Årets Farmacevt utsedd

Sveriges Farmacevtförbund har till Årets Farmacevt 2002 utsett Per From, apotekare och vd för Astrazeneca AB i Sverige.

22 nov 2002, kl 20:05
0

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Sveriges Farmacevtförbund har Per From under sin 35-åriga karriär varit trogen Astra-koncernen. Bland annat ansvarade han under ett antal år på 1990-talet för att från grunden bygga upp en forskningsenhet för Astra Pain Control i Kanada. Han är VD för Astrazeneca AB sedan 1999.

Utmärkelsen Årets Farmacevt tilldelas i Sverige verksam farmacevt, som genom sina insatser inom den praktiska farmacin bidragit till att förstärka, utveckla eller befästa farmacins roll i samhället. Per From har under sin yrkeskarriär blivit en känd och respekterad företrädare för den svenska farmacin både i Sverige och utomlands och är ett gott föredöme för farmacevterna som yrkeskår.

Han har under lång tid aktivt värnat om svensk läkemedelsindustri och i många sammanhang lyft fram farmacevternas kompetens inom läkemedelsindustrin och -forskningen och därmed bidragit till att befästa farmacins roll i Sverige. Per From är därför en utmärkt mottagare av Årets Farmacevt.

Per From arbetade också under flera år i Farmacevtiska fakultetens linjenämnd för en utökad antagning till apotekarutbildningen då han ansåg att inte minst läkemedelsindustrin behövde öka sin rekrytering.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng