Riksdagshuset i Stockholm. Foto: Micaela Toresson/Läkemedelsvärlden

Vårdanalys får regeringsuppdrag

Den statliga myndigheten Vårdanalys får i uppdrag att följa och utvärdera ordnade introduktioner av nya läkemedel.

9 september 2015, klockan 08:28
0

Enligt Agneta Karlsson, statssekreterare på socialdepartementet, kommer Vårdanalys att få i uppdrag att följa och utvärdera den pågående processen med att skapa förutsättningar för ordnade nationella introduktioner av nya läkemedel. Det berättade hon i samband med IHE Forums konferens, när hon gav en statusuppdatering för arbetet med den nationella läkemedelsstrategin, uppger Läkemedelsmarknaden.

Ett samverkansprojekt mellan myndigheter och sjukvård, Samms, kommer även att få ekonomiska medel för att ta reda på om det finns legala hinder för att gå vidare i uppföljningsarbetet.

Längre fram kommer också SBU att få uppdrag på uppföljningsområdet som bland annat går ut på att utveckla metoder för att testa möjligheterna att överföra erfarenheter från kontrollerade randomiserade läkemedelsstudier till klinisk vardag.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här