Nippestipendium för projekt om rotavirus

Årets Nippestipendiat som delas ut av Farmacevter utan gränser går till
apotekaren Heaven Bereket. Hon får stipendiet som ett bidrag till ett
projekt i Etiopien med syfte att begränsa sjukligheten i
rotavirusinfektioner.

10 dec 2010, kl 12:31
0

Annons

Heaven Becket går sjätte terminen på apotekarprogrammet i Uppsala och är årets mottagare av Nippestipendiet. Stipendiet delas ut varje år av organisationen Farmacevter utan gränser, FuG, och är instiftat till minne av Nils-Olov Nippe Strandqvist som grundade FuG.

Projektet som Heaven Becket ska genomföra kallas Bambino och syftet är att begränsa sjukligheten av rotavirusinfektioner hos barn i Etiopien där det i många fall är dödligt. Tillsammans med läkare på plats i Etiopien är meningen att hon ska genomföra en kampanj med bland annat information om viruset, se över hygienrutiner i akutsjukvård och samhälle och bidra med vätskeersättning.

Heaven Beacket mottog stipendiet under Läkemedelskongressen i november och planerar att resa till Addis Abeba i september 2011.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng