Annons

Även britter får ersättning

Den brittiska regeringen har sagt ja till att personer som drabbats av narkolepsi efter vaccinering med Pandemrix kan få ersättning.

20 sep 2013, kl 11:06
0

Annons

Regeringen i Storbritannien har svängt i frågan efter att nya studier har kommit som visar på samband mellan H1N1-vaccinet Pandemrix och narkolepsi. I dagsläget handlar det om runt 100 personer som ansökt om att få ersättning för sina skador.

I Storbritannien vaccinerades omkring sex miljoner personer under 2009 och 2010 med GSKs Pandemrix. Tidigare har narkolepsidrabbade nekats ersättning men nu har regeringen ändrat uppfattning.

Till grund för den ändrade uppfattningen ligger, enligt the Guardian, resultatet av en omfattande BMJ-studie av brittiska barn mellan 4 och 18 år som bekräftar  ett samband mellan vaccinering och ökad risk för narkolepsi i åldergruppen.

En representant för landets hälsodepartement säger i en kommentar att beslut om massvaccinering fattades med de kunskaper som fanns då och att det gjordes för att undvika de svåra sjukdomar och dödsfall som en pandemi hade kunnat orsaka.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng