Visst ökat förtroende för industrin

Svenskarnas förtroende för läkemedelsindustrin har ökat något. Men internationellt ser det sämre ut.

18 feb 2014, kl 01:00
0

Enligt en undersökning som Svensk Energi låtit göra bland 1 047 personer över 18 år har förtroendet för läkemedelsindustrin ökat. Från 2011 har siffran ökat med tre procent till 47 procent under 2013. Det är bara IT-branschen som har högre med 48 procent. 

Internationellt ser det sämre ut för förtroendet för läkemedelsindustrin. Brittiska konsultföretaget Patient View har frågat medlemmar i 800 patientföreningar om vilket förtroende de har för företag inom hälso- och sjukvården. Undersökningen utgick från hur företagen möter förväntningarna från patienter och patientföreningar. Utifrån svaren rankades läkemedelsföretagen till plats sju av åtta företagskategorier inom hälso- och sjukvården.

Den enda kategorin med ett sämre förtroende var privata hälsoförsäkringsföretag. Högst förtroende hade apotek. Bland de 33 företagen som ingick i undersökningen fanns bland annat Astrazeneca, Abbvie, Bayer, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb, Lilly, GSK, Mercks, Pfizer, Roche, och Sanofi.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng