Salva mot svinkoppor får ingen subvention

Läkemedelsförmånsnämnden har beslutat att Glaxosmithklines nya salva
Altargo mot svinkoppor inte ska ingå i högkostnadsskyddet.

13 nov 2007, kl 14:04
0

Altargo är en antibiotikasalva som ska smörjas in direkt på utslagen. Antibiotikan har en ny verkningsmekanism som enligt företaget har en låg resistensutveckling. I sin argumenation till Läkemedelsförmånsnämnden har därför GSK hävdat att salvan kan bidra till mindre resistensutveckling eftersom salvan också ersätter antibiotikakurer som tas peroralt. Företaget hävdar också att det skulle vara samhällsekonomiskt effektivt att ge salvan subvention eftersom den korta behandlingsperioden innebär att föräldrar till smittade barn snabbare kan gå tillbaka till arbetet.

Men Läkemedelsförmånsnämnden anser inte att företaget har visat att barn verkligen kan gå tidigare tillbaka till dagis, och de har inte heller visat i vilken utsträckning salvan verkligen minskar antalet perorala antibiotikakurer. Därför har de beslutat att inte ge Altargo subvention.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng