Vårdanalys får regeringsuppdrag
Riksdagshuset i Stockholm. Foto: Micaela Toresson/Läkemedelsvärlden

Vårdanalys får regeringsuppdrag

Den statliga myndigheten Vårdanalys får i uppdrag att följa och utvärdera ordnade introduktioner av nya läkemedel.

9 sep 2015, kl 08:28
0

Annons

Enligt Agneta Karlsson, statssekreterare på socialdepartementet, kommer Vårdanalys att få i uppdrag att följa och utvärdera den pågående processen med att skapa förutsättningar för ordnade nationella introduktioner av nya läkemedel. Det berättade hon i samband med IHE Forums konferens, när hon gav en statusuppdatering för arbetet med den nationella läkemedelsstrategin, uppger Läkemedelsmarknaden.

Ett samverkansprojekt mellan myndigheter och sjukvård, Samms, kommer även att få ekonomiska medel för att ta reda på om det finns legala hinder för att gå vidare i uppföljningsarbetet.

Längre fram kommer också SBU att få uppdrag på uppföljningsområdet som bland annat går ut på att utveckla metoder för att testa möjligheterna att överföra erfarenheter från kontrollerade randomiserade läkemedelsstudier till klinisk vardag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng