Långvarig effekt av Lemtrada

Sju av tio ms-patienter som behandlats med Lemtrada har en bibehållen effekt efter fyra år, enligt en uppföljningsstudie.

17 sep 2014, kl 11:57
0

Genzyme har presenterat resultaten från en uppföljningsstudie på Lemtrada, alemtuzumab, mot skovvis förlöpande multipel skleros. Studien visar att bland de patienter som tidigare behandlats med läkemedlet i fas III-studierna CARE-MS I och II hade en fortsatt lång frekvens av skov och grad av funktionsnedsättning, skriver företaget i ett pressmeddelande.

I de två grundstudierna fick patienterna Lemtrada vid studiens början och sedan efter 12 månader. 90 procent av patienterna ingår nu i förlängningsstudien, som har pågått i två år och ska pågå i ytterligare två år. 

Delresultaten från studien är positiva. Ungefär 70 procent av patienterna som behandlades med ms-läkemedlet i grundstudierna behövde ingen ytterligare behandlingsomgång under år tre och fyra. 74 procent av patienterna i CARE-MS I och 66 procent av patienterna i CARE-MS II hade förbättrats eller stabiliserats i sin funktionsförmåga. Ungefär 80 procent hade inte heller försämrats i sin funktionsförmåga. 

Inga nya biverkningar har rapporterats.

Resultaten presenterades på den europeiska MS-kongressen ECTRIMS. Lemtrada godkändes i EU för ett år sedan.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng