LFN fastställer turordning för prövning

I Läkemedelsförmånsnämndens arbeta med att värdera vilka läkemedel som ska subventioneras eller inte har nu ordningen fastställts.

29 jan 2004, kl 12:22
0

Annons

Idag meddelade Läkemedelsförmånsnämnden LFN vilken ordning den kommer att gå efter i sin värdering av alla läkemedel ? och om de kommer att subventioneras eller inte.

Under slutet av 2003 började nämnden granska läkemedel mot migrän och läkemedel mot syrarelaterade sjukdomar, såsom magsår, sur mage och halsbränna. I fortsättningen kommer nämnden att arbeta efter den tabell som återfinns i faktarutan till höger.

? Genom att pröva alla läkemedel sorterar vi ut de läkemedel som inte ger tillräcklig nytta i förhållande till vad de kostar. Kvar inom förmånssystemet blir de läkemedel som har de största positiva effekterna på hälsa och livskvalité, alltså de bästa och mest effektiva medicinerna, säger Ann-Christin Tauberman, LFN:s generaldirektör i ett pressmeddelande.

LFN har tidigare sagt att man tar läkemedelsgrupperna där de med störst försäljning ska tas först och sen i fallande föräsljningsordning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng