De blir corona-rådgivare åt Folkhälsomyndigheten

De blir corona-rådgivare åt Folkhälsomyndigheten

Sex experter inom smittskydd, mikrobiologi och virologi ingår i Folkhälsomyndighetens nya referensgrupp.

17 apr 2020, kl 10:42
0

Annons

En nyinrättad referensgrupp ska bistå Folkhälsomyndigheten med råd i arbetet med den pågående covid-19-pandemin, meddelar myndigheten på sin hemsida. Referensgruppen består av sex personer med expertkompetens inom smittskydd, mikrobiologi och virologi och utgörs av:

Tomas Bergström, professor klinisk mikrobiologi, Blenda Böttiger, specialist i klinisk virologi, överläkare, Hans Fredlund, docent och före detta smittskyddsläkare, Anders Lindberg, före detta smittskyddsläkare, Magnus Lindh, professor i klinisk virologi samt Anders Sönnerborg, professor klinisk virologi.

Anders Sönnerborg är också ordförande i Svenska läkaresällskapets referensgrupp för antiviral terapi och arbetar bland annat med kliniska studier av olika läkemedel och behandlingar för covid-19.

Beslut om vilka som ska ingå i referensgruppen har fattats av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Referensgruppen ska inte vara med och fatta några formella beslut utan har endast en rådgivande funktion, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng