MS-medel ska utvärderas igen

Efter rapport om ett dödsfall när en patient behandlats med MS-läkemedlet Gilenya ska den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA göra en ny säkerhetsbedömning av behandlingen. I väntan på att den blir klar rekommenderas utökad övervakning av patienterna.

23 jan 2012, kl 11:47
0

Gilenya (fingolimod) har varit godkänt inom EU sedan våren 2011 för peroral behandling av patienter med multipel skleros. Nu har det rapporterats om ett dödsfall i USA när en patient fick sin första dos av läkemedlet och EMA har därför beslutat om en ny utvärdering av behandlingens nytta i förhållande till risken.

I väntan på
att den blir klar rekommenderar Läkemedelsverket en utökad övervakning av patienter som får sin första behandling med läkemedlet. Bland annat rekommenderas EKG-övervakning under sex timmar och att blodtryck och hjärtfrekvens kollas varje timme.
Globalt har fler än 30 000 MS-patienter behandlats med Gilenya.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng