Pfizer sparkar Peter Rost

Han har beskrivits som den amerikanska läkemedelsindustrins fiende nummer ett. Nu har Pfizer gjort sig av med sin interna kritiker.

2 dec 2005, kl 18:58
0

Annons

Peter Rost blev inte populär efter att han som anställd på Pfizer slagit larm om oegentligheter inom det egna företaget. Enligt hans uppgifter marknadsförde Pharmacia, som sedan köptes av Pfizer, tillväxthormon för icke godkända indikationer. När Läkemedelsvärlden intervjuade Peter Rost tidigare i år trodde han visserligen att Pfizer gärna ville säga upp honom, men så länge utredningen pågick skulle de i så fall ha brutit mot både federala och delstatliga lagar.  Men efter beskedet i går att amerikanska staten efter två års utredning inte kommer att gå vidare med en rättegång med Peter Rost som så kallad ?whistle blower? skickade Pfizer avskedsbrevet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng