Hem Taggar Samband

Tag: Samband

SSRI till gravid kan ge högt blodtryck i lungorna hos barnet

Nyfödda barn vars mammor behandlats med antidepressiva under senare delen av graviditeten har en ökad risk för persisterande pulmonell hypertension. Det visar en studie från Karolinska institutet.
13 jan 2012, kl 11:30

Förstorad prostata möjligt tecken på cancer

En omfattande dansk registerundersökning tyder på att risken för prostatacancer är betydligt högre bland män med förstorad prostata. Men sambandet är inte utrett. En omfattande dansk registerundersökning tyder på att risken för prostatacancer...
16 aug 2011, kl 13:29

Somatropin granskas av EMA

 Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har inlett en granskning av säkerheten av läkemedel som innehåller tillväxthormonet somatropin. Anledningen är att en fransk långtidsstudie visar att personer som behandlas med somatropin riskerar att dö...
10 dec 2010, kl 15:17

Vikt kan spela in vid artritbehandling

Kraftigt överviktiga vuxna med reumatoid artrit som behandlas med TNF-hämmare kan svara sämre på läkemedel än andra enligt en mindre studie.
19 nov 2010, kl 12:32

Antipsykotika kopplas till blodpropp

Personer som behandlats med antipsykotiska läkemedel löper en högre risk att drabbas av blodpropp. Det visar en studie som publicerats i British Medical Journal.
22 sep 2010, kl 11:25

Inhalerade läkemedel en riskfaktor för lunginflammation

Antikolinerga läkemedel som inhaleras tycks öka risken för samhällsförvärvad lunginflammation hos astmapatienter. Det visar en spansk kontrollstudie.
17 jun 2010, kl 11:42

Antiepileptika kan öka självmordsrisk

Vissa antiepileptiska läkemedel kan göra patienterna mer självmordsbenägna enligt en studie i JAMA. Enligt forskarna bakom studien kan sambandet komma redan tidigt.
14 apr 2010, kl 12:37

Acetylsalicylsyra kopplad till minskad risk för magcancer

Läkemedel av typen NSAID kan minska risken att drabbas av en viss typ av magcancer med en tredjedel. Allra är det med acetylsalicylsyra enligt en metaanalys som publicerats i British Journal of Cancer.
2
9 feb 2009, kl 14:05

Möjlig koppling mellan paracetamol och astma

Astma är nästan tre gånger vanligare bland personer som tar paracetamol minst en gång i veckan än bland de som inte äter lika ofta. Det visar en studie som genomförts i 12 europeiska...
1
8 sep 2008, kl 15:58

Statiner orsakar inte cancer

De senaste åren har det kommit en rad rapporter som tytt på att kolesterolsänkande preparat som innehåller statiner kan orsaka cancer. Men en stor amerikansk studie hittar ingen sådan koppling.
21 aug 2008, kl 11:59

Borrelia kan orsaka cancer

Var sjunde patient med cancer i form av mantelcellymfom hade haft en borreliainfektion ? att jämföra med var 33:e person i kontrollgruppen. En svensk-dansk studie har för första gången kunnat visa på ett konkret samband...
22 maj 2008, kl 16:43

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng