Granskar arbetsmiljön

Enligt förbundet har man fått signaler från medlemmarna att arbetsmiljöfrågor har fått stå tillbaka ute på apoteken under omregleringen. Arbetsmiljöombudsman Kristina Håkansson säger att personalen inte alltid vågar säga till och ifrågasätta brister som uppkommer, som till exempel möjlighet till lagstadgade raster och schemafrågor.– En oroande tystnad har brett ut sig under omregleringen. Man vill […]

15 mar 2011, kl 15:17
0

Annons

Enligt förbundet har man fått signaler från medlemmarna att arbetsmiljöfrågor har fått stå tillbaka ute på apoteken under omregleringen. Arbetsmiljöombudsman Kristina Håkansson säger att personalen inte alltid vågar säga till och ifrågasätta brister som uppkommer, som till exempel möjlighet till lagstadgade raster och schemafrågor.
– En oroande tystnad har brett ut sig under omregleringen. Man vill inte ställa till bråk och göra ett dåligt intryck hos de nya arbetsgivarna. Det råder också en stor osäkerhet om vilka krav man har rätt att ställa på arbetsmiljön och det systematiska arbetet, säger hon.
För att ta reda på hur det står till har Farmaciförbundet startat en undersökning bland medlemmarna och andra anställda. Under mitten av mars gör man också särskilda arbetsplatsträffar där representanter kommer att besöka apoteken.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng