Annons

Moncef Riahi får ägna sig åt kunderna

Som chef för ett fristående apotek får Moncef Riahi arbeta med det han brinner för ? kundmötet. Som bonus får han även arbeta med sin familj.

24 sep 2011, kl 11:58
0

Moncef Riahi följde efter sina bröder från Tunisien till Sverige i slutet av 1970-talet. Och här stannade han. Efter lite olika arbeten hamnade han till slut på farmacevtutbildningen.
– Det var barnens mor, som är sjuksköterska, som väckte mitt intresse för medicin och vård.

Men efter 15 år som farmacevt på Apoteket AB och förtroendevald inom Sveriges Farmacevtförbund bestämde sig Moncef Riahi för att tillsammans med sin familj öppna ett apotek. Det blev ett oberoende apotek, eftersom det gav dem större frihet. Men det var också en större utmaning. De hade hoppats kunna öppna apoteket efter bara tre månader. Det tog nästan ett år eftersom de var tvungna att göra och lära sig allt själva.

I maj kunde man slutligen slå upp dörrarna för Apotek Björknäs på Björknäs torg i Nacka utanför Stockholm. Fördelen med att vara fristående är att Moncef kan fokusera på kundmötet och rådgivning, något som han tycker det blivit allt mindre av på de stora apoteken.
– Respekt, service och återkoppling är våra nyckelord. Jag är mån om kunderna, att de får rätt råd och hittar rätt produkter och läkemedel hos oss. 

På apoteket sköter alla var sin del. Pappa Moncef Riahi är apotekschef, äldste sonen Mourad Kraft Riahi är vd och sköter ekonomin, sonen Mounir Kraft Riahi är egenvårdsansvarig och barnens mamma, Mia Kraft, är hälsovårdsrådgivare. 
– Vi kompletterar varandra. Eftersom vi ofta fattar beslut själva inom våra egna områden, måste vi lita på varandra. Men det vi gör är för apotekets bästa, säger Moncef.

Även om det inte alltid är så lätt att driva ett fristående apotek så har han roligt på jobbet och ångrar ingenting.
– Vi har lärt oss att inte ge upp, även om vi stöter på svårigheter. Det är klart att vi bråkar ibland, men vi har också lärt oss mycket om varandra och utvecklats som familj. Utan min familj hade jag inte kommit så här långt.