Annons

Medstop och Kronans Droghandel vill expandera

Medstop och Kronans Droghandel är de två apoteksaktörer som var
mest väntade av klusterköparna som nu presenterats. Medstop blir ägare
till 62 apotek i storstadsområden och Kronans Droghandel till 171
apotek fördelade över landet.

9 nov 2009, kl 14:51
0

Stockholmsbaserade Medstop fanns med i debatten om möjliga apoteksköpare redan i våras men under hösten har det varit en aning tystare om företaget. När den nytillträdde vd:s Fredrik Söderberg nu kan konstaterar att Medstop blir ägare till tre av de apotekskluster som sålts ut är han väldigt nöjd.
– Vi  fick besked i slutet av förra veckan och är väldigt nöjda över resultatet, säger han.

Bakom köpet ligger Medstop Holding AB som ägs av investmentbolaget Segulah. De tre klustren omfattar totalt 62 apotek som ligger i främst Stockholm, Göteborg och Malmö men på sikt vill företaget växa och öppna ler apotek.

Sortimentet på Medstop:s apotek kommer enligt Fredrik Söderberg att till en början erbjuda samma sortiment som finns på apoteken idag men målet är att det ska breddas.
-Vi kommer på sikt att erbjuda fler varunummer än de som finns idag. Vi kommer också att utveckla rådgivningen på våra apotek, säger Fredrik Söderberg.  

Vad gäller att utveckla och erbjuda farmacevtiska tjänster utanför rådgivning kommer Medstop till en början att ligga lågt. De vill se hur marknaden utvecklar sig och hur andra aktörer nischar sig. När det kommer till den egna profileringen pratar Fredrik Söderberg istället om den decentraliserade arbetsmiljön där de anställda ska känna en nära kontakt till huvudkontoret. Personalen kan också känna sig trygga med att få arbeta kvar.

Den andra förhandstippade klusterköparen Kronans Droghandel, tänker även de introducera ett nytt sortiment på sina apotek såsmåningom. Apotekskedjan ägs gemensamt av Oriola-KD Corporation och Kooperativa Förbundet, KF. De har köpt kluster 2 med sammanlagt 171 apotek som finns utspridda i hela landet. Totalt handlar det om 931 anställda som nu får Kronans Droghandel som arbetsgivare och fler butiker ska öppnas meddelar företaget i ett pressmeddelande. Kronans Droghandel kommer också satsa på den receptfria marknaden, framför allt genom samarbetet med KF.

Den receptfria marknaden ska även Medstop ge sig in på. Enligt Fredrik Söderberg finns flera intressenter från handeln men det är ingenting som han vill gå ut med idag.
– Nu ligger fokus först och främst på apoteken, säger Fredrik Söderberg

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng