Naturläkemedel på
Läkemedelsverkets hemsida

Produktresuméer och bipacksedlar för naturläkemedel finns nu publicerade på Läkemedelsverkets hemsida.

24 nov 2002, kl 00:00
0

Naturläkemedlens produktresuméer finns nu publicerade på Läkemedelsverkets hemsida.
Informationen som är tillverkarens officiella information har granskats och godkänts av Läkemedelsverket. Det är de texterna som ligger till grund för texterna i FASS och bipacksedlarna. Även bipacksedlarnas text finns publicerad på verkets hemsida.
– Idag när så många använder naturläkemedel är det viktigt att vårdpersonal kan få saklig information om vad det finns för fog för godkännandet, säger Per Claeson på Läkemedelsverket.
Produktresumén innehåller bland annat information om innehållsämne, indikation, dosering, interaktioner, kontraindikationer med mera.
Däremot finns idag ingen information om naturläkemedel i FASS eller FASS.se. Det har representanter för naturläkemedelsföretag kritiserat, bland annat i ett debattinlägg i Läkemedelsvärlden (11/02).

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng