Se läkemedels- konsumtionen i Sverige

På Landstingsförbundets hemsida kan man hitta lättöverskådliga kartor över läkemedelsförbrukningen i respektive landsting.

4 jul 2002, kl 19:54
0

Annons

Databasen Sjukvårdsdata i fokus, som finns på Landstingsförbundets hemsida, rymmer även uppgifter om försäljning av läkemedel. Där kan man få fram kartor över konsumtionen på landstingsnivå.
Sjukvårdsdata i fokus är ett statistik- och presentationsprogram med kostnadsanalyser och jämförelser inom hälso- och sjukvården. För att hämta hem programmet krävs en PC som klarar Windows. Programmet fungerar bara i PC-miljö. I programmet presenteras data för samtliga landsting och sjukhus om demografi och dödlighet, sjukvårdsstatistik, patientstatistik med diagnos- och operationsuppgifter, ekonomistatistik, personalstatistik och läkemedelsstatistik. Programmet är ett resultat av samarbete mellan Landstingsförbundet och Epidemiologiskt centrum vid Socialstyrelsen. 
Adressen är:
www.lf.se/hs/sjukvardsdatafokus.htm 
 
 Birgitta Gerne

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng