När svider det?

För en tid sedan höjde IGM bötesbeloppet för företag som inte håller sig till reglerna. 250 000 kronor kan det numer, i värsta fall, kosta att påstå något som inte håller. Den ?avgiften? som det egentligen heter eftersom IGM är branschens egna ?städgumma?, har dock ännu inte avkrävts något företag. För övrigt en summa som […]

25 maj 2007, kl 13:25
0

Annons

För en tid sedan höjde IGM bötesbeloppet för företag som inte håller sig till reglerna. 250 000 kronor kan det numer, i värsta fall, kosta att påstå något som inte håller. Den ?avgiften? som det egentligen heter eftersom IGM är branschens egna ?städgumma?, har dock ännu inte avkrävts något företag. För övrigt en summa som knappast märks i reklambudgeten.
Betydligt saftigare är det belopp som det amerikanska läkemedelsverket FDA enligt ett lagförslag ska kunna kräva av läkemedelsföretag som missleder amerikaner.150 000 dollar, i runda slängar en miljon svenska kronor, föreslås bli maxbeloppet.
Om det kommer att svida mer för bolagen i USA än de i Sverige låter vi vara osagt, med tanke på omsättningen på den betydligt mer lukrativa amerikanska marknaden.