Parkinsonplåster får subvention

Parkinsonplåstret Neupro får begränsad subvention. Läkemedlet kommer att ingå i högkostnadsskyddet för de patienter som inte kan ta tabletter.

26 nov 2007, kl 10:48
0

Annons

Neupro (rotigotin) är en dopaminagonist som ges i form av ett plåster. När Läkemedelsförmånsnämnden, LFN, har utrett Nepro har de jämfört dess effekter med dopaminagonisten Sifrol (paramipexol), som fick tidigare subvention tidigare i år. Sifrol anses i sin tur vara likvärdigt med Requip (ropinirol) som också ingår i högkostandsskyddet. LFN konstaterar att Neupro har en något sämre effekt än Sifrol men att de totala kostnaderna är något lägre.  När det gäller kostnadseffektiviteten skriver LFN att det finns visst stöd för att Neupro är kostnadseffektivt om det ges till patienter i tidig fas, men att det inte är visat att det är kostnadseffektivt i sjukdomens alla faser.

Men eftersom Neupro kommer i plåsterform anser LFN ändå att läkemedlet behövs för vissa patienter. Därför har de beslutat att ge subvention till de patienter som inte kan svälja tabletter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng