots att det går att följa statistiken hos Folkhälsomyndigheten och se att allvarlig sjukdom har ett tydligt samband med västerländska välfärdssjukdomar.

 2. Kära Ingrid.

  Som du mycket väl vet så är immunförsvaret helt avgörande för människors hälsa. Vad sägs om att du kollar vilken effekt olika vaccin kan ha på detta system? Finns det en risk att vissa vaccin ökar frekvensen av barnadödlighet med 5 ggr?

  Det finns som tur är en dansk professor som har forskat i detta.

  Är du beredd att ta det moraliska ansvaret att bidra till att väldigt många barn dör i onödan pga ett svagt immunförsvar?

  Se denna och fundera på om det inte är så snart och vitt som många tror.

  https://youtu.be/_d8PNlXHJ48

  • Intressant att den danska professorn ser så många “non specific” fördelar med live vaccin och att vaccin tycks ha många andra fördelar förutom att “bara” skydda mot specifika sjukdomar.

   • Jörgen.

    Vi behöver följa upp vilka live vaccin som ger dessa fördelar.

    Immunförsvaret är uppbyggt för att reagera via slemhinnor i ansiktet först för att sedan påbörja sin motattack mot angriparen.
    Dvs det är inte otänkbart att vaccinet måste ges oralt för att ha denna effekt.

    Överlag så reagerade du på”fel” sak om du nu vill vara objektiv.
    Det stora är att dödligheten ökar kraftigt med vissa typer av vaccin och författaren här ovan tycker att det är oansvarigt att avråda andra till att ta vaccin som ökar dödligheten hos barnet. Detta blir otroligt bakvänt vilket tyder på att författaren inte har satt sig in i ämnet och agerar själv oansvarigt.

  • Hej

   Mycket intressant att det börjats forska kring skillnader i “vaccin”. Kolla ett datorprogram SWEVAC som är ett försök att för landsting och forskare att ha koll på vaccineringar och dess effekter. Mycket lovvärt faktiskt.

   Sedan att pandemin inte existerar är ju förstås lite utanför ramarna. Fler än “vanligt” har inte dött. Varje så kallat utbrott genom tiderna (under 1900 talet) har föregåtts av ändringar i etern. Spanska sjukan följdes av vanlig radio som just införts på bred front, för vilket många inte tålde. Senast svininfluensan som råkade sammanstråla med 4 G som vissa inte tålde och nu senast 5G som vissa inte tål. Finns ju en anledning att så många Somalier a la Tenstad i Stockholm insjuknade. Sveriges första uppstart av 5G skedde ju precis där.

   Sedan att influensa inte finns ens en gång är ju lustigt i sig. Vi har definierat influensa som ett begrepp för att dölja dess verklighet. Lätt att bevisa dessutom. För hur kommer det sig att yngre människor drabbas typ vart 6-8 år av influensa och äldre lite oftare? Är det så att alla på hela jorden har en sådan otrolig tur allihop att de inte drabbas av insjuknanden oftare än nämnda årsintervall? Eller är sanningen en annan? Typ att all så kallad influensa inte är något annat än symptom på kroppens toxicitet för vilken påtvingad rensning ger symptomen influensa? Att cellerna är uttorkade på cellnivå och den osmotiska pumpen i cellmembranen inte fungerar som de skall på grund av insulinresistans? Att influensa är kroppens reaktion på celldelning där en del av cellen innehåller allt skräp och all syra och där den andra delen försöker återskapa sig för att hålla kroppen i någorlunda friskt läge?
   Så vad säger du nu när du kanske börjar förstå att influensa inte ens finns? Samt att så kallat vaccin i sig inte kan fungera som hjälp i sammanhanget. Hindrar vaccinet celldelningen kanske? JA, det är just vad den gör. Du behåller toxiciteten trots att kroppen vill rensa sig. Det är medicin det?

   Men strunt samma, Ingen vill läsa på och kontrollera någonting. Bättre att titta på nickedockor som upprepar samma svada om och om igen utan vare sig data eller ens förmåga att förstå att närmast alla så kallade sjukdomar har att göra med nivå av toxicitet i kroppen.

  • Jag kan inget om vaccin men jag vill inte vaccinera mig. Jag tycker det är obehagligt att folk dött av att vaccinera sig. Sen vet man inget om vad som händer om ett två år efter vaccination. Valet är helt fritt o alla måste få tycka det de tycker. Vad jag tycker är konstigt är arter vaccinerade tycker att de har mer rätt att resa än icke vaccinerade. Märkligt man smittar ju lika mycket även om man tagit vaccin. Där ser jag ett problem då jag ofta får höra att jag är osolidarisk som avböjer vaccination.

   • Ja, du är osolidarisk som avböjer vaccination. Detta pga att det finns människor som är beroende av flockimmuniteten pga att de inte kan ta vaccin själva av olika anledningar (alltså giltiga fysiska anledningar, inte magkänsla som du). Det finns studier på att Covidvaccinet minskar smittrisken ned till 25%.

    Du struntar dessutom helt och hållet i vårdpersonalen som går på knäna för att ta hand om människor som blir smittade.

    Det är alltså dessa personer som inte KAN ta vaccin som vi ska värna om. Att en antivaxxare skulle stryka med är det nog ingen förutom de anhöriga som bryr sig om. Ni har gjort ert val och borde inte ens ha rätt till vård om ni insjuknar.

    • Det kan aldrig vara osolidariskt att säga nej till ett vaccin för egen del då det är “medicinskt ingrepp på en tidigare frisk individ” där varje person behöver göra sin egen riskanalys. Moralpredikningar utifrån ens egens önskan hör inte hemma här. Med ditt resonemang skulle ingen rökare eller överviktig person eller någon som inte motionerar minst en timme om dagen och har sunda relationer med sina medmänniskor har rätt till vård.

 3. Alla som inte vill vaccinera sig kan ju testa stelkramp, sedan kan vi ju se om de fortfarande vill ha sjukdomen en andra gång….

   • Svårt? Nej inte inte om du tänker efter. Många av oss som varnar för vacciners fara, var PRO vaxx tills våra underbara barn drabbades av vaccinskador. Det normala är väl att man varnar andra för potentiella faror??

   • Varför skulle folk och experter inom olika områden ljuga om svåra biverkningar och visa studier som varnar för den tydliga faran med vaccinet, särskilt om de inte har något att tjäna på av att göra det?

 4. Jag har bara två kommentarer.

  1. Varför finns det inte en enda säkerhetsstudie genomförd där vaccin jämförs med ett neutralt placebo?
  2. Varför nyttjas inte stora doser c-vitamin som förebyggande åtgärd nu i de här Corona Virus tiderna tills något annat visat sig fungera bättre? Idag har svensk sjukvård ingenting att erbjuda! Varför då inte erbjuda något som, i Wuhan distriktet, visat sig effektivt gällande just Corona Viruset?

  • Hej,
   1. Den frågan har du säkert ställt och fått besvarad många gånger. Dels kan man ju säga att den typen av studier visst har gjorts, genom att jämföra antal sjukdomsfall innan och efter vaccin infördes eller mellan olika populationer där vaccintäckningen är hög resp låg. Man ser då att betydligt färre blir sjuka sedan vaccin införts eller där vaccintäckningen är hög. Att man inte medvetet utsätter två grupper för en farlig smitta, men bara ger skyddande vaccin till den ena, kan nog de flesta förstå. Det vore helt enkelt inte etiskt försvarbart.
   2. Har ingen som helst koppling till denna blogg.
   3. Saknar fortfarande svar på min fråga i bloggen.

   • Ingrid.

    Visa gärna en enda studie där man har använt ett äkta placebo och kontrollerat ett vaccins effekter på hälsa över en längre period.

    Jag förstår att du TROR att det finns många studier som dessa då man aldrig pratas om att placebo gruppen alltid får ett aktivt placebo. Dvs det innehåller adjuvant. Alternativt så använder man ett annat vaccin som kontrollgrupp.

    Du är kanske medveten om att CDC nu fick en domstolsorder att släppa sitt underlag de använder för sitt påstående att det inte finns kopplingar mellan autism och de vaccin? Frågan gällde specifikt de vaccin som ges i USA innan 6 mån ålder. CDC lämnade då ut ca 20 studier som de har använt dom underlag. Titta på dessa studier så får du en inblick i hur obefintligt underlaget är till och med på denna front. Du kommer snabbt att se att de flesta studier har med irrelevanta vaccin och adjuvanter att göra (dvs de ingick inte i denna specifika grupp vacciner). Ingen studie som lades fram har använt en placebogrupp. En metastudie som faktiskt skulle kolla sambandet med autism kom fram till att det inte finns några studier, och är man därför inte kan dra några slutsatser.
    Detta är otroligt uppseendeväckande eftersom man har länge påstår att detta är väldigt noga undersökt. Men allt var en lögn.

    Har du integritet nog att ens undersöka detta? Tillåt mig tvivla. Kommer du att kunna behålla ditt jobb om du börjar gräva i saker som detta? Jag tvivlar åter igen…

    Mvh
    Kent

 5. Kära Ingrid.

  Du är potentiellt livsfarliga, och glömmer bort, att vi har ett svar, och att vi inte är för fast i vårt eget identitetsbyggande som föräldrar till vaccin skadat, och därför behöver vi svara.

  Men INGRID behåll då dina villfarelser för dig och håll tyst, om du inte har pratat eller besökt oss, som har och är vaccin skadat.

  Så, när effekterna av dina lögner blivit verkliga, hur tycker du INGRID att samhället ska rusta sig för att ta hand om alla vaccin skadat som blir följden av din vaccinationsstrategi?

  Vad ska du säga till de barn, vårt barn, som blir allvarligt sjuka för att det enligt din mening är bättre att ” ta HPV vaccinen än att förebygga med att gå till sina Gynekologisk undersökningen, vilket dom övrigt också ska även om dom har fått vaccinen.

  Ja faktisk med allt vi vet idag, så ger det INGEN mening att ge HPV vaccinen till små flickor 9-12år. Låt dom leva livet.

  Men så tjänar ni ingen pengar, och det är ju tydligen mera värd än hälsan hos våra barn

  För i Sverige är ingen vaccin skadat, eller ?

  Vi är stolta föräldrar med stort F. till ett barn, som är skadat efter HPV VACCIN, sjuk nu på 8 år, så nu är hon blivit en ungdom, som har fått förstört sitt liv.

  Vi kommer ALDRIG sluta kämpa och berätta, hur sjuk vår dotter är blivit efter HPV vaccinen, för vi önskar verkligen inte, att andra föräldrar ska chansen med sitt barns liv.

  Läs FASS : vi får INTE GE VACCINEN TILL BARN som är Överkänslighet mot de aktiva substanserna eller mot något hjälpämne.

  GLÖMMER NI INTE BERÄTTA DET FÖR FÖRÄLDRARNA?

  Du ger ju inte nötter till ditt barn om hon/han er nötallergiker, så varför GLÖMMER ni fråga om barna tåler HPV VACCINEN. ?????

  Som tur finns där hjälp att hämta i DANMARK till oss som är drabbade, och i DANMARK mörklägger dom inte sanningen om vacciner, som ni och du gör Sverige.

  Om du får sprida osanningar, får vi sprida sanningar.

  Lyssna på :
  Vem ska bota Maja del 1 og 2

  Norra Skåne: Vaccinering blev en mardröm

  • Hej,
   jag beklagar att ert barn är sjukt. Det är naturligtvis inget jag önskar någon. Omständigheterna kring ert barn sjukdom kan jag inte uttala mig om eller om det konstaterats bero på vaccinet, vilket i sådana fall är mycket ovanligt. Du skriver att “låt 9-12-åringar leva livet”. Jag håller med, och gärna längre än så. Därför är det viktigt att så m,ånga som möjligt tar del av de vaccin som erbjuds som ger ett gott skydd mot en rad sjukdomar, inklusive livmoderhalscancer mm som med hpv-vaccinet. Det är också därför farligt när människor sprider skräckpropaganda om vaccin, vilket skulle kunna få någon att välja bort ett effektivt och säkert skydd för sina barn.
   Nu återstår för dig att besvara min fråga i bloggen. Vill du inte det behöver du inte kommentera mer. Tack på förhand.

 6. Måns.

  Vad vet du om stelkrampsbaktetier?
  Även på den tid som de flesta svenskar jobbade inom jordbruket utan vaccin var det väldigt ovanligt att få stelkramp.

  Denna bakterie för vid kontakt med syre, så vi hittat den endast i klumpar med jord som håller tätt mot luften.
  Denna jord måste sedan hamna i kroppen på ett sådant sätt att du inte kan rengöra såret så syre kommer dit, dvs det behövs ett djupt sticksår som för med jorden ned relativt intakt.

  Du kan alltså inte få stelkramp visa taggtråd eller hundbett om det inte är fast jord som följer med.

  För den som jobbar inom lantbruk eller på något vis hanterar högafflar i en miljö där jord ofta finns på liknande vassa tingestar så kan detta vaccin vara värdefullt.
  För ett barn i dagens Sverige är det onödigt.

 7. Är det konstigt att folk blir s.k. “Anti-vaxxers” om man tittar på exempelvis hysterin kring svininfluensan som hade en dödlighet på 0.02%. Mer än hälften av Sveriges befolkning vaccinerades p.g.a. medias skrämseltaktiker och skadorna blev större av vaccinet än av sjukdomen i sig.

 8. Fakta: Över 600 har sökt ersättning
  Den som drabbats av narkolepsi i samband med vaccinationen med Pandemrix, och som har fått sambandet godkänt, har rätt till ersättning.
  Hittills har 633 personer anmält till Läkemedelsförsäkringen att de drabbats av narkolepsi som en följd av vaccinet.
  421 har fått godkänt, medan 175 har fått avslag. 37 är under utredning.
  Taket i försäkringen är 10 miljoner kronor för varje drabbad.
  Hittills har cirka 60 miljoner kronor av försäkringens totalt 150 miljoner betalats ut.
  När pengarna är slut kommer Kammarkollegiet att överta ansvaret för att besluta om och betala ut ersättning.
  Källa: Läkemedelsförsäkringen

  Våra tankar går till alla drabbade, och till dig Ingrid, hoppas aldrig du ska gå igenom det, som vi gör varje ända dag ! 😢

 9. Vi gör ingen propaganda, eller berättar lögner, utan berättar sanningen om hur vi har det, och det är stor skillnad på det.

  Propagandan i din text, är att försöka ge oss skuld i vad, du anser som samhällsproblem, som vi inte har med att göra.

  Vi har mänskliga rättigheter och här är några exempel:

  Du ska få vara med och bestämma om saker som handlar om ditt eget liv:
  Därför har vi alla rätt, att välja om vi vill vaccineras eller inte och detta borde respekteras både och.

  När vuxna bestämmer saker, som påverkar unga, måste de alltid tänka på ungas bästa:
  Är det bästa att ta risken att barn kanske blir sjuka? Är detta ryskroulette?

  Du har rätt att ha en egen åsikt och att berätta vad du tycker genom att skriva, prata eller göra en film om det. Men om det är något som kan kränka andra, får du inte alltid berätta vad du tycker:

  Diskrimineringslagen innehåller även en bestämmelse om förbud mot diskriminering när offentligt anställda möter allmänheten.

  Du får såklart ha din egna åsikt på din fritid Ingrid, men du glömmer kanske bort, att du kränker oss! där är sjuka efter en vaccin, och dom där väljer bort vacciner av olika orsaker i ditt inlägg, vilket inte är okej.

  Du kan resonera kring och berätta varför du tycker det är bra med vaccin och skriva det istället för, att dra ner och kränka andra människor, bara för att dem inte har samma åsikt med dig.

  Du har först och främst också skrivit inlägget, och därmed startat debatten, och därför tycker jag, att du får ta svaren som kommer.

  Svar på din fråga eller inte.
  Frågan du ställer är också helt irrelevant, då det inte föregår någon propaganda från vår sidan, utan det handlar om åsikter och val man gör utifrån vilka förutsättningar man haft i livet.

  Du har rätt till en bra hälsa och sjukvård, när du behöver det:
  Här känner vi verkligen en stort svikt, då det inte finns någon hjälp att hämta i Sverige, utan själv får hitta hjälp i Utlandet.
  Man blir inte tagit på allvar, även om biverkningar redan står i vaccinens bipacksedel.

  Kom ihåg:
  Everyone you meet is fighting a battle, you know nothing about.
  BE KIND ALWAYS!
  Lesson to be learned!

  Köp boken :
  Vacciner – Sandhed, løgn og kontroverser
  af Peter C. Gøtzsche

 10. Hej . Det var ett nytt ord, antiwaxxare ? Ny på sidan!
  Trodde sådant var från någon extrem religon .
  Idag var jag och lämnade blod och meddelade då personalen att jag tillfrisknat
  från covid -19 och varit symtomfri i tjugo dagar.
  Då jag nu har utvecklat immunitet mot detta farliga virus så kommer mitt blod nu att bidra till att våra forskare kommer närmare ett vaccin eller nu i första hand kunna ge blodplasma till de som skulle vara ytterst tacksamma om det fans ett vaccin mot covid-19.
  Jag har förstått att några av oss blivit allvarligt skadade av ett vaccin som den personen inte borde ha tagit. Vi kommer aldrig att kunna ha vaccin som inte ger några biverkningar .
  Alternativet utan vaccin skulle förmodligen sänka medellivslängden på människan rejält . Alla fem i min familj är vaccinerade mot det mesta och vi har varit i länder utan vaccinationsprogram .
  Det vore konstigt om en antiwaxxare inte skulle förstå allvaret med det lidande som det innebär att inte vaccinera sin befolkning.
  De få forskare som jag känner är inte intresserad av att tjäna pengar på det de gör. De är intresserad av att det finns pengar att forska med.
  Vad tjänar en forskare på att komma med osanning eller vilseledande information? Då har dom ju inte uppnått det viktigaste, som förmodligen är ett steg närmare målet.
  Lars Dahl

  • Nu grävde du lite för grundt, Kanske inte enskilda forskare som vill tjäna, men vad sägs om deras arbetsgivare big pharma, eller investerare. Gräver du lite djupare ser du länken mellan ledamoten i styrelsen på läkemedelsbolaget, hälsoorganisationen eller medicintidningen som bedriver lobbyverksamher, tex läkemedelsföretaget som skänker pengar för att få artiklar skrivna på det sätt de vill ha, och det utan att det syns att de haft inflytande på artikelns utförande. Den här artikeln, hur oberoende är den? Fråga de varför vill de tjäna pengar på att sälja dyra läkemedel när det finns enklare naturligare varianten. Vi återgår till vaccinfrågan, här ligger det i statens intresse att minska på antalet corona relaterade sjukskrivningar där vaccinet kostar betydligt mindre än sjukskrivningarna inklusive alla bidrag till företagen. Läkemedelsföretagen ser väl enorma vinster, så en win win situation. Hur många dör av corona, de hamnar väl i likhet med övriga svåra sjukdomar. Så allt handlar inte om de procenten som dör utan för att ekenomin inte ska förfalla. Och det är inte fel, men återigen angående vaccinet, det finns mycket som säger emot. Jag anser att vaccinet med anledning av att den inte skyddar utgör större hot eftersom smitta kan fortfarande förekomma och dessutom med sina vaga symtom för de vaccinerade vilket är ännu värre då de kan gå runt och sprida viruset fritt utan att ens veta om det, och de testar sig inte i samma utsträckning som oss andra som inte vaccinerat oss, som går efter minsta symtom och gör testet av räddsla att bära på viruset. Ge vaccinet endast till de som verkligen behöver det och inte till hela flocken för hypotesens skull, sannolikheten är den samma oavsett riktning, skillnaden är att det ena innefattar ett gift. Nej till vaccin och kroppsgiftet, med undantag då det individuellt är nödvändigt.

 11. Hej Christian,

  Det jag är intresserad av är sanning. Det kanske stämmer det du säger för vissa vacciner, men det lustiga är att industrin vägrar göra tester av vaccineras säkerhet på ett normalt medicinskt vid.

  Om de bara gjorde en stor, påkostad långsiktig uppföljning på ett antal tusen barn där man jämförde hälsan hos fullt vaccinerade mot ovaccinerade så skulle denna diskussion försvinna.
  Poängen med vaccin är att det ska minska lidande och vara samhällskonomiskt lönsamt. För att få klarhet i denna investering då behövs denna typ av studier.
  Det finns många tusen ovaccinerade barn i Sverige, och det går att få till ett bra randomiserat underlag om man anstränger sig. Framförallt i USA och i tredje världen är detta lätt.

  Som du kanske redan vet så är det klarlagt att DTP- vaccinet ökar barns totala dödlighet med flera hundra procent i länder med hög barnadödlighet. Detta beror på den icke-specifika effekten som man aldrig studerar när man kontrollerar ett vaccins säkerhet.
  Det finns ett antal studier som bekräftar detta, men har man inte tid så är denna föreläsning från en av forskarna väldigt informativ.
  Så frågan bli också varför vi vill orsaka hundratusentals onödiga dödsfall hos barn i dessa länder?

  https://youtu.be/_d8PNlXHJ48

  /Kent

 12. Olika länder vaccinerar mot olika sjukdomar. De länder som inte vaccinerar mot en sjukdom som andra länder vaccinerar imot drabbas inte Mer än landet som vaccinerar. Hur kommer det sig?

  • Kewin
   Dina uttalande stämmer inte. Hur många dör inte av vissa barnsjukdomar i Afrika för att det inte får vaccin?

   • Den frågan kan ingen besvara. Eftersom det inte finns statistik som visar hur många som faktiskt dör av barnsjukdomarna, svält, orent vatten eller blindtarmsinflammation. Det blir extra tydligt nu med Covid. Ingen vet vad barnen dör av, bara att de dör!

 13. ” Sverige skyddas av flockimmunitet ”? Det låter kontroversiellt när vetenskapen och omvärlden varnar oss för att bli förledda av s.k. flockimmunitet. Bättre att satsa på pålitliga vacciner.

 14. En god vän till mig född 1936 fick polio 1953. Han var 17 år och jag 16. Jag besökte honom på sjukhuset. Där låg han i sängen med en slang nerstucken i ett hål på sidan av halsen. Jag hann säga hej innan jag rusade ut från rummet svimfärdig. En månad tidigare hade vi varit på bio tillsammans. En månad efter mitt första besök var jag på hans begravning. I vår ska jag resa upp hans kullfallna gravsten.

  Smittkoppor har dödat människor från tiden långt före vår tidräkning. I dag är den sjukdomen utrotad.

  Mässlingen dödar i dag mindre än 400 barn varje dag runt om i världen och då främst i de länder som inte har pengar till vaccin. Vid sekelskiftet dog 1500 barn varje dag av mässlingen.

 15. Ingrid, din artikel grundar sig på att människor som är ifrågasättande och evt inte helt bortkommna, skall känna SKULD!

  Det är det mest fula och elaka vapen man kan använda mot människor.

  Du drar in barnen med! Ännu lägre!

  Om jag vore dig så skulle jag radera artikeln, tänka efter på det jag skriver och i framtiden, formulera dig på andra sätt.

  Mvh Andre

 16. Hej Ingrid,

  Ett önskemål.
  Kan du inte skriva en ny artikel som liknar denna men med inriktning mot Covid-19 vaccinet? Med inriktning mot ett nytt vaccin som inte är riktigt lika beprövat och välkänt som vaccinet mot mässling, men varför man fortfarande kan lita på dessa.

  Jag söker efter bra artiklar från trovärdiga källor med en förklaring för de som tvekar och som lyfter fram det egoistiska i att avstå från vaccinet och vilka konsekvenser det kan innebär för samhället.
  Det känns som om jag är omringad av anticoronavaxxare och jag tror det är många med mig som behöver verktyg för att kanske kunna omvända dessa.

  Mvh
  Madeleine

  • Corona är inget nytt virus. Därför är detta vaccin inte något de bara tagit fram över en natt. Corona har forskats på länge så de hade väldigt bra grund när de började forska fram viruset

 17. Jag skriver till alla i denna sträng, både vaccinförespråkare och vaccinmotståndare och vill fråga; hur kan det komma sig att endast 2 olika debatter i världen (västvärlden) kan vara så extremt “förgiftade”; klimatdebatten och vaccindebatten?

  När man dessutom stöter på förhoppningsvis högutbildade klimatologer/fysiker resp doktorer/proffesorer som kan ha en sån 100%-ig mottsatt ståndpunkt vill jag fråga; har det gått religion i dessa båda frågor?

 18. En fråga: Är människan så jävla defekt att hen måste ta alla vacciner som står till buds för att kunna överleva? Har inte människan ett immunförsvar som med rätt förutsättningar skulle kunna tackla de flesta virusangrepp?

  Idag finns det ett femtontal internationell studier som visar sambandet låga halter av vitamin D och svår Corona. Är dessa studier humbug? Varför tar man inte upp dessa studier i den offentliga debatten? Varför är informationen kring vaccinering så snedvriden?

  Vad är det som är så farligt med ett tillskott av vitamin D om man tar det i rätt doser? Det är ju bättre att ta ett litet tillskott än inget alls, framförallt under vinterhalvåret. Varför är experter så ensidigt negativa till detta vitamin? Det gör mig konfunderad.

  Den svenska modellen bygger inte på nyfikenhet eller förutsättningslöshet utan snarare på “väl beprövad erfarenhet”. Rigiditeten är därför påfallande stor bland experter och myndigheter. Man vill aldrig lära sig något nytt utan förlitar sig helt på vacciners välsignelse.

  När man studerar på universitet är forskning centralt. Utan forskning, inga upptäckter. För min egen del känns det skönt att man nu på allvar börjat studera sambandet låga halter av vitamin D och svår Corona. För min egen del kommer jag inte att ta ett vaccin, jag tar i stället D-vitamin 2500 IE (62,5 mikrogram) dagligen under okt-mars. Det känns tryggt!

  • Vitamin D får du i dig via kost om du har en varierad kost. Mycket mat idag är berrikat med vitaminer och mineraler. Du kan ta ett hälsotest där du testar olika markörer och se va du har brist på. Anledningen till att man inte ska trycka i sig kosttillskotten A,D,E,K är för de inte är vattenlösliga vilket betyder att du inte kan kissa ut dem om du skulle få för mycket i dig som man kan med andra vitaminer.

   uppenbarligen behövs det ett vaccin eftersom närmre en halv miljon människor dött och folk fått men för livet. Hade det varit så simpelt att vi bara hade behövt kuta ner till Life och köpa brustabletter så hade vi gjort det. En hel värld går under ekonomiskt av denna pandemin, vi har fullt på sjukhusen så vi måste priortera vem som ska dö och vem som ska få leva, inställda operationer etc kommer leds till kaos även efter pandemin. Hade det varit så enkelt som D-vitamin hade vi inte haft en pandemi. Då hade vaccinföretagen producerat brustabletter istället.

 19. Wow så många hobbyläkare det finns här. Det går alltid hitta den information man vill hitta. Sen om den hittas i ett labb eller på sociala medier är en annan sak. Man blir ju lite mörkrädd att dessa människor vandrar runt en på stan.

  • Ja det finns säkert en del hobbyläkare bland vaccinmotståndare. Det finns ivartfall minst en hobbyläkare som påstår sig vara legitimerad läkare. Men enligt Lexbase och MrKoll har Glenn Dormer INGEN svensk yrkeslegitimation i något vårdyrke.

 20. Nu har jag läst alla inlägg i den här tråden och har en del funderingar jag vill dela.

  Det är skillnad mellan att berätta sin egen historia om hur ens barn drabbats av biverkningar av vaccin, och att börja propagera för att sluta ta vaccin och få hela forskarvärlden att låta korrupt.

  Ni som funderar över om ni ska vaccinera er eller inte…
  Man kan göra en jämförelse med att genomgå en operation. Skulle du låta bli att operera dig bara för att någon på sociala medier berättar att deras barn dog under operation och det säkert beror på att samhället bara tänker på pengar eftersom operationen inte var säkrare.

  Det finns som vi alla vet, för många ”tyckare” på sociala medier och youtube-klipp för allt så jag vill uppmana alla till att bli duktigare på källkritik. Oavsett ståndpunkt.

  Och ta ert vuxna ansvar. Läs bipacksedlarna, fråga experterna (dvs INTE de på sociala medier, google, de med ett skadat barn etc) efter risker och berätta för er läkare hur er hälsa är. Sen fattar ni ett EGET beslut och står för det. Det kanske är svårt men det är att vara vuxen.

  Ni som tycker medicinbolagen, forskarvärlden och regeringar gör fel. Toppen att ni reagerar och säger ifrån. Men gör det till rätt ställe, dvs medicinbolagen, forskarvärlden och regeringar.

  Till sist vill jag också dela vår privata story. Jag och alla jag känner är vaccinerade. Vi har inte blivit sjuka av det.
  Däremot har jag blivit bekräftat felbehandlad av EN läkare och lider nu av nervskador. DEN läkaren har jag anmält, inte hela läkarkåren.

 21. Som tidigare nämnts är det uppenbart att en del “anti vaxxare” här i forumet har egna bistra erfarenheter av vaccination. Det är självklart att man påverkas av att ens egna barn eller annan nära anhörig eller vän drabbats av biverkningar! Precis på samma sätt som man påverkas av att ens barn blivit svårt sjuk eller t.o.m. avlidit av sjukdom p.g.a att barnet INTE varit vaccinerat!

  Vaccination är inte 100% säkert, det är fakta. Det är oerhört beklagligt att en liten del drabbas av allvarliga biverkningar. MEN konsekvenserna av att inte vaccinera sig är så oändligt mycket större än de risker det kan medföra att vaccinera sig.

  Rädslor är inte alltid lätta att hantera men rädslor uppstår ofta p.g.a. bristande kunskap, oavsett det handlar om flygrädsla eller rädsla för vaccinationer.

  Med korrekta fakta och logiskt tänkande torde många rädslor, skepsis och tvivel kunna övervinnas men det förefaller som att skeptiska, tvivlande personer söker “fakta” enbart på platser som kan “bevisa” deras rädsla och skepsis snarare än att söka objektiva fakta som kan nyansera den, många gånger, felaktiga bilden av ämnet ifråga. Man har bestämt sig för att det t ex är farligt att vaccinera sig och då gäller det att hitta ännu fler argument för att den egna uppfattningen är den absoluta sanningen. I det fallet är källkritik inget som gagnar målet att hitta de “fakta” som passar med ens uppfattning.

  En undersökning för en tid sedan visade att Facebook är den primära nyhetskällan för en stor del av befolkningen!! Inte undra på att kunskapsnivån ligger där den gör och att konspirationsteorierna frodas som aldrig förr.

 22. Suck suck är trött på antivaxxare, hoppas de blir av med vårdnaden om barnen. Tror de kan bli möjligt tack vare lex Esmeralda. Nu kan inte föräldrar trotsa BVC och soc tack och lov

 23. Ingrid, När du nämner att ett barn av tusen som får mässlingen får hjärnhinneinflammation. Varför nämner du inte också hur stor/liten chansen är att drabbas av svåra biverkningar av mässling vaccin? Varför nämner du inte hur stor / liten chansen är att dö av den hjärnhinneinflammation man kan få av om man smittas av mässling? Siffrorna finns ju och bipacksedlarna lika så.

  Här är några av riskerna med ett vaccin som tas mot mässlingen, finns fler men valde de som drabbar upp till 1/1000:

  Sällsynta (dessa kan förekomma vid upp till 1 av 1 000 vaccindoser):
  kramper i samband med hög feber
  allergiska reaktioner.

  Efter lansering av Priorix har vid några få tillfällen följande biverkningar rapporterats:
  smärta i leder och muskler
  punktvisa- eller småblödningar i huden eller lättare att få blåmärken än normalt på grund av minskat antal blodplättar
  plötslig livshotande allergisk reaktion
  infektion eller inflammation i hjärnan, ryggmärgen och perifera nerver vilket leder till tillfälliga svårigheter att gå (ostadigheter) och/eller tillfälligt förlorad kontroll över kroppsrörelser, inflammation av vissa nerver, eventuellt med myrstickningar eller förlorad känsel eller förlust av normal rörlighet (Guillain-Barrés syndrom)
  förträngning eller blockering av blodkärl
  erythema multiforme (symtom är röda, ofta kliande fläckar, liknande mässlingsutslag som börjar på armarna eller benen och ibland i ansiktet och på övriga kroppen)
  mässling- eller påssjukeliknande symtom (inklusive övergående, smärtsam svullnad av testiklarna och svullna körtlar i nacken).

  Här också en förklaring till Guillain-Barrés syndrom, eller Guillain-Barré-Strohls syndrom, (GBS) är en akut autoimmun polyneuropati som kännetecknas av förlamning i armar och ben som tilltar under loppet av några dagar eller veckor. Även känselsymtom och symtom från autonoma nervsystemet kan vara framträdande. Eftersom sjukdomen i allvarliga fall kan ge andningspåverkan och hjärtarytmi behöver patienter med GBS observeras på sjukhus. Symtomen kan gå över av sig själv, men i de flesta fall ges behandling med immunoglobuliner eller plasmaferes som påskyndar förbättringen. Trots behandling får ca 15 procent bestående nervpåverkan.[1] Guillain-Barrés syndrom är den vanligaste orsaken till akut polyneuropati i Sverige och drabbar ca 1-2 personer per 100 000 varje år[2].

  Nu är ju ovanstående vaccin verksamt mot fler sjukdommar än mässlingen så nackdelarna med att ta vaccinet ser ju här ut att väga tyngre än de faktiskt är. Men endå, varför skriver du så uppenbart agendasättande? Tycker du inte folk ska få en sann helhetsbild där alla risker finns representerade?

 24. Så bara för att förtydliga, och rätta mig om jag har fel. Chansen för hjärnhinneinflammation är alltså inte mindre bland de som tar mässlingsvaccin och de som faktiskt drabbas av mässling. Vore intressant att få se statistik som täcker antalet döda pga hjärnhinneinflammation pga vaccination och hjärnhinneinflammation pga att man drabbats av mässlingen…

  Den ena sortens hjärnhinneinflammation tjänar läkemedelsbranschen miljoners miljarder på varje år. I den andra sorten finns inga pengar att hämta…

 25. Så bara för att förtydliga, och rätta mig om jag har fel. Chansen för hjärnhinneinflammation är alltså inte mindre bland de som tar mässlingsvaccin och de som faktiskt drabbas av mässling. Vore intressant att få se statistik som täcker antalet döda pga hjärnhinneinflammation pga vaccination och hjärnhinneinflammation pga att man drabbats av mässlingen…

  Den ena sortens hjärnhinneinflammation tjänar läkemedelsbranschen miljoners miljarder på varje år. I den andra sorten finns inga pengar att hämta…

 26. Vaccin industrins vinst är mång miljard belopp, Det görs reklam för miljontals dollar för vaccin. Kändisar och politiker gör reklam för covidvaccin. Vi vet alla reklamens påverkan. Det behövs en motpol där sanning och erfarenhet utdelas. Utan att bli stigmatiserad som antivaxxare.

 27. Jag själv uppmanar alla som tvingats ta vaccinen av sina arbetsgivare att kräva enorma skadestånd om dom fått bestående men av vaccinet och skäms inte det minsta för detta, deras liv har ju blivit förstörda av vaccinen – klart dom ska ha enorma skadestånd av sina arbetsgivare då…

 28. …Uppmanade nyss en tjej i USA som fått sitt liv förstört av sin arbetsgivare
  som tvingade henne att ta covid 19 vaccin att stämma sin arbetsgivare och
  kräva mint 100 miljoner dollar i skadestånd – fick nyss meddelande om att hon
  tänker följa mitt råd..

 29. Idag fick min far en blodpropp efter vaccinet och min grannes moster dig för en vecka sedan. Är det inte dax att ni på riktigt informerar om riskerna.
  Jag tycker ni är oansvariga hycklare
  Och jag hoppas ni alla ställs till svar för att ha klankat ner på människor som ifrågasätter vaccinet.
  Skäms på er

 30. Oj, det här var lite speciellt att läsa måste jag säga och väcker lite tankar. Men säkert representativt för hur många tänker. Jag kan förstå att många drar lite genvägar när de tänker på lite större skeenden i samhället av den enkla anledningen att det är svårt att ha perspektiv helt enkelt. Man kanske jämför hur man själv fungerar i en situation där man måste välja mellan egennytta och något som gynnar kollektivet och där säkert många väljer kollektivet framför sig själv. Detta är hårt knutet till tex vaccin också där man så att säga skall välja en liten risk för egen del i form av en överreaktion eller allergisk reaktion för att gynna det kollektiva goda och bekämpa en sjukdom. Gott så långt. Men det är här tankevurpan infinner sig big time.

  Ett företag eller låt vara en internationell koncern med oligopolliknande upplägg på sin försäljning fungerar till sin natur på ett allt annat än likartat sätt än en normalt tänkande individ skulle göra om man ser till de beslut som är avgörande för foretagets/individens framtid. Ändå säger man ju att ett företag är en “juridisk person”. Detta ger skenet av att företaget fungerar som en individ och tar rationella beslut som en entitet med ingående delar som en individ har, tex moral, samvete, räddsla mod osv. I själva verket fungerar det inte alls så utan företaget genom sin uppbyggnad med begreppet juridisk person har gjort sig fri från just dessa begrepp som i den värld förtaget verkar i faktiskt är begränsande och till och med upplevs som försvagande. Med detta är det viktigt att förstå att det inom företaget kan jobba och verka personer bestyckade med höga nivåer av ovan givna egenskaper, ändock blir utkomsten av företagets handlingar negativ för det allmännas nytta. Hur kan det vara så? Jag tror de flesta känner igen sig i situationen att vilja påverka något på sin arbetsplats som går emot det företagets själva affärsidé. Man blir vänligt men bestämt visad var dörren är. Är man till och med flera så spelar det ingen roll. Inte direkt en demokratiskt process. Etik och moral är lättviktare i sammanhang där vinstmaximering diskuteras och vägs. En del har lärt sig att man kan nå långt om man efterliknar denna “juridiska person” till sätt och beteende. En del tror till och med att det är ett ideal.

  Att med ovan resonemang i bagaget envist hävda att företag som nu levererar vaccin till en hel värld inte ser till sin vinst när så mycket står på spel är nära nog att likställa med små barns jollrande. Men insikten om detta skall nog komma till flertalet i en eller annan omfattning och på ett eller annat sätt och vi får hoppas att de som sitter djupast och kan identifiera sig bäst med denna “juridiska person” faktiskt får något kvar efter att de lager av inlärd självcentrering och nyttomaximerande har fallit av.

 31. Oj! Jag sökte på “hur övertygar man en antivaxxer” och hittade hit. Det är med stor sorg jag ser att solidariteten till andra människor och tron på vetenskapen är under attack!

  Ni antivaxxers åker snålskjuts på skyddet av övriga samhällets vaccinationsvilja. Skäms!

  Ni antivaxxers tar upp en “ovaccinerad plats” för någon som faktiskt inte KAN vaccineras. Skäms!

  Om någon med minst doktorsexamen inom medicin, fysiologi eller biologi vill säga emot, varsågod. Ni andra kan väl hålla era lågutbildade munnar stängda, tack?

  • Med säkerhet kommer du inte kunna övertyga någon med dina högfärdiga kommentarer. På sättet du skriver, låter du väldigt lågutbildad ;D

   Dessutom kan du bli smittad och även smitta andra fastän du är vaccinerad. Detta påstående “Jag är en del av skyddet för samhällets eget bästa” passar inte för ett experimentellt vaccin som ingen kan garantera hur det kommer att påverka i längden och bara du själv och din familj måste leva med skadan och kostnaden . Du vet att de med till och med mild covid -infektion har långvarig immunitet enligt vetenskapen? Så varför skulle de ta vaccinet?

   Den potentiella risken för ett experimentellt vaccin kan vara lika farligt som coronavirus, förutsatt att du har otur att vara en av de 3-5% som utvecklar en dödlig sjukdom. Att säga att vaccinet skyddar mot att hamna på intensivvård är konstigt med tanke på den låga riskprocenten.

 32. Jag har haft corona 30 år min farmor 85 år min pappa 56 år och min farbror 53 år , vi alla blev smittade ungefär samtidigt, jag skulle säga att halsfluss är 100 gånger värre, hur kommer det sig att man inte kan hitta ett botemedel till andra sjukdomar som har mycket högre dödlighet men för corona stängs hela världen ner,? var 3 människa i sverige idag diagnosernas med cancer. när du vaccinerar dig mot corona så kan du fortfarande vara smittbärare samt bli sjuk ? vad är då meningen? värför är vaccinet så viktigt? jo den lindrar symptomen.

  hur många har egentligen dött av corona? och inte av en underliggande sjukdom? vet folk att corona vaccinet inte är godkänt av FDA?

  Det finns flera läkare som uttalat sig om risken för vaccinet men när jag själv har försökt dela det på facebook eller instagram eller whatsapp har mina sociala medier slutat att fungera på flera h så @ulrika vi har inte längre någon tryckfrihet utan man blir censurerad, om du söker bortom all mainstream media då kommer du hitta många läkare forskare som är emot vaccinet.
  rekommenderat kolla på russelbrand eller när tony robbinson pratar med läkare som förklarar att dem fåt pengar för att skriva att någon har dött i corona. Informationen finns men den är begränsad.

  och nu så har man fått reda på att vaccinet med största sannolikt har skapats av misstag i ett labb i china , varför är man inte förvånad?

  jag respekterar att människor vill följa allmänhetens råd och vaccinera sig , men som människa har man rätt att välja själv.

 33. Idiotisk artikel! Kommer klara mig bra utan något påtvingat vaccin som myckel väl kan vara skadligt för oss.
  Ingrid, ett typiskt får utan eget tänkande.

 34. Tar ni ansvar för alla som redan dött av de mRNA de fått och de stora massorna som kommer att drabbas av problem, utvecklar sjukdomar och dör de kommande åren?
  Varför inte göra ordentliga studier? När man har all data då kan folk vaccinera sig. Ja, LmV sponsras av läkemedelsindustrin, givetvis står ni på deras bidragslista. Ni är INTE trovärdiga alls. Skulle inte köpa ens en begagnad cykel av er! Och den löjliga retoriken ni använder, bara löjligt och desperat! Bättre kan ni.
  P.S. Mässlingen skulle ändå försvinna, vaccin gjorde ingenting gott förutom att läkemedelsindustrin tjänar på det. Likaså nu. Ni borde skämmas för att vaccinera folk med något som INTE är utvecklat och som man inte vet vad det blir för konsekvenser. Gud ser allt och dömer rättvist! Amen!

 35. Jag tycker att du ska skämmas som ska lägga skulden på de som inte är vaccinerade, att skriva att vi ska se oss i spegel och sluta sprida lögner. Du måste vara en väldigt Ond människa, som sprider sådan information. De som inte är vaccinerade är kanske rädda och vill inte riskera att ta konsekvenserna, det finns inga studier som visar vilka effekter Covid har. Hur kan man döma en person för att de inte vill bidra med den ekonomiska brottsligheten och skadan som vaccinen gör, och som kommer fortsätta i flera decennier. Det finns ingen logik i det du du skriver och jag vet att du kommer få uppleva sanningen snart….Hoppas att Gud är med dig Ingrid Helander.

 36. Ingrid, vem kan du stämma om skadestånd när nåt händer med din kropp eller en nära anhörig? Inte läkemedelsföretagen, de går fria när det gäller corona vaccin. Du kan inte hålla någon ansvarig.

  Är de transparenta och du får reda på vad det är för ingredienser i corona vaccinet? Svar nej.

 37. Den här härskar-tekniken hjälper inte på oss som granskar saken oberoende.
  Ge mig EN enda studie som visar på att ovaccinerade smittar oftare än vaccinerade.

  Och du ser väl själv hur många som får biverkningar av skiten. Jag menar det räcker ju att vända sig till sina närmsta så är det ju fler som får biverkningar än inte.
  Jag är definitivt skeptiker mot vaccin (och absolut MRNA-manipulation!) och chockad hur 8 månaders “forskning” kan anses räcka….men hade aldrig kunnat drömt om att så många skulle få biverkningar.
  Så genomskinligt detta. URS!

  • SARS som är ett Corona virus har det forskats om i över 15 år nu, det var utgångspunkten vad jag förstår för Covid-19 vaccinet. Jag inte virus forskare och överlåter med trygg hand till dessa (inte individer som läst om forskning av virus) med trygg hand.
   Vi MÅSTE låta vetenskap att florera och utvecklas i den takt som behövs, och behövs inte lägre tid än 8 månader, då behövs det inte.
   I Sverige är vi inte hårt drabbade av korruption som andra länder, t.ex. Thailand som nu har drabbats extremt hårt av Covid-19 för att dom styrande håller på att förkovra sig av vaccinbristen som finns där, dom köpte in Sinovac från Kina som INTE är ett fullvärdigt vaccin men de andra från Moderna, Phizer m.fl. FÅR INTE distribueras till allmänheten förrän i Oktober i år. Varför är det så? Jo, för att alla har inte tjänat pengar än plus att vissa sjukhus fördröjer vaccinering till Oktober för att Sinovac måste köpas av de privata sjukhusen till överpriser. Finns många sätt att tjäna pengar på men vi är lyckligtvis förskonade från sådan korruption här i Sverige.
   Personligen så litar jag på yrkesrelaterade proffs, INTE på Googling proffs.
   Anti vaxxare är en bunke Googling proffs som ljuger hela tiden, t.o.m. så ljuger dom att just deras barn har blivit drabbade, allt för att verka viktiga och kunniga, samtidigt påstår sedan att dom skyddar andra människor genom att ljuga om sådant dom tror på, dom skulle lika gärna kunnat vara religiösa för dom vill vara viktiga och känna sig som små profeter.
   Är man orolig, googla inte, finns bara lögner, myter och andra tvivelaktigheter som dränker den äkta och sanna informationen, ta kontakt med en kunnig läkare eller sjuksköterska som har erfarenhet av virus och vaccinering så får du KORREKTA svar, om du inte får, fortsätt kontakta någon trovärdig person, forskare, läkare eller sjuksköterska. Bara du inte googlar. Jag har över 30 års erfarenhet inom IT, skaffade internet 1993 med egen X-Line (googla) med 64Kbit 1997 och satt upp sökmotorer sedan 1998, så jag vet hur dessa fungerar och det promotar inte sanningen utan bara information. Lögner blir istället manifesterade på Internet, se bara på Ryssarna, Nord Koreanerna och Kineser som använder Internet för att få en framskjutande position för att påverka och söndra. Vi behöver inte Svenskar som gör detsamma vad gäller vaccineringar.

   • Sov du när du skrev den här osammanhängande bedömningen om oss Antivaccinare. För att väcka dig lite från din sömn, “Antivaccinare” är en blandning kritiskt tänkande individer som uttrycker sina många gånger självgenomtänkta åsikter. Alla blir vi beroende av vad vi läser, eller, upplys mig vad använder du Google till, hur tog du dig hit. Av allt strunt jag läst är påståendet att folk ljuger om att deras barn drabbats det lägstklassade ryktet.

 38. Precis som du säjer så är det inte många som sprider lögner om detta.
  Det är SANT att många får fruktansvärda biverkningar och ibland permanenta skador. Man behöver inte ljuga för det.
  Helt otroligt att folk kan sälja sin själ eller låta sig luras så hårt såsom du gjort.

  Jag är så lättad och tacksam att vi som väljer det riktiga immuniteten blir fler och fler.

 39. Läkemedindustrin, är väl befriade att betala Skadestånd till Patiente som blir Sjuka av Cocid Vaccinet, bara det är ju anmärkningsvärt att de går befriade. Det oansvariga är dom som åker utomlands och drar hit det, bara de får sin semmester, detta är oansvarigt, te är testat ordentligt, som de gamla och sedan rulla runt med denna smitta. Barn skall väl inte ha vaccin som är friska, det där vaccinet vet man inte om det gör något med DNA i kroppen. Ja tror inte ens de gått igenom riktigt godkännande som mediciner, som de gamla mediciner måste kollas hårt, Vi vet att vissa dör av Vaccinet och få Svåra Biverkningar också, liksom Tinnitus, men tinnutus, kommer de inte räkna med svår sjukdom, liksom skador av neurologiska saker som skakningar i armar ben. Kanske om 2-5 år får vi reda bivekningar, medan några dör också. det är inga traditionelle vacciner, utan oprövade, så den här generationen går med någon Expriment, som inte är Provat.

 40. Hej.
  Jag undrar varför vi som haft covid måste vaccinera oss? Förr fick vi lära oss att vi blev immuna mot de virus som infekterat oss livet ut. Varför gäller inte det längre?

 41. Ja jag sprider ett virus för fulla muggar som ännu inte bevisats att det existerar. Och jag vägrar ta ett experimentellt vaccin (det är inget vaccin ens) som ingen jävel vet vad det gör med våra kroppar. Usch vilken hemsk människa jag måste vara.

 42. Jag har hört att vaccinet endast skyddar en själv mot allvarligt insjuknad och att man fortfarande är en bärare OCH kan smitta.
  I så fall är det bara trams att prata om moral.

  Ser gärna motbevis på detta påståendet.

  Bästa medicinen mot allvarlig insjuknande är att ta dig en promenad och sluta käka socker. Det borde läkare pusha mer på då det verkar som att majoriteten utav allvarligt sjuka är överviktiga.

  Och alla som känner ”sig kränkta” över lite åsikter borde lägga av med fjantet.
  Man väljer själv om man är kränkt (vilket som inte är något vinnande val i längden för någon)

  • Jag kände personligen en “hälsofreak” som dog i Covid-19. Var inte överviktig, tränade regelbundet, spelade badminton 2ggr i veckan, var vegetarian och icke rökare, icke nikotinist, lite alkohol och drack kaffe.
   Vi skojade ofta om att jag som snusar, dricker alkohol, är överviktig med 28-30 Kg och tränar 3 ggr i veckan kommer att bli som en säck potatis när jag går i pension, men jag tar extra D vitamin tillskott tillsammans med Zink, Magnesium, C vitamin och kalcium, han blev 52 år och jag är 60 nu. Har fått Covid-19 två ggr. inom loppet av ett år, den djävligaste virusinfektion jag haft i mitt liv och vill FAN INTE ha den igen, tog två månader att ta mig igenom den senaste.
   Nu fick mitt barn som är 16 år sin första vaccin spruta och jag har fått två.

   • att icke köttätare lever längre är en myt, tider jag levt utan kött så blev jag seg i skallen och absolut inte piggare o friskare, du verkar rätt lurad att gå på detta falska test som man kör upp i näsan, testet är en stor bluff hadde man gjort testet för 5 år sedan på svenska befolkningen så hadde det visat samma procent som det gör idag, virus bildar kroppen själv för att rena den från gifter mm, att du blivit sjuk kan ha att göra med att vi utsätts för mer gifter och strålning franför allt i storstäder där den “såkallade pandemin” varit som värst, är det inte lite lustigt att göteborg o stockholm drabbats särskillt hårt dom var ju bland dom första med 5g mobilnät som skadar kroppen och försvagar det, lyssna på andres sydborg om detta,
    sen renar man komunalt vatten med giftiga flocknings medel vilket jag upptäckte när jag vattnade mina tomater som växte sämre med komunalt vatten än med regnvatten, så du är total lurad med ditt vegan trams och att man tror att man blir hälsosammare av ju mer man tränar, jag var mycket mera sjuk när jag tränade mer, visst det är bra att träna det gör jag fast i lagom form, tar någån cykeltur, kör lite sittaps och kör lite pullups för att stärka ryggen, det låter som du sitter och tramsar med aftonblades hälsotema, och hur kan du ge ditt barn detta gift, stoppa detta omedelbart, coronavaccinet kan sätta sig på äggstockarna vilket sänker feriliteten , hur kan man vaccinera en 16 åring chansen är ju stort sätt obefintlig att hon ska bli sjuk,

 43. läkemedelsindustrins lilla nyttiga idiot har talat, du kanske själv är beredd att ta ansvar om några år när folkhälsokatastrofen pga detta vaccin nått sin kulmen, jag har flera bekanta som fått alvarliga biverkningar av vaccinet, svenskarna är som ett stort hjärntvättat lämmeltåg som bara går rakt mot en avgrund

 44. Men vilken psykologisk laddad nonsense till argument en del provaccare propagerar med. För ett par säkra procent ska vi vaccinera över 90% av befolkningen och riskera livet för en osäker procentsats. Ge oss uppskattade siffror på hur dyr denna solidariska samhällsåtgärd kan bli sen kan vi som kan tänka själva diskutera om vi ska vara för eller kontra det här vaccinet.

 45. EU resolution 2361 antagen 21 jan 2021.

  7.3 with respect to ensuring high vaccine uptake:
  7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is NOT mandatory and that no one is politically, socially, or otherwise pressured to get themselves vaccinated, if they do not wish to do so themselves;

 46. Vi vet vad som är politiskt fastställt! I realiteten verkar en annan taktik, en indirekt mental påtryckning initierad av staten och med stöd från mediatornet håller om ryggen sina legosoldater pro vaccinare. Hälsomyndigheten nöjer sig inte med att över 80 % av befolkningen har vaccinerats. Med sådant oskyddade vaccin lär ni aldrig uppnå flockimm.. Nu pratar mr om sprutan eller så kvarstår restriktionerna. Vi trängs i hörnet så att två valen blir till ett. När ska folket vakna till liv och inse att något inte står rätt till med den här pandemin. De unga är bestämt med på agendan, och sen återstår de stackars minsta.

 47. Jag föreslår att ni som är emot vaccin
  tittar i kyrkoböckerna från förr. Där ser man mängder av barn som dog av mässling och kikhosta. Smittkoppsvaccinet var en välsignelse när det kom.

  • Men helvetet, sluta blanda in barnen. Du blandar ihop ett vaccin som använts i tiotals år med nyfött vaccin som godkänts i all hast. Gå laga en kladdkaka på mindre en normaltiden och se hur god den blir. Vi pratar om ett vaccin med risken för dödlig utgång blir känt först du får den. Ett vaccin är ett läkemedel som i normala fall behöver år från behov till idé till implementering efter en hel del forskning beträffande biverkningar. Här har man skapat ett vaccin (som inte ens innehåller något virus, vilket vaccin många gånger gör) på mindre än ett år. Är det svårt för er som lobbar för och förstå logiken bakom vår tvekan. Var och en får välja själv om han/hon vill eller inte vill vara en försökskanin i detta experiment. Du har säkert gjort ditt val men kom inte och predikera om något varken du eller jag vet något om.

 48. Ja en moraliserande artikel för att uppnå, inte flockimmunitet, men flockmentalitet.

  Nu är det inte solidaritet som driver folk till vaccination. Det är snarare, mellan tummen och pekfingret, en tredjedel rädsla, en tredjedel grupptryck och en tredjedel själviskhet.

  Folk vill flyga!

  Greta släng dig i väggen.

  Nu är man inte motståndare till vaccin, bara för att man tackar nej till experimentellt vaccin.

  Folk har dött av hjärnblödning efter att ha tagit Astra vaccinet. Det är inte en stor andel, snarare tvärtom, men det är en tillräckligt stor risk för att vara skeptisk.

  Det sades att vaccinet var safe. Det var rysk roulette. Nu påstås nästa vaccin vara safe. Det är mycket möjligt att det är safe, men det är också möjligt att mer eller mindre mindre biverkningar tonas ner.

  De andra mrna vaccinen är inga traditionella vaccin. Finurlig teknik, förvisso, men frågan är var spikproteinen hamnar innan de försvinner ur kroppen. Det verkar oklart.

  Framtiden får utvisa det.

  Det är möjligt att risken för allvarliga komplikationer minskar om man tar sprutan, men samtidigt är risken att bli allvarligt sjuk marginell, om man inte tillhör en riskgrupp och inte tar sprutan.

  Det är möjligt att flockimmunitet hjälper de som inte vaccinerar sig, men man räknar inte med det. Tvärtom räknar man med att bli smittad och ha en hyfsad stor chans att klara av det.

  När det gäller att smitta andra så har det visat sig att vaccinerade sprider smitta. I synnerhet efter att ni har slutat med social distancing och nya muteringar uppstått.

  Det ryktas dessutom att ni kanske måste fortsätta att ta spruta tre, fyra och fem, i lång tid framöver.

  Det är en personlig riskkalkyl, om man vill ha den försäkring som en vaccinering kan liknas vid. Precis som en försäkring gäller det att läsa det finstilta, att den kan vara värdelös eller medföra problem.

  Det medför trots alltså en risk både att vaccinera sig med experimentellt vaccin och att inte vaccinera sig. Det är detta som väger på en vågskål.

  Ni försöker tvinga folk att ta vaccin med alla medel utan att sätta en pistol mot deras huvuden. Det är påtryckningar och utpressning.

  De som har tagit vaccinet rationaliserar det personliga valet för sig själva.

  Det är en naturlig reaktion att ni skriker antivaxxare åt alla som fattar något annat personligt val än er själva.

 49. Vi är redan för många på jorden. Låt pandemin få ta bort de svaga och sjuka. Vilken masshysteri. Bättre att lägga pengar på något konstruktivt, tex nedrustning, utbildning. Massmedia och politiker har verkligen skrämt upp befolkningen. Malt in sin skit i skallen på människor. Alkoholen skördar liv, vad gör man åt det? Nada. Otroligt att det finns så många dumskallar som frivilligt tar ett vaccin som inte är långtidstestat och inte 100 procentigt. Hitlers propagandamaskin lyckades den också. Tillräckligt många lögner blir en sanning. Och till sist. Alla dör, gör något bra under tiden du lever. Bättre med kvalité på livet än kvantitet. Att gå och vara rädd för en förkylning är knappast kvalité. Att hjärntvättas av massmedia ger inget bra mående. Antivaxxare, vilket löjligt ord. Sunt förnuft är bra.

 50. Om man umgås med en person som är infekterad varje dag under 2-3 veckor, sover i samma säng, delar matbord osv. Så är det inte 100% att man blir smittad. (egen erfarenhet).

  Men OM du skulle bli smittad så är det inte 100% att du på allvarligt sjuk.

  Men OM du blir allvarligt sjuk så är det inte 100% att du dör.

  Det är ca 0.3% risk att du dör vid en infektion. Dvs 99.7% chans att inte dö.

  Tycker oddsen talar för sig själv. Och är man frisk i övrigt och inte käkar fem bigmac’s om dagen så ser jag ingen anledning till denna masshysterin som just nu pågår.

  Förövrigt så avslutas pågående corona vaccin-studie 2maj 2023, vilket betyder att alla som tagit vaccin är med i ett pågående exprement/studie som man tidigast maj 2023 kommer ha svar på om det är effektivt eller ej.

  Källa: clinicaltrials.gov

  MEN man gör som man vill, vill DU vaccinera dig så står jag inte i vägen för det.

  DIN kropp DITT val
  MIN kropp MITT val

Kommentera

Please enter your comment!
Please enter your name here

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng