Sanofi i förlikning om bantningspreparat

Franska Sanofi betalar 250 miljoner kronor i en uppgörelse i en amerikansk domstol.

20 sep 2013, kl 09:40
0

Annons

Det handlar om produkter innehållande rimonabant som marknadsfördes under namnet Acomplia och Zimulti. Läkemedlen var avsedda för att underlätta viktminskning men godkändes aldrig i USA. I Europa drogs preparaten tillbaka från marknaden 2008 efter att det stod klart att medlen kunde ge allvarliga psykiatriska biverkningar.

Det aktuella fallet gäller att Sanofi ska ha undanhållit viktiga data om rimonabant inför ansökan om godkännande till amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Enligt anklagelserna, som drivits av en del av ett fackförbund, ska företaget ha låtit bli att presentera studiedata som visade på en ökad benägenhet att begå självmord bland de behandlade patienterna. Företaget ska i stället ha hävdat att det bara röde sig om mindre allvarliga biverkningar.

Sanofi har nu gått med på att betala omkring 250 miljoner kronor i en förlikning rapporterar Reuters.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng