Annons

Inte så nobla Nobelpris

Den 4 oktober samlades en bunt vetenskapsmän- och kvinnor på Harvarduniversitetet i USA för en annorlunda prisceremoni: the Ig Nobel Prize. Forskare från sex länder på fyra kontinenter var inbjudna, tillsammans med fyra "riktiga" Nobelprisvinnare som delade ut priser. Andra inslag i programmet var en miniopera, seniora forskare som presenterade sina forskningsfält på max 24 […]

24 nov 2001, kl 16:52
0

Annons

Den 4 oktober samlades en bunt vetenskapsmän- och kvinnor på Harvarduniversitetet i USA för en annorlunda prisceremoni: the Ig Nobel Prize.

Forskare från sex länder på fyra kontinenter var inbjudna, tillsammans med fyra "riktiga" Nobelprisvinnare som delade ut priser.

Andra inslag i programmet var en miniopera, seniora forskare som presenterade sina forskningsfält på max 24 sekunder och sen på sju ord. Professor Dany Adams från Smith College sammanfattade så här:

"If it can get infected, it’s biology."

Bland de nobla vinnarna var:

MEDICIN Peter Barss, McGill University, Montreal, Kanada; för en rapport om skador orsakade av fallande kokosnötter. Värst drabbades de som sov under kokosnötpalmer.

FYSIK David Schmidt, University of Massachusetts, Amherst, USA; för sitt arbete om varför duschdraperier alltid dras inåt duschstrålen.

Fler vinnare publicerades i Science, volym 294, den 12 oktober 2001.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng