FYSS istället för FASS

Istället för en Premelle en gång dagligen mot en begynnande oestoporos kan läkaren försöka att ordinera dans några gånger i veckan. I FYSS, en handbok i fysisk aktivitet, kan läkarna finna alternativ till läkemedelsbehandling.

26 okt 2001, kl 18:29
0

Den som vill pröva att ordinera någon form av fysisk aktivitet istället för läkemedel kan få råd om lämplig behandling på internet.

? På FYSS finns den samlade kunskapen om hur och man kan förebygga och behandla olika sjukdomstillstånd med fysisk aktivitet, berättar Agnetha Ståhle, specialistsjukgymnast inom hjärt- och kärlsjukdomar och redaktör för FYSS.

Experter skriver

Experter inom olika medicinska specialiteter skriver om ett trettiotal olika sjukdomsområden, till exempel hypertoni, obesitas, hjärtsvikt och osteoporos,
inklusive normaltillståndet. För varje sjukdomstillstånd får man förslag på olika motionsaktiviteter med hänsyn taget till ålder, kön, aktuellt hälsotillstånd mm. Speciella risker med fysisk aktivitet för vissa patientkategorier finns också belyst.

För att understryka att man anser fysisk aktivitet ofta vara en lika lämplig ordination som läkemedel finns det på hemsidan en receptblankett med instruktioner för hur den ska fyllas i.
FYSS är ett samarbetsprojekt mellan Yrkesföreningar för fysisk aktivitet (YFA) och Folkhälsoinstitutet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng