Stockholm stoppar industrins kontakter med läkare

Nu stramas kontakterna mellan industrin och läkarna i Stockholm åt. I fortsättningen ska det bli varken luncher, resor eller pennor.

29 jan 2004, kl 11:40
0

Annons

I linje med liknande beslut i Region Skåne och Landstinget i Uppsala län blir det nu en kraftig begränsing för Stockholms läkare och deras kontakter med läkemedelsindustrin, enligt en artikel i Stockholm City.

Syftet är, enligt chefsläkare Annelie Bergens, vid södra länets produktionsområde, att man vill undvika mutdiskussioner och att läkarna skulle kunna bli påverkade av företagens marknadsföring. Direktivet, som tagits av norra, södra och Stockholms produktionsområde, omfattar alla landstingsanställda läkare inom primärvård och psykiatri.

I en kommentar till Stockholm City säger Läkemedelsindustriföreningens vd Richard Bergström:

? Om det är ett idiotstopp tycker jag att de ansvariga har överreagerat. … Det är olyckligt för sjukvården om vi inte kan ha ett nära samarbete.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng