Karolina Antonov blir Årets farmaceut 2022
Karolina Antonov. Foto: Gunilla Lundström

Karolina Antonov blir Årets farmaceut 2022

Sveriges farmaceuters utmärkelse går till apotekaren Karolina Antonov som arbetar med hälsodata.

27 sep 2022, kl 10:29
0

Varje år delar Sveriges farmaceuter ut priset Årets farmaceut till en apotekare eller receptarie som har utmärkt sig inom farmacin i Sverige. I år går priset till apotekaren Karolina Antonov, som arbetar med läkemedelsstatistik och hälsodata på läkemedelsindustriföreningen Lif.

Motiveringen för priset lyder: “Karolina Antonov utmärker sig genom att förena farmaceutisk vetenskap med ett praktiskt strategiskt arbete, en helhetssyn och en bred kompetens, vilket resulterat i flera stora, viktiga avtal och överenskommelser mellan läkemedelsindustrin och staten. Karolina har även förmågan att sträva mot lösningar på utmaningar som kan accepteras och vara ändamålsenliga för alla aktörer på läkemedelsmarknaden.”

”Det var helt oväntat men det är givetvis roligt att någon har nominerat mig med den fina motiveringen. Det stimulerar till fortsatt arbete”, skriver Karolina Antonov i ett mejl till Läkemedelsvärlden.

I hela sin karriär har Karolina Antonov arbetat med läkemedelsstatistik och hälsodata. Innan hon började arbeta på Lif jobbade hon med detta på Uppsala universitet och på Apoteket AB.

Priset Årets farmaceut instiftades 1983 av dåvarande Bristol Myers AB. Priset, som bland annat innefattar en prissumma på 10 000 kronor, delas ut av Sveriges farmaceuters styrelse.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng