Hem Taggar Lagändring

Tag: Lagändring

Licensläkemedel på valfritt apotek

Patienter ska återigen kunna hämta ut licensläkemedel på valfritt öppenvårdsapotek. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.
29 feb 2016, kl 09:27

Måste meddela i tid om försäljningsstopp

Den som vill dra in ett godkänt läkemedel tillfälligt eller permanent måste anmäla orsaken till Läkemedelsverket minst två månader innan. Det föreslås i en proposition.
3 apr 2013, kl 16:31

Lagändring ska skydda mot förfalskade läkemedel

Regeringen föreslår en rad lagändringar som ska förhindra förfalskade läkemedel. Det kommer bland annat att ställas ytterligare krav på substanser som tillverkas i länder utanför EU.
1
15 nov 2012, kl 10:45

Teknisk sprit behöver inte tillstånd

I och med den nya alkohollagen som riksdagen har antagit behövs det från och med årsskiftet inte längre tillstånd av Läkemedelsverket för att köpa, sälja eller föra in teknisk sprit i landet.
9 dec 2010, kl 11:15

Hårdare krav på forskning med människor

Säkrare forskning, bättre integritetsskydd och mer lättolkad lagtext ska bli resultatet av riksdagens lagändringsbeslut i veckan. Etikprövningslagen och personuppgiftslagen ändras från och med den 1 juni i år.
17 apr 2008, kl 12:45

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng