Fakta bättre än fördomar

I den uppskruvade könsdebatten hävdas att läkemedelsforskningen gynnar mannens sjukdomar. En genomgång av National Register of Cancer Trials i Storbritannien 1971-2000 visar att knappt 120 kliniska prövningar avsåg läkemedel mot bröstcancer, och cirka 20 läkemedel mot prostatacancer. Studierna var väsentligen finansierade av allmänna medel. Läkemedelsverket har inte heller funnit belägg för den påstådda snedfördelningen av […]

24 aug 2005, kl 12:16
0

Annons

I den uppskruvade könsdebatten hävdas att läkemedelsforskningen gynnar mannens sjukdomar. En genomgång av National Register of Cancer Trials i Storbritannien 1971-2000 visar att knappt 120 kliniska prövningar avsåg läkemedel mot bröstcancer, och cirka 20 läkemedel mot prostatacancer. Studierna var väsentligen finansierade av allmänna medel.

Läkemedelsverket har inte heller funnit belägg för den påstådda snedfördelningen av deltagare i kliniska prövningar.
Fördomar bygger alltid på okunskap.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng