Annons
Britter efterlyser mer data om RoActemra till barn
Eu har godkänt tocilizumab vid behandling av svår barnreumatism

Britter efterlyser mer data om RoActemra till barn

Nyligen godkändes RoActemra vid behandling av svår barnreumatism. Men brittiska Nice anser det vara för tidigt att rekommendera behandlingen.

15 aug 2011, kl 12:32
0

EU-kommissionen godkände nyligen Roche:s RoActemra (tocilizumab) för behandling av barn med en svårare form av barnreumatism, systemisk juvenil idiopatisk artrit. Godkännandet gäller för behandling av barn över två år och som inte svarar på traditionell behandling med till exempel ibuprofen, metotrexat och kortikosteroider.

Det brittiska rådgivande organet Nice är trots det europeiska godkännandet skeptiskt och säger i sitt första utkast till riktlinjer att man behöver mer detaljerade data från Roche med analyser som jämför RoActemra med andra läkemedel som idag används för samma behandling. Det gäller Enbrel, Remicade och Kineret som läkarna använder idag för att behandla systemisk juvenil idiopatisk artrit även om de inte är godkända för den behandlingen.

Nice efterlyser också mer långsiktiga data om ledskador. I väntan på dessa studier är Nice inte berett att rekommendera RoActemra, säger organisationen i ett uttalande.
Systemisk juvenil idiopatisk artrit är den ovanligaste formen av barnreumatism och drabbar cirka 10-20 procent av de barn som får reumatism.