Annons

Seglivat projekt läggs ned

Landstingsförbundets Läkemedelsprojekt läggs nu ned för att integreras i det reguljära arbetet.

24 nov 2002, kl 00:00
0

Annons

Efter sju år som projekt ska nu läkemedelsfrågorna integreras i det reguljära sjukvårds- och hälsopolitiska arbetet på Landstingsförbundet.
– Men det hindrar inte att vi ska fortsätta att ha en hög svansföring vad det gäller de här frågorna, säger Mariannne Boivie som i sju år varit projektets ledare.
Hon ska arbeta vidare med preciserade arbetsuppgifter, bland annat sitter hon med i ett flertal styrelser och råd som arbetar med läkemedelsfrågor.
– Läkemedelsprojektet har ju varit ovanligt seglivat med sina sju år. Att vi nu tycker det är lämpligt att avveckla beror på att flera av de frågor vi drivit så att säga är i hamn.
Läkemedelsförmånsnämnden, reglerna om arbetsplatskodning, och utbyte av läkemedel är några frågor hon menar gått förbundets väg.
– Det vi ska fortsätta att driva är till exempel att landstingen måste få bättre möjligheter att följa upp förskrivningen. Den frågan kommer vi förstås att bevaka i den utredning som pågår.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng