Hem Taggar Kardiologi

Tag: Kardiologi

Lägre risk för blödningar med NOAK än warfarin

Risken för blödningar vid strokeförebyggande behandling är lägre med NOAK jämfört med warfarin, visar två studier som nyligen presenterades på ESC.
30 aug 2016, kl 09:04

Studie utvärderar nytt målblodtryck

Att behandla högt blodtryck tidigare än det i dag rekommenderade målblodtrycket minskar andelen kardiovaskulära sjukdomar och risken för dödsfall.
15 sep 2015, kl 12:27

Läkemedelsfrisättande stentar påverkar inte dödlighet

Stentar som frisätter läkemedel förbättrar inte patienternas risk att dö eller drabbas av en hjärtinfarkt. Det går lika bra med vanliga stentar utan läkemedel.
19 mar 2004, kl 12:54

Losartan inte optimal behandling efter hjärtinfarkt

Optimaal-studien visade ingen skillnad mellan losartan och captopril efter hjärtinfarkt. Snarare visades en positiv trend mot att captopril var bättre.
10 sep 2002, kl 18:39

Positivt sänka homocystein efter kranskärlskirurgi

En schweizisk studie visar att patienter som får B-vitamin för att sänka nivåer av homocystein efter ballongdilatering (PCI) upplever färre komplikationer än de som inte får B-vitaminbehandling.
28 aug 2002, kl 15:27

Bastubad förbättrar symptom hos hjärtsviktspatienter

Kliniska symptom förbättrades hos 85 procent av patienterna och BNP-nivåerna i blodet sjönk signifikant.
12 apr 2002, kl 12:40

Ny kolesterolsänkare snart på marknaden

Innan årets slut kan en ny kolesterolsänkare vara ute på marknaden. Substansen heter ezetimib och ska användas i kombination med statiner.
5 apr 2002, kl 14:21

För låg användning av ASA

Enligt en studie som publiceras i American Journal of Cardiology den 15 mars används för lite acetysalicylsyra (ASA) i patienter med koronar hjärtsjukdom.
13 mar 2002, kl 17:39

Ramipril skyddar mot stroke oavsett blodtryckssänkning

Nya data ur Hope-studien bekräftar att ACE-hämmaren ramipril är bättre jämfört med placebo på att skydda mot stroke. Det presenterades på American Stroke Associations internationella konferens som avslutades den 9 februari.
14 feb 2002, kl 14:20

Statin och medelhavsdiet lovande kombination

En finsk studie visar att medelhavsdiet, rik på omega 3-fettsyror, kan förstärka en statins kolesterolsänkande effekt. Samtidigt motverkades statinens effekt att höja fasteinsulinnivåerna.
7 feb 2002, kl 16:14

Nu blir det lättare att hitta riskfaktorerna

Nya system för kardiovaskulär riskprediktion kan komma att användas i Sverige. De underlättar att hitta vilka viktiga åtgärder som läkaren och patienten måste prioritera. Därmed blir det också lättare att välja rätt...
24 okt 2001, kl 17:12

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng