Osäkra utsikter för läkemedelssektorn

Efter MSD:s tillbakadragande av Vioxx och FDA:s nej till Astrazenecas Exanta ser utsikterna för läkemedelssektorn allt osäkrare ut. Det menar Jesper Norberg, analytiker på Hagströmer & Qviberg. ? Tidigare oro för prispress, patentutgångar och nitiska åklagare har nu kompletterats med en ökad osäkerhet kring hur FDA kommer att agera framöver, säger Jesper Norberg. Som en […]

19 okt 2004, kl 18:36
0

Annons

Efter MSD:s tillbakadragande av Vioxx och FDA:s nej till Astrazenecas Exanta ser utsikterna för läkemedelssektorn allt osäkrare ut. Det menar Jesper Norberg, analytiker på Hagströmer & Qviberg.

? Tidigare oro för prispress, patentutgångar och nitiska åklagare har nu kompletterats med en ökad osäkerhet kring hur FDA kommer att agera framöver, säger Jesper Norberg.

Som en konsekvens tror han på högre säkerhetskrav på framtida produkter från myndigheterna. Samt på nya samgåenden.

? Läkemedelsbolagen måste få tillbaka tillväxten. Ett sätt är att forska mer, ett annat att köpa upp andra bolag som kompletterar produktportföljen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng