Hem Taggar övervakning

Tag: övervakning

Måste meddela i tid om försäljningsstopp

Den som vill dra in ett godkänt läkemedel tillfälligt eller permanent måste anmäla orsaken till Läkemedelsverket minst två månader innan. Det föreslås i en proposition.
3 apr 2013, kl 16:31

HPV-vaccination följs upp

Smittskyddsinstitutet ska följa upp och mäta effekten av HPV-vaccinationsprogrammet. Syftet är att se om vaccinationsprogrammet har avsedd verkan och att upptäcka eventuella brister.
4 maj 2012, kl 11:36

MS-medel ska utvärderas igen

Efter rapport om ett dödsfall när en patient behandlats med MS-läkemedlet Gilenya ska den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA göra en ny säkerhetsbedömning av behandlingen. I väntan på att den blir klar rekommenderas utökad...
23 jan 2012, kl 11:47

Bra säkerhetsrapportering efter godkännande

En studie gjord av FDA visar att de företagen är bra på att lämna in säkerhetsanalyser av sina läkemedel efter godkännande. Men i många fall saknar de tillräckligt med information.
7 sep 2009, kl 11:28

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng