Fri läkemedelsreklam avvisas av EU-utskott

Motståndet mot reklam om receptbelagda läkemedel verkar kompakt inom EU. Häromdagen avvisade Europaparlamentets miljö-utskott förslaget.

8 okt 2002, kl 13:45
0

Annons

Europaparlamentets miljö-utskott avvisade häromdagen EU-kommissionens förslag att tillåta direktreklam om diabets- astma- och HIV-läkemedel.

Utskottet uttalar sig för konsumenters rätt och behov av information om behandling, men menade att kommissionens förslag inte är ett sådant.

I stället för att rösta för Europakommissonens rapport förslår utskottet att kommissionen utarbetar ett nytt direktiv om hur patienter och konsumenter ska få tillgång till en oberoende information om läkemedel.
EU-parlamentet ska senare i höst ta ställning till Kommissionens rapport. I dagsläget verkar dock motståndet kompakt mot förslaget om fri reklam.

Det samma gäller EU-rådet som kommer att ta ställning till förslaget tidigast i vår. Bland EUs medlemsländer finns det inte heller idag någon majoritet för direktreklam om receptbelagda läkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng