Han får fackets utmärkelse Årets Farmaceut
Tomas Salmonsson är Årets Farmaceut 2017.

Han får fackets utmärkelse Årets Farmaceut

Tomas Salmonson, chef för EMA:s vetenskapliga råd, får fackförbundet Sveriges Farmaceuters årliga utmärkelse.

25 sep 2017, kl 12:11
0

Annons

Apotekaren Tomas Salmonson är sedan 2013 chef för den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA:s vetenskapliga kommitté CHMP. Som sådan leder han de europeiska regulatoriska myndigheternas arbete med att bedöma och fatta beslut om marknadsgodkännande för nya humanläkemedel i EU.

I dag måndag, på själva internationella farmaceutdagen, tilldelas han också utmärkelsen Årets Farmaceut av fackförbundet Sveriges Farmaceuter.

Han får den med motiveringen: ”Tomas Salmonson verkar för internationellt samarbete mellan myndigheter i syfte att dela kunskaper och utvärderingar av läkemedel. Han utvecklar nya och bättre vägar för att underlätta samarbete och utbyte av information – allt för att uppnå största möjliga nytta för patienten.”

Utmärkelsen innebär förutom äran 10 000 kronor och plats i expertnätverket Årets Farmaceuter. Förra året gick utmärkelsen till Dan Larhammar, apotekare och professor i molekylär cellbiologi vid Uppsala universitet.

Läs tidigare intervjuer och artiklar med Tomas Salmonson i Läkemedelsvärlden.se om bland annat flytten av EMA och om framtidens läkemedelsutmaningar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng