Pfizer ersätter nigerianska familjer

Pfizer har nu börjat ersätta de nigerianska familjer som förlorade ett barn efter företagets läkemedelsförsök för femton år sedan. Under en meningitepidemi i Nigeria 1996 testade företaget ett då inte godkänt antibiotikum på barn.

12 aug 2011, kl 11:45
0

Annons

Under ett utbrott av hjärnhinneinflammation i Nigeria 1996 testade Pfizer ett nytt läkemedel, Trovan, på 200 nyfödda och små barn som insjuknat. Elva barn dog och många fick svåra funktionshinder. I många år hävdade företaget att det var sjukdomen, inte läkemedlet som var orsaken till dödsfallen och handikappen.

Men 2009
efter många år av processer kom företaget och delstatsregeringen i Kano som företrätt familjerna till en förlikning. Och de fyra första utbetalningarna till drabbade familjer påbörjades i veckan i staden Kano, 175 000 dollar till varje familj.

Att utbetalningarna
dröjt trots att förlikningen blev klar för några år sedan beror bland annat på att den DNA-testning som familjerna ska genomgå för att få ersättning dragit ut på tiden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng