Priset på original utreds

I början av sommaren tillsatte regeringen en ny utredning om apoteksmarknaden. Utredaren Sofia Wallström har nu fått ytterligare uppdrag till den utredningen. Bland annat prissättningen av originalläkemedel.

23 sep 2011, kl 13:27
0

I det tidigare direktivet skulle utredaren bland annat undersöka marknaden för dosdispensering, möjligheterna att öppna speciella djurapotek och 24-timmarsregeln, det vill säga att apoteken inom ett dygn ska kunna expediera ett förskrivet läkemedel.

I tilläggsdirektivet
ingår att hon även ska se över prissättningen av originalläkemedel utan generisk konkurrens, fundera över om miljöaspekter ska ingå när TLV beslutar om subvention samt komma med förslag på en obligatorisk läkemedelsförsäkring.

Sofia Wallström
var tidigare ansvarig för omregleringen på socialdepartementet. Idag arbetar hon som länsråd vid länsstyrelsen i Västmanland.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng