Hem Taggar Internationellt

Tag: Internationellt

Internationellt samarbete om generika

EU står i spetsen för ett internationellt samarbete som ska göra det möjligt att dela bedömningar av generiska läkemedel.
13 aug 2014, kl 09:36

Billigare vaccin för fattiga länder

Miljoner av unga kvinnor i utvecklingsländer kan få tillgång till HPV-vaccin efter att läkemedelsföretagen sänker priset.
13 maj 2013, kl 09:56

Billiga läkemedel används för lite

Trots att läkemedlen är jämförelsevis billiga skrivs blodförtunnande, statiner, betablockerare och acetylsalicylsyra ut alldeles för sällan. Det visar en internationell studie med 17 deltagande länder.
29 aug 2011, kl 11:34

Nippestipendium för projekt om rotavirus

Årets Nippestipendiat som delas ut av Farmacevter utan gränser går till apotekaren Heaven Bereket. Hon får stipendiet som ett bidrag till ett projekt i Etiopien med syfte att begränsa sjukligheten i rotavirusinfektioner.
10 dec 2010, kl 12:31

Gratispennor bannlysta i Frankrike

Industrins samarbetsformer med läkarkåren måste stramas upp i hela Europa. Det anser läkemedelsindustrins europeiska branschorganisation EFPIA. I Frankrike har myndigheterna nu bestämt att minsta lilla penna är en förbjuden gåva. De nya...
18 mar 2008, kl 19:26

Bistånd och politiskt stöd kan hjälpa tredje världen

Länderna i tredje världen behöver stöd från västvärldens regeringar om de verkligen ska kunna använda undantagen i TRIPS. Dessutom behövs fler projekt som donerar och forskar fram mediciner mot tredje världens sjukdomar.
11 feb 2008, kl 12:21

Sowa rigpa i väntan på billigare läkemedel

I den nordindiska provinsen Ladakh praktiseras Sowa rigpa, ett av världens äldsta heltäckande medicinsystem. I regionen existerar den traditionella läkekonsten sida vid sida med modern västerländsk medicin.
11 feb 2008, kl 12:13

Stark pipeline kan rädda Kina

Det är billigt att göra kliniska prövningar i Kina. Kostnaden är upp till en tredjedel av den i USA, enligt Tian Shaolei från Kinas läkemedelsmyndighet, SFDA. Men Kina kämpar fortfarande med bristande...
11 feb 2008, kl 12:09

Företag letar guldkorn i traditionell kinesisk medicin

Läkemedelsforskningen i Kina riktar in sig på två huvudspår: genteknik och att hitta guldkorn i den kinesiska traditionella medicinen.
11 dec 2007, kl 15:38

Franska apotekare oroliga för omreglering

Folkhälsan är hotad om andra än apotekare får äga apotek. Det hävdar yrkeskåren i Frankrike. De försvarar nu sin form av monopolsituation.
10 dec 2007, kl 16:36

Prodi vill reformera läkemedelsitalien

Möjlighet för apotekare att förskriva, automater för läkemedelsdistribution och begränsningar av konsulenters gratismaterial till läkare. Den italienska regeringen är full av nya  idéer, men apotekarna är skeptiska.
10 okt 2007, kl 15:54

Lagförslag skärper kontrollen i USA

Höga böter och krav på uppföljning ska öka de amerikanska patienternas förtroende för nya läkemedel. Amerikanska senaten röstade i onsdags igenom ett lagförslag som kraftigt stärker FDA:s kontrollmöjligheter.
10 maj 2007, kl 21:01

Svensk ledamot i DIA:s styrelse

Thomas Kühler, direktör på Läkemedelsverket, har blivit invald i styrelsen i den internationella och oberoende organisationen Drug Information Association, DIA. Läkemedelsverket samarbetar sedan länge med DIA, men Kühler är den enda svensken...
29 aug 2006, kl 20:04

Läkemedel doneras olagligt

Den franska organisationen Pharmacie Humanitaire Internationale ägnar sig åt illegal donation av läkemedel, menar Farmacevter utan gränser.
26 apr 2006, kl 12:59

Apoteket arbetar hårt
för att bli medlem av FIP

Varje år spenderar Apoteket 1-2 miljoner kronor på FIP. Därför vill företaget bli medlem, men det fungerar inte med dagens stadgar. Men en ändring kan vara på väg.
26 aug 2003, kl 11:22

Apoteket arbetar hårt
för att bli medlem av FIP

Varje år spenderar Apoteket 1-2 miljoner kronor på FIP. Därför vill företaget bli medlem, men det fungerar inte med dagens stadgar. Men en ändring kan vara på väg.
26 aug 2003, kl 11:22

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng