Astrazeneca vill bredda antipsykotiskt läkemedel

Astrazeneca har lämnat in en ansökan om utökat godkännande (sNDA) för det storsäljande antipsykotiska läkemedlet quetiapin (Seroquel) i USA.

3 jan 2006, kl 18:06
0

Annons

Den kompletterande ansökningen gäller användning som monoterapi vid så kallad bipolär depression (depressiva perioder vid bipolär sjukdom).

Ansökan är baserad på resultat från de kliniska prövningarna Bolder I och II. Totalt omfattade de 1045 patienter med bipolär sjukdom. Patienterna randomiserades till behandling en gång dagligen i åtta veckor med quetiapin 300 mg, 600 mg eller placebo.

Statistiskt signifikanta förbättringar av depressionssymtomen uppnåddes redan under den första behandlingsveckan hos patienterna som fått quetiapin, jämfört med placebo. För drygt hälften av patienterna som fick aktivt läkemedel uppfylldes kriterierna för symtomfrihet under behandlingsperioden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng