Läkare i industrin får egen förening

Snart får läkare som är anställda inom industrin en egen förening inom Läkarförbundet.

30 jan 2014, kl 09:00
0

Annons

Läkarförbundet med omkring 45 000 medlemmar är på gång att starta sin åttonde yrkesförening. Den ska samla läkare som är anställda inom läkemedels- och medicintekniskindustri.

Beslutet om att bilda en förening för industrianställda läkare fattades av Läkarförbundets fullmäktige 2012. Anledningen är att läkare som arbetar inom läkemedels- och medicinteknisk industri inte har någon naturlig plats i förbundet i dag.
– Samtidigt har vi fler och fler medlemmar som går in i den världen. Det här är ett sätt att få in dem och driva deras frågor. I dag har vi ofta ett perspektiv som är mer sjukvårdsinriktat, säger Peter Wursé till Läkartidningen.

Tre uppstartsmöten är inplanerade i Göteborg, Malmö och Stockholm i februari och mars. Där ska man diskutera frågor om fortbildning läkemedel och IT och ta upp vilka frågor som den nya föreningen ska driva.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng