Annons

Förskott till narkolepsidrabbade

Läkemedelsförsäkringen erbjuder de som drabbats av narkolepsi ett förskott på 70 000 kronor.

9 okt 2012, kl 11:18
2

De som drabbades av narkolepsi i samband med vaccinering med Pandemrix har tidigare fått en ersättning på 50 000 kronor för sveda och värk, samt ersättning för de extra kostnader som sjukdomen medför.

Men hur stor ersättningen blir totalt blir klart först när de drabbade blivit vuxna, många kommer därför att få vänta i många år innan beloppet blir klart. Läkemedelsförsäkringen har därför beslutat att erbjuda ett förskott på 70 000 kronor på den delen av ersättningen.

För att få ut den summan ska de drabbade skriva på en så kallad överlåtelsehandling som innebär att man överlåter till försäkringen att stämma en tredje part som skulle kunna anses vållande till skadan.

 

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Svenska myndigheter köper sig tystnad genom detta avtal! Skriver man under & ta dessa pengar så kan vidare utredningar läggas ner i framtiden och ingen kommer att kunna agera alls! Det finns ett avtal mellan Svenska myndigheter & Glaxo Smith redan där de avtalat bort ansvaret & att Svenska myndigheter ska stå för ev skadestånd. Så visa upp först att det avtalet är upphävt innan ni begär av de drabbade att de ska skriva på tystnad!