Pfizer tar itu med Lipitorförfalskningar

Pfizer har inlett en rättsprocess mot internetföretag som säljer förfalskade versioner av Lipitor.

22 sep 2004, kl 12:48
0

Annons

Lipitor är världens mest sålda läkemedel ? och även ett av världens mest kopierade. Nyligen upptäcktes förfalskade versioner där en analys visade att de inte innehöll någon aktiv substans över huvud taget. Patentet för Lipitor har inte gått ut än, så det är fortfarande inte tillåtet att sälja generiska versioner av läkemedlet.

Pfizer har tidigare väckt åtal mot försäljning av falsk Viagra. Säkrare distribution Samtidigt har det amerikanska läkemedelsverket FDA inlett en egen kampanj mot försäljning av falska läkemedel och efterlyser förbättringar i distributionsledet, exempelvis så kallad RFIDteknik som innebär identifiering med hjälp av radiofrekvens.

I Europa tar Pfizer fram speciella förpackningar som ska vara svåra att manipulera och därmed svårare att kopiera. Tillsammans med andra läkemedelstillverkare utvecklas olika tekniker för att göra distributionsledet säkrare.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng