Sanofi-Synthelabo och Aventis går samman

Idag blev det i praktiken klart att det franska läkemedelsbolaget Sanofi-Synthelabo går samman med fransk-tyska Aventis. Fusionen möjliggörs efter att Sanofi-Synthelabo lagt ett nytt, för Aventis mer fördelaktigt bud.

26 apr 2004, kl 15:04
0

Annons

Budet godtogs av Sanofi-Synthelabos styrelse i förrgår och av Aventis styrelse igår.

Därmed tystnar de spekulationer som på senare tid gjort gällande att ett samgående mellan schweiziska Novartis och Aventis varit förestående.

Aventis styrelse uppmanar sina aktieägare att lösa in sina aktier mot aktier i Sanofi-Synthelabo enligt något av tre utbytesalternativ.

I januari lade Sanofi-Synthelabo fram ett bud som skulle innebära ett så kallat fientligt övertagande av Aventis, som dock avvisades. Det nya budet är dock inte fientligt.

Enligt ett pressmeddelande från Sanofi-Synthelabo kommer det nya företaget att få namnet Sanofi-Aventis. Om affären går igenom bildas Europas största och världens tredje största läkemedelsföretag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng