Företagen stöder fortsatta säkerhetsstudier för HIV-läkemedel

Läkemedelsföretagen har nu gett tillräckligt med resurser för att studierna på HIV-läkemedlens risk för hjärtkomplikationer kan fortsätta minst ett år till.

17 dec 2002, kl 12:10
0

Annons

Berörda läkemedelsföretag har nu gått med på att fortsätta stödja studier som ska utvärdera om HIV-läkemedel ökar risken för hjärtsjukdom och andra komplikationer. AIDS aktivister har varit oroliga att företagen skulle stoppa sitt stöd till studier om biverkningar av antiretroviral behandling långt före någon risk var möjlig att utvärdera.
Den europeiska AIDS Treatment Group meddelade nyligen att man har fått tillräckligt med medel för driva studierna ytterligare ett år från alla involverade företag och för två års studier från merparten.
Studierna på metabola komplikationer startade 1999 på begäran av European Medicines Evaluation Agency. AIDS aktivister hävdar att patienter kan behöva följas i tiotal år för att få fullständigt svar på långtidsrisker med terapin.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng