Hem Taggar Läkemedelsindustri

Tag: Läkemedelsindustri

Långsiktigt ägande bra för läkemedelsindustrin

Kraftig tillväxt för läkemedelsindustrin i Danmark samtidigt som Sverige rasar. Ägarförhållanden kan vara en orsak.
27 nov 2014, kl 08:27

Visst ökat förtroende för industrin

Svenskarnas förtroende för läkemedelsindustrin har ökat något. Men internationellt ser det sämre ut.
18 feb 2014, kl 01:00

Strategiplan gynnar industrins framtid

Regeringen, näringslivet och industrin presenterade igår ett så kallat strategiprogram för att främja utvecklingen inom bland annat läkemedelssektorn.
8 dec 2005, kl 16:47

Pfizer sparkar Peter Rost

Han har beskrivits som den amerikanska läkemedelsindustrins fiende nummer ett. Nu har Pfizer gjort sig av med sin interna kritiker.
2 dec 2005, kl 18:58

?Industrins kris överdriven?

Några av världens främsta forskare om industriell läkemedelsforskning sammanstrålade nyligen i Sverige och nyanserade bilden av en läkemedelsindustri i kris.
1 dec 2005, kl 23:43

Industrins image i USA rekorddålig

Enligt en rapport från det amerikanska undersökningsföretaget Datamonitor är amerikanernas tilltro till läkemedelsindustrin lägre än någonsin.
18 okt 2005, kl 13:51

Utlänningar i toppen av svenska marknadsbolag

Allt fler av läkemedelsföretagens svenska marknadsbolag leds av icke-svenskar. Idag är hälften av ledamöterna i Läkemedelsindustriföreningens styrelse utlänningar.
27 sep 2005, kl 19:29

?Industrins problem ligger i förväntningarna?

Läkemedelsindustriföreningens oortodoxe vd Richard Bergström har ympat in nytänkande i en konservativ bransch med skamfilat rykte. Ett smartare system för uppföljning av nya läkemedel står överst på hans önskelista.
24 feb 2005, kl 14:07

Pfizer planerar personalnedskärningar

Pfizer överväger personalnedskärningar i samband med en omfattande översyn av verksamheten. Bakgrunden är minskad lönsamhet genom patentutgångar och rapporterade biverkningar av läkemedel mot reumatism.
9 feb 2005, kl 13:36

Sanofi-Synthelabo och Aventis går samman

Idag blev det i praktiken klart att det franska läkemedelsbolaget Sanofi-Synthelabo går samman med fransk-tyska Aventis. Fusionen möjliggörs efter att Sanofi-Synthelabo lagt ett nytt, för Aventis mer fördelaktigt bud.
26 apr 2004, kl 15:04

EMEA tror på fortsatt nedgång av antalet registreringsansökningar

Det kommer inte att bli någon återhämtning från nedgången i antalet registreringsansökningar för nya läkemedel under de närmaste två åren enligt den europeiska läkemedelsmyndigheten EMEA
26 feb 2003, kl 12:35

EMEA höjer avgiften med 16 procent

Minskat antal registreringsansökningar gör att EMEA tvingas höja avgiften med 16 procent för registrering av nya läkemedel.
4 dec 2002, kl 12:12

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng