Annons

Kombination bra vid neuropatisk smärta

Tillgängliga läkemedel för att behandla neuropatisk smärta har låg effektivitet och dosbegränsande biverkningar. En kanadensisk studie, som publicerades i NEJM (2005;352: 1324-34), jämförde en kombination av gabapentin och morfin med respektive läkemedel var för sig. Studien visar att kombinationen gav en bättre analgetisk effekt vid lägre doser av de två läkemedlen än om de användes […]

15 apr 2005, kl 12:41
0

Annons

Tillgängliga läkemedel för att behandla neuropatisk smärta har låg effektivitet och dosbegränsande biverkningar. En kanadensisk studie, som publicerades i NEJM (2005;352: 1324-34), jämförde en kombination av gabapentin och morfin med respektive läkemedel var för sig.
Studien visar att kombinationen gav en bättre analgetisk effekt vid lägre doser av de två läkemedlen än om de användes som monoterapi. Illamående, trötthet och muntorrhet var de vanligaste biverkningarna vid maximalt tolererad dos av kombinationen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng