Vaccinering mot influensa i mataffären

Nu kan du vaccinera dig mot säsongsinfluensa samtidigt som du handlar veckans mat. Men bara om du betalar själv. Riskgrupperna vaccineras inte.

14 okt 2011, kl 11:47
0

Vaccineringarna mot säsongsinfluensa har börjat runt om i landet. För att göra det enklare och smidigare erbjuder läkemedelsföretaget Baxter i samarbete med detaljhandelsföretaget Ica vaccinering på ett 40-tal orter i Sverige i eller i anslutning till Icas butiker. Vid vaccineringen, som sker på vaccinationsbussar, används Baxters nya vaccin Preflucel, som är fritt från äggprotein och alltså lämpar sig även för äggallergiker.

Men det är inte gratis. Det kostar 220 kronor att vaccinera sig. Många landsting erbjuder gratis eller subventionerad vaccinering mot influensa för riskgrupper. Till riskgrupperna hör personer över 65 år, personer med vissa kroniska sjukdomar, kraftigt överviktiga samt barn med funktionshinder. Men Baxters vaccineringar riktar sig mot allmänheten och vaccinerar inte riskgrupper.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng