Långtidsstudie av blodförtunnare

Astrazeneca ska i höst påbörja en långtidsstudie på sitt blodförtunnande läkemedel (ticagrelor), som i Europa kommer att marknadsföras under namnet Brilique. Läkemedlet väntas bli godkänt av EU om någon vecka.

5 okt 2010, kl 11:17
0

Annons

Cirka 21 000 patienter ska ingå i den uppföljningsstudie som Astrazeneca påbörjar under hösten. I studien ska patienter som haft en hjärtattack ingå för att studera om en kombination av ticagrelor och acetylsalicylsyra förbättrar prognosen jämfört med patienter som enbart får ASA-behandling. Behandlingen ska pågå under minst ett år.

Astrazeneca har stora förhoppningar på sin blodförtunnare som enligt läkemedelsanalytiker kommer att omsätta cirka två miljarder dollar.
I Europa förväntas läkemedlet bli godkänt mycket snart. I USA förväntas FDA komma med sitt utlåtande i mitten av december.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng